Her Telden (11 Ocak 2020)

Her Telden (11 Ocak 2020)

Yayın: 10.01.2021 21:11
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK TARIM ORMAN İL MÜDÜRÜ Sayın ÇETİN AYVALIK’IN “KAHYALAR KÖYÜ’NE ORTAK SERA YAPIM FİKRİ..” VE SU SORUNU KONUSU
Karabük Tarım Orman İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları,Karabük tarımını geliştirmek,hayvancılığa katkı sunmak amacı ile önemli çalışmalar yapıyorlar.
Bu bağlam da KAHYALAR Köyü sınırları içinde 15.750 metrekare civarında bir SERA KURULMASI fikri var ve bu seraları KOOPERATİF ÜYELERİ işletecekler,üretim yapacaklar.
Biz bunu haber yapmıştık.
İşe bakın,nereden vurduk,nerelerden ses geldi,öncelikle KAHYALAR Köyü civarında SU BULUNMADIĞINDAN söz edenler oldu ve daha sonra da,bizim geçmiş yıllarda ısrarla dile getirdiğimiz ve tabanı geçirgen çıktığı için yapımı durdurulan DÜZÇAM GÖLETİ olayı gündeme geldi.
KAHYALAR KÖYÜ gereken suyunu DÜZÇAM GÖLETİNDEN alacakmış ve o civar planlamasının TARIMSAL ÜRETİMİNDE,tabanı geçirgen çıktığı için durdurulan DÜZÇAM GÖLETİ üzerine yapıldığı anlatılıyor.
Sahi,DÜZÇAM GÖLETİ yatırımı ne oldu,kaldı mı,yapılacak mı..?
Bilindiği gibi DSİ o civara hayli önemli miktarda harcamalar da yapmıştı ve daha sonra GÖLET TABAN ZEMİNİ GEÇİRGEN,SU TUTMAZ gibi bir gerekçe ile yapım durduruldu.
Bakın,konu nereden/nereye kadar geldi..!!

KARABÜK’ÜN ORMAN VARLIĞINDAN YOLA ÇIKTIK “İSMETPAŞA CİVARINDA ,KARABÜK’Ü 8 KÖYÜ DEDİK..” CEVAP “HAKSIZLIK YAPMA..” OLDU
KARABÜK’ÜN ORMAN VARLIĞINDAN yola çıktık, ESKİPAZAR Orman İşletme Müdürlüğü’nün,ANKARA Bölge Müdürlüğü’nde alınarak,Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne bağlanması çalışmalarına geldik ve bu arada İSMETPAŞA civarında ki 8 KARABÜK’E bağlı Köyün Orman olarak ÇERKEŞ’E bağlılığı çıktı.
Bir KARABÜK BAĞNAZLIĞI İÇERİSİNDE, bu 8 Karabük Köyü’nün ORMAN İDARESİ olarak ÇERKEŞ’E, Mülki İdare olarak Karabük’e bağlı olmasının yanlışlığına vurgu yapan değerlendirmelerimiz oldu.
Çok önemsediğimiz ORMANCI BİR KARDEŞ bizi uyardı ve “O 8 KÖY MÜLKİ İDARE OLARAK KARABÜK’E BAĞLI OLABİLİR.ANCAK,ORMAN İDARESİ OLARAK ÇERKEŞ’E BAĞLI OLMALARI NORMAL.HAKSIZLIK YAPMA..” dedi.
Neden haksızlık yaptığımızı sorduk O Kardeşe.
“BAK,ULUS İLÇESİ’NİN,KASTAMONU İLİNİN BİRÇOK KÖYÜ DE,ORMAN İDARESİ OLARAK SAFRANBOLU ORMAN İŞLETMESİNE BAĞLI..” gibi bir değerlendirme yapınca gerçekten haksızlık yaptığımızı anladık.
Ayrıca YENİCE Orman İşletmesi ile, ANKARA Bölge Müdürlüğü’nün ÜRETİMİNİ ORTAK PAYLAŞTIĞI bir de YAYLACI ORMAN ŞEFLİĞİ Bölgesi varmış ve burada yapılan üretimin yarısı Yenice,diğer yarısı Ankara Bölgeye bağlı bir İşletme Müdürlüğü’ne gidiyormuş.
ORMANLARIN SINIRLARI BÖYLE dedi o Kardeşimiz.

