Her Telden (12.Kasım.2015)

Her Telden (12.Kasım.2015)

Yayın: 12.11.2015 08:32
Paylaş:
A+ A-

1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNDE,AK PARTİNİN KIRSAL KESİMDE ELDE ETTİĞİ ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR..
1 Kasım Erken Genel Seçiminde,AK Parti KARABÜK KIRSALINDAN çok başarılı sonuçlar elde etti,KARABÜK KÖYLERİ Ülke ve Karabük ortalamasını çok aşan oylar verdi AK Parti’ye.
Örneğin KARABÜK MERKEZ Köylerinden AK Parti yüzde 69.47 oy almış ve bu anlamda AK Partiye yüzde olarak en yüksek oyu YUKARI KIZILCAÖREN Köyü yüzde 88.99 oranı ile vermiş.
SAFRANBOLU Köylerinden AK Parti yüzde 66.62 oranında oy alırken,YOLBAŞI Köyü yüzde 92.23 oy oranı ile en yüksek oyu veren Köyümüz olmuş.
YENİCE Köylerinde ise AK Parti toplamda yüzde 60.87 oy alırken,KARAHASANLAR Köyü yüzde 83.80 oy oranı ile en yüksek oyu veren Köyümüz olmuş.
ESKİPAZAR Köylerinde ise AK Parti yüzde 72.82 oy alırken,BÖLÜKÖREN Köyü AK Partiye yüzde 96.49 oy oranı ile yüksek oyu veren Köyümüz olmuş.
EFLANİ Köylerinde ise AK Parti yüzde 71.83 oy alırken,GÜNLÜCE Köyü AK Partiye yüzde 96.43 oranı ile yüksek oyu veren Köyümüz olmuş.
OVACIK Köylerinde ise AK Parti yüzde 64.89 oy alırken,YIĞINOT Köyü AK Partiye yüzde 100 oranı ile yüksek oyu veren Köyümüz olmuş.
Karabük İL ÖZEL İDARESİ çalışmaları Kırsal kesimde,AK Partiye büyük destek getiriyor,İL GENEL MECLİS çalışmaları AK Partiye çok ciddi destek getiriyor.
BU GERÇEĞİ HATIRLATALIM İSTEDİK..

KARABÜK KIRSALINDA CHP VE MHP ÇOK ZAYIF DURUMDALAR,CHP TOPLAM 2,MHP TOPLAM 1 KÖYDE BİRİNCİ OLMUŞ
Karabük KIRSALINDA CHP ve MHP ÇOK ZAYIF durumdalar,aslında 1 Kasım Erken Genel Seçiminde,BELEDİYE SINIRLARI içinde de bu İKİ PARTİMİZ hayli gerilemiş pozisyondalar.
MHP OVACIK Başboyunduruk Köyünde BİRİNCİ çıkmış ve bu Köyümüzde AK Parti 13,CHP 11,MHP 14 oy almış ve bu sonuçlarla MHP bu Köyümüzün birinci Partisi olmuş.
CHP SAFRANBOLU İlçemizin YÖRÜK Köyünde birinci çıkmış ve AK Parti 32.CHP49,MHP 13 oy almış YÖRÜK Köyünde,bu sonuçla CHP birinci Parti olarak çıkmış.
İNCEÇAY Köyümüzde ise AK Parti 45,CHP 45,MHP 13 oy almışlar ve bu Köyümüzde AK Parti ile CHP beraberlikle sonuçlanan bir yarış yaşamışlar..
CHP YENİCE İlçemizin ÖRENKÖY’DE birinci Parti çıkmış ve AK Parti 45,CHP 71,MHP 5 oy almış ÖRENKÖY Seçmeninden,bu sonuçla CHP yarışı birinci bitirmiş
Yine YENİCE,KALEKÖYÜ’NDE,AK Parti 43 oy alırken,CHP’DE 43 Oy almış ve MHP ise 9 oy alarak yarışı tamamlamış,oyların berabere çıkması hayli enteresan değil mi..?
1 KASIM ERKEN SEÇİMLER MUHALEFET PEK YARAMAMIŞ.

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR VE KARABÜK RUHU..
AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundu ve uzunca bir süre sohbet ettik.
Sayın BURHANETTİN UYSAL büyük düşünüyor.
“ÖVÜNDÜĞÜMÜZ CUMHURİYETİN İMARINI KARABÜK YAPMIŞTIR..” diyor ve Karabük’ün bu ruhunu öne çıkartmamız gerektiğine vurgu yapıyor.
“ÜLKEMİZİ KARABÜK İMAR ETMİŞTİR..”diyor..
KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI noktasında olayı ele alıyor ve “KARABÜK,DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI İLE,ÜLKENİN İMARINA,ÜLKENİN SANAYİLEŞMESİNE BÜYÜK KATKI VERMİŞTİR..”görüşlerini dile getiriyor.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Havaalanı Diyor,Tıbbi Cihaz Üretiminin yoğunlaşması diyor,çok geniş bir düşünce sistematiği ile KARABÜK’E HİZMET diyor..
AK Parti’nin Karabük Özelinde yakaladığı başarıyı değerlendiriyor ve bu başarı da başta Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN yoğun çalışmalarına atıf yaparak AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarına,SKG Merkezine dikkat çekiyor.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile uzunca bir süre sohbet ettik.
Seçim sırasında yaşadığı enteresan olayları anlattı..
Haksız,dayanaksız,iftira niteliğinde ki bazı gelişmeleri söyledi.
Her zaman olduğu gibi samimi,içten,candan bir sohbetimiz oldu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN BURHANETTİN UYSAL “EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ ERKEN..”
AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile sohbet ederken “EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” olayına getirdik sözü.
“HENÜZ ERKEN..” dedi Sayın UYSAL ve “MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN YÜKSEK KAPASİTE İLE EĞİTİM YAPMASI İÇİN SEÇİM YAPARKEN,ÖĞRENCİYE CAZİP GELECEK İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ GÜCÜ BÖLÜMÜNÜ SEÇTİK..” bilgilerini verdi.
“HAYVANCILIK OLAYINI SEÇMİŞ OLSAYDIK,DÜŞÜK KAPASİTE YAŞANABİLİRDİ.ANCAK İLERLEYEN SÜREÇTE SANIRIM İLGİLİ ARKADAŞLAR HAYVANSAL ÜRETİM DALLARINA AĞIRLIK VERECEKLERDİR..” tahminlerini yaptı..
“İŞTE O ZAMAN EFLANİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ SÜRATLE DEVREYE SOKARIZ.O KONU GÜNDEMİMİZDE VAR,ANCAK,HENÜZ VAKİT BİRAZ ERKEN..” şeklinde görüşler dile getirdi.
Ayrıca YENİCE için ÇEVRE Bakanlığı tarafından yaptırılan KARABÜK-BARTIN-ZONGULDAK 1/100.000 Ölçekli ÇEVRE PLANLARI aşamasında ÖRENİLEN SEKTÖRLER Projelerini süratle gözden geçireceğine işaret etti.
O çalışmalarda YENİCE için İLAÇ SANAYİ,KOZMOTİK SANAYİ öneriliyordu ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP MÜHENDİSLİĞİ açısından bu Sektörler çok önemli elbet.
Sayın UYSAL AZİMLİ,KARARLI,HEYECANLI gidiyor Ankara’ya.

