Her Telden (16.Haziran.2015)

Her Telden (16.Haziran.2015)

Yayın: 16.06.2015 08:10
Paylaş:
A+ A-

SAYIN SEDAT NAMAL ; “İL EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA SOSYAL MEDYADA ÇIKAN YAZILARLA HİÇBİR İLGİM YOK..”
AK Parti Milletvekili Adayı olarak 7 Haziran Genel Seçimlerine giren Sayın SEDAT NAMAL geçtiğimiz gün telefonla arayarak “SİZİN GAZETEDE YAZILAR ÇIKTIĞI İÇİN,SİZE AÇIKLIYORUM..” diyerek sözlerine başladı..
Daha sonra da “SOSYAL MEDYA DA,İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SERHAT TEZSEVER İLE İLGİLİ BAZI İDDİALAR DOLAŞMIŞ .BU KONU İLE EN KÜÇÜK BİR İLGİM VE BAĞLAMTIM YOK..” dedi.
“ADIMIN KARIŞTIRILMAK İSTENDİĞİNE ÜZÜLEREK TANIK OLUYORUM.BÜTÜN SAMİMİYETİNLE SÖYLÜYORUM,BENİM EN KÜÇÜK BİR İLGİ,BİLGİM,ALAKAM YOK..” diyor Sayın SEDAT NAMAL.
Sonra da samimi bir itirafta bulunarak “ZATEN BU TEKNOLOJİYE HAYLİ UZAK BİR İNSANIM.ADETA TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜSÜ BİLE SAYILIRIM..” şeklinde görüşler dile getiriliyor.
“İYİ DE TELEFON SİZİN ÜZERİNE KAYITLIYMIŞ GALİBA..” diye sorduk “EVET BENİM ÜZERİME KAYITLI,SEÇİM DÖNEMİNDE,SEÇİM KARARGAHINA LAZIM OLUR DÜŞÜNCESİ İLE BİRKAÇ CEP TELEFONU ALINDI.BENİM ÜZERİME DE ALINMIŞ CEP TELEFONLARI VAR.ONLARIN BİRİNDEN DOLAŞIMA SOKULMUŞ GALİBA..” şeklinde açıklama getirdi.
“SAMİMİ OLARAK SÖYLÜYORUM,BU KONUYU,BENDE DAHA SONRA ÖĞRENDİM VE EN KÜÇÜK BİR İLGİM,BİLGİM VEYA ALAKAM YOK.AYRICA SİYASETÇİ-BÜROKRAT İLİŞKİSİ DE BÖYLE OLMAZ,BÖYLE YÜRÜMEZ..” ifadelerini kullandı.
“SİYASETÇİ,BÜROKRAT İLE UYUM SAĞLAYAMAYABİLİR..” dedi.
“ÇÖZÜM BÖYLE OLMAZ,BU YOL YANLIŞTIR..” ilavesini yaptı.

“BİR VEFA GÖSTERİSİ OLMAK ÜZERE 7 ASİL,7 YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İSTİFA EDEBİLİRLER..” GÖRÜŞÜ..
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde,Sayın SEDAT NAMAL yeniden YÖNETİM KURULU Başkanlığı görevine DÖNEBİLİR Mİ yolunda bir fikir jimnastiği yapılıyor..
DÖNMESİNİ İSTEYENLER VAR..
Ancak “BUNUN HALLİ İÇİN,TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN VE YEDEKLERİNİN İSTİFA ETMESİ,YENİDEN YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELERİNİN SEÇİMİ GEREKİR..” görüşlerini dile getirenler var.
Bunun zorluğunu ileri sürenler var.
Dün bu konu üzerinde sohbet ediyorduk,birkaç kardeşimiz “BİR VEFA GÖSTERİSİ OLARAK İSTİFA ETSİNLER.Sayın SEDAT NAMAL YÖNETİM KURULU’NA ALINSIN VE HERKES YENİDEN SEÇİLİP YÖNETİME GİRSİN..” dediler.
Bazıları ise “NİYE ETSİNLER ETMEZLER..” gibi yaklaştılar.
“İSTİFA ETSİN DİYENLER..” ısrarla/inatla bu ekibi Sayın SEDAT NAMAL’IN kurduğuna işaret ederek “BU BİR VEFA GÖSTERGESİ OLUR,KALDI Kİ,HERKES YENİDEN SEÇİLEREK YÖNETİM KURULU’NA GİRECEK,SAYIN NAMAL’I BAŞKAN YAPACAK..” dediler..
Yol biraz dolambaçlı gibi görünüyor..
Ama,olmayacak bir konu değil sanki..
“BİR KARDEŞİMİZ,VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT DEĞİL..” dedi..
Acaba öyle mi,bekleyip göreceğiz.

