Her Telden (13 Ocak 2020)

Her Telden (13 Ocak 2020)

Yayın: 12.01.2020 18:57
Paylaş:
A+ A-

10 OCAK “İDARECİLER GÜNÜ..” 10 OCAK “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ..” NEDENİ İLE,VALİ SAYIN FUAT GÜREL’İN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTI..
10 Ocak “İDARECİLER GÜNÜ..” ve aynı gün kutlanan “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ..” nedeni ile Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Polisevi Tesisinde bir kahvaltı düzenledi.
KARABÜK’ÜN RESMİ BİRİM MÜDÜRLERİ KATILDILAR.
KARABÜK’ÜN ÇALIŞAN GAZETECİLERİ KATILDILAR.
Vali Sayın FUAT GÜREL açılış konuşmasında her iki kesimi bir araya getirmekten duyduğu memnuniyeti anlattı ve özellikle ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNE biraz daha ağırlık veren ifadeler kullandı.
Gazetecilerin,Basın/Yayın Organlarının önemine değinen Vali Sayın FUAT GÜREL,konuşması sırasında bizim HER TELDEN Köşesi yazılarımızı değerlendirerek,övgü dolu ifadeler kullandı,kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Gazeteciler ile İlgili Birim Müdürlerinin birlikte kahvaltısı gerçekten samimi,gerçekten mükemmel bir ortam hazırladı ve doğrusunu isterseniz Vali Sayın FUAT GÜREL’İN hatırlatmasına kadar 10 Ocak tarihinin,aynı zamanda “İDARECİLER GÜNÜ OLDUĞUNU..” bilmiyorduk.
Tüm basın emekçisi kardeşlerimiz bir duyguda birleşti..
“BU KAHVALTI SAMİMİ,SICAK BİR HAVA İÇERİSİNDE GEÇTİ..”
Ortak duygu bu oldu ve Teşekkürler Vali Sayın GÜREL teşekkürler..

KARABÜK İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ’NİN,SAFRANBOLU HİLTON OTELDE DÜZENLEDİĞİ “KURULUŞ TANITIM KOKTEYLİ..” VE BU DERNEK..
Karabük İnternet Medyası Derneği kuruldu,kuruluşundan bu yana “ BU ALANDA FAALİYET GÖSTEREN İNTERNET MEDYASININ KURUMSAL BİR YAPI KAZANMASI..” amacı ile önemli işler yaptı bu Dernek.
Dernek Başkanı Sevgili ERGÜN BAŞKAYA,Sevgili SEMİH GÜLEN,Sevgili SAİT ALICI başta olmak üzere,samimi bir gayretin içerisindeler ve gün geçtikçe daha önemli bir toplumsal işlev yerine getiren,geniş kitlelere hitap eden İNTERNET MEDYASI’NIN kurumsal bir kimlik kazanmasına çalışıyorlar.
Düzenledikleri geceye kalabalık katılım vardı,Vali Sayın FUAT GÜREL,Karabük Milletvekilleri Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın Niyazi GÜNEŞ başta olmak üzere Karabük protokolü geceye katılmıştı.
Orada yaptığımız kısa konuşmada da,anlatmaya gayret ettik,İNTERNET MEDYASI’NIN kurumsal bir kimlik kazanması için hukuki bir alt yapının kısa süre içerisinde,ivedilikle hazırlanması ve uygulanması gerekiyor.
Bu Ülke güvenliği,Ülke insanının huzuru açısından çok ama çok elzem.
KİGMED Yöneticileri derli/toplu,şık ve çok güzel hazırlanmış bir gece ile,Karabük Toplumuna,Karabük Protokolüne “MERHABA..” dedi ve biz emeği geçenleri,yeniden tebrik ediyoruz.
Fevkalade güzel bir organizasyona imza attılar..

10 OCAK,ÇALIŞANLAR GÜNÜ NEDENİ İLE “KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ,BÜYÜK KULÜPTE YEMEKLİ BİR GECE..” DÜZENLEDİ VE ENFESTİ..
Bu yıl 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ gerçekten dolu/dolu etkinliklere sahne oldu ve öncelikle Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,bir kahvaltı ikramında bulundu.
Daha sonra KİGMED Safranbolu’da bir kokteyl düzenledi.
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER günü nedeni ile Karabük GAZETECİLER Derneği de,Karabük BÜYÜK KULÜP Tesislerinde yemekli bir gece düzenledi ve bu yıl 10 ocak dolu/dolu geçti.
Karabük GAZETECİLER Derneği gecesi gerçekten mükemmeldi,müzikli,yemekli geceye Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Karabük’ün Üç Milletvekili,İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ başta olmak üzere protokol üyeleri,bazı Belediye Başkanları olmak üzere geniş bir katılım vardı.
Dernek Başkanı Sayın METİN KAYA,Yönetim Kurulu Üyeleri gerçekten güzel bir organizasyona imza attılar ve gece geç saatlere kadar devam etti.
10 OCAK,BU YIL,KARABÜK’TE DOLU/DOLU GEÇTİ..

