Her Telden (10.Eylül.2018)

Her Telden (10.Eylül.2018)

Yayın: 09.09.2018 22:03 |Güncelleme: 10.09.2018 08:40
Paylaş:
A+ A-

HAZİNE VE MALİYE BAKANI SAYIN BERAT ALBAYRAK “EXİMBANK ÇOK DAHA İŞLEVSEL HALE GETİRİLECEK… PEKİ KARABÜK’E AÇILACAK MI..?
Ülkemiz İHRACAT SEFERBERLİĞİNE çok ama çok önem veriyor,bu konuda çok işlevsel olan EXİMBANK’IN çok daha aktif,çok daha verimli bir hale getirileceği,bizzat HAZİNE ve MALİYE Bakanı Sayın BERAT ALBAYRAK tarafından açıklandı.
İHRACATÇININ EN BÜYÜK DESTEĞİ EXİMBANK..
Ve, Karabük’te EXİMBANK ŞUBESİ,TEMSİLCİLİĞİ ne yazık ki yok.
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu eski Başkanlarından,Karabük’ün önde gelen Sanayici ve Cemiyet İnsanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN bu konuyu gündeme getirdi..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER ile paylaşmış EXİMBANK olayını..
Ve,Vali Sayın KEMAL ÇEBER, EXİMBANK Genel Müdürlüğü’ne Karabük’ün potansiyellerini de dile getirerek ŞUBE AÇILMASI için RESMİ BİR YAZI göndermiş..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN Siyasetçilerle de konuştuğunu söylüyor..
EXİMBANK Genel Müdürlüğü Karabük Valiliği’nin yazısına “KARABÜK ŞU AN İTİBARI İLE,ÜLKE GENELİ İHRACAT SIRALAMASINDA 35. AYRICA TEK İHRACAT KALEMİ DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİ.İHRACATI BİRAZ ÇEŞİTLENDİRİN,MİKTARI ARTTIRIN O ZAMAN ŞUBE AÇILIŞI YAPABİLİRİZ.” Gibi bilgi vermiş.
Karabük,bu EXİMBANK İŞİNE ODAKLANMALI,BİZE GÖRE..
Nafile işlerle enerji tüketeceğine,yararlı işlere yönelmeli bu Kent.
Öylesi daha yararlı olmaz mı yani..!!

KARABÜK ESNAF ODALARI BİRLİĞİ İÇİN İSTENEN “OLAĞANÜSTÜ GENE KURUL YAPILMASINA..” TİCARET BAKANLIĞI İZİN VERMEDİ Mİ..?
Bilindiği gibi KARABÜK ESNAF ODALARI BİRLİĞİ için,bir grup Üye OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL yapılması için imza toplamış ve toplanan bu imzalar hem BİRLİK Başkanlığı’na,daha sonra da hem TİCARET BAKANLIĞI ilgili birimlerine gönderilmişti.
Bu nokta da ESNAF ODALARI Birliği Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN ve Yönetim Kurulu “NORMAL GENEL KURULUMUZU YAPALI HENÜZ 2-3 AY KADAR OLDU.OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA İHTİYAÇ YOKTUR..” gibi bir gerekçe ile konuyu reddetmişti.,
Bunun üzerine OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL isteyen grup konuyu TİCARET BAKANLIĞI’NIN ilgili birimine götürdü ve şimdi Bakanlık bir karar verdi ve “GENEL KURUL YAPILMASINA GEREK YOKTUR..” kararını verdi şeklinde bilgiler geliyor.
Bu konu hakkında KARABÜK ESNAF ODALARI BİRLİK Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN herhalde bir açıklama yaparak konuyu Kamuoyu ile paylaşır ve sonucu merakla bekleyen esnaf kesimi de rahatlar..
Bu arada Sayın NURETTİN TÜMEN’İN,MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE Karabük Belediye Başkan Adayı olmasına isteyen GENİŞ BİR ÇEVREDEN söz ediliyor..
Sayın NURETTİN TÜMEN böyle bir talebe ne cevap verir acaba..?
AK Parti içinde de bunu merak eden geniş bir çevre var doğrusu..