KARABÜK’ÜN SİYASETEN EN BÜYÜK KAYBI,SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN,YENİDEN KARABÜK ADAYI OLMAZSA,OLUR..
Erken Seçim konusu yüksek sesle dillendiriliyor,olmazsa bile 4 yıl sonra zamanında Genel Seçim yapılacak bu kaçınılmaz bir gerçek ve biz en çok Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,yeniden KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMASINDAN KORKUYORUZ.
BUNDAN CİDDİ BİÇİMDE KORKUYORUZ.
Eğer böyle bir gelişme olursa KARABÜK KAYBEDER..
Siyaseten O PARTİ kazanır,BU PARTİ kaybeder,ancak,Karabük Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çapında bir Siyasetçiyi kaybederse,emin olun çok ama çok büyük şeyleri kaybeder..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ileri de,mutlaka ve yeniden Milletvekili Adayı/Milletvekili olacaktır,eğer Karabük’ü tercih etmez,bir başka yerden Milletvekili seçilirse,Karabük çok şeyler kaybeder..
Özellikle AK Parti’nin doğrudan veya Koalisyon ile Hükümet olması süreçlerinde,KARABÜK ÇOK ŞEYİ kaybeder,Karabük çok önemli bir Siyasi desteğini/figürünü kaybeder..
Evet Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu Yöre insanı olduğunu unutmaz,hep yöre sorunlarının arkasında olur,ancak,Karabük Milletvekili olduğu kadar etkili müdahaleleri olur mu..?
KARABÜKLÜLER BU KONUYU İYİ DÜŞÜNÜN..
Karabük’ü gelecekte bekleyen en önemli sorun budur..

SİYASİ İKTİDAR YÖNETİCİLERİNİN BİLE ÖNÜNDE OLMAYA ÇALIŞAN,SENDİKALARIN DURUMU NE OLACAK DERSİNİZ..?
Ülkemizde,kısaca,MEMUR SENDİKALARI olarak bilinen Sendikalar,uzunca bir süredir GEMİ ÖYLE AZIYA ALMIŞLARDI Kİ,nerede ise SİYASİ İKTİDARIN İL/İLÇE Yönetimlerinin bile önünde görünüyorlardı..
VEYA ÖNÜNDE GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORLARDI..
Özellikle KURUM İÇİ ATAMALARDA müdahil oluyorlardı..
7 Haziran tarihinde Ülkemiz yeni bir sürece girdi ve bu süreç değişmez ise BAZI MEMUR SENDİKALARI çok ciddi sıkıntılara gireceklerdir çok önemli kayıplar yaşayacaklardır.
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Şimdi olaya şu şekilde de bakılabilir..
SİYASİ İKTİDAR oy kaybediyor ve faturasını ödüyor..
Yakın zamana kadar SİYASİ İKTİDARA özellikle KURUM İÇİ ATAMALARDA ayar vermeye,yönlendirmeye,hatta,bir adım ileri giderek DEDİĞİNİ YAPTIRMAYA gayret eden MEMUR SENDİKALARI fatura ödemeyecek midir..?
MUTLAKA ONLARA DA BİR BEDEL ÇIKAR/ÇIKACAKTIR..
Hele KOALİSYON BİR KURULSUN..
O zaman hep birlikte gelişmeleri görürüz..!!

BİR MALİ MÜŞAVİR KARDEŞİMİZ “MÜKELLEFLERİMİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİMİNE ATEŞ PÜSKÜRÜYOR..”
Bir MALİ MÜŞAVİR Kardeşimizle karşılaştık “TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİMİ/MECLİSİ,HANGİSİ DÜZENLEDİ İSE İŞTE O KURUMA MUAZZAM BİR TEPKİ VAR..” dedi
“NASIL LANİ..” diye sorduk “SEN YAZIYORSUNZ YA,SEÇİMLERE 72 SAAT KALA BİR YEMEK VERDİLER.KAFALARINA GÖRE DAVETİYE ÇIKARTMIŞLAR.İŞTE O İŞE MUAZZAM TEPKİ VAR..” dedi.
Kendi mükellefleri ve ticaret alemi o yemeğe muazzam tepki gösteriyormuş,o Mali Müşavir kardeşimiz bunları anlattı “BENİM MÜKELLEF GRUBUMDA ÇOK YÜKSEK VERGİ VE O VERGİYE GÖRE TSO AİDATI ÖDEYEN FİRMALAR VAR.DAVET EDİLMEMİŞLER..” bilgisini verdi.
Hepsi de tepki gösteriyorlarmış..
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri içinden bile SON DAKİKA DA kendilerine telefonla bilgi verilerek YEMEĞE DAVET edilenler varmış ve böylesine berbat,kendi üye tabanını böylesine tepkiye sokan bir yemeği düzenlemekte BÜYÜK BAŞARI..!! demek ki..
Sahi İSTİFA ETMEK bazı zamanlarda ERDEM DEĞİL MİDİR..?
Biz öyle biliriz de..!!
2500 ÜYE İÇİNDE 200-250 KİŞİ/FİRMA NASIL SEÇİLDİ ACABA..?
Kimleri NESİ/NEYİ Davet edilmeye değer görülmedi ki..!!

