Her Telden (17 Şubat 2020)

Her Telden (17 Şubat 2020)

Yayın: 16.02.2020 21:56 |Güncelleme: 17.02.2020 08:02
Paylaş:
A+ A-

ÜLKE ÇAPINDA “YÜK TAŞIMACILIĞININ YÜZDE 25-26 KADARINI KARDEMİR’E YAPAN..” TCDD İLE KARDEMİR ARASINDA YENİ DÖNEM GÖRÜŞME
TCDD Genel Müdürlüğü’nün,tüm Ülke çapında ki taşıma kapasitesinin yüzde 25-26 kadarını KARDEMİR yapıyor,düşünün ki TCDD Ülke çapında 100 ton taşımacılık yapıyor,bunun 25-26 tonu KARDEMİR’E ait.
KARDEMİR KAPASİTE ARTTIRIMI YAPTIKÇA BU ORAN ARTACAK ELBET.
Bir aralar KARDEMİR ile TCDD arasında ki taşıma ücretleri sabitlendi şeklinde haberler veriliyordu,galiba,sabitlenen fiyatların anlaşma süreleri sona erdi ve yeni bir süreç için görüşmeler yapılıyor/yapılıyordu..
SONUÇ HAKKINDA BİR BİLGİ ALAMADIK..
Biliyorsunuz TCDD yolcu ve yük taşımacılığına hayli yüksekçe zamlar yapıyor,KARDEMİR hammadde taşımacılığına da bir zam yapması kaçınılmaz,bu zammın oranı hayli önemli.
KARDEMİR’İN İÇERİSİNDE OLDUĞU METAL SEKTÖRÜNÜN durumu orta yerde,örneği ÜLKEMİZ ÇELİK SEKTÖRÜNDE Kİ KAPASİTESİNİ tam kullanabiliyor mu,yoksa kapasite hayli düşürüldü mü..?
Her neyse artık..
TCDD ile KARDEMİR taşımacılık fiyatlarında nasıl anlaşacaklar..
Geçmişe oranla ne kadar zam yapılacak veya yapılacak mı..?

TCDD YÜK TAŞIMACILIĞININ YÜZDE 25-26 KADARINI KARDEMİR KARŞILIYOR,KARDEMİR İSE TCDD’NİN RAY VE TREN TEKERLEĞİNİ YAPIYOR..
KARDEMİR ile TCDD arasında NAVLUN ÜCRETLERİ için görüşmeler sürdürülüyor,sanıyoruz konu henüz çözülmedi,ancak,ÖYLE veya BÖYLE mutlaka çözülecek.
BU İKİ KURULUŞU,ADETA,KADER BAĞLAMIŞ.
Düşünün ki,TCDD’NİN toplam yük miktarının yüzde 25-26 kadarı KARDEMİR’İN yükleri ve böylesine ÖNEMLİ BİR MÜŞTERİ konumunda KARDEMİR,yani TCDD noktasında adeta bir vazgeçilmez..
Gelelim KARDEMİR’E,olayı bu pencereden baktığınızda da YERLİ ve MİLLİ olmak bağlamında TCDD için gerekli RAY ve TREN TEKERLEĞİ üretimi KARDEMİR’DE yapılıyor..
Haaa..! diyeceksiniz ki BU ÜRETİM VERİMLİ YAPILIYOR MU..?
KARDEMİR,BU ÜRETİMLERİ YAPARKEN “FİRE ORANI..” NEDİR..?
O süreç içerisinde,çok daha iyi noktalara gelecek bir konu ve şu an itibarı ile KARDEMİR,YERLİ ve MİLLİ anlayış bağlamında TCDD’NİN en ciddi tedarikçisi durumunda..
RAY ve TREN TEKERİ KARDEMİR’DE ÜRETİLİYOR..