KARABÜKLÜLER İYİ DİKKAT ETSİNLER,24 HAZİRAN VE DAHA ÖNCESİNDE KARABÜK GÜNDEMİNDE OLAN “HİÇBİR YATIRIM KONUŞULMUYOR..”
KARABÜKLÜLER İYİ DİKKAT EDİN,İYİ DİKKAT ETSİNLER..
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE ÖNCESİNDE KARABÜK NELER KONUŞUYORDU.
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KONUŞULUYOR MU..?
HAVAALANI KONUŞULUYOR MU..?
ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE EK BİNA KONUŞULUYOR MU..?
ÇEVRE YOLU,ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKIŞIKLINA ÇÖZÜM KONUŞULUYOR MU..?
İlk aklımıza gelen yatırımlar bunlar ve artık bunların hiçbirisi konuşulmuyor,üzerinde bırakın bilgi vermeyi,konuşan FİKİR SÖYLEYEN bile yok öyle değil mi..?
MİLLETVEKİLLERİ,YA CENAZEDE VEYA DÜĞÜNDELER..!!
MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE hangi Siyasi Parti,ne konuşacak,ne anlatacak,Muhalefetin işi bir hayli kolay bu nokta da,ancak,AK Parti ve AK Parti BELEDİYE BAŞKAN Adayları hayli sıkıntılı süreçler yaşayabilirler..
BİR YANDA İNSANLARI EZİM/EZİM EZEN EKONOMİK SIKINTILAR..
Öte yanda EN KÜÇÜK BİR YATIRIMIN OLMAYIŞI gibi bir gerçek..!!

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY VE MİSAFİR MİLLETVEKİLLERİ TURAN KÖSE,ENSAR AYTEKİN BİR DİZİ ZİYARET..
CHP Karabük’te bir kıpırdanmanın içine girmeye çalışıyor,bu anlamda Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,Balıkesir Milletvekili Sayın ENSAR AYTEKİN ile Çorum Milletvekili Sayın TURAN KÖSE Karabük’te bir dizi ziyaretlerde bulundular..
Karabük’te CHP’NİN BASIN İLE BİR SORUNU VAR NEDİR..?
Böylesine önemli bir etkinlik Basın ile neden paylaşılmaz,Basına neden fotoğraf,bilgi servis edilmez anlamak hayli güç olsa gerektir ve böyle ciddi bir etkinlik daha fazla ses getirmeliydi..
CHP MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNE İDDİALI GİRECEK,BU BELLİ.
Özellikle KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU ve YENİCE İlçelerinden CHP YEREL SEÇİMLERE hayli iddialı girecek,olayın bu noktasında CHP bir başka olayda,yani İL GENEL MECLİS Seçimlerinde de iddialı olmaya çalışacak.
İYİ DÜZENLENMİŞ LİSTELERLE BU BAŞARILABİLİR..
İL GENEL ve BELEDİYE MECLİSLERİNE hiç Üye sokamıyor CHP ve iyi düzenlenmiş listelerle MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE Parti bu makus talihine tepetaklak edebilir.
CHP Karabük’te bir dizi çalışmalar yapıyor ve çalışmalarına hız verdi