MAVİ ATEŞ DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN EROL ÜNLÜ İLE BİR SÜRE SOHBET ETTİK “GÖNLÜMÜZ SAYIN ÇAĞRI GÜLEÇ İLE.”
KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübü,ne yazık ki,tam anlamı ile bir çıkmazın içine girdi/sokuldu,KURUMSAL KİMLİK kazanma iddiası ile yola çıkıldı,ne yazık ki,olmadı/başarılamadı.
Geçtiğimiz gün MAVİ ATEŞ Derneği Başkanı Sayın EROL ÜNLÜ ile bir süre sohbet ettik ve “KULÜP BAŞKANLIĞI İÇİN GÖNLÜMÜZ Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’TEN YANA..” dedi.
“İYİ DE KABUL EDER Mİ BAKALIM..” dedik “ABİ KENDİSİNDEN RANDEVU ALACAĞIZ,İKNA ETMEYE GAYRET EDECEĞİZ SONUÇTA KARABÜK ÇOCUĞU,KARABÜK’TE YAŞIYOR.BU KENTE KARŞI BİR VEFASI OLMALI..” gibi sözler etti.
Bizde “İKNA EDEBİLİRSENİZ,EN İYİSİ OLUR..” dedik.
Sayın HAKAN YILMAZ Başkanlığında bir Yönetim Kurulu Kuruldu,çok iyi isimler Yönetim Kurulu’na alınmış,ancak,bilinen olay Sayın HAKAN YILMAZ’IN emanetçi Başkan olduğu yolunda..
25-26 Haziran tarihlerinde TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU Genel Kurulu var,KARDEMİR KARABÜKSPOR adına Genel Kurula kim/kimler katılacak,kim/kimler delege olarak bildirilecek..?
En ideal isimler Sayın MUSTAFA YOLBULAN ile Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ olsa gerektir,böylece VAZGEÇİLEMEYEN,HACIYATMAZ pozisyonunda ki kişilerin KARDEMİR Yönetiminde KARABÜKSPOR borçlarının ödenmesi için anlaşmazlık çıktı yolunda ki söylentilere de cevap olur.
O durumdan vazife çıkartan kişilerin “ŞU/ŞU/ŞU GRUP TEMSİLCİLERİ BORÇLAR ÖDENSİN DERKEN,BU/BU GRUP TEMSİLCİLERİ HAYIR BORCU YAPANLAR ÖDESİN,KARABÜKSPOR ÖDESİN..” dediler gibi söylemleri cevaplandırılmış olur..
KARDEMİR KARABÜKSPOR ÇOK ZOR DURUMDA..
Transferleri kim/kimler yapacak,kararlarını bu Yönetim mi alacak..?
KURUMSAL KİMLİK diyerek çıkılan yol nerelere geldi bir bakın..!!

PTT BİRİNCİ LİGİ TAKIMLARININ YILLIK GELİRLERİ 7-8 MİLYON LİRA,KARABÜKSPOR GELİRİ 15 MİLYON DOLAYINDA..
KARDEMİR KARABÜKSPOR ne yazık ki PTT BİRİNCİ LİGİ’NE düştü ve bu anlamda GELİRLERİNDE DE önemli bir eksilme olacak herhalde..
SÜPER LİGDE GALİBİYETE 1 MİLYON VERİLİYORDU.
BERABERLİK,BUNUN YARISI KADARDI..
Rakamlar 30 bin altı-40 bin üstü falan gibi olabilir,ancak,SÜPER LİG havuz gelirleri bu civarda seyrediyordu,PTT BİRİNCİ LİG öyle değil ve sabit 6 milyon gelir var,sonra Toto/İddia gibi gelirler var..
KARABAKSPOR’UN ekstrası DEMİR SATIŞLARINDAN gelmesi beklenen 6 milyon lira ve bu anlamda PTT BİRİNCİ LİGİNDE gelir 15 milyon lira dolayında seyredecek demektir..
İYİ KULLANILIRSA,FENA PARA SAYILMAZ ELBET.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’U çekip/çevirmeye yeter..
Olayın bu noktasında KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN tek dezavantajı,geriden gelen borçlar ve bu borçların,en azından bir bölümünün ödenmesi için KARDEMİR Yönetim Kurulu bir karar aşamasında galiba.
KULİSLERE BU HABERLER SIZDIRILIYOR..
Sızdıranların KARDEMİR Yönetim Kurulu ile bir bağının olmadığı da biliniyor ve dışarıdan yapılan bu sızdırmalara göre,KARDEMİR Yönetimi içinde,bu BORÇLARIN ÖDENMESİ için anlaşmazlık bile çıkmış..
Kulislere bu haberler sızdırılıyor..