YAŞANAN,CİDDİ HAMMADDE SIKINTISINA KARŞIN,KARDEMİR’İN “KENDİ ÜRETİM REKORUNU KIRMASI..” VE TBMM’NE VERİLEN ÖNERGE..
KARDEMİR,özellikle 2020 yılının son aylarında/günlerinde,kendisini hissettiren hammadde sıkıntısına karşın,yıl içerisinde kendi üretim rekorunu kırmayı başardı.
2.5 Milyon ton üretim yaptı.
Bu arada,2 Kasım 2020 Tarihinde yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul ile işbaşına gelen KARDEMİR Yönetimi’nin oluşum biçimi hakkında TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verildiği biliniyor.
Verilen önerge için çok spekülatif bilgiler Kamuoyu’na servis edilmeye çalışılıyor, bir bilgi kirliliği ile karşı/karşıya kalındığı kesin,yeni kesin olan bir konu daha var,BU ÖNERGENİN,özellikle,YÖNETİM BAĞLAMINDA herhangi bir merak,herhangi bir telaş yaratmamış olduğu.
Yalnızca, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ENERJİ ve TABİİ Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ile öteki Yönetim Kurulu Üyelerinin de hammadde sıkıntısından hayli rahatsız olduklarını söylemek mümkün elbet.
“YERLİ ÜRETİM KÖMÜR STRATEJİ BELGESİ..” üzerinde çok önemli çalışmaları olan,bu konuları Ülkemizde ve Dünya da, en detayına kadar bilen bir ismin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu KARDEMİR’DE hammadde sıkıntısı,elbet bazı sonuçlar verecektir,hesaplar sorulacaktır..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın NECDET UTKANLAR göreve geldiğinden bu yana,hammadde sıkıntısından dolayı, üretim kısıntısına gitmeyip rekor üretim yaptı ise,bir de sıkıntı yaşanmadığını düşünün..
KARDEMİR,2020 YILINI REKOR ÜRETİMLE GEÇTİ..

“SATIŞLAR VE SATIŞ FİYATLARI BU DÜZEYDE DEVAM EDERSE,2021 YILINDA, YAPIMI DURDURULAN 4.YÜKSEK FIRINA YENİDEN BAŞLANIR…”
KARDEMİR,bazı olumsuzluklara karşı,2020 yılını rekor bir üretim ile tamamladı ve kendi rekorunu kırarak 2020 yılını tamamladı,KARDEMİR ile yakın olan tüm çevreler bu gelişmenin altını çiziyorlar ve bu konuya dikkat çekiyorlar.
Bilindiği gibi,KARDEMİR çok büyük ihtiyaç duyduğu 4.YÜKSEK FIRIN yapımına başlamış,daha sonra yaşanan ekonomik nedenlerle, yapıma ara verilmişti.
Şimdi KARDEMİR bu fiyatlar sürer,bu satış hızı devam ederse,yaşanan bir dizi ekonomik pozisyonlarından sıyrılır ve “2021 YILI İÇERİSİNDE 4 YÜKSEK FIRIN YAPIMINA..” devam eder gibi bilgiler veriliyor.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Enerji/Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’IN,üzerinde en ciddi biçimde yoğunlaştığı konulardan birisinin de “SANAYİ DE REKABET EDİLEBİLİR FİYATLARLA ENERJİ TEMİN ETMEK..” olduğuna işaret ediliyor.
Buradan yola çıkılarak,yaşandığı öne sürülen, hammadde sıkıntısına gelen ilgili çevreler,”DÜNYA ve ÜLKE PİYASALARINDAN EN İYİ FİYATLARLA HAMMADDE TEMİNİNE..” yelken açıldığına işaret ediyorlar.
4.YÜKSEK FIRIN YAPIMINA BU YIL BAŞLANABİLİR Mİ..?