EVEEET “AZ GİTTİK,UZ GİTTİK AFRİKALARA GİTTİK,BİRÇOK ÜLKE GEZDİK..” ANCAK,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 3.YILINA GİRİYOR POLİKLİNİKLER
10 OCAK Çalışan Gazeteciler Günü kutlamalarından çıkarak KARABÜK GERÇEKLERİNE DÖNELİM isterseniz,bakın KARABÜK DİŞ HEKİMLİĞİ 2 yılını bitirmek üzere.
3.YIL İTİBARI İLE ÖĞRENCİLERİN POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA GİRMESİ GEREKİYOR MU,verilen bilgilere göre “EVET GEREKİYOR..” peki bu çocuklar POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA NEREDE GİRECEKLER..?
Zamanında Karabük AĞIZ DİŞ MERKEZİ Başhekimi,şimdinin AĞIZDİŞ HASTANESİ Başhekimi Sayın AHMET USTAOĞLU’NUN önerileri kabul görmedi ve bugün ki Hastane binası AFİLİYE SİSTEME uygun yapılmadı.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ için BAYIR MAHALLE’YE YAPILACAK sözü tutulmadı ve YÖK Karabük Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğrenci almasını da biraz öne çekince,KARABÜK’ÜN ÖNÜNE DAĞ GİBİ BİR SORUN,adeta,”ARKADAŞLAR BEN BURADAYIM GELİYORUM..” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri 3.sınıf itibarı ile POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAKLAR ve bunun için 50-60-70 Ünitelik çalışma alanları gerekecek..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu konuda ne düşünüyor acaba…?
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ BU İŞ İÇİN YETERLİ DEĞİL GALİBA..
Peki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu nokta da ne düşünüyor dersiniz..?

KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL,Sayın MİLLETVEKİLLERİ,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü ve DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ…
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Karabük MİLLETVEKİLLERİ ve eğer Dış Ülke Gezisinde değilse,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Karabük DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ noktasında ne düşünüyorlar acaba..?
BU ÖĞRENCİLER 2.YILLARINI TAMAMLAMAK ÜZERELER..
3.Sınıftan sonra POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA GİRMELERİ gerekiyor mu,evet gerekiyor deniliyorsa “BU ÖĞRENCİLERE POLİKLİNİK HİZMETİ İÇİN GEREKEN 50-60-70 ÜNİTLİK BİRİMLER NEREDE,BÖYLE BİRİMLER HAZIRLANDI MI/HAZIRLANMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA VAR MI..?
Zamanında BAYIR MAHALLE’YE söz verilmişti ve AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI Hastanesi yanına DİŞ HEKİMLİĞİ FAKTÜLTESİ yapılacak denilmişti,böyle bir girişim O HASTANE Başhekimi Sayın AHMET USTAOĞLU’NUN,afiliye sistem kurulması önerileri ile birlikte reddedilmişti..
ŞİMDİ NE OLACAK ALLAHAŞKINA,BU ÖĞRENCİLER 3.SINIFA GİDİYORLAR..
Öğrenciler için POLİKLİNİK HİZMETLERİ nerede verilecek..?

VALİ SAYIN FUAT GÜREL “KELTEPE KAYAK MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI VE YAZ AYLARI İÇİN DOĞA TURİZMİNE AÇMA DÜŞÜNCEMİZ..”
Vali Sayın FUAT GÜREL,yapımı büyük ölçüde tamamlanan KELTEPE KAYAK MERKEZİ noktasında bilgiler vererek ”HENÜZ BİR OTELİMİZ YOK.BU NEDENLE,GELEN GÜNÜBİRLİK MİSAFİRLERE HİZMET VEREBİLECEK BİR KANTİN/KAFETERYA AÇTI..” dedi.
Vali Sayın FUAT GÜREL konuya ilişkin esprili bir ifade kullandı ve “BİLİYORSUNUZ,BU YIL OVACIK İLÇEMİZE YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU.ANCAK NE YAZIK KELTEPE’YE ARZU EDİLEN YOĞUNLUKTA KAR YAĞIŞI,HENÜZ,GERÇEKLEŞMEDİ..” bilgilerini verdi.
Bu konuya ilişkin olarak “KELTEPE BÖLGESİ’NDE KAR YAĞIŞLARININ UYGUN OLDUĞU ZAMANLARDA 3.5-4 AY KADAR KAYAK YAPILABİLECEĞİ YOLUNDA,CİDDİ BİR UZMAN GÖRÜŞÜ VAR.O NEDENLE O CİVARIN HAREKETLİLİĞİNİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR..” diyor Vali Sayın GÜREL.
KELTEPE BÖLGESİ kar olmadığı,kayak yapılamadığı dönemler için DOĞA TURİZMİNE açılacak ve böylece KELTEPE yılın 12 aylık süresince de hareketlilik kazanacak.
ÖZELLİKLE YOL SORUNUNA BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR.
Karaağaç Köyü’ne kadar standardı çok yüksek bir asfalt yol yapıldı,hizmete açıldı,şimdide tuzlamaları yapılıyor ve geriye kalan 4 kilometre civarında ki yolun yapımı da,bu yıl gerçekleştirilecek.
Vali Sayın FUAT GÜREL,Karabük’ün her konusuna olduğu gibi, bu konuya da hayli, hassas davranıyor ve özellikle KELTEPE KAYAK MERKEZİ ve KELTEPE DOĞA TURİZMİ bu Bölgemize çok ciddi canlılık getirecek,hareketlilik getirecek.
KELTEPE BÖLGESİ,YENİ/YENİ CANLANIYOR,KARABÜK’E KATKI SAĞLIYOR..

BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANAN,SAYIN RIFAT ATAŞ “EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN ÖNEMLİ.”
Karabük Orman İşletme Müdürü olarak çok önemli,çok değerli hizmetlere imza atan Sayın RIFAT ATAŞ,yeni görevi BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜR Yardımcılığı’na gitmek için hazırlıklarını tamamladı.
Sayın RIFAT ATAŞ ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Vali Sayın FUAT GÜREL’İN verdiği kahvaltıda bir araya geldik ve bizim EFLANİ konusundaki duyarlılığımızı bildiği için “ABİ SANA,SEVİNDİRİCİ BİR HABERİM VAR..” dedi.
Daha sonra da “EFLANİ ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ,YAKINDA,EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK DÜZENLENECEK.BUNUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR.GENEL MÜDÜRLÜK DÜZEYİNDE CİDDİ GELİŞMELER OLDUĞUNU BİLİYORUM..” gibi bilgiler verdi.
Kendisine “EFLANİ ORMAN VARLIĞI,BU GELİŞME İÇİN YETERLİ Mİ..” diye sorduk,Sayın RIFAT ATAŞ yeterli olduğunu anlattı ve bize bazı teknik bilgiler verdi.
Galiba EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK..
Daha sonra,konuya ilişkin Eflani AK Parti İlçe Başkanı,Belediye Başkanı,Eflani Esnaf kesimi temsilcileri,Ziraat kesimi temsilcilerinin Ankara’da bazı temaslar yaparak konuya çözüm noktasında çalışmalar yapılmasını istedikleri yolunda haberler aldık.
Aynı akşam da İstanbul’da kurulu olan EFLANİLİLER DERNEK Başkanı Sayın ABDULLAH ADATEPE ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile KİGMED kokteylinde karşılaştık,onlarda gelişmelerden hayli mutlular..
Dileriz tez zamanda EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü kurulur..

ÖZELLİKLE,KARABÜK’TE ÇOK CİDDİ YAKINMALARA YOL AÇAN VE DEMİR PİYASALARINDA HAKSIZ REKABETE YOL AÇAN “NAYLON/PERLON..” İŞİ
Ülkenin belki birçok yerinde CAN YAKICI bir rol üstlenen,ancak,etkileri Karabük Özelinde ki kadar hissedilmeyen ve DEMİR PİYASALARINDA HAKSIZ REKABETE yol açtığı kabul edilen “NAYLON/PERLON FATURALI SATIŞLAR..” noktasında önemli gelişmelerin eşiğindeyiz galiba.
Örneğin,bu konu KARABÜK DEFTERDARLIĞI’NIN, bizim yazılarımızdan da kupürler eklenerek,yazılan RESMİ BİR YAZI ile ilgili birimlere gerekli bilgiler verildi mi..?
ÇÖZÜM NOKTASINDA RESMİ TALEP YAPILDI MI..?
Olayın bu noktaya gelmesi çok ama çok önemli..
Öte yanda,bu konu ile ilgili Devletin Üs Düzey yetkili isimleri ,”BU KONUDA ÇOK ÜST DÜZEY BİLGİLENDİRMELER YAPILDI,YAPILIYOR.SORUNU ÜLKE GENELİNDE BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK ÜZERE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..” bilgilerini veriyorar.
Kimse yanlış anlamasın..
Sorun KARABÜK MERKEZLİ BİR SORUN DEĞİL,sorunun İSKENDERUN-İZMİR-İSTANBUL veya DEMİR ÜRETİM MERKEZLERİ ile yakın bağlantılı bir sorun olduğu,hemen herkesçe kabul ediliyor..
Bir yetkili “SİZ GÜNDEME GETİRDİNİZ,TAKİP EDİYORSUNUZ..” dedi.
Ve,”BİZ DE ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK..” yolunda bilgiler verdi.