KARABÜK KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK HİZMET VERMESİ GEREKEN,YILLARIN YENİŞEHİR SİNEMASI “GERÇEKTEN BAKIMSIZLIKTAN DÖKÜLÜYOR..”
Döneminin EN GÜZEL,EN BEĞENİLEN Sinemaları arasında yer alan ve Karabük Kültürünün,bugüne oranla çok yüksek olduğu dönemlerde,sık / sık,çok ünlü tiyatro guruplarının gelip oyun sergiledikleri YENİŞEHİR SİNEMASI bakımsızlıktan dökülüyor.
GELEN TİYATRO GURUPLARI HAYRAN OLURLARDI BU SİNEMAYA.
İşte bu YENİŞEHİR SİNEMASI şimdi bakımsızlıktan per/perişan durumda,her tarafı yosun kaplamış ve insan üzerinde ki KARABÜK KÜLTÜR MERKEZİ yazısından utanıyor iyi mi..?
Bir yabancı insan gelip gördüğünde “KARABÜK’ÜN KÜLTÜR MERKEZİ BÖYLE İSE,KÜLTÜRÜNÜ HİÇ SORMAYA GEREK YOK..” diye düşünmez mi acaba..?
Düşünürse HAKSIZ SAYILABİLİR Mİ..?
YENİŞEHİR SİNEMASI İLGİ BEKLİYOR,BU KESİN..
Yazıktır,günahtır..
Bu hali gerçekten içler acısı durumda..

FİLYOS LİMANI NOKTASINDA “BU LİMANI KULLANACAK BÖLGE SANAYİCİLERİ KENDİ ARALARINDA BİR ŞİRKET KURARAK..” İŞLETMEYE TALEP.!!
FİLYOS LİMANI için KARDEMİR ayrı talep yapıyor,elbet başka taleplerde var ve olayın tam bu noktasında “YÖREMİZİN ÖNDE GELEN SANAYİCİ ve İŞ İNSANLARINDAN..” bir dostumuz ilginç bir yaklaşım getirdi..
O dostumuz “BU LİMANI EN FAZLA KARDEMİR KULLANACAKTIR.KARABÜK ÖZELİNDEN MESÇİER,ÇAĞ-ÇELİK,BOSKAY,IŞIK ÇELİK VE DİĞER SANAYİ KURULUŞLARI KULLANACAKLARDIR..” dedi.
Daha sonra da “ÇANKIRI-BARTIN-ZONGULDAK veya BÖLGENİN DİĞER İLLERİNDE Kİ SANAYİ KURULUŞLARI DA,YILLIK NE KADAR KAPASİTE İLE KULLANIM YAPACAKLARINI BİLDİRSELER..” ifadelerini kullandı.
KAPASİTE KULLANIMINA GÖRE BİR ANONİM ŞİRKET KURULSA diyerek,kurulacak bu Şirket FİLYOS LİMANI İŞLETMESİNE talip olsa diyerek “BÖYLE BİR GİRİŞİME HÜKÜMETTE SICAK BAKAR..” falan dedi..
BU OLABİLİR Mİ..?
Elbet olmayacak bir iş değil,KARDEMİR en büyük kullanıcı olacaktır,KARDEMİR etrafından kurulacak bir Anonim şirket FİLYOS LİMANI İŞLETMESİ için ciddi bir ortam yaratır..
BÖYLE BİR DÜŞÜNCE,TSO’LAR KANALI İLE GÜNDEME GELİR Mİ..?

FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN “YER TALEBİNDE BULUNMAK İÇİN..” İSTENİLEN/İSTENİLECEK BİRÇOK VERİ GEREKECEK ELBET…
FİLYOS VADİSİ kapsamında,en önemli ayaklardan birisi ENDÜSTRİ BÖLGESİ olacak elbet,ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN Alt Yapı düzenlemelerini Sayın FUAT TOSYALI ve TOSYALI HOLDİNG yapacak.
BURASININ 6 BİN HEKTARLIK BİR ALAN OLDUĞU BELİRTİLİYOR.
Daha sonra,BU ALANDA BACALI SANAYİ OLMAYACAK gibi temel bir ilkeden söz ediliyor ve böylece ÇEVRENİN KİRLETİLMESİ önlenecekmiş sanırız,tabii bu ne kadar uygulanacak,ne kadar uygulanmayacak zaman içerisinde göreceğiz.
Ancak,FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN yer talep edilmesi için ÇOK CİDDİ VERİLER istenilecek,bu kesin,yoksa “BEN/BİZ BURADAN YER TALEP EDELİM.İLERLEYEN SÜREÇTE,ÜZERİNE KAR KOYARAK,BİR BAŞKA FİRMAYA DEVİR EDERİZ GİBİ..” bir anlayışa geçit verilmeyeceği kesin.
Ne yatırım yapılacağı,ne kadar süre içerisinde yatırıma başlanacağı,bununla ilgili bütün dokümanların isteneceği gibi,çok ciddi verilerin istenmesi sonra YER TAHSİSİ gibi uygulamaya geçilmesi kesin.
Bir de,burada YER TAHSİSİ KİRALAMA şeklinde ki,yoksa SATIŞ ŞEKLİNDE Mİ olacak noktası var ki,esas önemli yanı burası ve şu an itibarı ile ÇOK UZUN SÜRELİ KİRALAMA yöntemi uygulanacak..
ENDÜSTRİ BÖLGESİ Karabük’ün nasıl etkileyecek acaba..?
Bu konu da/konularda fikri olanlar YORUM YAZABİLİRLER..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “METAL İŞKOLUNDA EN FAZLA ÜYE KAYDI YAPAN SENDİKA DURUMUNDA..” VE SENDİKA HER ANLAMDA BÜYÜYOR…
Özellikle,Karabük’te yaşanan o büyük SENDİKAL MÜCADELEDEN sonra,gerek maddi,gerekse manevi açıdan çok hırpalanan ve yine özellikle Karabük’te bulunan,bazı gayrımenkullerini satmak zorunda kalan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nı hemen herkes hatırlar..
Aynı ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,şu an itibarı ile gerek gayrımenkul bağlamında,gerekse elinde ki maddi varlıklar bağlamında,gerek Üye bağlamında ve gerekse ÜYELERİNİN MUTLULUĞU/HUZURU/GEÇİM STANDARDI bağlamında çok/çok üst düzeyi yakaladı..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı arkadaşları,ekonomik bağlamda kılı/kırk yararak harcama yapıyorlar,Üyeleri için çok/çok güzel Sözleşmelere imza atıyorlar,yeni/yeni gayrımenkul yapımı/alımı gerçekleştiriyorlar..
Özellikle TABANDA Kİ ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ÜYELERİ HUZURLU/MUTLU..
Böyle olunca da ÖZÇELİK-İŞ Sendikası METAL İŞKOLUNDA en fazla ÜYE KAZANAN SENDİKA ve Metal İşkolunda en fazla tercih edilen BİRİNCİ SENDİKA konumunda.
Bu başarı kolay sağlanmadı elbet,ÇALIŞARAK SAĞLANDI,öyle değil mi..?
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Yöneticileri mükemmel hizmet veriyorlar..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve arkadaşları çalışıyorlar,Sendika kazanıyor..

ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİ,ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE “CİDDİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR..” ANCAK BAŞLANGIÇ OLAYI
KELTEPE KAYAK MERKEZİ ilk gündeme geldiği zamanlar “ORADA KAYAK MERKEZİ OLMAZ..” diyenlerin haddi/hesabı yoktu,eğer KELTEPE KAYAK Merkezi ilk düşünüldüğü gibi 1400-1500 rakıma değil,2000-2200 rakıma yapılsaydı,çok daha uzun süreli olacaktı.
YİNE DE MÜTHİŞ İLGİ GÖRÜYOR KAYAK MERKEZİ.
BURADA KAYAK MERKEZİ FALAN OLMAZ DİYENLERE İNAT..
Şimdi ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI denilen alanda çıkan traverten özellikli TERMAL SULARIN değerlendirilmesi olayı var,buna karşılık SU İSTENİLEN SICAKLIKTA DEĞİL diyen bir kesim de var elbet.
Bunların hiç birisi geçerli bir mazeret değil,burada önemli olan yapılacak çok ciddi yatırımları TETİKLEYECEK BİRKAÇ KÜÇÜK YATIRIM ve bu ÖZEL İDARE KAYNAKLARINDAN yapılabilir örneğin..
ŞIK BİR PLANLAMA ile birkaç bungalov tipi ev,bir kapalı/açık havuz,bir sosyal alan ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI Çevresinde gelecek yatırımcıyı müthiş tetikler diye düşünmek mümkün..
O zaman,yaşanacak ilgi görülecektir..
Şu hali ile ne desek boş elbet..

