Her Telden (2 Mayıs 2020)

Her Telden (2 Mayıs 2020)

Yayın: 01.05.2020 21:42
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR VE MARZİNÇ ÜRETİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR, ANCAK BU KENTİN HAVASI OLDUKÇA TEMİZ, BUNU RESMİ BİRİMLER SÖYLÜYOR..
Karabük’te, insanların HAVA KİRLİLİĞİ denildiği zaman,gözünü diktiği KARDEMİR ve MARZİNÇ üretimlerine devam ediyorlar, ancak, Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ çok ciddi biçimde azaldı, çok ciddi bir temizlenme oldu.
BUNU GÖRECELİ OLARAK KABUL ETMEYİN.
BUNU ULUSAL HAVA İZLEME AĞLARI, RESMEN BELİRTİYOR.
Oysa ki KARDEMİR ve MARZİNÇ ÜRETİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR..
Demek ki,insanlarımızda bir hedef inhirafı,bir hedef sapması var, öyle ya HAVAMIZ KİRLİ denildiğinde KARDEMİR ve MARZİNÇ hedef olarak ele alınıyor ve çok ciddi eleştiriler getiriliyordu.
KARDEMİR KİRLİLİKLE MÜCADELE BAĞLAMINDA MİLYON DOLARLAR harcadı, MARZİNÇ ise Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE büyük çabası ve gayretleri ile KİRLİLİĞE YOL AÇAN ARIZALARINI tamamen giderdi..
Sonuçta Sayın RAFET VERGİLİ’DE burası hakkında “HİÇBİR KİRLİLİK YAPMIYOR..” açıklaması ile Kamuoyu’na gerekli bilgileri verdi,ancak,belirli bir kesim halen,temeli olmayan,resmi verilere dayanmayan bir anlayışla ZEHİRLİYOR,ÖLÜYORUZ/BİTİYORUZ teranelerine devam ediyor.
Bakın KARABÜK’TE ESAS HAVA KİRLETİCİSİ EGZOZ GAZLARI..
Trafik azaldı, KARABÜK HAVASI TEMİZLENDİ,bu besbelli..

BİRKAÇ KEZ DAHA YAZDIK “KARABÜK ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDE GÜNLÜK 25 BİN ARAÇ SEYREDİYOR VE BUNLARIN EGZOZ ÇIKIŞI 3 SANTİM OLSA..”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava İzleme Ağlarına girin,Karabük havasının temiz olduğunu,kirlilikten arındığını görürsünüz,oradan yola çıkınca,Üretimlerine devam eden KARDEMİR ve MARZİNÇ geliyor insanın aklına.
BELİRLİ BİR KESİM BU İKİ TESİSİ HAVAYI KİRLETMEKLE SUÇLAR..
Bakın öyle olmadığı, şu covid-19 veya coronavirüs denilen illetin SOKAKLARI ciddi biçimde boşaltması,ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ ciddi biçimde azaltması ile ortaya çıktı.
Birkaç kez daha yazdık,KARABÜK ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDE günlük 25 bin araç seyir halinde ve bir aracın EGZOZ BORUSU çıkışını 3 santim olarak düşünseniz,günlük 750 METRE EBADINDA BİR BORUDAN KARBONMONOKSİT PÜSKÜRÜYOR olarak düşünmek mümkün.
Kapalı bir alanda EGZOZ GAZI ALAN BİR İNSAN KAÇ SAAT YAŞAR..?
Hemen her yıl EGZOZ GAZI ZEHİRLENMESİNDEN ölenleri duymaz mıyız..?
KARABÜK ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ AZALDI,HAVA TERTEMİZ OLDU..
Resmi ölçümler bunu gösteriyor..

