Her Telden (16 Ekim 2020)

Her Telden (16 Ekim 2020)

Yayın: 15.10.2020 20:30
Paylaş:
A+ A-

MHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI’NA “İL BAŞKAN ADAYI OLARA GEÇEN.” Sayın FERAMUZ AKBULUT “BENİM AİLE ve KİŞİSEL GEÇMİŞİM MHP’DİR.”
İlçe Kongrelerini sürdüren ve İl Kongresi için henüz tarih verilmeyen MHP’DE,yapılacak İl Kongresi’nde “İL BAŞKAN ADAYI OLACAK..” şeklinde ismi geçen Sayın FERAMUZ AKBULUT,geçtiğimiz gün Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Sayın FERAMUZ AKBULUT İl Başkan Adaylığı konusunda “MHP İÇERİSİNDE ADAY OLMAM İÇİN ÖNERİLER GETİREN ÇOK GENİŞ BİR KESİM VAR..” dedi ve bu hafta sonu yapılacak Merkez İlçe Kongresi’nden sonra MHP Genel Merkezi’nde bir dizi görüşme yapacağına işaret etti.
Gördüğümüz kadarı ile, konuşmalarından hissettiğimiz kadarı ile,Sayın FERAMUZ AKBULUT’UN Genel Merkez de yapacağı bu görüşmeler ,vereceği karar noktasında büyük rol oynayacak.
Sayın FERAMUZ AKBULUT bir konuda çok iddialı “BENİM AİLE ve KİŞİSEL GEÇMİŞİM MHP’DİR. HAYATIMIN HER BÖLÜMÜNDE MHP İÇİN ÇALIŞIP /GAYRET GÖSTERDİM. KİŞİLER İÇİN DEĞİL, BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL, MHP İÇİN DİDİNDİM/ÇABA GÖSTERDİM..” diyor.
MHP’NİN Temel ilkelerinden hiçbir zaman kopuk bir yaşam ve Siyaset tarzı içinde olmadığının da altını çiziyor ve “BEN SIRTIMDA PARTİ LOKALİNDE TALAŞ ÇUVALI TAŞIRKEN,BİR BAŞKA PARTİNİN LOKALİNDE,SIRTINI KALORİFERE DAYAYARAK BENİ SEYREDENLER OLMUŞTUR..” diyor
MHP ve ÜLKÜCÜLER vefalıdır,kadirbilirdir görüşünü sık/sık dile getiriyor..
Ve ;en önemlisi “KONUŞUP/ANLATACAĞIM ÇOK ŞEY VAR..” diyor..
Sayın FERAMUZ AKBULUT bu konuda hayli dolu,hayli iddialı gibi geldi bize.

MHP KARABÜK İL KONGRESİ İÇİN “SON VİRAJ BU HAFTA SONU YAPILACAK MERKEZ İLÇE KONGRESİ OLACAK..” ve İKİ ADAYLI İL KONGRESİ..
MHP Karabük Merkez İlçe Kongresi bu hafta sonu yapılıyor ve daha sonra İL KONGRESİ için Genel Merkezin tarih vermesi süreci başlayacak, bu sürece girilecek.
MHP İL KONGRELERİ TEK ADAYLI YAPILACAK gibi bir görüş vardı.
Kökenden gelen ve MHP İçerisinde etkin görevler almış, şu an MHP İl Başkanlığına aday olacağı şeklinde bir beklenti olan,Sayın FERAMUZ AKBULUT tek adaylı kongreler için “BİRÇOK YERDE BİRKAÇ ADAYLI KONGRELER OLACAK..” ifadelerini kullandı.
Bu görüşü,Merkez İlçe Kongresi’nden sonra,Genel Merkez düzeyinde yapacağı görüşmelerin sonucu için de bir ip ucu olabilir mi,”YANİ GENEL MERKEZ HAYIR ADAY OLMA DESE BİLE KARARIMDAN DÖNMEM..” olarak algılanabilir mi..?
Bunu bilmek hayli zor.
Bu arada çok/çok önemli birkaç tespitimizi söyleyelim,MHP ve ÜLKÜCÜ gelenekten gelen ve “BU İL KONGRESİ’NDE BEN Sayın ADEM KAR ve LİSTESİNE OY VERECEĞİM..” diyen Kardeşlerle, Sayın FERAMUZ AKBULUK Parti içinde yaşanan AYNI SORUNLARI DİLE GETİRİYORLAR..
“MHP İÇİNDE SORUN/SORUNLAR AYNI..”