GENEL SEÇİM YAŞAMADAN GEÇİRİLECEK 4 YILLIK SÜRE,TBMM ÇATISI ALTINDA BİRKAÇ YENİ PARTİ ÇIKARTACAK
Ülkemiz GENEL SEÇİM yaşamadan 4 yıllık bir süre geçirecek gibi görünüyor,bu uzun bir süre ve öyle görünüyor ki TBMM Çatısı altında BİRKAÇ YENİ PARTİ daha arzı endam edecek bu süre içinde.
CHP İÇİNDE KÖPRÜLER TAMAMEN ATILMAK ÜZERE..!!
MHP ise CHP’YE oranla daha disiplinli bir Parti olduğundan olsa gerektir,tartışmalar daha düşük volümlü yürütülüyor,çok büyük tartışmalar ve anlaşmazlıklar olmasına karşın,tartışmalar daha alt perde sesler kullanılarak yapılıyor..
TBMM ÇATISI ALTINDA YENİ PARTİLER ÇIKACAK GİBİ.
MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ bunun işaretini 1 Kasım Erken Genel Seçim çalışmaları sırasında vermişti gerçi,tahmini doğru çıktı/çıkmasına da,herhalde kendi Partisini kastetmemiştir.
Bizim en fazla merak ettiğimiz CHP.
CHP Eğer 65 yıldır TEK BAŞINA İKTİDAR yüzü göremedi ise TARİHSEL MİSYONUNU ciddi biçimde gözden geçirmeli değil mi,CHP sürekli ŞU GENEL BAŞKAN BİZİ İKTİDARA TAŞIYABİLİR gibi sığ bir tartışmanın içinde,o nedenle tarihsel misyon pek konuşulmuyor..
TBMM ZEMİNİNE YENİ PARTİLER GELECEK GALİBA..!!

KARDEMİR YÖNETİMİ İLE PROFESYONEL KADROSU “TAM BİR UYUM İÇİNDE Mİ ÇALIŞIYOR ACABA..?”,SIKINTILAR MI..?
KARDEMİR Yönetimi ile KARDEMİR Profesyonel Kadrosu “TAM BİR UYUM İÇİNDE Mİ ÇALIŞIYOR ACABA..?” yoksa belirli sıkıntı var mı/yaşanıyor mu..?
VEYA; BELİRLİ SIKINTILAR YAŞANIYOR MU..?
KARDEMİR’İN 2015 yılı,ilk 9 aylık zararı 211 milyon lira civarında çıkmış,demek YIL SONU ZARARI daha büyük olacak,KARDEMİR Profesyonel Kadrosu,bunu bizim gibi konuşuyor,dillendiriyor,yazıyor mu,yoksa önlemler noktasında çalışıyor mu..?
SANKİ ; PROFESYONEL KADRO bu gibi konularda KARA BİR TABLO ÇİZİYOR şeklinde bir izlenim var ve böyle bir gelişme,böyle bir algı Yönetim Kademesini rahatsız ediyor.
Profesyonel kadro “BİZİM ŞİRKETİN GELECEĞİ NOKTASINDA GERÇEKÇİ BİLGİLER VERMEMİZ GEREK..” gibi bir yaklaşım içerisinde olduklarını söylemeleri halinde,kendilerine “HAKSIZSINIZ..” demek hayli zor.
Ancak ; HER GERÇEĞİN HER YERDE KONUŞULMAYACAĞINI böyle bir durumda,akıllardan çıkartmamak gerekir herhalde,Şirket çok büyük bir zararın içinde ve 2015 yılının ilk dokuz ayı 211 milyon zarar ile geçildi.
Öte yandan PERSONEL REJİMİNDE belirli sıkıntılar var galiba.
Zaten bu işler böyledir,KARDEMİR 400 MİLYON para kazanırken,böyle sorunlar yaşanmaz,yaşanan bir dizi sorun görmezden gelinir,ancak ne zaman,zarar başlar,ne zaman OLASI SIKINTILI pozisyonlar baş gösterir.
Yönetim kademesinin ÇOK YETKİLİ isimleri “KARDEMİR GÜÇLÜ BİR ŞİRKETTİR.BÜTÜN SIKINTILARI AŞABİLECEK YETERLİ BİRİKİME,EKONOMİK DEĞERE,EKONOMİK DEĞER YARATMAYA MUKTEDİR BİR ŞİRKETTİR..” diyorlar.
Kimsenin “KARA TABLOLAR ÇİZMESİNE GEREK YOK..” görüşündeler.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ METAL PİYASALARINI VURDU..!!
Olayın temelinde bu yatıyor..