ÇOK ÖNEMLİ,ÇOK CİDDİ BİR KAYNAK “KARABÜKSPOR OLAYI,GELECEKTE ÇOK CİDDİ, KARABÜK’Ü DERİNDEN SARSACAK OLAYLARA GEBEDİR..”
Karabük’te çok önemli,çok ciddi bir kaynak,bir Kardeşimiz ile sohbet ederken “KARABÜKSPOR KONUSUNDA BAZI ÇALIŞMALAR OLDUĞUNU DUYUYORUM..” diye başladı söze ve “KARABÜK BU İŞİ MUTLAKA ÇÖZMELİ..” dedi.
Özellikle Resmi Birimlere olan borcun mutlaka halledilmesi gerektiğini söyleyerek “GELECEKTE KARABÜK’ÜN KALDIRAMAYACAĞI BİR DİZİ OLAY YAŞANABİLİR..” gibi değerlendirmeler yaparak bazı Devlet görevlilerinin,bazı AK Parti Yöneticilerinin Yönetimde görevlendirdiği isimlere dikkat çekti.
“BU İNSANLARIN NE GÜNAHLARI VARDI..” dedi..
Özellikle Vergi ve SGK Ödemelerine işaret ederek sonuçta bu paralar DEVLETE GİDECEK neden imtina ediliyor ki,neden geri duruluyor ki dedi..
KARABÜKSPOR OLAYININ BİR DE BÖYLE BİR,SOSYAL, YÖNÜ VAR..

KARABÜK AİLE,ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ Sayın GALİP SÖKMEN “2020 YILI İÇERİSİNDE ÖNEMLİ DESTEKLER VERDİK…”
Ülke genelinde ve Karabük özelinde,çok geniş bir kitleye maddi/manevi hizmetler veren AİLE,ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER Bakanlığı Karabük İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN 2020 Yılı çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.
Sayın GALİP SÖKMEN verilen hizmetlerin maddi karşılığı olarak 30 milyon lirayı aşkın bir rakamı söyledi ve bunun yanı sıra özellikle pandemi sürecinde çok ciddi önlemler alarak büyük başarılar elde ettikleri de bir gerçek.
Karabük’te 1349 kişiye EVDE HİZMET VERİLİYOR.
Bunun maddi karşılığı 22.387.209.50 lira ödenmiş.
Ve önemlisi 1300 kişi bu hizmeti vererek,belirli bir kazanç sağlıyor.
İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN 2020 Yılı içerisinde SOSYAL EKONOMİK DESTEK için 3319 başvuru olduğunu söylüyor ve bu hayli yüksek bir rakam elbet.
Yararlanan çocuk sayısı 581
Yararlanan Aile Sayısı 543
Ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,bu işler için de 6.964.890.11 lira ödenmiş, Sosyal Ekonomik Destekler bağlamında önemsenmesi gereken bir para bu.
Öte yandan koruyucu aile olayı var.
Bu konudan 23 çocuğumuz yararlandırılıyor
Yararlanan 31 aileye ise 746.461.80 lira ödenmiş.
İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYLİ VERİMLİ BİR YIL GEÇİRMİŞ 2020 DE..

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ,ÜLKE GENELİNDE SU SIKINTILARI,BOŞALAN BARAJLAR VE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ …
Dünya ve Ülkemiz KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN sıkıntılarını hissediyor galiba,baksanıza,özellikle BÜYÜK ŞEHİRLER SU SIKINTISINA karşı gün sayıyorlar,hemen hergün SUYU AZALAN BARAJLARI görüyor,bunlara tanık oluyoruz.
BU KONU,ELBET,KARABÜK İÇİNDE ÖNEMLİ..
Bakın,konuya ilişkin olarak Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok önemli konuları dile getiriyor ve “KARASU KAYNAĞINDAN 1000 LİTRE/SANİYE SU ALIYORDUK.BU 1000 LİTRE 650 LİTREYE GERİLEDİ..” diyor.
Gerçi Sayın VERGİLİ bu azalmayı,o civarda yapılan ALDEĞİRMEN BARAJI ile de ilgili olabilir görüşünü dile getiriyor,ama,Ülke gündeminde yaşanan kuraklık da,bu konuda çok etkilidir kuşkusuz.
Sayın VERGİLİ’NİN BU SÖZLERİNE HERKES KULAK VERMELİDİR.
Sayın VERGİLİ bunları söyledikten sonra “ANCAK SU ARSINDA BULUNUYORUZ..” diyerek,geçmişte olduğu gibi,arıtma noktasında çok titiz bir çalışma yapılmadığını da üstü örtülü biçimde,dürüstçe söylüyor.
Kimileri de,suyu bulduğuna şükredeceği yerde,sular kireçli feryadında..
KÜRESEL ISINMA GERÇEKTEN HEPİMİZİ ETKİLEYECEK..