AK PARTİ İL KONGRESİ İÇİN,GENEL MERKEZDEN TARİH BEKLENİRKEN “ŞU SÜREÇTE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI İLE POLEMİĞİN GEREĞİ YOK.”
AK Parti içerisinde uzun yıllar Siyaset yapmış veya halen Siyaset yapan birçok Kardeş ile görüştük/görüşüyoruz,İL KONGRESİ için tarih beklendiğini söylüyorlar.
Bu arada “İL KONGRESİ’NE GİDİLEN ŞU SÜREÇTE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI İLE BAŞLAYAN POLEMİĞİ DE,KENDİ AÇILARINDAN,BİTİRİP,İL KONGRESİ’NE ODAKLANILDIĞINI..” söylüyorlar,anlatıyorlar.
Bunları söylerken de “ZATEN HERŞEY KARABÜKLÜLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE..” ifadelerini de altını çizerek söylüyorlar,Karabük’e hizmet için her türlü çabanın gösterileceğini de ilave ediyorlar..
Çok enteresan..
Son gelişmeler noktasında CUMHUR İTTİFAKI dışında kalan Siyasi Partilere ziyaretler yapan CHP’LİLERDEN ilginç yaklaşımlar geldiğini de görüyoruz,enteresan yaklaşımlar gösteriyor CHP’LİLER..
Örneğin “GENEL ve YEREL SİYASET EL/ELE,KARABÜK’ÜN BÜYÜK BİR KÖY OLMASI HEDEFİNE..” diyenlere tanık olduk,gerçekten çok çarpıcı ve çok anlamlı sözler bunlar..
Sokakta insanlar da KARABÜK MERKEZİN SON DURUMUNDAN MEMNUN DEĞİL, kiminle konuşsanız bunu/bunları söylüyor ve demek ki CHP içerisinde bunu sloganlaştıranlar da var.
Hem de BİR SLOGANLA iki Siyasi Parti birden eleştiriliyor..

CHP İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ VE CUMHUR İTTİFAKI DIŞINDA Kİ SİYASİ PARTİLERE ZİYARET/ESNAFLAR
Geçtiğimiz gün AKBANK önünde oturuyorduk, CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR uğradı yanımıza ve “GELECEK PARTİSİ’Nİ ZİYARETE GİDİYORUZ..” dedi.
Yanında Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTEN ve İL ve İlçe Yönetimlerinden isimler vardı,Sayın ABDULLAH ÇAKIR Cumhur İttifakı dışında kalan Siyasi Partileri ziyaret ettikleri gibi bir mesaj verdi.
Bu arada CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, gerek Karabük özelinde, gerekse Ülke genelinde sıkıntı çeken ESNAFLAR İÇİN 17 MADDELİK bir çözüm paketi açıklamış.
Bunu tüm ESNAFLARA DUYURMAYA çalıştıklarına işaret ediyor Sayın ABDULLAH ÇAKIR, gerekirse İL LOKALİNDEN ve MERKEZ İLÇE LOKALİNDEN dev pankartlarla SIKINTI ÇEKEN ESNAFLARA yönelik duyurular asılacağını anlatıyor.
CHP İlçeleri içinde aynı işlemler yapılabilirmiş..
CHP SIKINTI ÇEKEN ESNAFA ÇOK YAKIN DURUYOR..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE İÇİN “BİR YANDAN HİZMET ÜRETMEYE, ÖTE YANDAN SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPMAYA…”
İşyeri Karabük’te olan ve yıllar önce AP çizgisinde DYP çizgisinde olan SAFRANBOLU’LU Bir Kardeş ile sohbet ediyorduk,söz döndü dolaştı SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE geldi,o Kardeş “KAYYUM DÖNEMİNDE,BELEDİYE ADETA HALKA SIRTINI DÖNDÜ,HALKA OLUMLU YAKLAŞIM İÇİNDE OLMADI..” dedi
AK Parti bu nedenle Belediye Seçimlerini kaybetti şeklinde analizler yaptı o Kardeş ve daha sonra da “ALLAH İÇİN Sayın ELİF KÖSE ÇOK İYİ GİDİYOR.BİR DEFA HALKLA TEMASLARI ÇOK/ÇOK İYİ.KAYYUM DÖNEMİNDE Kİ İZLERİ SİLİYOR..” anlamında bilgiler verdi.
Bir yandan ASFALT dahil HİZMET ÇALIŞMALARI yaptığına işaret eden O Kardeş “ÖTE YANDAN DA SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYOR..” diyerek Safranbolu sakinlerinin Sayın ELİF KÖSE’DEN memnun olduklarının altını çizdi.
“KİMSEYLE KAVGA ETMİYOR,SAKİN DAVRANIYOR,PUAN ALIYOR..” dedi,sonra da hem hizmet,hem sosyal belediyecilik yapıyor görüşlerini yineledi,sonra da çok/çok ilginç bir söz etti “BU DEFA BENİM OYUM Sayın ELİF KÖSE’YE..” diyerek, bir önce ki seçimde oy vermediğini mesajlamış oldu..
Sayın ELİF KÖSE hayli iyi işler yapıyor gibi görünüyor..

