Filyos Limanı 7 Aralık’ta Start Alıyor

Filyos Limanı 7 Aralık’ta Start Alıyor

Yayın: 14.11.2016 09:24
Paylaş:
A+ A-

AK Parti İl başkanı Timurçin Saylar; geçtiğimiz günlerde Filyos projesi temel atma töreninin Ekim ayı veya en geç Kasım ayı içerisinde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşeceğini müjdelemişti.

Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan’ın 7 Aralık günü Zonguldak İline gelerek Zonguldak-Karabük ve Bartın İllerini de yakından ilgilendiren Endüstri bölgesi ilan edilen Filyos Vadi Projesi için temel atma programını gerçekleştirileceği açıklandı.

Filyos Limanın ihalesi 2014 yılının 18 Mart tarihinde yapılmış, iki yılı aşkın süre geçmesine rağmen kamu ihale kanundaki bazı eksiklerden dolayı firmaların yapmış olduğu itirazlar sonucu çözüm mahkemelere kalmıştı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak; “Sayın Başbakanımızla İl Başkanları toplantısında bu konuyu görüşme imkanımız oldu, Karabük,Zonguldak ve Bartın olarak gerçekten çok önemli bir yatırım ve biliyorsunuz yer teslimi yapıldı. Filyos Limanı için şimdi firma orada bir şekil alsın, işler termin programına göre sıralasın, Ekim olmadı Kasım ayı içinde Sayın Başbakanımızın programı dahilinde temel atılacak inşallah, Sayın Başbakanımızın bu etapta süreyi nasıl geri çekeriz düşüncesi de var, bunlar teknik aşama ve neler yapılabilir bakılacak, 4 yıllık süreyi 750-800 güne çekebilirsek müthiş olur ama dediğim gibi bunlar teknik aşama önümüzde teknik olarak hangi şartlar var değerlendirilecektir” ifadelerine yer vermişti.

Bu gelişmelerin ardından, Konuyla ilgili sosyal medyada açıklama yapan AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar şunları söyledi: “Allah nasip ederse Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan 7 Aralık tarihinde Filyos Projesi temel atma törenine katılacaklardır. 100 yıllık hayal iktidarımız döneminde gerçek olmuştur. Binlerce kişiye iş aş olanağı sağlanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz” şeklinde açıklamaya yer verdi.

Yorumlar

  1. METİN

    1400 GÜNDE LİMANMI YAPILIR NE FİLYOSMUS EN FAZLA 2 YIL OLMASI LAZIM

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.