Her Telden (14 Ocak 2020)

Her Telden (14 Ocak 2020)

Yayın: 13.01.2020 18:51
Paylaş:
A+ A-

EFLANİ İLÇESİNİN,GELENEKSEL HİNDİ ÜRETİMİNDEN “DAHA TEKNİK,DAHA BİLİME DAYALI VE ORGANİK HİNDİ ÜRETİMİ.” VE SAYIN ALİ TOPAL..
Geçtiğimiz Pazar günü,çok Sevgili Kardeşim Sayın RASİM ERTAŞ’IN DERYA Pide/Kebap Salonu’na uğramıştım,orada Eflanili Öğretmen Sayın ALİ TOPAL ile karşılaştık.
Sayın ALİ TOPAL ile sohbet ederken,konu Eflani Köylüsünün geleneksel HİNDİ ÜRETİMİNDEN söz açıldı ve Sayın ALİ TOPAL’DA hobi olarak bu işlere merak sarmış.
Öncelikle EFLANİ İlçesinin geleneksel HİNDİ ÜRETİMİNDE çok ciddi kabuk değiştirmeler başlamış ve bu üretimi daha teknik,daha bilime dayalı fakat ORGANİK ÜRETİM VASFINI değiştirmeden yapan küçük çaplı çiftlik veya tesisler kurulmuş.
Sayın ALİ TOPAL bu konu ile hobi bağlamında ilgi duyduğunu söyledi,ancak,ciddi araştırmalar yapmış,olayın bilimsel tahlilleri ile ilgilenmiş ve bu hayvanın hastalığa yakalanmadan,organik üretim vasfı bozulmadan nasıl üretileceğini araştırmış/öğrenmiş.
EFLANİ İlçesinde,bu tür HİNDİ ÜRETİMİ noktasında hayli yol almış,Sayın ALİ TOPAL bunları anlattı ve “EFLANİ BU TÜR ÜRETİME GEÇTİ,ALLAH BİLİYOR YA,BENDE EMEKLİ OLDUĞUMDA,HİNDİ ÜRETİMİNE ÇOK AĞIRLIK VERECEĞİM..” gibi bilgiler verdi.
Bilindiği gibi EFLANİ Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ’DE bir proje üzerinde çalıştıklarını ve KAZ ÜRETİCİLİĞİNİ teşvik edeceklerini söylemişti..
EFLANİ İLÇESİNDE ÇOK CİDDİ HAREKETLENMELER VAR…

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ,ÖNÜMÜZDEKİ YIL “POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAKLAR..” ANCAK,NEREDE BAŞLAYACAKLAR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri,3.yıllarına,3.sınıf öğrenimine başlayacaklar,yani FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİ şu an itibarı ile 2.sınıftalar..
DİŞ HEKİMLİĞİ Fakültesi Öğrencileri 3.sınıftan itibaren POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINA ağırlık vermek durumundalar,peki bu çalışmalarını nerede yapacak bu öğrenciler.
Derseniz ki Bayır Mahalle AĞIZ/DİŞ Hastanesi’nde yapabilirler..
Bu mümkün olamayacak kadar zor,zira,AĞIZ/DİŞ Hastanesi kendisine zar/zor yetiyor,Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerine POLİKLİNİK ÇALIŞMASI/ÖĞRENİMİ/HİZMETİ vermesi çok ama çok zor..
EEEE..!! O ZAMAN NE OLACAK…?
Keşke,zamanın da AĞIZ/DİŞ Merkezi Başhekimi Sayın AHMET USTAOĞLU’NUN önerileri dikkate alınıp,Afiliye sisteme uygun büyüklükte ve yine Mahalle sakinlerine söz verildiği gibi DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ burada inşa edilseydi..
Peki ŞİMDİ NE OLACAK ALLAHAŞKINA…?
Sayın REKTÖR Yurda döndüğünde bir çözüm bulur mutlaka..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN,YIKTIRILAN KADIN/DOĞUM HASTANESİ YERİNE YAPILAN İNŞAAT VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ OLAYI..
Hatırlayanlar vardır,BEŞBİNEVLER KADIN/DOĞUM HASTANESİ YIKTIRILDI ve Ülkenin her yerinde YAPTIRILAN İŞLERLE ÖVÜNMELER olur, ne yazık, Karabük ise YIKTIRDIKLARI İLE ÖVÜNÜR halde..!!
Yıktırılan KADIN/DOĞUM Hastanesi yerine,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ yeni bir bina yaptırıyor,burası hakkında MESLEK YÜKSEKOKULU olacak gibi bilgiler veriliyordu..
Bir aralar DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olacak haberleri çıktı..
Daha sonra KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu binayı SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVİR ETMEYİ önerdi ve SAĞLIK Bakanlığı burayı,yine/yeniden KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi yapsın istenildi..
BİNA ÖYLECE VE TAMAMLANMAMIŞ HALDE, DURUP/DURUYOR..
Burası DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olarak değerlendirilebilir mi..?
Nasıl olsa BAYIR MAHALLE Sakinlerine verilen SÖZLER TUTULMADI/TUTULMAYACAK,o zaman bu bina FAKÜLTE BİNASI olarak değerlendirilip,o iş kökünden çözüme kavuşturulabilir mi..?
Her neyse artık,ÖĞRENCİLER POLİKLİNİK BEKLİYOR..!!

ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE “ EK BİNA YAPILACAĞINA,O KAYNAK İLE BEŞBİNEVLER’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILSIN.”YOLUNDA GÖRÜŞ
Hatırlarsınız,Eski İMAM/HATİP Lisesi,KARABÜKSPOR’UN kullandığı tesisler kaldırılarak,bunların yerine KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne EK BİNA YAPILACAĞI açıklanmıştı.
HİÇ SES/SEDA ÇIKMIYOR,O ZAMAN KAYNAKLARI HAZIR denilmişti.
Efendim,BEŞBİNEVLER Bölgesi’nde ve KARABÜK BELEDİYESİ tarafından SAFRANBOLU’YA giden KÖPRÜYE yakın bir yerde 35 dönüm HAZİNE ARAZİSİNDEN söz ediliyor.
DEVLET HASTANESİ BU HAZİNE ARAZİSİ üzerine ve ŞİRİNEVLER Hastanesi EK BİNA kaynakları ile “BURAYA YAPILSIN,HASTANE HEM KARABÜK HEM DE SAFRANBOLU’YA HİTAP EDER..” ŞEKLİNDE BİR GÖRÜŞ VAR.
O CİVARDA 35 DÖNÜMLÜK BİR HAZİNE ARAZİSİ VARMIŞ..
EK BİNA İÇİN PARASAL KAYNAK HAZIR DENİLMİŞTİ..
O kaynaklar burası için kullanılabilir mi,bu iş gerçekleştirilebilir mi,?
Ne dersiniz bu olabilir mi veya bu olmalı mı..?

SAHİ..! SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ,O 11 KATLI BİNANIN YAPILMASINI KİM İSTEDİ,NE AMAÇLA KULLANILMAK ÜZERE İSTENDİ VE ŞİMDİ..
10 Ocak günü Vali Sayın FUAT GÜREL’İN Gazeteciler günü nedeni ile verdiği kahvaltı sırasında,İYİ Parti Karabük İl Başkanı ve aynı zamanda Gazeteci Kardeşimiz Sayın DURSUN DOĞAN,gündeme SOĞUKSU Mahallesi’nde ki 11 KATLI ve BOŞ DURAN BİNASI getirdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL’E bu binanın kullanılması,bir işe yaratılması noktasında temenniler dile getirirken,Vali Sayın GÜREL “BU KONU ELBET GÜNDEMİMİZDE VE BAZI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR..” şeklinde bilgiler verdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL daha sonra da “BÖYLE BİR BİNA,NE DÜŞÜNÜLEREK,NE İÇİN KULLANILMAK ÜZERE YAPILDI veya YAPILMASI İSTENDİ BEN BİLMİYORUM.ANCAK,BİNANIN BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI İÇİN BİR DİZİ TEMAS YAPILIYOR..” anlamında görüşler dile getirdi..
Sahi,O 11 KATLI BİNA NE OLARAK KULLANILACAKTI..?
Şu anda BOŞ TUTULUYOR ve durduk yerde deforme oluyor..
Bugün yaptırmaya kalksanız KAÇ MİLYON LİRAYA mal olur..?