FİLYOS LİMANI ÜZERİNDE,KARDEMİR’İN HASSASİYETİ GALİBA SONUÇ VERMEYECEK VE SİYASET KARMANÇORMAN..!
Yöremizin ekonomik kaderi üzerinde çok önemli rol oynayacağına kesin gözü ile bakılan,hatta Yöremizin tarihsel kaderini belirleyecek olan FİLYOS LİMANI bir belirsizliğin içinde.
TAM BİR BELİRSİZLİĞİN İÇİNDE..
SİYASET DÜNYASI KARIŞTI,belirsizlik bu yönlü de başladı.
Biliyorsunuz KARDEMİR bu konu hakkında çok hassas davranıyordu,FİLYOS LİMANI’NI sıfırdan teslim alarak yapmayı bile planlıyordu ve bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN randevu talep edilmişti.
HENÜZ BİR SES ÇIKMADI..
Şimdi önümüzde KOALİSYON ÇALIŞMALARI olacak ve bu nokta da FİLYOS LİMANI için karar verici BAKANLIK/BAKANLIKLAR hangi Siyasi parti uhdesinde kalacak..?
Ayrıca AK Parti Bilim/Teknoloji/Sanayi Bakanlığı tarafından her biri 10 MİLYON TON kapasiteli ÜÇ AYRI DENİZE dolayısı ile LİMANA sahip,CEVHERDEN ÜRETİM yapacak ÜÇ D.ÇELİK Fabrikası üzerinde yoğunlaşma olduğu biliniyor.
Böyle bir Tesis FİLYOS LİMANI ile paralel düşünülmesi ve BAZI D.ÇELİK ÜRETİCİSİ pozisyonunda olan DEV FİRMALARIN işin peşinde olmadığını KİM İDDİA EDEBİLİR Kİ..!!
Filyos limanı,KARDEMİR için çıkmaza girebilir mi..?

KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SAYIN HASAN BİLİR,GEÇTİĞİMİZ HAFTA,DOSTLARI İLE HASRET GİDERDİ..
AK Parti Kurucu İl Başkanı ve Karabük eski Milletvekillerinden Sayın HASAN BİLİR geçtiğimiz hafta sonu Karabük’e geldi ve dostları ile görüşerek hasret giderdi.
Sayın HASAN BİLİR kardeşimizi sağlıklı,sıhhatli görmek bizi de sevindirdi elbet ve dikkat ettik “AK PARTİ BİZİM İLK KURDUĞUMUZ AK PARTİ DEĞİL,İLKELERİNDEN ÇOK SAPMIŞ..” sözlerini çok sık kullanıyor.
“PEKİ BUNA KARŞI NE YAPILABİLİR..” diye sorduk “BEN ÜZERİME DÜŞÜNİ YAPIYORUM.HATA GÖRDÜKLERİMİ İLK GENEL BAŞKANIMIZ,ŞİMDİ Kİ CUMHURBAŞKANIMIZA MEKTUP ŞEKLİNDE YAZIP GÖNDERİYORUM..” şeklinde cevap verdi.
“BAŞBAKANA,İLGİLİ BAKANLARA MEKTUPLARLA,HATA GÖRDÜĞÜM KONULARI İLETİYORUM..” diyor Sayın HASAN BİLİR ve “BİZ AK PARTİYİ YOKSULLUK-YOLSUZLUK-YASAKLARLA MÜCADELE İLKELERİ BAĞLAMINDA KURMUŞTUK..” diyor.
Uzunca bir süre sohbet ettik.
Eski anıları tazeledik,güldük samimi bir ortamda sohbet ettik.
Sayın HASAN BİLİR,Sayın ZİYA ÜNSAL,Sayın UĞUR ÇALIŞKAN öyle bir kaynattık ki,gülmekten yerlere yattık denilse yeridir yani ve Sayın HASAN BİLİR dostları ile hasret giderdi,görüştü,moral depoladı.
YOĞUN BİR İŞ TEMPOSUNDA,BUNA İHTİYACI VARMIŞ.

9 kişi görüş bildirdi

  1. tonyukuk

    Sayın Gölbek M. Ali Şahini parlatacağım diye uğraşma, bu milletin karnı bu işlere tok artık.Filyos konusunda çoktan konsorsiyumlar oluştu, bir yerlere haberler uçtu; sen hala şahini parlatıp ayağa kaldıracağım derdindesin. Hadi bakalım görelim şahinini; filyos işini kotarsın. randevu almak yetmiyor (ki daha o bile alınamadı); randevu nezaketen verilir. Filyosu kardemire verdirecek,burası kardemire yakışır diyecek başbakanın,cumhurbaşkanının önüne yatacak. Yoksa randevu,şu bu hikaye. Karabükü oyalayıp dururlar. karabük halkı çok fazla tünelden dışarı çıkmadığı için yörenin siyasetçilerinin yaptığı ufak tefek işleri, büyük işlermiş gibi algılıyorlar. Gidin Düzceye,yalovaya,sakaryaya bakın bakalım o yörenin siyasetçileri neler yapmış.15 yılda havuz yapmakla bu işler olmuyor, bununla övünülüyorsa o yöreye hakarettir. O yüzden şahini erken seçim için veya 4 sene sonraki seçim için parlatmaya çalışmayın; bırakın genç,dinamik,yorulmamış,yüzü eskimemiş siyasetçiler gelsin karabüke; A partisi, B partisi farketmez. karabük şu kısır çekişmelerden kurtulsun,belaltı vuruşlardan kurtulsun. Siyasetçi; rakip belediye başkanıyla uğraşmasın destek versin, kardemirin bitmiş sözleşmesini kendi bitirmiş gibi şov yapmasın, bıraksın kardemiri orası özel sektör, karabükspora yönetim seçmekle, seçilecek olanın önünü kapatmakla uğraşmasın.Hizmet getirsin, iş getirsin,aş getirsin,teşvik getirsin,göçü engellesin, karabükü kendine getiren, üniversiteyi kimsenin hayal edemeyeceği duruma getiren Burhanettin Hocalara destek versin, Burhanettin Hocanın tırnağında kir olamayacak insanlar için Ali Cengiz oyunları yapmasın, oy alamadığı yeri cezalandırmasın, Velhasıl abilik okadar kolay değil. Ortalık abiden geçilmiyor.