AK PARTİ VE MHP KARABÜK ÖZELİNDE,ÜLKE GENELİNDE ALDIKLARINDAN FAZLA OY ALARAK BAŞARILI OLDULAR
1 Kasım Erken Genel Seçim sonucuna göre AK Parti,Karabük Özelinden yüzde 60.5 OY ALARAK çok başarılı çıktı ve bu oy oranı ile ÜLKE GENELİNDE alınan yüzde 49.5 oy oranı çok önemli oranda aşılmış bulunuyor.
ÜLKE GENELİ OY YÜZDE 49.5..
KARABÜK ÖZELİNDE OY YÜZDE 60.5.
Buradan yola çıkarak,AK Parti İl Yönetimi,İlçe Yönetimleri,SKM’LER çok iyi çalışmışlar,demek mümkün ve gerçekten çok önemli Seçim Çalışması yaptı AK Partililer.
O NEDENLE,OYLARINI ÜLKE GENELİNDE ALINAN OY ORANININ ÇOK DAHA YUKARISINA TAŞIMAYI başardılar,becerdiler ve mükemmel sonuç aldılar.
BU TEŞKİLATLARI DOKUNULUR MU..?
MHP ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 11.9 OY ALDI..
KARABÜK ÖZELİNDE ALINAN OY 19.8.
Görülüyor ki,MHP Karabük özelinde,ÜLKE GENELİNDE ALINAN OY ORANININ hayli üzerine çıkmış,böyle olunca da İL TEŞKİLATI ve İLÇE TEŞKİLATLARI BAŞARILI demek mümkün.
Özellikle Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ müthiş bir çalışma temposu içinde görüldü ve o nedenle ÜLKE GENELİNDE alınan OY ORANINDA yüzde 7 daha fazla oy aldı MHP..
Karabük’te CHP-HDP-SP OYLARI çok düşük çıktı..
Muhalefet Karabük’te ÜLKE ORTALAMASINI tutturamadı.

ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 200 YATAK İLAVE ETMEK İÇİN,YAPILACAK BİNA VE YER SORUNU…
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesine 200 Yatak Kapasiteli EK BİNA YAPILACAK,ancak,burası için ARAZİ sorunu var uygun YER SORUNU VAR.
ÜZERİNDE DURULAN BİR KONU VAR ASLINDA..
Mevcut İMAM-HATİP LİSESİ’NİN bulunduğu alan boşaltılacak,yeni bir İMAM-HATİP OKULU yapılacak ve boşayan o alan 200 Yatak kapasiteli EK BİNA yapımına başlanacak.
O ALAN YİNE YETMİYOR..
O zaman devreye KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN İdare Birimlerinin bulunduğu HİKMET FERİDUN TANKUT Tesisi ile YAŞAR KAPTAN ÇEBİ İDMAN SAHASI giriyor.
Burasının Mülkiyeti KARDEMİR’İN üzerinde..
Peki öyle bir durumda KARABÜKSPOR NEREDE İDMAN YAPACAK,İdari Birimleri nereye taşınacak ve orta yerde bir YAZIKÖY sözü dolanıyor/dolaştırılıyor..
KARABÜKSPOR’UN o veya bu nedenle SAFRANBOLU/YAZIKÖY’E götürülmesi ÇOK CİDDİ TEPKİLERE YOL AÇAR/AÇACAKTIR mutlaka,bunun da iyi hesap edilmesi lazım.
BAKIN MAÇLARA FAZLA SEYİRCİ GELMİYOR..!!
Sebebi ÜÇ AŞAĞI/BEŞ YUKARI BELLİ..
Bir De KARABÜKSPOR Safranbolu YAZIKÖY’E götürülürse,KARABÜK İLE KARABÜKSPOR bağı tamamen kopar gibi bir izlenimin doğacağını şimdiden söylemek mümkün..
ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN EK BİNA PROJELERİ HAZIR..
ARAZİ SORUNU VAR,YER SORUNU GERÇEKTEN BÜYÜK..
Hani derler ya,AŞAĞISI SAKAL/YUKARISI BIYIK diye,aynen öyle..
Olayın bir de KARDEMİR AYAĞI var ki,işin daha o tarafına hiç değinmedik..
KARDEMİR Çamlık Bölgesi’ne İMAM-HATİP KÜLLİYESİ YAPACAKTI,ama 2015 yılının ilk 9 ayında 211 MİLYON LİRA ZARAR etmiş bir ŞİRKET O külliye için 8-10 milyon lira parayı nasıl harcayabilir ki..?
OLAYIN BİR DE BU YÖNÜ/AYAĞI VAR DAHA..