SAFRANBOLU KAYMAKAMI VE BELEDİYE KAYYUM BAŞKANI SAYIN FATİH ÜRKMEZER “ BİZİ,BİZ YAPAN DEĞERLERLE HARMANLANDI..”
Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Kayyum Belediye Başkanı Sayın FATİH ÜRKMEZER ,19 ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ açılış konuşmasında ilginç değerlendirmeler yaptı..
19.ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ kalabalık ve coşkulu bir katılım ile “START ALDI..” ve çok sayıda ÜNLÜ SANATÇI DA bu açılışta yer alarak Festivale destek verdi..
Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Belediyesinin Kayyum Belediye Başkanı Sayın FATİH ÜRKMEZER,Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin “BİZİ,BİZ YAPAN DEĞERLERE VURGU YAPILARAK,SAFRANBOLU’YU SAFRANBOLU YAPAN DEĞERLER HARMANLANDI..” şeklinde görüşler dile getirdi..
SAFRANBOLU ALTIN SAFRAN FİLM FESTİVALİ 3 gün çeşitli etkinliklerle devam ettirilecek ve bu anlamda İlçe çok sayıda Sanat,Müzik,Film Dünyasının Ünlü isimleri tarafından,adeta,akına uğradı.
Bu arada,Safranbolu yaşayanlarının ve civardan gelen katılımcıların,düzenlenen etkinliklere büyük ilgi gösterdiği gözleniyor,bu anlamda İlçe için “TARİHİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR..” gibi değerlendirmeler yapılıyor..
19.ALTIN SAFRAN FİLM FESTİVALİ Komite Başkanı Kaymakam ve Kayyum Belediye Başkanı Sayın FATİH ÜRKMEZER,en küçük bir aksamanın olmaması için,çok titiz bir çalışma içinde olduklarına da vurgu yaparak “HALKIN KATILIMI DA BU NEDENLE ÇOK ÜST DÜZEYE TIRMANDI..” gibi görüşler veriyor.
FESTİVAL ÇOK BEĞENİ KAZANAN ETKİNLİKLERE SAHNE OLDU..

“SAYIN MEHMET AYTEKİN..” KENDİSİNE GELEN TALEPLER SONRASINDA “KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇAN KONGREYİ YAPTI…” PEKİ SONUÇ..!
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığını 6.5 ay civarında yürüten Sayın MEHMET AYTEKİN,bazı çevrelerden “KULÜP BAŞKANLIĞINI BIRAK.KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇ..” şeklinde ki talepleri geri çevirmedi..
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİTTİ,ADAY OLMADI,GÖREVİ BIRAKTI..
29 AĞUSTOS GÜNÜ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI..
Sayın SEDAT NAMAL,KARABÜK’Ü YÖNETEN Bürokrat ve Siyaset,Cemiyet kadrolarının ORTAK KARARI,ORTAK İMZASI ile KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı görevine getirildi..
Sonra BEKLENEN MADDİ GELİŞMELER SAĞLANAMADI..
Şimdi Sayın SEDAT NAMAL Başkanlığında ki Yönetim,haklı olarak ve verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesi ile,KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ KONGREYE götürerek,görevinden ayrılacak
Sayın MEHMET AYTEKİN bu işi götürüyordu,çekip/çeviriyordu…
“AYRIL,KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇ..” teklifleri geldi ve KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇTI..
Buyurun Beyler “SAHNE SİZLERİN..!!”

SAYIN SEDAT NAMAL,KARABÜKSPOR GENEL KURUL TARİHİNİ AÇIKLADIĞI AN,ÖYLE SANIYORUZ Kİ “BAŞKAN ADAYI VE LİSTE ÇIKACAKTIR..”
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı Sayın SEDAT NAMAL,göreve getirildiğini söylüyor,kendisinin böyle bir göreve talip olmadığını,KARABÜK’Ü YÖNETEN bir kadronun kendisini bu göreve getirdiğini,hemen her platformda anlatıyor..
“VERİLEN SÖZLER YERİNE GELMEDİ..” diyerek “ŞU SAATTEN SONRA,BU GÖREVDE KALMAMIN BİR ANLAMI YOK..” diyerek OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL yapacaklarını söylüyor.
Bize göre KARABÜKSPOR KAYYUMA GİTMEZ..
BAŞKAN ADAYI ve LİSTESİ ÇIKAR ORTA YERE..
Ancak,Sayın MEHMET AYTEKİN’E Başkanlık görevinden ayrıl,KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇ diyenler,ne yazık ki,BİR ŞEY BECEREMEDİLER ve bu anlamda KARABÜKSPOR’UN TAM ANLAMI İLE BATAĞA GİTMESİNİN kapısını sonuna kadar araladılar..!!
Bu gerçeği KARABÜKSPOR TARİHİ YAZACAKTIR..
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN Başkanlığının ENGELLEMESİNDEN bu yana devam eden KÖTÜYE GİDİŞİN,pik noktası,verilen sözlerin tutulamaması ile Sayın SEDAT NAMAL’IN Genel Kurul ile görevi bırakması ve bugün yaşanan gelişmelerdir,KARABÜKSPOR TARİHİ BUNLARI YAZACAKTIR..!!
Son 15 gün içinde KARABÜKSPOR ne BAHTSIZLIKLAR yaşadı..!!
Veya ne BAHTSIZLIKLAR YAŞATILDI KARABÜKSPOR’A..