  2. ÖYLE ŞEY OLUR MU

    KARDEMİR,KARABÜKSPORUN BORÇLARINI ÖDEYECEKMİŞ ÖYLE ŞEY OLURMU.O ZAMAN NEVZAT ŞAHİN DÖNEMİNİN BORÇLARINI NİYE ÖDEMEDİLER.BUNDAN SONRA YAPILACAK BORÇLARIN ÖDENMESİ YOLUNU AÇARLAR.BU İŞ MAHKEMELİK OLUR.ÇOCUKLARI YİGENLERİ KURTARIRKEN KARDEMİRİ ZORA SOKMAYA KİMSENİN HAKKI YOK.BORCU YAPAN ÖDESİN

  3. SUYUNDANDA KOY

    İYİ VALLA MURAT YOLBULAN PARALARI ÇARÇUR ETSİN KARABÜKSPOR BORÇLANSIN KARDEMİR BORCU ÖDESİN İYİ VALLA SUYUNDANDA KOY EKMEK BANARIZ,O 20 MİLYONMU 30 MİLYONMU NEYSE KARDEMİR İŞÇİSİNE VERİLSİNDE SÖZLEŞME BİTSİN EFENDİLER MURAT EFENDİ 10 PARA ETMEZ TOPÇUYA ÇUVALLA PARA VERSİN KARDEMİR BORÇLARI ÖDESİN SUYUNDANDA KOYUN EKMEK BANARIZ ABİLER EFENDİLER

  4. karabüksporperver

    Sayın Gölbek, bakıyorum halen daha aynı telden çalmaya devam ediyorsunuz. Oysa köşenizin adı “her telden”. Erol Ünlü vs gibi isimler Kardemir Karabükspor’un başkanını belirleyemez. Siz isteseniz de istemeseniz de Ferudun Tankut bu kulübün yeni başkanı olacaktır. Aslında bunu en iyi siz biliyorsunuz da işinize gelmiyor muhtemelen. Sizin gibi Erol Ünlü’nün de işine gelmiyor. Kulüpten özellikle Nevzat Şahin döneminde tribün liderlerine akıtılan paraları Mustafa Yolbulan döneminde alamayınca huzursuzlanmaya başlamışlardı. Ferudun Başkandan da alamayacaklarını bildikleri için, kulübün köy kahvesi haline dönmeyeceğini idrak ettikleri için Tankut ismine karşı çıkıyorlar. Fakat hesaplayamadıkları bir şey var. Çağrı Güleç de onlara yüz vermez. Anlayacağınız bunlar nafile çabalar. Aylak bakkalın neyi tarttığını bilirsiniz. Siz de taraftar derneği başkanıyla beraber gayet güzel tartıyorsunuz bakıyorum…

  5. KARABÜKLÜ

    Tonyükük kardeşimiz yine doğru tespit yapmış. Hiç siz Güneye, Doğu’ya gittiniz mi? Batı zaten kalkınmış ona lafımız yok. Yolları duble, hava alanı gibi. Üniversitesi, Hava alanları, yani kaybettikleri yerlere muazzam yatırımlar yapılmış. Batı Karadeniz ne durumda? Karabük, Kastamonu ve Çankırı bölgesindeki ilçe ve belde yollarına bakın. Bitmek bilmeyen bir eziyet içinde. Bizim suçumuz ne? Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan bir vatanın evlatları olmak mı? Oy için, hainlere kucak açıp, buranın hakkını, hukukunu oraya yatırım yapacağınıza biraz da bu bölgeye adaletli bir şekilde yatırım yapsaydınız, bugün bu tokatı yemezdiniz. Bu bölge ne hain, ne de nankördür. Ama siz o bilgiç tavrınızla az bile tokat yediniz. Burhanettin Uysal gibi bir şahsiyete şans verilseydi belki size de bir şans verilebilirdi o da Burhanettin Hoca hatırına.