14 kişi görüş bildirdi

  1. ŞENER

    AHMET ABİ KARDEMİRLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZE KATILIYORUMFAKAT ŞİRKET GENELMÜDÜRÜ VE YÖNETİCİLER PİYASAYA BİRAZ DAHA AYDINLATICI BİLGİLER YATIRIMLARLA İLGİLİ YATIRMLARIN GERİ DÖNÜSÜNDE NE KADAR KAR OLACAĞINI BİLGİLENDİRME YAPILSA ÇOK İYİ OLUR.KARDEMİR BU ŞEHRİN DEĞERİ ÇELİK SEKTÖRÜ MUTLAKA DÜZELECEKTİR.İRAN PİYASASI VE TEK HÜKÜMET HIZLI TREN OLAYINA DAHA ÇOK GEÇİLİRSE KARDEMİRİN ÖNÜ PARLAK.BİRDE HIZLI TREN İMALATI ÜNLÜ BİR FİRMA İLE ANLASILIP BURAYADA GETİRİLEBİLİR ÇÜNKÜ FABRİKA ORTAMI BUNA MÜSAHİT.İYİ GÜNLER

  2. tonyukuk

    Ahmet Bey, Çin halk cumhuriyetini günah keçisi,tek sebep gibi gösterip;meselenin özünden uzaklaşıyoruz.Demir çelik sektörü fırtınalı bir çok dönem yaşamıştır.Bu fırtınalı dönemlerin periyodlarını kestirmek çok zor değil.Kardemirin yönetim kademesini oluşturan insanların bu öngörülere sahip olması ve ona göre önlemlerini alması lazım.Ancak tam tersi; bir önceki genel müdüre öyle yetkiler verildi, hareket alanına müdahale edilmedi,yanlışlarına göz yumuldu ki (bunun da sebepleri ayrı tabi ki) zaten bu günlerin geleceği belli idi.
    Hesapsız,kontrolsüz harcamalar,beş para etmez yandaşların kardemire doldurulması,yanlış ve şaibeli yatırımlar say saya bildiğin kadar. Bu devran hep aynı gidecek zannedildi.% 70 verimlerle ray yapılırken, benim adamım diye kimse dokunmadı.Hurda ray kesim ekibi oluşturuldu, 3 vardiya kesim yaptı ki bu rezalet bir an evvel ortadan kalksın. İş barışı yerle bir oldu, yandaşlara verilen yüksek ücretler,onlara tanınan toleranslar diğer çalışanların şevkini kırdı, yandaşlar el üstünde tutuldu; birçok yönetici bunlara yalakalık yarışına girdi.yanlışlar söylenemedi; söyleyebilenler adam gibi adamlar şu an karabük dışında çok daha iyi şirketlerde.Dedikodu,ispiyon tavan yaptı. şimdi çok daha zor bir sürece girildi; tren tekeri,filmaşin bunlar çok özel üretimler. İnsanların morali bozuk,imkanı olan çoğu kişi iş arıyor.Bir ayağı çukura girmiş, bir yerlerden kahve köşelerinden getirilmiş müdür kendine rakip gördüğü başmühendisin hareket sahasını daraltıyor,onu yok etmeye çalışıyor.Bu tür adamlardan ne beklersiniz,ne verir kardemire; aynı eteğinde geldiği büyük çelikçinin ucuz,aşağılık taktikleri bunlar. Kardemir aynı eski kominist Rusya dönemi gibi; her kes yanındakinden, arkadaşından,astından üstünden çekiniyor. Bir kazaya kurban gitmeden akşam olsa da eve gitsem hesabında.Osman Kılavuzun bu şirkete birçok faydasının yanında en büyük iyiliği takım oyunu aşılaması olmuştu,insanlar mutluydu, şevkle işlerine sarırırlardı,vefa duygusu,aidiyet duygusu vardı.Hepsi yerle bir oldu.Şirket iyi durumda değil, kar-zarar açısından bunu söylemiyorum.Dönem dönem kar da olur,zararda.Ancak şirket İçten içe çürümüş, pis bir virüs sarmış kardemiri. Bunun çözümü de iyi bir temizlikten geçiyor.Şimdi büyük çelikçinin eteğinde gelen, o kardemirdeyken övgüler düzen,ama ayrılınca arkasından demediğini bırakmayan haysiyetsiz takımının yorumlarını bekliyorum….

  3. karabük

    Kardemir yönetimi ve profesyonel kadrosu hiç bu kadar uyum içinde çalışmamıştı. Yönetim leb demeden profesyonel yönetim leblebiyi anlayıp on göre hareket ediyor. İpler çooook sağlam yani.

  4. mavi ateş sempatisi

    Karabükspor Safranboluya giderse Yazıköye giderse maçlarınıda Safranbolu sahasında oynasın Karabükspor o zaman Karabük için bitmiş demektir ne maça gelen olur ne Karabüksporu sahiplenen olur.Feridun başkan anyaya bakarken Konyayı görürmüş öyle derler o zaman Yazıköye bakarsa Karabüküde görmesi lazım.Karabüksporu kimse bi yere götüremez götüren faturasını öder