KARABÜK VE KARABÜKLÜLER “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİNİ VE ÇEVRE YOLU YAPIMINI EN AZINDAN 2020 YILI İÇİN UNUTACAKLAR MI..?”…
Hükümetin,halen yapımı devam eden ve yapımı yüzde 50-60 oranında tamamlanmış olan YATIRIMLARIN BİTMESİNE öncelik vereceğine ilişkin çok ciddi sinyaller geliyor.
YANİ,YENİ YATIRIM, YAPILMASINI BEKLEMEK BOŞUNA OLABİLİR..
Olaya bu pencereden baktığınızda,örneğin KARABÜK’ÜN orta yerinden geçen ve berbat bir görünüm arz eden ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİNİN bu yıl içerisinde başlamasını ummak/beklemek beyhude..!!
Yine,her geçen gün ŞEHRİ ve İNSANLARI sarıp/sarmalayan ÇEVRE YOLU YATIRIMLARINI,KARABÜK/BARTIN KARAYOLU YATIRIMINI,haydi bir adım daha atalım İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Kamulaştırmasını/yatırımını beklemek/ummak yine beyhude..
Devam eden,yüzde 50-60 kadarı yapılmış ne yatırım var Karabük’te..?
2020 Yılında bunların bitmesine çalışılacak,öyle bir görünüm var..
Örneğin ŞİRİNEVLER EK BİNA İNŞAATLARINA BAŞLANABİLİR Mİ..?
Veya BEŞBİNEVLER CİVARINA DEVLET HASTANESİ yapılabilir mi..?

ŞİMDİ “GELELİM,ÖNÜMÜZDE Kİ EKİM/KASIM AYLARINDA YAŞANACAK OLAN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE POLİKLİNİK KRİZİNE..”
Bakın 2020 yılının EKİM/KASIM aylarında,KARABÜK ÖNEMLİ BİR KAOS YAŞAYACAK gibi duruyor,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Öğrencilerinin o tarihten itibaren POLİKLİNİK Çalışması/Eğitimi almaları gerekiyor.
AĞIZ/DİŞ HASTANESİ kendi hastalarına yetişmekte,tedavi mekanı bulmakta zorlanıyor gibi mesajlar veriliyor,orada DİŞ HEKİMLİĞİ Fakültesi Öğrencilerinin POLİKLİNİK Çalışması/Eğitimi için sıkıntıdan söz ediliyor.
BU KONU KARABÜK’TE CİDDİ BİR SORUN OLABİLİR/OLACAK GİBİ..
Bakın,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLKESİ için BAYIR MAHALLE sakinlerine söz verilmişti,bu sözden inhiraf edildi,BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NDE bir binaya başlandı,orası da şimdi SAĞLIK BAKANLIĞI’NA devir edilecek gibi sözler dolanıyor ortalıkta..
EKİM/KASIM AYLARINDA BİR SIKINTI YAŞANACAĞI KESİN..
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ bu sıkıntının temelini oluşturacak galiba.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Filyos projesi Karabük’ü bitirir düşüncesindeyim. İnternetten Zonguldak ve Bartın yerel basınındaki haberleri okuyun.

  2. UFUK AÇIYORSUN BE DOSTUM

    AHMET BEY ;GERÇEKTEN UFUKLARI AÇIYORSUN,ŞU YAZDIKLARIN VAR YA,BU YÖRE İNSANININ UFKUNU AÇIYOR.MESELA FİLYOS LİMANI İÇİN ANONİM ŞİRKET MESELESİ,ENDÜSTRİ BÖLGESİNDEN YER İSTEME MESELESİ,TCDD İLE KARDEMİR İLİŞKİSİ MESELESİ,YENİŞEHİR SİNEMASI MESELESİ VELHASIL TOPYEKÜN YAZILARINI UFUK AÇICI OLUYOR.sİZİ TEBRİK EDİYORUM HAKKATEN TEBRİKE LAYIK BİR KÖŞENİZ VAR.