MARZİNÇ İŞÇİLERİNDEN “ 1 MAYIS KUTLAMASI VE ÇALIŞTIKLARI İŞ YERİNE DİL UZATANLARA YÖNELİK..” BİR YORUM DİKKATİMİZİ ÇEKTİ.İYİ Mİ.
Gazetemiz İnternet Sayfasına hemen her gün çeşitli OKUYUCU YORUMLARI gelir ve insanlar düşündüklerini,gördüklerini,fikirlerini yazarlar,bu yönde çok içerikli,kaliteli yorumlar gelir.
MARZİNÇ İŞÇİLERİNDEN GELEN YORUMLAR DİKKATİMİZİ ÇEKTİ..
Belirli kesimlerin MARZİNÇ BİZİ ZEHİRLİYOR falan gibi yorumlarına,MARZİNÇ Tesislerini, Çevreyi kirleten bir konumda gösterilmesine,hayli içerlemişler YORUMLARINDAN BUNU/BUNLARI ANLADIK.
Biraz düşündüğünüzde bu Kardeşlere hak vermeniz gerek.
Öyle ya,kim çalıştığı iş yerini kötü,insana değer vermeyen gibi görmek ister ki.
MARZİNÇ işçisi Kardeşler MARZİNÇ Tesislerini çevreye karşı duyarsız,çevreye karşı haşin bir kirletici olarak görüp/göstermek isteyenleri davet ediyorlar ve “GELİN ÇALIŞMA ORTAMIMIZI GÖRÜN..” diye davet ediyorlar..
Bir yorumda ise MARZİNÇ ADINA YAPILAN YARDIMLARDAN söz ediyor bir çalışan “BİZİM PATRONLAR HEMEN HER SİYASİ KESİME,HEMEN HER YERE GEREKLİ YARDIMI YAPARLAR..” anlamında ifadeler kullanmış.
Gerçekten de öyle MARZİNÇ HİÇBİR NOKTA DA YARDIMDAN KAÇMADI..
Bunun birçok örneğini duyuyoruz,tanık oluyoruz.
Bu yardımları eleştirmek gerçekten çok/çok yanlış

KARABÜK’TE KALDIĞI SÜRE İÇERİSİNDE,BİR ZAMANLAR KARABÜK’ÜN YÜZ AKI OLAN MİLLİ EĞİTİMİ DÜZELTMEYE BAŞLAYAN İL MÜDÜRÜ GİTTİ
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Sayın MEHMET FATİH VARGELOĞLU, ani bir kararla ORDU İL MİLLİ EĞİTİM Müdürlüğü görevine atandı ve Karabük çok önemli bir Bürokratını kaybetmiş oldu.
KARABÜK MİLLİ EĞİTİM NOKTASINDA GEÇMİŞİNİ ARIYOR..
Sayın MEHMET FATİH VARGELOĞLU Karabük’e Milli Eğitim noktasında GEÇMİŞİNİ İADE EDECEK ÇALIŞMALARI başlatmıştı ve bir anda görevinden alınarak ORDU İL MİLLİ EĞİTİM Müdürlüğü görevine alındı.
Yıllar önceyi hatırlayın lütfen..
“KARABÜK ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA 3’NCÜ OLDU, 5’NCİ OLDU, 2’NCİ OLDU..” haberleri ile gurur duyardık değil mi, peki bu tür haberleri KAÇ YILDIR DUYMUYORUZ bir düşünün..
İŞTE,Sayın VARGELOĞLU ,Karabüklülere bu tür haberleri yeniden verdirebilmek amacı ile KARABÜK MİLLİ EĞİTİMİNE çeki düzen getiriyordu ve ANSIZIN ORDU İLİNE ATANDIĞI HABERİNİ ALDI BU KENT.
Kazanan Sayın VARGELOĞLU oldu,ORDU gibi büyük bir İL’E atandı..

KARABÜK “KAÇ SENEDİR,ÜNİVERSİTE SEÇME/YERLEŞTİRME SINAVLARINDA 81 İL İÇİNDE KAÇINCI OLUYOR, ESKİDEN İLK 5 DE İDİ DEĞİL Mİ…”
Karabüklüler size bir sorumuz var,KARABÜK ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA 81 İL ARASINDA KAÇINCI OLUYOR ACABA,birkaç yıldır açıklanmıyor öyle değil mi,DAHA ÖNCE KARABÜK BU ANLAMDA ÜLKENİN İLK 5 VİLAYETİ ARASINDA OLURDU,öyle değil mi..?
KARABÜK MİLLİ EĞİTİMİ HEP İLK 5 İÇERİSİNDE OLURDU ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Hemen her yerde olduğu gibi LİYAKAT ESAS ALINMAZSA olacağı buydu demek ki,KARABÜK ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA neden sürekli geriledi ve DİĞER İLLERİN GERİSİNE DÜŞTÜ,bunun bir nedeni olmalı değil mi,yine yazıyoruz ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Karabük çocuklarının ZEKA DÜZEYİ Mİ GERİLEDİ, yook çocuklarımız CİN GİBİ maşallah.
O zaman ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA neden geriledik..
Sayın VARGELOĞLU bu gerekçeyi çözmek üzereyken,başka yere atandı iyi mi..?