  5. krdmli

    Yine çok bilgin arkadaşlar puslu havalarda ortaya çıkarak adres gösterip yorumlarda bulunuyorlar. Hep aynı zihniyet, öncekini kötüle kendi ağalarını öv. bu zihniyet ile hiç bir gelişme olmaz. sayın editörün 2009 öncesi yazılarına takip edenler bilir bilmeyenler de arşivlere baksınlar. ray hurda çıkma oranları nasılmış nasıl haberler çıkıyormuş. kalite tutturulamadığı için burnumuzun dibindeki TCDD ihalelerini 3000 km ötedeki İTALYAN’lara kaptırdığımız ne çabuk unutuldu. Peki 2009 sonrası yönetim zamanında TCDD ‘de ihale kaybedilmiş mi bir bakmak lazım. Öncesinde bir 20 bin tonluk ihale olunca büyük haber olurken 170 bin tonluk İRAN’a satılan Raylar , TCDD ihalelerinin alınması sıradan olmuştu.
    (http://www.borsagundem.com/ilgili/kardemir ) bu linketki 2015 öncesi haberler ve sonrası haberleri bir kıyaslayın lütfen. İki dönemdeki şirkette aynı şirket ama haberlerden bile anlaşılıyor .2015 öncesi vizyonu olan, yatırım yapan, ihaleler alan şirket, 2015 sonrası sanki başka bir şirkete dönmüş, eski tabir ile, çatı üstümüze çöküyor izlenimi veriyor. Ha ayrıca kimse sormuyor şu andaki mevcut yönetim neden TCDD ile olan RAY ihalesini yeniden kaybetti. gidin bir araştırın. bu zarar yazmaları tesadüf değil arkadaşlar.
    Buradaki çok bilgili arkadaşlar yapılan yatırımların yanlışlığına vurgu yapıyorlar. Bu işler vizyon işi, ileriyi görme işi. bugüne göre milyon dolarlık yatırımı planlarsan yerinde saymayı bırak geri kalırsın. Ülkenin vizyonuna göre sende şirketi büyütmen gerekir. Bakın şimdi Allaha şükür ki tekrar tek partili iktidar ile hükümet kurulacak ve yönetilecek. bu istikrar demek, yatırım demek. Bakın bu ülkenin bakanı hedefini nasıl koymuş: (http://www.milliyet.com.tr/yerli-yuksek-milli-hizli-trenin/ekonomi/detay/2047339/default.htm).Vizyon, ileriyi hedeflemek bu işte . EE sen krdm gibi bu sektöre en uygun alt yapısı olan şirket olarak ne yapman lazım? bunu görmeyip hala sıradan bir haddehane gibi inşaat demiri mi üretmen lazım?
    Ayrıca Hem maliyetlerin yüksekliğinden Çin’den yakınılıyor hem de 2 tane Yüksek fırını yatırıp üretim azaltılıyor Ufak bir ticarethanesi olan bile çok iyi bilir maliyeti azaltmak için birim işçi ve birim makine ile yüksek miktarda üretim mi yapmaya çalışırsın yoksa üretimi kısıp dönen çarkı küçültürmüsün?!!!

  6. işten atılanlar

    Kardemirden İşten atılanlar sn M.Ali şahin ve burhanettin beye bir gitseler, yardımcı olunacağını sanıyorum, M.Ali bey bundan yıllar önce Ovacık postanesinde yüz kızartıcı suçtan ceza evine girip çıkanları bile Kardemire aldırdı, bu arkadaşlar sendika kurbanı oldu, ben M.Ali beyinde Burhanettin beyinde bu arkadaşlara yardımcı olacağına inanıyorum, Ailecek giderseniz daha iyi olur, Bunlar isterse Allahın izni ile bu sorunları çözülür, Koskoca M.Ali şahin bir özel şirkete dediğini yaptıramayacak hali yok, Allah yardımcıları olsun.

  7. karabük

    Ağzınıza sağlık krdmli

  8. REMİNGTON

    SAYIN GÖLBEK ŞİRKET YÖNETİMİ İLE PROFESYONEL KADRONUN UYUMUNU 3 AY SONRA NET BİR ŞEKİLDE GÖREBİLİRİZ.ASLINDA PROFESYONEL KADRO YAPILAN YATIRIMLARIN YANLIŞLIGINI GÖRDÜ ESKİ GENEL MÜDÜR MALİSEF YATIRIM ÇÖPLÜGÜNE DÖNÜŞTÜRDÜ TESİSİ BUNU İÇERDE DAHA İYİ ANLIYORSUNUZ ATIL VAZİYET DURUMU HASIL MALİSEF ÇOGU KISIMLARDA DETAYA GİRMENİN DE BİR ANLAMI YOK ZATEN İŞ BİLMEZ FİRMALARIN CİRİT ATTIGI BIRAKTIKLARI VEYA TESLİM ETTİKLERİ İŞLERİN BİR ÇOGUNU BİZLERİN DÜZELTİGİ DÖNEMLERİ YAŞADIK MALİSEF BU FİRMALARIN HAK EDİŞ LERİNİ İMZALAYAN MÜDÜR BAŞ MÜHENDİLİK GİBİ DEVRİN ADAMLARI YÜZÜNDEN HAK ETTİKLERİ NİN ÜSTÜNDE ÖDEMELER YAPILDI BU FİRMALARA BİR YATIRIMLAR ÜRETİME KATKI YARATMAYINCA VE PİYASALARIN NEGATİFE DÖNMESİ KAÇINILMAZ SONA DOGRU GİDİŞ BAŞLADI DİYEBİLİRİZ BU GÜN ŞİRKETİN 2015 YILI HARİÇ BİR YATIRIM PLANI BİLE YOL 2016-2017 YILLARI İÇİN HATTA 2020 YILINA KADAR ŞİRKETİN ÖDEME PLANI OLDUKCA YOGUN SADECE TEKERLEK VE FİLMAŞİN FABRİKASINI DEVREYE ALMAK BİLE BÜYÜK BAŞARI BU SAATEN SONRA PERSONEL REJİMİNDEN BAHSETMİŞSİNİZ DOGRU KÖTÜ GÜNLERDE BİRAZ DAHA FAZLA GÜNDEME GELİR İYİ GÜNDE PEK UMURSANMAZ AMA İYİ GÜNLERDE ÇALIŞANI YOKMUŞ GİBİ GÖRMEK VE KÖTÜ GÜNLERDE BİR ŞEYLER BEKLEMEK OLDUKCA MANİDAR DEGİLMİ VARLIGI PAYLAŞAMAYANLARIN YOKLUGU PAYLAŞMAYA ÇALIŞMASI NE KADAR MANİDAR OLSA GEREK BİR FATURA ÇIKARTILACAKSA ÇALIŞANA ÖNCE ÇALIŞMA BARIŞINI BOZAN EMEKLİ OLMUŞ SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN BAŞ MÜHENDİSLER FORMENLER GİBİ- ÇALIŞANLA İDARECİ ARASINDA PERDE DUVARI OLAN BU GRUPU ÖNCELİKLE YOLLARIN AYRILMASI GEREK YAPTIKLARI SADECE TRİBÜNLERE OYNAMAK İŞVERENİ VE SENDİKAYI DA KAFAYA ALMASINI ÇOK İYİ BİLEN BU GRUP ÇALIŞMA BARIŞI FALAN KOYMADI TESİSDE YÜZLERİNİ GÖRMEMEK İÇİN ÇALIŞANLAR YOLLARINI DEGİŞTİRİYOR BU KADAR İSTENİLMEYEN BİR ÇALIŞAN GRUBU NE YAZİK Kİ HALA BUNLARDAN MEDET UMAN MÜDÜRLERİN OLMASI BUNLARI HALA VİTRİNDE TUTMA MERAKI HAYRETLE İZLENİYOR ÇALIŞANLARI ARASINDA.GÜÇLÜ BİR SERMAYE YAPISI VAR ŞİRKETİN DOGRU AMA SERMAYEDEN YEMEK NE KADAR GÖTÜRECEK BİZİ ASIL SORUN BU BU GÜN SADECE 2016 YILI ÖDEMESİ BU GÜNKÜ DEMİR ÇELİK FİYATLARIYLA GERİ ÖDENMESİ İMKANSIZ PROFESYONEL KADRONUN ASIL RAHATSIZLIGI BUNDAN BUGÜN BANKALARLA YAPILANMA İŞİNE GİRSENİZ BORCU BORÇLA KAPATMAK DEMEK BU DA GEÇİÇİ ÇÖZÜM GİBİ GELİYOR ASIL HALEDİLMESİ GEREKEN DURUM HÜKÜMETİN YAPACAGI YURT DIŞINDAN GELEN DEMİR ÇELİK ÜRÜNLERİNE UYGULAYACAGI GÜMRÜK VERGİSİNE YAPACAGI ARTIRIM DIR BU ARTIRIM %50-55 GİBİ BİR ORANA ÇIKARSA BORÇLARI ÇEVİRECEK KARLI SATIŞLAR BAŞLAR DEMEKDİR BU GÜN TON BAŞINA YAPACAGIMIZ 80 -90 DOLAR GİBİ KARLAR LA HEDEFLENEN 3,5 MİLYON TON HEDEFİ KISA SÜREDE TUTTURULUR BU KONUDA YÖNETİMİN YOGUN MESAİ HARCAMASI GEREKİYOR YOKSA İŞİMİZ OLDUKCA ZOR SADECE SON AYLARDAKİ DÖVİZDEKİ KUR ARTIŞI BÜTÜN HEDEFLERİ ALT ÜST ETTİ BU DALGALARA DAYANMAK OLDUKCA ZOR HATTA İMKANSIZ TONYUKUK RUMUZLU ARKADAŞIN DA DEDİGİ GİBİ TAKIM OYUNU OYNAMAMIZ GEREKİYOR YOKSA BU PİYASA KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAZ TAKIM OYUNUDA MALİSEF BU KADAR ŞİŞKİN ÜST KADROLARLA OYNANAMIYOR İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GİBİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN PERSONEL HAKKINDA Kİ YÖNETİME SUNDUGU VEYA SUNUCAGI RAPORUN İÇERİGİ NEDİR BİR BAŞKA MERAK KONUSUDA BU ÇALIŞANLAR OLARAK ÇOK MERAK EDİYORUZ…SAYGILARIMLA