    Sayın Şahin bu vebal sizindir.

  6. Gönderen

    Sanat okulu önünden Şirinevler’e açılan yol oldukça güzel olmuş. Çok faydalı bir yol. Hastahane, Yenişehir, Esentepe ve Kapullu’ya alternatif yol oluşturmuş. O yolun tek dezavantajı dere yatağı olması. Dere islahı yapılmış ama feyezan havzası büyük bir dere. Büyük bir sel gelirse sıkıntı oluşturabilir. Ama yapacak da birşey yok. Yol için emeği geçenlere teşekkürler….

    Aslında yoldan bahsetmemin asıl sebebi orada sözkonusu olan bir eksikliği dile getirmekti. Sanat okulu önün oldukça tehlikeli bir hal almış gibi sanki. Orada hem yayalar geçiyor hem de çapraşı araba trafiği söz konusu. Araba ile o yolu kullanırken tedirginlik duyuyorum. Birşeyler eksik…. Birilerinin canı yanmadan orada bir düzenleme yapılmalı. Trafik uzmanları bir incelettirilse iyi olur. Can yandıktan sonra kıymeti yok. Jandarma kavşağı önündeki kavşakta da can yanacağı çok önceden belliydi. Bir öğrenci hayatını kaybedince hemen ışık konuldu….
    İnşaallah Esentepe yol ayrımında bir hadise olmadan önlem alınır…

    Hastahaen ve Esentepe istikametinden gelen arabların Demirçelik kavşağına yönelmeden Safranbolu istikametine geçebilmelerini sağlayacak bir kavşak için de bir etüd yapılsa hiç fena olmaz. Belki o mıntıkada bulunan kavşak biraz Sanat okulu tarafına kaydırılarak bu olay çözülebilir. İşin uzamanlarına bir incelettirilse hiç fena olmaz. O yol Krayolları’na mi ait yoksa belediyeye mi? Gerçi Karayolları’na ait olsa da belediyenin ağırlığı olması lazım…….

  7. Dikkat.

    Ne bulunmaz hint kumaşıymış bu arkadaş anlamıyorum. Yok yedi kişi istifa edecekmiş de yok yetmiş kişi istifa edecekmiş. Bırakın kardeşim artık karabükün yakasını. Ayrıca emniyet müdürü konusu ile ilgili söyledikleri de hiç inandırıcı değil. Başarısızlığını başka mecralara taşımak isterken onda da başarısız oldu. Emniyete gidip bazı memurları tehdit eden de bu arkadaş değil mi?

  8. sözleşme ne oldu

    Ahmet amca bugünde ses çıkmadı sözleşmeden yarın da çıkmassa önümüz mübarek ramazan ayı demekki miting falan yapmayacaklar anlaşıldı işçi oruçlu diye temsilcilikde gazeteciler tv kanal mensuplarına ufak bir bilgi verip yanındaki sanal temsilcilerle işçinin memnun olduğunu söyleyip sonra da ver elini angara oldu bitti maşallah deyip 2 yılıda böyle kurtaracaklar inşallah böyle olmaz ama yarında bir açıklama gelmezse bunlar bize bayramı göstermez işçi de bundan tedirgin bunlar seçimi değil ramazan ayını beklemişler diye mırıldanmalar başladı şimdiden neyi bekliyorlar kimi bekliyorlar siz kaça revize ettiniz işveren kaça çıkdı bir bilgi yok sır gibi saklanıyor işçiden yeni işçiler sözleşmeye dahil edilmezse küçük angaralı sözleşmeyi imzalamam diye boyundan büyük laf etmiş eger onlar dahil edilirse gitti demekdir eski işçinin zam oranları kıdem zammı da alınmassa bakın işin haline sıfıra sıfır elde var sıfır demekdir bakalım miting yapabileceklermi yapamazlar yenilere yüzde 53 zam alınca şubede açıklama yaptılar eski işçi alkışlamaz diye şimdide yapamazlar eski işçi alkışlamaz diye ne kadar üretim artarsa artsın ne kadar kar edilirse edilsin eski işçiye hayatta yansımaz bu verdiğimiz %42 yi 9yıl sonra 2 yıllık zam diye verdiler yutturdular adeta bu sefer de hükümet krizine kurban edecekler kurulamıyor diye istikrar yok diye mazeret hazır bunlar inanın her şeyi bahane etmede üzerlerine yokdur uzman dırlar bu konuda genelde yorumlar karabükspor üzerine bir yorumda kısaca benden gelsin yılbaşında işçinin banka promosyonu var ordan halleder ler borcu borç falan kalmaz 2 3 ay sonra gelecek olan başkan bu konuların dâhisidir ben yol bulurum derse inanın bulur futbol deyince sinek den yag çıkarmada üstüne yokdur o bilir işini kimse merak etmesin 1 2 sezon sonra yine süper ligde görürüz Karabük sporumuzu şu an işçinin derdi arefeyi görüp de bayramı göstereceklermi derdi haydi hayırlısı

  9. İşveren

    Milletvekili adayı olmak için Ticaret odasını basamak olarak kullanmayı düşüneceksiniz,
    Milletvekili adayı olacaksınız, ilçe başkanınızı Ticaret odası başkanı yapacaksınız,
    Milletvekili seçilemeyeceksiniz, yönetim kurulu istifa etsin tekrar ticaret odası başkanı olayım..