HANİ NE OLDU,SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ İSİM OLAYI ÇÖZÜLDÜ MÜ,YOKSA ŞEFİK DİZDAR YÜKSEKOKULU’DA MI..?
Geçtiğimiz yılın son aylarında patlak veren SAFRANBOLU TÜRKER İMAMOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ ismi konusundaki SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ ,yoksa bu soruna,ŞEFİK DİZDAR MESLEK YÜKSEKOKULU isminin verilemeyeceği yolunda bir sorun daha mı eklendi..
Sayın TÜRKER İMAMOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI durdu,sorun çözüldü yolunda Kamuoyu’nu yanıltan bilgiler verildi ve sorun ne yazık ki çözülmemiş.
Gelen haberlere bakılırsa,bu soruna,bir de Sayın ŞEFİK DİZDAR tarafından yaptırılan MESLEK YÜKSEKOKULU’NA,ŞEFİK DİZDAR MESLEK YÜKSEKOKULU isminin verilmesinin zorluğu eklenmiş..
BÖYLE SAÇMA/SAPAN BİR UYGULAMA NASIL OLUR YARABBİ..
Karabük böyle bir sorunu nasıl çözemez,anlamak mümkün değil.
GERÇEKTEN MÜMKÜN DEĞİL..
Hani ne oldu,SORUN ÇÖZÜLDÜ DENİLİYORDU..?
Safranbolu sakinleri ; SİZE SORUYORUZ,SÖYLEYİN ÇÖZÜLDÜ MÜ..?
Bu sorun çözüldü mü..?

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Eski diş hastahanesinin olduğu yer fiş hekimliğifakültesi öğrencileri için gayet uygundur.. Çağrı iş merkezi yada tüccarların sonu deyince anlaşılır sanırım.

  2. Bayram KARADAĞ

    Ahmet Abi Yazıları zevkle izliyorum.
    Karabük’te il genelinde bulunan Hazine arazilerinin durumuna dikkat çekmek istiyorum,
    eskiden Mahalle aralarında küçük yeşil alanlar olurdu Küçük yeşil tepecikleri olurdu Buralar etraf binalarla dolunca değerlendi,
    mahalle aralarında ala hazine arazileri hazine arazisi olmaktan çıkarılmış mıdır bu arazileri kimler satın alıp rant elde etmiştir
    yazılarınız hiç kesilmesin.
    iyi günler

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ BENCE KARABÜKÜN GÜNDEMİNİ ÖYLESİNE KONULARLA İŞGAL EDİP,ESAS KONULAR GÜNDEME GELMİYOR KARABÜKTE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN BİR ÇOĞUNUN YAZDIĞINIZ KONULARLA İLGİLİ BİR GÖRÜŞLERİNİ BIRAKIN HABERLERİ BİLE YOKTUR.ÇÜNKÜ HALKIN GÜNDEMİNDE HAYAT PAHALILIĞI,İŞSİZLİK,HAVA KİRLİLİĞİ,KARABÜK BELEDİYESİNİN ÜÇ DÖNEMDİR SÖZ VERİPTE YAPMADIĞI PROJELER VAR. GÜNLÜK POPÜLİST PROJELERLE,PALYATİF ÇÖZÜMLERLE GÜNÜ KURTARMANIN PEŞİNDELER.ANCAK KARABÜKLÜLER BUNLARIN TAKİBİNDE KARABÜKTE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK ÇÖZÜMLER ÜRETECEK İDARECİLERİN GÖREVE GELMESİ GEREKİR O TOPLANTI SENİN BU TÖREN DEYİP BURALARDA BOY GESTERMEYECEK,DOSTLAR ALIŞVERŞTE GÖRSÜN MİSALİ OLMAYACAK.YEREL SEÇİMLER BİTELİ ON AYI GEÇTİ ANCAK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI KARABÜK BELEDİYESİ HALA HAYALİ PROJELER AÇIKLIYOR.KARABÜKLÜLERİN AKLIYLA ALAY EDİYOR BENCE,KARABÜKLÜLERE SORSANIZ ÇOĞUNLUK HİÇ BİR HİZMETİN YAPILMDIĞINI SÖYLEYECEKTİR.SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA BUNLARI ELBETTE SİYASİ PARTİLERİN YANİ MUHALEFET YAPTIKLARINI ZANNEDEN PARTİ YÖNETİCİLERİNİN SORMASI GEREKİRKEN BİZ VATANDAŞLARA DÜŞÜYOR.ANCAK,HİÇ BİR CEVAP VERİLMİYOR OLSADA BİZ BURADAN SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.