BİR OKURUMUZ “KENEVİR ÜRETİMİ İÇİN..” YORUM YOLLAMIŞ “KARABÜK/SAFRANBOLU/ESKİPAZAR GEREKLİ İZİNLERİ ALMIŞ..” ÖTEKİ İLÇELER
Bir Okurumuz,Karabük’te bir Fabrika da Müdür olarak çalışan ve 6 yıldır bu Kentte yaşayan İTALYAN Müdürün KENEVİR EKİMİNDEN yola çıkarak KARABÜK/SAFRANBOLU/ESKİPAZAR bunun için gerekli izinleri almış,şeklinde yorum yollamış.
NE GÜZEL YORUMLAR GELİYOR..
O Okurumuz EFLANİ BU İŞ İÇİN ÖNCEDEN İSTEKLİYDİ, BAŞ VURU BİLE YAPMAMIŞ şeklinde de bir ifade kullanmış,neden başvuru yapmadılar bilmiyoruz,belki atlamışlardır,belki o geleneksel içe kapanıklık,sinmişlik olabilir.
İTALYAN MÜDÜR, keneviri TOHUM ÜRETMEK İÇİN ekmiş ve yaklaşık 100 kilogram civarında tohum elde edeceği söyleniyor, KENEVİR BİTKİSİ çok önemli bir bitki olarak gösteriliyor.
Örneğin,Ünlü yazar ABDURRAHMAN DİLİPAK birçok kez KENEVİR BİTKİSİ üzerinde durdu,HAVAYI TEMİZLEYEN bir bitki,savunma sanayi,İlaç sanayi, otomotiv sanayi,tekstil sanayi başta hemen her sektörde kullanılan bir bitki,olarak tanıttı,yazıları çıktı.
Karabük’te toplam 9 dönüme ekim için, gerekli izinler alınmış.
Aslında Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DA kenevir ekiminin teşvik edileceğine ilişkin açıklamalar yapmıştı,geçmiş yıllarda bu tür açıklamalar yapmıştı Sayın Cumhurbaşkanı.
KARABÜK’TE 9 DÖNÜM KENEVİR EKİMİ YAPILIYORMUŞ..
Dileriz bu alan daha da genişler..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI 1 OCAK TARİHİNDEN İTİBAREN KARDEMİR/İSDEMİR/ KARDÖKMAK/MESCİER İŞYERLERİNDE SÖZLEŞMEYE OTURACAK..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcılarını,bu Kardeşlerle birlikte İlgili Şube Başkanlarını da çok zorlu bir süreç bekliyor.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları,öyle inanıyoruz ki bu zorlu süreci HEM İŞÇİYİ,HEM DE İŞYERİNİ düşünerek,sancısız ve geçmiş de bazı dönemler yaşandığı gibi,macera aramadan atlatacaklardır..
Şimdi İŞYERLERİNİ bir düşünün..
KARDEMİR İŞYERİNDE şartlar çok ama çok değişik..
İSDEMİR İŞYERİNDE şartlar çok ama çok değişik..
KARDÖKMAK İŞYERİNDE, MESCİER İŞYERİNDE şartlar çok değişik.
Özellikle KARDEMİR İŞYERİ ile İSDEMİR İŞYERİ Sözleşmelerinin aynı döneme gelmesi, böyle bir süreç yaşanması ÖZÇELİK-İŞ Sendikası açısından hayli büyük bir handikap olarak görülmeli.
Geçmiş yıllarda tek seneler KARDEMİR,çift seneler İSDEMİR yapılıyordu.
Şimdi düşünün KARDEMİR 2020 yılını PARA KAZANARAK ve İYİ BİR BİLANÇO ile geçiremeyecek gibi,İSDEMİR ise AYNI İŞİ,AYNI ÜRETİMİ yapmasına rağmen PARA KAZANARAK,KAR EDEREK GEÇİRDİ,bu durum SÖZLEŞMELERE YANSIMAYACAK MI..?
ÖZÇELİK-İŞ ZORLU BİR SÜRECE YELKEN AÇTI gibi görünüyor..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞ “ABİ, Sayın NURHAN BARIŞKAN, Sayın OZAN ŞENTÜRK, Sayın SEYİT İÇGÜL, VE MUHASEBE ELEMANLARI DA..”
KARABÜKSPOR davasında birisi ev hapsinde olmak üzere iki tutuklu var, henüz Mahkeme aşaması başlamadı, yakında başlar ve KARABÜKSPOR DAVASI çok genişleme istidadında olan bir süreci yaşayabilir.
Geçtiğimiz gün Sayın OZAN ŞENTÜRK ile karşılaştık ve KARABÜKSPOR’DA çalışan, emekçi olan bir isim “BENDE SAVCILIĞA İFADE VERDİM ve VERECEĞİM..” dedi.
Biz de bunu yazmıştık.
Dün çok önemsediğimiz bir Kardeş ile görüştük “ABİ OZAN ŞENTÜRK’Ü OKUDUM İFADE VEREREK ÇOK İYİ YAPAR.ASLINDA Sayın NURHAN BARIŞKAN,MENAJER OLARAK GÖREV YAPAN Sayın SEYİT İÇGÜL,MUHASEBE SERVİSİNDE ÇALIŞAN ELEMANLARINDA İFADELERİ ALINMALI..” dedi.
KARABÜKSPOR davasının TÜM ÜLKE TARAFINDAN İZLENDİĞİNİ anlattı,diğer Kentlerden soranlar olduğundan söz etti ve “GÖRECEKSİN BU DAVA ÇOK ÖNEMLİ SONUÇLAR VERECEK..” falan dedi.
Bu olayın YARGI ve MAHKEME BOYUTU..
Bugüne getirdi sözlerini “BU TAKIMI SAHAYA ÇIKARTANLAR,ALINAN SONUÇLARDAN DOLAYI BİR UTANMA/SIKILMA DUYGUSU YAŞARLAR MI ACABA..?” diye sordu.
Daha sonra da “ÜLKE GENELİNDE BÜTÜN TAKIMLARIN O KENTLERİN BELEDİYESİ İLE ÇOK YAKIN BAĞI VAR.BİR TEK KARABÜK HARİÇ..” dedi ve KARABÜKSPOR’UN aldığı sonuçlardan utandığını anlattı..
GELENDEN 3,GİTTİĞİNDEN 4-5 YEMEYE DEVAM, KARABÜKSPOR’DA..

