Gül’ün İstifası İşçi Tabanında Büyük Üzüntü Yarattı

Gül’ün İstifası İşçi Tabanında Büyük Üzüntü Yarattı

Yayın: 15.08.2016 10:13
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz hafta Çelik-İş Sendikası genel başkanı iken çeşitli girişimlerle görevinden ayrılması için zorlandığı belirtilen Cengiz Gül’ün istifasının özellikle KARDEMİR çalışanları arasında şok etkisi yarattığı belirtiliyor.

4,5 yıllık görev süresinde ki gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapan Çelik-İş sendikası eski genel başkanı Cengiz Gül,”göreve geldiğimiz ilk günlerde işçinin birliği en önemli sorunumuzdu..2011 yılında KARDEMİR işçileri birlikte çay içmiyorlardı biz bunu çözdük.2010 yılında işe girenler adına protokoller yapılmış,5 yıl asgari ücretle çalışmaları kararlaştırılmıştı.Bu arkadaşlarımız adeta silinmiş ve biz kendilerine yeni kazanımlar elde ettik.Bu noktada hiçbir mağduriyetleri kalmadı.Ayrıca mütehhatte çalışan ve üretime direk katkı veren arkadaşlarımızın kadroya alınmasını temin ettik.

Yine İSDEMİR’de yaşanan sendikal mücadelede çoğunluk Çelik-İş sendikasında ancak oyalama taktikleri sürdürülüyor.Göreve geldiğimiz gün itibarı ile çeşitli işyerlerinde başarılı çalışmalar yürüterek üye sayımızı üç’e katladık.Şuan 37 bini aşkın üyeye sahip güçlü bir sendikal yapı mevcut” şeklinde açıklamalara yer verdi.

İstifası konusunda ise mütevazi açıklamalarda bulunan Gül, “böyle olması Çelik-İş’in lehine olacak.Her türlü bilgi ve birikimimle yeni yönetimlerin desteğinde olacağım.Bana ihtiyaç duyulduğunda hiç tereddüt etmeden koşacağım.Şuan beni arayan birçok işçi kardeşlerimiz var.Çoğu ağlayarak üzüntülerini dile getiriyorlar.Ben her zaman bu kardeşlerimizin de yanında olacağım.Benim tabanla hiçbir sorunum yok.Bütün işçi kardeşlerimizi çok seviyorum” dedi.

İŞÇİ TABANINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR

Diğer yandan Gül’ün görevinden ayrılmasıyla birlikte işçi tabanında ki şaşkınlık ve üzüntünün sürdüğüne dikkat çekiliyor.

İşçi tabanında derin bir üzüntü yaratan istifa olayı ile ilgili duygularını paylaşan KARDEMİR çalışanları,“biz bu işin nedenini öğrenmek istiyoruz.Sayın genel başkanımızın ani istifasını çözemedik ve anlamakta zorluk çekiyoruz.Sayın genel başkan göreve geldiğinden bu güne kadar bize hiç yalan söylemedi.Her zaman bizim haklarımızı savundu ve haklarımızı da sonuna kadar aldı.KARDEMİR işçisi şuan çok güzel bir dönem yaşıyor.Keşke bu kararı bizimle paylaşsaydı.En azından biz alınan karara karşı çıkardık ve bu durum her ne sebeple olursa olsun izin vermezdik.Sayın genel başkanımızın gidişi bizleri derinden yaraladı.Bundan sonra ne olur bilemiyoruz” ifadelerinde bulundular.

Yorumlar

  1. işci

    zamanında recayi başkanda omuzlarda taşınıyordu ama oda cabuk indi.ogün omuzlardan indirmeyen yalakalar recaiyi satan ilk insanlar olmuştu şimdide omuzlara alan yalakalar ilk satanlardır madem genel başakan istifa etti adamsa recepte istifa eder ama adamdegildir s
    recep adam satmayı iyibilirbaşkanınıda sattı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.