    Biz işverenler, Ticaret Odası üyeleri oyuncakmıyız?

    Ben Sedat Namal beyin böyle bir düşüncesi olabileceğine en küçük bir ihtimal vermiyorum. Eğer böyle bir düşüncesi varsa da yeniden gözden geçirmesini acizane kendisine tavsiye ediyorum. Zira Ticaret odasını yeterince siyasallaştırdınız artık rahat bırakın.

    Ticaret odasının üye sayısı 2500 lerdeyse her üyeye ayrı ayrı saygı duyun. Oda başkanlığı yapacaksanız şu siyasetinizi bir kenara bırakın ve hizmet yapın. Zamanında Kayseri ticaret odasının davetlisi olarak Kayseriye gitmiştiniz. Allah aşkına hiç mi birşeyler öğrenmediniz görmediniz. Kayseri’de demir çelik fabrikası yok, orman yok… Ama tüm demir ve çelik ile ilgili yan tesisler ile, mobilya sektörü orada. Bunu bir defa irdeleme, inceleme zahmetinde neden bulunmuyorsunuz?

    İşiniz gücünüz illa ki siyaset.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayram tatili Batı Karadeniz ve Doğu Marmara’nın turizm merkezlerini hareketlendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK/BARTIN/KOCAELİ/SAKARYA/DÜZCE (AA) – EKİP – Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine ev sahipliği yapan Karabük, Bartın, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illeri, 9 gün süren Ramazan Bayramı ve eğitim öğretim ara tatilinde yüz binlerce tatilciye doğa ve tarihle iç içe vakit geçirme imkanı sundu.

Sıklıkla tercih edilen turizm rotalarından, 18, 19. ve 20. yüzyıl başlarında inşa edilen geleneksel evlerin yer aldığı UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen tatilciler, otel ve pansiyonların tamamını doldurdu.

Kültürel zenginliklerini korumadaki başarısıyla “Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent” arasına giren ilçe, bayramın ara tatile denk gelmesi ve ilkbahar mevsiminin de etkisiyle 475 bini aşkın ziyaretçi ağırladı.

– “Tatil boyunca ilçeye yaklaşık 120 bin araç girdi”

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, AA muhabirine, tatil boyunca rekor sayıda ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Bu sürede ilçeye yaklaşık 120 bin aracın giriş yaptığını bildiren Yazıcı, “20 bin turist konakladı. 35 bin kişi müzeler, Kristal Teras ve Hıdırlık Tepesi'ni ziyaret etti. Turizm acenteleriyle 5 bin misafirimiz geldi. Bayram tatili boyunca ilçemizi 475 bin 180 kişi ziyaret etti.” dedi.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu da şehrin dolup taştığını dile getirerek, “Lokumcular çok iyi satış yaptı, ürünleri tükendi. Buradan anlıyoruz ki, ilçemizi alım gücü yüksek grup ziyaret etti. Dolayısıyla 9 günlük bayram tatilini dolu dolu ve bereketli geçirdik.” diye konuştu.

Urgancıoğlu, otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve sezona güzel başlangıç yaptıklarını da sözlerine ekledi.

– “Balık lokantaları önünde uzun kuyruklar oluştu”

Doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesi de tatili hareketli geçirdi.

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, ilçede 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, çok sayıda günübirlik turistin de ilçeye akın ettiğini söyledi.

Ankara ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdekilerin tercihi ettiği Amasra'nın, son yılların en yoğun tatilini geçirdiğini anlatan Boran, “Tarihi ve doğal güzelliğinin yanı sıra balığı, salatası ve insanımızın misafirperverliği ile önemli turizm merkezlerinden biri Amasra, Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 500 bin kişi ağırladı.” dedi.

Merkezdeki park sorunu nedeniyle araçların ilçe girişindeki kara yolunda kilometrelerce kuyruk oluşturduğunu ve zaman zaman ilçeye araç girişini durdurmak zorunda kalındığını aktaran Boran, şunları kaydetti:

“Mendirekte park alanı olarak ayrılan bölüm, ilçe merkezindeki tüm otoparklarla Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Amasra Müessese Müdürlüğü arazisi tamamen araçlarla doldu, ilçede araç park edecek yerin kalmadığı zamanlar yaşadık. Özellikle bayramın 2. ve 3. günü Amasra tıklım tıklım doluydu. Balık lokantaları önünde uzun kuyruklar oluştu, saatlerce sıra beklendi. Amasra Kalesi, Çekiciler Çarşısı, Kemere Köprüsü, Küçük Liman ve Büyük Liman bölgelerinde tarihi kalabalık yaşadık.”