VALİ Sayın FUAT GÜREL “BİR KİŞİ KARŞIMIZA 30-40 KİŞİYE BULAŞTIRMIŞ OLARAK ÇIKABİLİR..” DİYOR VE KARABÜK’TE ALINAN ANLAMLAR..
Koronavirüs salgını,son zamanlarda Karabük özelini ciddi biçimde üzmeye başladı, Vali Sayın FUAT GÜREL bile bu konuya ilişkin,olumsuz bazı görüşler dile getirdiğine göre, durum hayli sıkıntılı demektir.
KARABÜK BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ CAN SİPERANE GAYRET GÖSTERİYORLAR,KARDEMİR bu nokta da müthiş önlemler aldı/alıyor, Denetimler sürüyor, o zaman bu yayılmanın sebebi nedir..?
Vali Sayın FUAT GÜREL konuya dikkat çekmek için POZİTİF ÇIKMIŞ BİR KİŞİNİN, VİRÜSÜ 30-40 KİŞİYE BULAŞTIRMA RİSKİNİ gündeme getiriyor ve bu nokta da MESAFE-MASKE-TEMİZLİK olayı yeniden gündeme geliyor.
Bakın EFLANİ CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ bu konu hakkında OKULLARA DİKKAT ÇEKEN sosyal medya açıklamaları yapıyor,diğer İlçe Okullarında durum nedir veya İlçelerde durum nedir..?
Vali Sayın FUAT GÜREL konuya çok hassas yaklaşıyor..
Ve ; MASKE-MESAFE-TEMİZLİĞE işaret ediyor.