  3. osyal Paylaşım

    sosyal paylaşım yapan İyi Partili (pardon chp li) belediye meclis üyesi yorumlara kızmış herhalde,
    kardeşim,hocam abim
    gerçek tek
    tamam siz ittifakla seçildiniz parti kararı ile iyi partide komisyonlar için kaldınız
    fedakerlığı niye hep siz yapıyonuz
    2 sene iyi partide
    2 senede chp de belediye meclis üyeliği yapın
    sadece komisyon üyesi olmak içi iyi partide olmayın birazda kendi partinizi CHP yi savunun
    sizin gibi CHP’lilere bu yakışır
    en kısa zamanda 4 meclis üyesini chp çatısı altına bekliyoruz biraz da chpliler sevinsin

  4. önemli degil

    sayin golbek ne istir bilmiyorum ama ayda 1 kac kez sendikayi ovmeden duramiyorsunuz. senelerce hft ovdunuz durum meydanda, ali cengiz gul geldi ovdunuz adam bir gecede kayboldu gitti. simdi mevcut baskani ovup duruyorsunuz! bunlar vede bugune kadar gorev yapanlarin bir cogu ahhh aldi ahhh bunu unutmayin. ihya olmazlar. hepsi yediklerini, ettiklerini cekecekler. bunu unutmayin.
    birde filyos projesinin cogu sekillendi. biz bundan 2 sene once yazarken kimse yorum dahi yapmiyordu. tren tam anlamiyla kacmak uzere. siyasilerimiz anca açılışlara gitsinler, koyleri gezsinler, bakanlara dosya sunsunlar. 20 yildir iktidarda olan siyasiler su ile kati atik tesisi kurduramadilar ya gerisi bos…

  5. KARABÜKLÜ

    ŞÖYLE BİR GOOGLE AMCAYA SORAYIM DEDİM, 2016 DAN BERİ KAMİL GÜLEÇ’İN YENİŞEHİR SİNEMASI İLE İLGİLİ “RESTORE EDİLEREK YENİDEN KARABÜKLÜLERİN HİZMETİNE AÇILACAK” ŞEKLİNDE ÜÇ DÖRT TANE HABERE RASTLADIM. AHMET BEY SİZİN ARANIZ İYİDİR BİR SORSANIZ YA KÂMİL GÜLEÇ’E RESTORASYON NE ZAMAN BAŞLAYACAK ?

  6. İşin başında Yolbulan var

    Yenişehir sineması Kültür İl Müdürlüğünü o görev onların ayrıca şimdi Kardemirin başında Mustafa Yolbulan var.Ahmet abinin arası onunlada iyidir Mustafa Yolbulana sorsun daha iyi olmazmı.

  7. KARABÜKLÜ

    “İŞİN BAŞINDA YOLBULAN VAR” RUMUZLU YORUMCU ARKADAŞ,BEN GOOGLE AMCANIN YALANCISIYIM.NE YOLUNUBULANLAR NE DE GÜLENLER UMURUMDA DEĞİL.KIRK YIL ÖNCE YENİŞEHİR SİNEMASINDA CUMARTESİ GÜNLERİ SAAT 10 DA BİR KOVBOY BİR DE KARATE FİLMİ SEYREDEREK BÜYÜMÜŞ BİRİ OLARAK İŞİN BAŞINDA KİM VAR,YA DA SUYUN BAŞINI KİM TUTMUŞ UMRUMDA DEĞİL.KİM YA DA KİMLER YAPAR BİLMEM,AMA BİR AN ÖNCE YENİŞEHİR SİNEMASI HİZMETE AÇILMALI. HEM İNSAN BİR SÖZ VERDİ Mİ,VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURUR,NE PAHASINA OLURSA OLSUN SÖZÜNÜ TUTAR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.