MARZİNÇ,ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN,YAPILAMAYAN ÇED RAPORU TOPLANTISINA VE ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN KARARINA..
Hatırlarsınız,MARZİNÇ Kapasite artırımı yapabilmek amacı ile bir ÇED Raporu Toplantısı yapmak istemiş,ancak,80-100 kişilik bir gurup salonda bağırıp/çağırarak,protesto ederek bu toplantıyı yaptırmamıştı.
Aynı gün ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı da bir yazı ile MARZİNÇ Kapasite artırımının yapılamayacağı yolunda ve hayli ivedi..! bir yazıyı göndermişti.
Bunun üzerine MARZİNÇ olayı hukuka taşıdı..
Görülen dava sırasında OLAYIN BİLİRKİŞİYE gitmesine karar verildi ve ilgili mahkeme tam 11 kişiden oluşan BİR BİLİRKİŞİ marifeti ile MARZİNÇ’İN çevreye olan olumlu/olumsuz etkilerini araştırıyor.
Sonuçta bir RAPOR DÜZENLENECEK..
Birkaç kez daha yazdık,belirttik..
MARZİNÇ eğer kapasite artımını yapabilirse,daha sonra KÜLÇE ÇİNKO Fabrikası kuracak ve bu tür fabrikaların 1200-1300 civarında işçiye ekmek kapısı olduğu biliniyor..
Kaldı ki Ülkemiz ÇİNKO maddesini yurt dışından alıyor..
Bakalım 11 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ NASIL BİR KARAR VERECEK..
Bize göre MARZİNÇ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇMIYOR görüşünde birleşecekler..
Zira gerçek olan MARZİNÇ’İN Çevreyi kirletmediği..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI AVUKAT SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “GEÇTİĞİMİZ HAFTA KASTAMONU PINARBAŞI İLÇESİNE GİTTİK..” DİYEREK..
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile düzenlenen,Gazeteciler Derneği yemeğinde AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile uzunca bir süre sohbet etme imkanı bulduk.
Sayın ALTINÖZ,Karabük Eski Valisi Sayın KEMAL ÇEBER’İN,büyük acısını paylaşmak üzere TOKAT’A gittiklerini anlattı ve babasının ölümü ile Sayın ÇEBER’İN büyük sarsıntı geçirdiğini anlattı.
Sayın KEMAL ÇEBER Valimize biz de başsağlığı diliyoruz.
Bu arada Sayın İSMAİL ALTINÖZ,bir konu için Kastamonu/PINARBAŞI İlçesine gitmiş,Belediye Başkanı’nı ziyaret etmişler “PINARBAŞI TURİZM OLAYINI İYİDEN/İYİYE ÖZÜMSEMİŞ VE BÜYÜK GELİR ELDE EDİYORLAR..” dedi.
Daha sonra da “İLÇE KENDİ YEMEKLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARTIYOR.GELEN TURİSTLERE İKRAM EDEREK BÜYÜK BEĞENİ KAZANIYOR..” şeklinde söze girerek “KARA ÇORBA DEDİKLERİ BİR ÇORBA İKRAMINDA BULUNDULAR.NEFİS BİR ÇORBA..”gibi bilgiler verdi.
Bize birkaç sandalye uzakta olan AK Parti Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL,kara çorba olayını duyunca “BAŞKAN BENDE YEDİM,HAKİKATEN MÜKEMMELR BİR TADI VAR KARA ÇORMANIN..” falan dedi.
AK Parti İlçe Başkanı KONGRE SÜRECİNİ BEKLİYOR ve hazırlıkları tamam..

KARDEMİR “DEMİRYOLUNUN KULLANDIĞI TÜM MALZEMELERİ ÜRETİYOR,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEM MÜHENDİSİ YETİŞTİRİYOR..”
KARDEMİR DEMİRYOLLARINDA KULLANILAN MALZEMELERİ ÜRETİYOR..
ÇAĞ-ÇELİK VE EMAS HADDANELERİ BU ÜRÜNLERİ ÜRETİYOR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLERİ YETİŞTİRİYOR..
Ancak,İlgili Bakanlık RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜNÜ GEBZE İlçesine kuruyor,şimdi dobra/dobra soralım “SİZ BUNA BİR ANLAM VEREBİLİYOR MUSUNUZ..?”
TCDD tarafından kullanılan RAY-TREN TEKERLEĞİ ve ilerleyen süreçte VAGON ÜRETİMİ Karabük’te KARDEMİR’DE yapılıyor/yapılacak,ne yazık ki ,DEMİRYOLU TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Gebze İlçesinde kuruldu..
ÇAĞ-ÇELİK Haddanesi DEMİRYOLUNDA kullanılan teknolojik malzemeleri üretiyor,yıllardır bu konuda uzmanlaşmış bir yapı var ÇAĞ,ÇELİK Haddanesinde,DEMİRYOLU TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Gebze de kuruluyor..
EMAS Haddanesi DEMİRYOLLARINDA kullanılan birçok teknolojik malzemeyi üretiyor,AVRUPA Ülkelerine ihraç ediyor,bu manada uzmanlaşmış bir yapı var,DEMİRYOLU TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Gebre İlçesinde kuruluyor.
Siz bu gelişmelere bir anlam verebiliyor musunuz Allahaşkına..?
Bunun, bir anlamı, KARABÜK LOBİSİNİN olmayışı mı..?