  9. OPARATÖR

    KARDEMİRLE İLGİLİ YAPILAN YORUMLAR YANLIŞ YADA DOĞRU BAZI GERÇEKLERİ NET ORTAYA KOYMUŞ.KARDEMİRİN İLK YAPMASI GEREKEN İÇERDE ÇALIŞTIRDIĞI MUTHAİT FİRMALARI YAPTIKLARI İŞE GÖRE TEST ETMESİNDEN GEÇER…HER YÖNETİM DEİŞİMİNDE GELEN EKİP OLMADIK MUTAHİTLERİ FABRİKA SAHASINA SALIYOR.PROFOSYONEL ÇALIŞAN BİR ŞİRKET YAPTIRACAĞI HAK EDİŞLERİ YİNE PROFOSYONEL EKİPLERLE YAPMALIDIR.FADIL DEMİRELİN GETİRDİĞİ MUTHAİTLER FABRİKAYA CEKETİ İLE GELİP JİPLERİ İLE GEZİYORLAR.KENDİ KADROSUNDA PROFOSYONELLERLE ÇALIŞIYORUM DİYEN KARDEMİR,AYNI ÖZVERİYİ MUTHAİT FİRMALARDA GÖSTERMİYOR.AHBAB ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ İLE İŞİ BİLMEYEN MUTHAİT FİRMALAR KÖŞEYİ DÖNÜYOR CEREMESİNİDE HER ZAMAN KARDEMİRİN KENDİ PERSONELİ ÇALIŞANI ÇEKİYOR…KARDEMİRDE İŞ YAPACAK MUTHAİT FİRMALAR SADECE İHALELERDE VERDİKLERİ ÜCRETLE DEİL MESLEKİ BİLGİLERİ İLEDE SEÇİLMELİDİR.