8 kişi görüş bildirdi

  1. Kenan kaşi

    Eflanide kenevir üstü olabilir di. ZIRAT odası başkanı her zaman sizi bikgilendiriyordu ne oldu Eflani ziraat odası başkanına siyez buğdayı bugday manda projesi vardı ne oldu Kenevir

  2. Sene 69 Doğdu Bu Renkler, vatoz gibi sömürdü hainler

    Sayın Gölbek, Karabükspor konusunda çok iyimser olduğunuzu düşünüyorum. Neden biliyor musunuz? Kulübün düştüğü durum hakkında yerel(beslemeler hariç) ve ulusal basında defalarca yazılıp çizilmesine, bütün şehirde konuşulmasına ve bu uğurda çok sevdiğimiz canları yitirmemiş olmamiza rağmen 1 tane savcı durumdan vazife çıkarıp soruşturma başlatmadı. İşin tetiklenmesi için illa birinin kamu adına şikâyetçi olması gerekti. Peki soruşturma süreci nasıl gidiyor bir bakalım, tutuklu sayisi 1, kulübü sömürüp evde semirmeye devam eden 1. Asıl malı götürenlerse tanık olarak dinlenip gönderiliyor. Rakamlar o kadar büyük ki 100’de 1 ını versen suçu üstlenip yatıp çıkacak 1000lerce adam çıkar. Ben sizin kadar iyimser değilim. Korkarım bu soruşturma asıl hedefe, gerçek suçlulara ulaşamadan gargaraya gelecek. İnşallah sizler haklı çıkarsınız. Tek umudum ise bu olayı gündemden düşürmeyen 3-5 kişinin varlığı. Emsaliniz çoğalsın Ahmet Bey.

  3. Bu ne yaman çelişki

    Ahmet abi, il ve ilçe başkanları hukukçu olan iktidar partisi için Karabükspor davasi namus meselesi olmalıdır. Davanın en büyük takipciligini onlardan bekliyoruz. Bölgenin en saygın avukatları olmalarına bağlı olarak hukukçusu oldukları kamu kurumlari ve Kardemirin işlerinden vakit bulabilirlerse tabi.

  4. Bu ne yaman çelişki (2)

    Bu ne yaman çelişki rumuzuyla yazan arkadaş,bende bu ne yaman çelişki ( 2 ) diye yazdım.Çünkü Kardemirde iş yapan AKP li avukatları yazmışsınız mesele yalnızca odeyilki Kardemir avukatı Hakan Yılmazda bu oyalda ifade vermedimi açılan mahkemede muhtemelen yargılanmayacakmı bazı çeklerde izması oldunu söylüyolar.Kardemir davaya müdahil olmıcakmı olursa O avukat arkadaş Kardemir adınamı hareket edicek kendisinimi savunacak.Çelişki öyle çokki

  5. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abi, Safranbolu Belediye Başkanı ile ilgili olarak yorumda bahsedildiği gibi Elif Hanım halkla iç içe olduğu gibi personeli ile de aile gibi. Personelinin gönlünde taht kurmuş. Yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde abla, yeri geldiğinde kız evladı gibi karşılık görüyor Safranbolu halkından ve personelinden. Başkan dediğin böyle olmalı. Tebrikler, Allah Yolunu Açık eylesin.

  6. Karabük Bizim

    Mevcut kulüp başkanı Mehmet Yüksel kasım ayında kongre yapmak zorunda. Burada şehrin şehri Emini belediye Başkanı Rafet Vergili ye sesleniyoruz.isterseniz siz bu kulübü kongrede teslim alıp en azından bu ligde tutabilirsiniz.

  7. Dediyin çok doğru Ahmet Abi

    Elif Köse kimseyle kavga etmiyo birgün mülki idareye öteki gün başka partiye çatmıyo hizmet yapıyor vatandaşla devamlı beraber aylardır insan içine çıkmayanlar var kavgacılardan millet hoşlanmıyor Elif hanım çok iyi gidiyor.

  8. Neden

    Karabukspor kasasını içi bosaltıiırken yonetımde olup ses cıkartmayan sus payı olarak basın mınıbusu olarak kendı mınıbusu klupten kıralanan sımdılerde benım sucum yok dıyerek mal varlığını coktan baskalarının uzerıne devreden kişilerle halen ozel arabasının on camında neden park parası vermemek ıcın protokol e gırmek için klup armasını takıyor gorevlimi klupte.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.