19 OCAK GÜNÜ YAPILACAK OLAN,AK PARTİ KARABÜK İL KONGRESİ “İKİ BAŞKAN ADAYI VE İKİ LİSTE İLE Mİ OLACAK..” VE GENEL MERKEZ..
19 Ocak günü yapılacak olan AK Parti İl Kongresi “İKİ BAŞKAN ADAYLI ve İKİ YÖNETİM LİSTESİ İLE Mİ OLACAK..” ve bu nokta da Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E Genel Merkez devam etmesini söylerken,belirli bir grubun kendi arasında toplantılar yaparak “ADAY ÇIKARTMA..” kararı verdiği söyleniyor.
Kendi arasında toplantılar yapan grubun İl Başkan Adayı oyarak Sayın BÜLENT ERSÖZ üzerinde durduğu ve Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN,eğer bu karar kesinleşirse Salı veya Çarşamba günü bir açıklama yapacağı üzerinde duruluyor.
Böyle bir gelişme yaşanırken,AK Parti İlçe Başkanları ise,geçtiğimiz hafta içerisinde kendilerini ziyaret eden Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E destek sözü verdikleri de belirtiliyor.
TOPLAM 617 DELEGENİN KATILACAĞI KONGRE 19 OCAK GÜNÜ.
Daha önce de AK Parti Genel Merkezi tarafından “ADAYIMIZ DENİLEN İSİMLERE KARŞI..” başka Adaylar çıkmış ve başarılı olmamıştı,hatta O DÖNEMLER O Adayların arkasında 3 Karabük Milletvekilinin 2 tanesinin yer aldığı da bilinmektedir.
AK Parti Karabük İl Kongresi ilginç bir aşamaya geldi..
Sayın İSMAİL ALTINÖZ listesini hazırlamaya çalışıyor,ancak,tam bu aşama da Sayın BÜLENT ERSÖZ isminin gündeme çıkması gelişmeleri ilginç bir hale getirmiş bulunuyor..
Genel Merkez Yönetimi Sayın ALTINÖZ ile birlikte görünüyor.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Benmi yanlış biliyorum tarımda son sıradaki il Değilmiyiz. Ahmet bey Karabük’te yıllardır sera yapılıyor ve sera olmayan yer kalmadı .

  2. Karabük

    bu Gün yayınlanan Karabük rumuzlu yazımın düzeltmesidir. Karabük tarım hayvancılıkta son sıralarlardır. Bununla birlikte prkçok yerde yaygın bir şekilde sera kurulmaktadır. Yeni projelerle ülke gündemine gelinmesinin daha faydalı olacağı düşüncesindeyim.

  3. Köylü

    Kardemirin 5 yüksek fırını yok muydu yahu. Eski ve küçük olanlar 1 ve 2 no.lu yüksek fırınlar yıkılıp yenisi yapılmayacak mıydı. Bu 4 no.lu yf nedir… En son 4 no.lu yf Osman bey zamanında 5 no.lu yf Fadıl zamanın devreye alındıydı. Yazım hatası mı nedir bir açıklayıverin sayın duayen basın.

  4. Ahh köylü

    Demekki kaç fırın olduğunu bilmeyenler; basına kendilerini parlatmak, kurtarmak için demeç verenler. Eksik fırın bildiklerinden 1 fırın eksik malzeme almışlar oda yetmemiş. Ahh Kardemir ahh

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Çocuk Zirvesi’ne damga vurdu

Yayın: 26.04.2024 15:31
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk” temasıyla düzenlenen 1. ‘Çocuk Zirvesi’ yoğun ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mecliste TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, akademisyenler ve davetlilerin katılımları ile gerçekleştirilen ilk Çocuk Zirvesi’ne Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençleri damga vurdu.

Zirvenin açılışında sahne alan Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençlerinin müzik dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında gençlerin sergilediği müzik dinletisinden övgü ile söz ederek tebrik etti ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ise Karabük’e ve gençlere sundukları imkanlardan dolayı Bakan Göktaş’a teşekkür ederek, 2023 yılında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü oturarak voleybol takımının süper lige çıktığını ve bu yıl EuroLeag’de mücadele edeceğini ifade ederek üzerinde isminin yazılı olduğu takımın formasını takdim etti.