  10. tonyukuk

    büyük çelikçinin eteğinde gelen ve ne vefa borçları varmış ki hala körü körüne onu savunan arkadaşların sürekli çiğnedikleri bir sakız var. “Biz geldiğimizde ray verimleri çok düşüktü,biz geldik yükselttik”.
    ray üretimi uzun soluklu bir süreçtir, özellikle çelik temizliğinde çok mesafe katetmeniz gerekmektedir. Tabi ki buda ha deyince olmuyor. 110 yıldır ray üreten dünyanın en büyük ve en saygın ray üreticisi Voest Alpine (Avusturya) bile şu an bütçesinden en büyük payı ar-ge faaliyetlerine ayırıyor.yani biz bu işi hallettik,biz bu işi beceriyoruz diyerek ar-ge ye sırtını dönmüyor. kardemirin 2002 yılında başlayan ray üretimi tabi ki başlangıçta arzu edilen şartlarda değildi, ancak gerek bu yıllardaki kardemirin içinde bulunduğu durum, gerekse yerli üretim konusundaki siyasi baskı ve buna paralel olarak siyasi destek kardemiri dönülmez bir yola soktu.yani bir nevi “kervan yolda düzülür” mantığıyla işe girişildi. Üstelik milyonlarca dolar borçla,yatırım yapılması imkansız şartlarda. başlangıçta konvansiyonel hatlar için ray üretiminde sıkıntı olmadı çünkü kardemirin şartları buna müsaitti.Ancak ne zaman ki TCDD hızlı tren rayı talep etmeye başladı, kardemir için sıkıntı başladı. Çünkü o an için hızlı tren rayı şartlarını sağlamak zordu ve verimler doğal olarak düşüktü. Çünkü çelik temizliği konusunda çelikhanenin alacağı çok yol vardı. Burada başka bir hususta; Kardemirin sektöre girmesinden rahatsız olan lobinin kardemiri devre dışı bırakabilmek için normal hatlarda bile hızlı tren rayı talep edilmesini zorlaması da içimizdeki hainlerin bir tezgahıdır. Bir diğer hususta; egosu aşırı şişkin bazı kellerin osman kılavuzla olan sürtüşmesinden dolayı bazı iyileştirmeleri ağırdan alması, o görevden ayrılıp “büyük çelikçi” göreve başlayınca gaza basması da ayrı incelenmesi gereken bir konudur.
    Dolayısıyla herzaman dört ayağının üzerine düşen büyük çelikçi; osman kılavuzun mirasını devralarak zaten tamamlanmak üzere olan çelikhane iyileştirmeleriyle birlikte hızlı tren raylarında da standardın yakalanmaya başlandığı döneme denk gelmiş ve yine dört ayağının üzerine düşerek ve bunu kendine maletmiş ve reklamını da eteğinde gelen yandaşları gibi iyi yapmıştır. hatta Suriye ye 1.100 Eurodan bir daha kardemir tarihinin göremeyeceği bir fiyattan 36.000 ton ray bağlantısı yapan osman kılavuza; suriyeye ilk ray sevkıyatı törenle yapılırken bir teşekkür bile çok görülmüştür. hadi “büyük çelikçi” sürekli osman kılavuz kompleksiyle yanıp tutuşmuştur,onu anlarım ama yönetim kurulunun osman kılavuza bir teşekkürü çok görmesi büyük ayıptır. TCDD nin ilk hızlı tren ihalesinin İtalyanlara kaptırması da kardemirin fiyatının o zamanki şartlarda yüksek olmasından kaynaklanmıştır. Yüksek fiyatın sebebi de yukarıda belirttiğim gibi devam eden iyileştirmeler sebebiyle arzu edilen verimlerin henüz yakalanamamış olmasındandır.
    O yüzden biz geldik ray verimlerini artırdık hikayelerini bırakın artık. İlk hızlı tren ihalesinin kaptırıldığı İtalyanlar da, hem düşük kalite hem zararına fiyat politikası sebebiyle 2008 yılında batmış ve Ruslar satın almıştır. Demekki İtalyanların verdiği fiyatın altına inilse kardemir için de pek hoş bir süreç olmayacaktı.Doğrusu yapılmış.
    Büyük çelikçinin zamanında hiçbir TCDD ihalesi kaybedilmedi diyen şakşakçılar için de bir bilgi vereyim. Zaten hükümet politikası sebebiyle kardemir tek tedarikçi olarak ihaleye giriyor ve pazarlık usulü ihaleyi alıyordu. İrana satılan rayların bile alt yapısı osman kılavuz döneminde oluşturulmuştur. osman kılavuz girişken,çevresi güçlü,çalışkan,ileri görüşlü bir yöneticiydi ve birileri gibi dört korumayla gezip,odasında kasım kasım kasılmıyordu. laf ebeliği yapmaz iş yapardı.En önemlisi şirketin 1 kuruşunun derdinde idi.
    zaten şirketi getirdiği noktayı da eksiği var,fazlası yok bir mektupla görevden ayrılırken “büyük çelikçinin” masasına bırakmış ve onu göreve 2-0 mağlup başlatmıştır.Büyük çelikçinin yaptığı yanlışların,kontrolü kaybetmesinin sebebi hep bu ezikliği ve osman kılavuz kompleksi olmuştur. Ha onunda hakkını yemeyelim,
    fabrikanın ot böcek işleri hız kazanmıştır, binalar 3 kere yıkılıp 3 kere yapılmıştır, aynı yer defalarca betonlanmıştır, ereğli de aç gezen müteahhitler kardemirde adam olmuştur, yeğenlere verilen sınırsız alım yetkisiyle karabük ve ereğli piyasası canlanmıştır, pratikte sağlanamayan üretim verimleri sabunlamaya müsait verimlilik programları sayesinde %100 leri görmüştür,alem-i cihan danışmanlar sayesinde büyük işler başarılmış,TTK kömür sahaları işletmesi direk kardemire verilmiştir,Audi A6 ile aylarca cüruf sahası gezilmiş en sonunda muhteşem bir cüruf değerlendirme tesisi kardemire kazandırılarak karabüklü firmanın 4 katı fiyatına başka bir firmaya ihale edilmiştir (üstelik karabük firması “sana iş vermeyiz” tehdidiyle ihale dışına itilerek), erdemirin arkalarından ağladığı yüzlerce sektörün duayeni kardemire kazandırılmıştır, ciğeri beş para etmez sendikacı eskilerinin verdiği listeyle yarısı kurunun yanında yanan,boşyere işinden olan 400 tane karabük evladı kapının önüne konmuştur,ispiyon,dedikodu almış başını gitmiş,personel rejimi,çalışma şevki, aidiyet duyguları köreltilmiştir.
    Şimdi bir de utanmadan; yeni gelen yönetimin TCDD ihalesi alamadığı,yüksek fırınları durduğu v.s. kötülemeler yapılıyor. Durun bakalım en az iki yıl “büyük çelikçinin” bıraktığı pislikleri temizlemekle geçecek. Şu an hiçbir olumsuzluğu Uğur Bey ve ekibine yükleyip haksızlık yapmayın, bu kadar pislik olduğunu bilseler belki onlarda gelmezdi. Allah kardemirin sonunu hayır etsin, dünya döndükçe var olsun, yönetim kuruluna sağlıklı düşünme,sağlıklı karar verme yetisi versin ki bir daha genel müdür seçilirken aynı hatalar yapılmasın.