KARDEMİR ÜZERİNDE ÇOK/ÇOK ETKİLİ BİR İSİM ”KARABÜKSPOR,DERNEK TÜZÜĞÜNDE YAZAN BİR MADDE,KARDEMİR’İ NİYE BAĞLASIN Kİ..!!”
Şimdi bir konu ortaya atıldı ve KARABÜKSPOR Tüzüğünde KARDEMİR’İN,KARABÜKSPOR’UN kötüye gittiğinde,dar duruma düştüğüne Kulübün HAMİSİ OLUR,BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZER Gibi bir madde varmış.
Sayın SEDAT NAMAL’DA açıklamasında buna kısmen değindi..
Konuyu KARDEMİR üzerinde çok/çok etkili bir isme sorduk “KARABÜKSPOR BİR DERNEK STATÜSÜNDE.DERNEK TÜZÜĞÜNE BÖYLE BİR MADDE KONULMUŞ İSE,BU KARABÜKSPOR’U BAĞLAR.KARDEMİR İLE HİÇBİR İLGİSİ OLMAZ..” dedi.
Daha sonra da “BİR BAŞKA DERNEK,YİNE AYNI ŞEKİLDE BİR MADDEYİ TÜZÜĞÜNE KOYARSA,KARDEMİR OLARAK BİZ BUNU DA MI DİKKATE ALMAK ZORUNDA KALACAĞIZ.OLUR MU ÖYLE SAÇMA/SAPAN ŞEY..” gibi görüşler dile getirdi..
Galiba,KARABÜKSPOR DERNEĞİ Tüzüğünde yer alan o madde SPOR HUKUKU Konusunda uzmanlaşmış BAZI AVUKATLARIN DA DİKKATİNİ ÇEKMİŞ ve KARABÜKSPOR adına harekete geçmek falan gibi düşünceler beslemeye başlamışlar..
TÜZÜKTE ÖYLE BİR MADDE VARSA BİLE KARDEMİR’İ BAĞLAMAZMIŞ..

DAHA ÖNCE Kİ BAŞKAN VE YÖNETİMLER GİBİ,SAYIN SEDAT NAMAL’DA HUKUKA GİTMİŞ ; “KARABÜKSPOR GELİRLERİ YA TEMLİK,YA YEMLİK..”
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı Sayın SEDAT NAMAL,kendisine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesi ile ve haklı olarak Kulüp Başkanlığı’ndan ayrılacak,bunun için OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL Toplantısı yapacak.
Sayın SEDAT NAMAL,kendisinden önce ki Başkan Sayın ZİYA ÜNSAL ve Sayın MEHMET AYTEKİN gibi,KULÜBÜN BATAĞA GÖTÜRÜLMESİNDE etkin insanlar için HUKUKA BAŞVURU yaptığını söylüyor..
KULÜP GELİRLERİ YA TEMLİK YOLUYLA KULÜP KASASINA GİRMEMİŞ.
Veya GELİRLER YEMLİK GİBİ GÖRÜLÜP,KULÜP KASASINA GİRMEMİŞ..
HİKMET FERİDUN TANKUT ve HİKMET FERİDUN TANKUT’U göreve getirenler BU DURUMDAN DOLAYI ÜZÜLÜRLER Mİ acaba veya vicdanları sızlar mı “BİZ NE YAPTIK..” derler mi..?
KARABÜKSPOR’A GÖNÜL VERENLERİN BEDDUASI BUNLARIN ÜZERİNE..!!

