Haddeciler Toplantısında Neler Oldu ?

Haddeciler Toplantısında Neler Oldu ?

Yayın: 30.09.2022 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, önceki gün Karabük’te bulunan haddecilerin sorunlarının ele alındığı toplantıda Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili toplantıda yaşananları ilk olarak gazetemize açıkladı.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde  Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu bir basın toplantısı ile duyuran iş insanı Adnan Çebi’nin adaylık açıklamasından sonra Karabük’te bulunan haddeciler  bir araya gelerek sanayici Fatih Çapraz’ı ortak aday çıkararak, TSO Başkanlığı için destekleyeceği şeklinde kamuoyunda bazı iddialar ortaya atılmıştı. Önceki gün ikinci defa bir araya gelen haddecilerin son toplantısına AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de katıldığı öğrenildi.

ALTINÖZ ÖNCEKİ KONUŞMASINDAN UZAK TAVIR SERGİLEDİ

 

İkinci toplantı sonrası  kamuoyunda konuşulan bazı iddialara ilişkin Bölgenin Sesi Gazetesi’ne açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili , Toplantıdan 2 gün önce yapılan bir görüşme üzerine toplantıya katıldığını ama Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün toplantı da 2 gün önceki konuşmadan çok uzak tavırlar geliştirdiğini ifade etti.

Vergili açıklamasında;  “Ben kaç senedir TSO seçimlerine hiç karışmadım zaten.  Haddecilerle ilgili bir gerilim olunca beni de çağırdılar, ben de oranın üyesiyim ilk defa gittim. Haddeciler bir aday çıkartmak istiyor aday benim yabancım değil hem de partili. İktidar partisi olarak zaten Karabük’ü temsil edecek kişileri hep siz seçtiniz. TSO başkanını seçmek iktidar partilerinin her zaman bir politikası olmuştur. Bu Adalet Partisi – Anavatan Partisi – Doğru Yol Partisi zamanında da böyle olmuştur. İktidar partileri TSO’nun başkanını belirlemeye gayret eder. İktidar partilerinin kendi politikaları anlamında bu haklarıdır.

Ben toplantıya kesinlikle gitmezdim. Toplantıdan 2 gün önce MHP İl Başkanımız Adem Kar ile görüşen Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz,   haddecilerle toplantı yapalım orada ortak karar verelim TSO Başkanı kim olacak  Meclis Başkanı  kim olacak konusundaki tavrımızı ortak kararla belirleyelim. 4 Tane gruptaki arkadaşlarıma benim sözüm geçer, onları istediğim şekilde yönlendirebilirim, dedi. Ben bu görüşme yapıldığı için bu toplantıya gidip katıldım, ne olacak diye , şeklinde konuştu.

  BENİM ADNAN ÇEBİ KARŞITLIĞIM YOK

Kendisinin Adnan Çebinin adaylığı konusunda karşıtlığının olmadığını belirten Başkan Vergili, açıklamalarını şöyle devam ettirdi.  “Toplantıdan 2 gün önce bunları konuşan Altınöz, toplantı da tamamen farklı bir adam olarak geldi. Direkt olarak Biz TSO seçimlerine karışmıyoruz, dedi.  Bizim il Başkanımız Adem Beyle 2 gün önceki telefon görüşmesi başka, toplantıdaki tavrı bambaşka.  TSO seçimlerine karışmıyoruz dedi.  Bizim Adnan Çebi düşmanlığımız yok ki. Sen başkan olarak biz Çebi’yi destekliyoruz dersin. Karabük’ü temsil edecek kişinin günahı da sevabı da senin olur. Eğer Milletvekilleri ve il başkanı bir söz vermişlerse , çıkıp söylersin. Bunları uzatmaya gerek kalmaz. Kimseyi oyalamaya gerek yok ki.’ Dedi.

Seçimler de görüşürüz benzerinde bir söylemi olmadığını ifade eden Başkan Vergili, Adnan Çebi, bana TSO  Başkanı olmayı düşündüğü zaman geldiğinde ona da söyledim. Bu işlere ben karar vermiyorum ki. İktidar partisinin onayını alman lazım. İl başkanının, milletvekillerinin tamam demesi lazım. Onların onayını aldıktan sonra benim için fark etmez,  dedim. Şimdi Adnan Çebi iktidarın onayını almadıysa yol alamaz, aldıysa  il başkanının kimseyi oyalamasına gerek yok. Der ki biz iktidar partisi olarak Çebi’yi destekleme kararı aldık. Çebi, TSO Başkanı olacak de,  konu bitsin. Uzatmaya gerek yok ki. İyi olursa kendilerinden  kötü olursa başkasından taktiğine gerek yok. Bu öyle büyük bir olayda değil. Açıklarsın günahıyla – sevabıyla  çıkıp açıklarsın, sahiplenirsin, biter gider.” İfadelerinde bulundu

Ortak bir aday belirlenmediği için, Fatih Çapraz’ın aday olup olmayacağı konusunda fikrini sorduğumuz Başkan Vergili,  Fatih Çapraz’ın olası adaylığıyla  ben çıkmamasını tavsiye ettim ama kendi aralarında ne karar alırlar bilmiyorum.  Çıkmamasını tavsiye ettim ama kendileri karar alıp çıkarlarsa yanında olurum”  dedi.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’dan 23 Nisan mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çuvalcı, yayımladığı mesajda, Türk milletinin milli iradesinin tecelli ettiği ve tam bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bu kutlu günde, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” saikiyle görevine başlayan TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve geleceğin teminatı tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Prof. Dr. Çuvalcı, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin, istiklali ve istikbali uğruna gözünü kırpmadan canı pahasına cepheden cepheye savaştığı, vatanımızın işgal edildiği Milli Mücadele yıllarında, bağımsızlığımıza giden o kutlu yolun önünü açan TBMM, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin sağlam temellerini de oluşturmuştur. Açıldığı günden bu yana adını tarihe altın harflerle kazıyan zaferlere imza atan aziz milletimizin yoluna ışık tutan, halkımızı kutlu bir amaç etrafında birleştiren şanlı Meclisimiz aynı zamanda milli iradenin ve demokrasinin parlayan yıldızı olmuştur. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ı, onlara duyduğumuz sonsuz inancın bir sembolü olarak çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman askerlerimize, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunar, tüm çocuklarımızın bu güzide bayramını canı gönülden tebrik ederim.”