  11. krdmd

    tonyukuk demiş ki bu kadar pislik olduğunu bilse Uğur Bey gelmezdi. Geldiyse ve bu kadar pisliği tespit ettiyse niye gereğini yapmıyor da sürekli enkaz devraldık diye sızlanıp duruyor. Gereğinden fazla yatırım yapılmış olması mı pislikten kastınız ? Yoksa başka pislikler mi? Yönetimin de profesyonel kadronun da çok iyi bildiği başka pislikler. Pislikten çok rahatsızsa ya temizler ya da çeker gider. Gün gelecek tarih bunların hesabını hepsine soracak. Bakın ülkemizde dün komplo kurup ordumuzu kumpasa getirenler bugün feveran ediyor. Feveran etme sırası sorumluluğunu yerine getirmeyen sadakati ülkesine değil patrona gösteren Kardemir yöneticilerine de gelecek. Ve o zaman bu pislikleri görüp de sesini çıkarmadan bu çarkın içine dahil olanlar için pişmanlık fayda etmeyecek. Bu çarkın içine bilerek veya bilmeyerek girmiş olan Kardemir yöneticilerine yazık. Halbuki bir kısmı koltuklarının sağlam olması için bu çarka hizmette bulunmak gerektiğini düşündükleri için , bir kısmı da yine koltukarı uğruna patronla yakın olmak gerektiğini düşündükleri için bulaştı bu çarka . Kullanıldılar ve hala da kullanılıyorlar. Yazık.

  12. karabük

    Kardemirin faaliyet karı varmış. Sorun yokmuş. O yorumu yapan arkadaş bir bakar mı acaba mali tablolardaki kısa vadeli finansal borçlar ve kısa vadeli ticari borçlar toplamı olan yaklaşık 900 milyon TL (bir yıl içinde ödenecek) borcu 64 milyon TL faaliyet karıyla mı ödeyecekmiş? Zarar kur ve finansman zararıymış. Bu kur seneye 2 TL’ye mi inecek ki Kardemir finansman karı yazacak? Kur zararı dediğiniz şey ödeme anında reel olacak. Yani eğer kurda anormal bir düşüş olmazsa bu kur zararının büyükçe bir bölümü 2016 da reel olacak. Kendimizi kandırmayalım da Kardemir bir an evvel kriz yönetimine geçsin. Yoksa yatırımcıları genel kurulda nasıl susturacaklar merak ediyorum.

  13. Gönderen

    Sn.Kardemir;
    kafadan konuşmadım ki. mali tablolara bakamadan konuştuğumu siz söylüyorsunuz. Tabi ki finansal tablolara baktım. Siz Kardemir’in borcunu söylüyorsunuz da Kardemir’in alacaklarını, kasasındaki nakiti ve stoklarındaki varlığı niye söylemiyorsunuz? Kardemir’in dönen varlıkları kısa vadeli borçlarını haydi haydi karşılıyor. Ben borçlar “64 milyon lira faaliyet karı ile ödenecek” mi dedim?

    Ben sorun yok demedim ki. Benim söylemediğim birşeyi niye bana söyletiyorsunuz? Haksızlık yapıyorsunuz? Sıkıntı var ama enseyi karatmaya, moralleri bozmaya gerek yok dedim. Ayrıca cümlenin sonuna da “şimdilik” diye de bir ibare koydum. Yani yarın sıkıntı olabilir obsiyonu var. Yazdığımı daha dikkatli okuyun lütfen…
    Eğer Kardemir önümüzdeki dönemde malını satamazsa, tabi ki ödeme güçlüğüne girebilir…

    Evet Kardemir’in faaliyet karı var ve dolar da 2,60 civarlarına düşerse seneyi belki de kar ile kapatır. Bunun neresi yanlış?…
    Önümüzdeki sene doların artacağını nereden biliyorsunuz? Çıkarsa da, 3.haddehane bitecek deniliyor ve yeni hükümet de çelik üretcilerinin sıkıntısını giderecek birtakım tedbirler alacaktır herhalde.
    Kardemir kriz yönetimine geçsin. Ben geçmesin mi dedim? Tedbir alsınlar, fena olmaz….

  14. karabük

    Sn gönderen kasadaki paralar ve ticari alacakları ile bu borçlar ödenecekse kardemir işletme sermayesini nereden bulacak. hammadde ve malzemeyi neyle ödeyecek maaşları nasıl ödeyecek ? Belli ki mali işlerden anlıyorsunuz o zaman görmüyor musunuz ki özellikle finansal borçları geri ödeyebilmek mutlaka en az finansman giderleri kar kar etmeli veya herhangi bir başka nakit girişiniz olmalı. Mevcut varlıklar ise işletme sermayesi olarak kullanılmalıdır. Kastım buydu. Sıkıntı var hem de büyük sıkıntı var. Bu görülüyor ama maşallah yöneticilerimiz yatırımcıya krizi nasıl yöneteceklerini değil fatmanın ayaklarını sudanın üniversitesini anlatmakla meşgul. LALE DEVRİ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.