9 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Ahmet abi bu kapsam dışına yapılan zammın bir mantıklı yañi varmı bütün kapsam dışı yararlanamamış gibi soylentı var ama bu ekonomik krizde tüm çalışanlaŕı kapsayacak şekilde yapilamazmiydi suçumuz sendikalı olmak mı aidat ödemek mi bu mantık la sendikasız çalışmak daha kârlı gibi alınan zam enflasyon vergi ye tabisin hem de yüksek vergi kapsam dışı isen vergi düşük verilen zam yüksek 2018 zam mı vergiyi karşilamaďi bizim kapsam dışı yüzde 22 ye yakın zam alďı birileri hala örgütsel güç den bahsediyor ne yazık ki

  2. Rafet Baskan

    Sayın bence asıl rafet beyin söyleyecek pek sözü olmayabilir.zira Karabukun hava kirliligi ortada.marzinc çalışmaya devam ediyor.trafik sorunu aynen devam.meydan derseniz taş meydanı.
    Saygılar.

  3. çalışan

    Ahmet abi yazında asıl can alıcı konuya değinmemişsin, kardemir durduk yere formen ve mühendise yuzde 10 zam yaptı,huzursuzluk zirve de ya yapıyorsan herkese bir sistem dahilinde zam yap veya hiç yapma ama insanların bilgisine sorumluluguna göre bu şirkete verdiklerine göre bir kriter çerçevesinde yapılır zamlar,içerde yatan mühendis iş sallayan formen zam alıyor canavar gibi başmüh de tesisi ayaga kaldırmaya çalışsın üretsin diye çabalasın valla ben adamı görünce üzüldüm gerçekten fabrikanın personel politikası çökmüş ne yaptıklarının farkında değiller

  4. sevdalı

    Erken davranan telefonu ettirdi,

    YUMRUĞU İLK VURAN KAZANIR. NİTEKİM KAZANDI DA.
    KAYBEDEN KİM OLDU ? TABİ Kİ KARABÜK VE KANAYAN YARAMIZ.

  5. Boş konuşma

    Sen 4.altı ay zammı almadın mı.Senin cebindem alıpda mı verdi kapsamdışına terbiyesiz. Arıza var gel formen gel mühendis parAya geldimi onlara yok. Karşılarına çıkınca şefim ustam. Kapsam içide dışıda kardemirde kazansın kardeşim. Fitnecilik bölücülük yapmayın. Kardemir tüm çalışanları ile bir bütündür.Işcisi,formenimühendisi ile. Bu yorumları yapan ayrık otlarınada fırsat vermeyelim.

  6. Yiğit

    Ahmet abi nasılsın iyimisiniz inşallah iyisindir bizim 350 davası hakkında bilgilerinizi bekliyoruz kucak dolusu sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür ediyoruz saygılar

  7. Mustafa Özata

    Sayın Ahmet Gölbek,
    Şu ana kadar Safranbolu Belediye Başkanlığı ile ilgili “Kayyum Belediye Başkanı “ sıfatını kullanan ilk basın mensubu olduğunuzu gördüm.

    Eğer daha önce bu şekilde yazan bir basın mensubumuz varsa peşinen özür dilerim.

    Ancak sizi hassasiyetinizden,demokrasiye olan bağlılığınızdan dolayı yürekten kutlarım.
    Sevgi ve Saygılarımla,

  8. Bi sakin olalim

    %10 az bence parada %30 deger kaybi oldu muhendislere %30 yapilmaliydi ofisinde oturan memurla sahadaki muhendisin tabi ki farki olmali zammi butun beyaz baretlere yapmamalari isabet olmus

  9. Yeniceli

    Yenicemizede vergili gibi adam lazım bence yeniceye başkan ol başkanım yenice hizmete kavuşur

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.