VALİ SAYIN FUAT GÜREL “KELTEPE KAYAK TESİSLERİ,KAYAK YAPILAMADIĞI DÖNEMLERDE DOĞA TURİZMİNE AÇILACAK,HİZMET SÜRECEK..”
Görüyorsunuz,KARABÜK KAR YAĞIŞINA tanık olmadı bu yıl,Vali Sayın FUAT GÜREL geçtiğimiz gün buna değindi ve “OVACIK’A KAR YAĞDI OKULLARI TATİL ETTİK,KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN BULUNDUĞU ALANA YETERİNCE KAR YAĞMADI..” şeklinde esprili bir yaklaşım gösterdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL buradan yola çıktıktan sonra,çok önemli bir tespitte bulundu ve “KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN BULUNDUĞU ALANDA 3.5 veya 4 AY YETERLİ MİKTARDA KAR OLUYOR..” bilgisini verdi.
Kar kalktıktan sonra “BU CİVARI DOĞA TURİZMİNE AÇACAĞIZ..” dedi.
Bu gerçekten önemli bir gelişme.
KELTEPE CİVARI DOĞA HARİKASI YERLERİ İÇERİYOR..
Buraların kayak yapılmayan mevsimlerde DOĞA TURİZMİNE açılması,O YÖRE YAŞAYANLARI tarafından çok çabuk hissedilecek/kavranacak ve BOLU YEDİGÖLLER civarında olduğu gibi o civar sakinlerine MADDİ GELİR olarak geri dönüş yapacak..
BU YÖRELER çok değil iki/üç yıl içerisinde veya çok daha kısa bir süre içerisinde ÇOK ÖNEMLİ SİLKİNİŞLER gösterecek,çok ciddi GELİR KAPILARI açılacak,kazanan buralar olacak..
Rahmetli ŞAFAK ARAR’I,Allah ömrünü uzun etsin Sayın HÜSEYİN ERER’İ,bu işin fikir babaları olarak,diğer emeği geçenleri de katkıları nedeni ile bir kez daha şükranla anmak gerektiğine inanıyorum.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ dolup/taşıyor adeta.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Ali kaya

    Mehmet yüksel kongre karari aldı,yeni olusum hazirmi?Yükselle.devam amatör.küme olur.

  2. Gönderen

    Teknik ve bilime dayalı hindi üretimi nasıl olacakmış?
    Teknik ve bilime dayanarak bas hormonu, antibiyotiği hayvan tosun gibi şişsin, hastalanmasın.
    Kesip paketle ve üzerine de vur organik hindi etiketini olsun bitsin….

  3. Karabüklü

    Soğuksu Mahellesinde bulunun 11 katlı toki binası diş hekimliği fakültesi olarak kullanılabilir.

  4. Gönderen

    Pınarbaşı’na ait olan Gara Çorba’yı “ekşi memmem” denilen, ekşi bir tadı olan ve yeni yeşillendiğinde yaprakları yenilen çalının küçük küçük kara üzümlerinden yapıyorlar. Ekşi memmem denilen çalıya karamuk da deniliyor…

  5. kirli sakallı karizmatik genç

    Organik iyidir. Bilimsel organik daha iyidir.

  6. Gönderen

    Keltepe’ye beton oteller dikmek yerine konaklamak için çadırlar kurulsa nasıl olur? Kıl çadırlar sipariş edilip Keltepe’de uygun bir yere oba kurulabilir. Keltepe de betondan korunmuş olur….
    Betonlaşmış şehirlerden bunalan ve kendini doğaya atan ve gittikleri yerde beton otel yerine kıl çadırla karşılaşan vatandaşların ilgisini de çekecektir….
    Bungalow evler de olabilir ama, kıl çadırlar daha ilginç olur herhalde….

  7. Gönderen

    İnşaalah söylediğiniz gibi Keltepe de Yedigöller gibi olur.
    Kar bakımında zayıf. Randımanlı kayak yapılamaz ise o tesisler atıl kalır. Kimse de kiralamak istemez. Bakım onarımı, bekçisi, amortismanı derken tesisler Özel İdare’nin sırtına kambur kalır…
    Belediye binası gibi devredilecek kurum, kuruluş aranır. Kayak olmadı bari şunu yapalım, bunu yapalım derken tesisler dökülür gider….

    Ovacık Karagöl’e o civardaki köylere, Ovacık’a faydası olur diye çok güzel tesis yapıldı. Hiçbir rağbet yok. Yapılanlar dökülüyor. Dünyanın masrafı yapılmış ama boşa gitmiş…………..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.