– Kartepe'ye gelenler, Samanlı Dağları'ndan Sapanca Gölü ve Körfez manzarasını izledi

Kış aylarında kayak turizmiyle ön plana çıkan Kartepe, bahar mevsiminde doğaya hakim olan yeşilin tonları ve İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nün maviliğiyle misafirlerine kartpostallık görüntüler sundu.

Anadolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile D-100 kara yoluyla ulaşılabilen Kartepe'de kayın, gürgen, dişbudak, akçaağaç, kestane ve meşe ağaçlarıyla kaplı Samanlı Dağları'na çıkan misafirler, bölgede yoğunluk oluşturdu.

İlçede İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunarak Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayan teleferiği 9 günlük bayram tatili süresinde 80 bin kişi kullandı. Teleferik, hizmete alındığı 26 Mart'tan 15 Nisan'a kadar ücretsiz hizmet verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Kartepe ilçesinde yaklaşık 2 bin dönümlük alana kurulan doğal yaşam parkı Ormanya da tatilcilerin uğrak yeri oldu.

Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe, 9 günlük tatilin turizm hareketliliği açısından güzel geçtiğini, özellikle bayramın 2. ve 3. gününde yoğunluk yaşandığını aktardı.

Ormanya ve teleferiğin bölgeye ilgiyi arttırdığına değinen Öçbe, “Esnaf için bereketli bayram olduğunu düşünüyorum. Yoğunluk neredeyse yüzde 100'dü. Ara yollara kadar trafik vardı. Kartepe'de 4 mevsim turizm var. Akarsuları, ormanları, dereleri, yaylaları, Sapanca Gölü, İzmit Körfezi… Bölgemizde turistik açıdan her şey var. Yaz mevsimiyle yurt dışından da turistler gelecek. Güzel bir sezon geçirmeyi arzuluyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

– Sapanca, binlerce kişiye doğa içinde tatil imkanı sundu

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı, doğası, gölü, mesire alanları ve farklı konseptteki konaklama seçenekleriyle ilgi çeken Sakarya'nın turizm ilçesi Sapanca, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sürecinde binlerce kişiyi ağırladı.

Doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği Sapanca, bayram tatilinde yüzde 90'a yakın doluluk oranıyla hizmet verdi. Tatil boyunca otel, bungalov ev, villa, tiny house (küçük ev), pansiyon ve balon evlerde dinlenme imkanı bulan ziyaretçiler, Sapanca Gölü çevresinde yürüyüp göl bisikletiyle gezinti yaptı.

Zipline, ATV turu, sandal gezisi, doğa yürüyüşü ve at binme gibi etkinliklere katılan ziyaretçiler, tatillerinin tadını doyasıya çıkardı.

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, tatilde binlerce turisti ağırladıklarını, ziyaretçilerin keyifle ilçeden ayrıldığını dile getirdi. Metropol şehirlere yakınlığı dolayısıyla turistlerin Sapanca'ya yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Yılmazer, “Herkesi güzel doğaya sahip Sapanca'mıza bekliyoruz. Misafirlerimiz tesislerde, sahillerde dinlenip çeşitli aktivitelere katılarak çok güzel eğlenebilir.” ifadesini kullandı.

– Düzce, tarih, deniz ve doğa zenginliğiyle tatilcileri mest etti

Düzce'nin Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki sahil kenti Akçakoca ilçesi ile çeşitli ilçelerde yer alan tabiat parkları da tatilde ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Tarihi Ceneviz Kalesi, mavi bayraklı plajı, 38 kilometrelik sahil şeridi bulunan ilçe, İstanbul ve Ankara'ya yakınlığıyla yerli turistlerin tercih ettiği yerler arasında yer aldı.

Tatil süresince konaklama alanları yüzde 100 dolulukla çalışan Akçakoca'nın 37 binli nüfusu, 250 bin seviyesine ulaştı.

Tarihi Ceneviz Kalesi'ni gezen ve deniz manzaralı işletmelerde vakit geçiren ziyaretçiler, kilometrelerce uzunluktaki kumsalla koylarda Karadeniz'in doğal güzellikleriyle dinlenme imkanı buldu.

Kentteki tabiat parkları da en az sahil şeridi ve tarihi mekanlar kadar ziyaretçi çekti.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Korugöl Tabiat Parkı, Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı , Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Aktaş Şelalesi Tabiat Parkı ve Efteni Kuş Cenneti, tatil boyunca yaklaşık 35 bin kişiyi ağırladı.

Büyük şehirlerin kalabalığından uzaklaşmak isteyen bazı doğaseverler ise ilçelerde yer alan yaylalarda kamp yaparak tatillerini değerlendirdi.

Merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki 1400 rakımlı Pürenli ve Balıklı yaylalarına gelenler, göletlerin çevresine çadır kurarak doğa manzarası eşliğinde vakit geçirdi.