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA SAFRANBOLU SAKİNLERİ,BUGÜNLERDE EFLANİ SAKİNLERİ “İÇME/KULLANMA SULARINDAN..” YAKINMALAR VE ÖNLEM
Geçtiğimiz aylarda Safranbolu sakinleri İÇME/KULLANMA SULARINDAN yakınıyorlardı,sanıyoruz belirli önlemler alındı ve bu yakınmalar şu an itibarı ile pek duyulmuyor.
Bugünlerde EFLANİ sakinlerinden yakınmalar geliyor.
Alabildiğimiz bilgilere göre,sular bir şekilde kesildiği zaman,yeniden verildiğinde çamurlu ve kokulu bir su geliyormuş,bu nedenle de ev ve iş yerlerinde su kullanıcılarının yaptırdığı ARITMALAR kısa sürelerde doluyormuş.
Eflanili bir akrabam çok enteresan bir varsayım getirdi ve “ABİ, BU NEDENLE,BİRÇOK MEMUR EFLANİ’DE OTURMUYOR,GÜNLÜK GİDİP /GELİYORLAR. EVLERİ YA SAFRANBOLU’DA VEYA KARABÜK’TE..” dedi.
Olayın bu yönü ayrı..
Ancak,havalar gittikçe ısınıyor ve Allah korusun SAĞLIKLI İÇME SUYU OLMAYAN yerlerden başlayabilecek bir hastalık,bir salgın Karabük’ü çok zor duruma sokabilir..
O nedenle süratle önlemlerin alınması gerek.
1930 Yılında çıkan HIFZISSIHHA KANUNU’NUN bir yerinde bu konu önemle ele alınarak “İÇİLECEK VE KULLANILACAK EVSAFI FENİYYEYİ HAİZ SU CELBİ..” denilerek konunun önemine dikkat çekilmiş.
Bilemiyoruz İL HIFZISSIHHA KURULU bu konulara ilgi duyar mı..?
Yaz geliyor İÇME/KULLANMA SULARINA LÜTFEN dikkat..

YENİ AKİT GAZETESİ YAZARI Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK’IN KENEVİR ÜZERİNE YENİ BİR YAZISI VE “KENEVİR OKSİJEN DEPOSUDUR..” EFLANİ
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN uzunca bir süre önce KENEVİR EKİMİ konusuna değinmiş ve kenevir ekiminin teşvik edileceği üzerinde görüşler dile getirmişti.
KENEVİR EKİMİ ŞU AN İTİBARI İLE GÜNDEMDEN KALKTI.
Hatta Sayın Cumhurbaşkanı’nın o açıklamasından sonra,EFLANİ ZİRAAT ODASI Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ İlçe olarak bu ekime sıcak baktıklarını ve gerekli tohum başta olmak üzere,diğer enstrümanları temin ettiklerinde kenevir ekimi yapabileceklerini söylemişti.
Şimdi KENEVİR EKİMİ gündemden kalktı adeta.
Bu konuda YENİ AKİT Gazetesi Yazarı Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK çok önemli birkaç yazı kaleme aldı ve “KENEVİR EKİMİ EVLERDE,BALKON VE TERASLARDA YAPILMALI.KENEVİR BİTKİSİ OKSİJEN DEPOSUDUR..” anlamında görüşler dile getirdi..
Çok iyi hatırlıyoruz BİR OKURUMUZ DA çok önemli bir konu ele alarak “KARDEMİR İÇERİSİNDE Kİ BOŞ ALANLARA KENEVİR EKİMİ YAPILARAK BOL OKSİJEN ELDE EDİLEBİLİR..” gibi yorumlar yazmıştı.
KENEVİR O KADAR ÇOK İŞTE KULLANILIYOR Kİ,emin olun insan hayret ediyor,OTOMOTİV,SİLAH,İLAÇ Sanayileri başta olmak üzere çok geniş alanlarda kullanımı yapılıyor..
EFLANİ İlçesi KENEVİR EKİMİNE TALİPTİ,ama gündemden düştü..

ANKARA/İSTANBUL/ADANA/MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYELERİ GİBİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’DE “KIRSAL KESİM İLE YAKIN İLGİLENİYOR..”
Yazılı ve görsel basından izliyoruz,özellikle CHP İstanbul/Ankara/Adana/Mersin Büyük şehir Belediyeleri KIRSAL ÜRETİM KESİMLERİ ile çok yakından ilgileniyorlar,hatta,BU BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYELERİ kendi bünyelerinden oluşturdukları birimlerle veya ortaklıklar yaparak ZİRAİ ÜRETİM YAPIYORLAR.
Örneğin ANKARA BÜYÜK ŞEHİR Belediyesi ziraatçılarla ortak ürün ekimi yaptı,İSTANBUL/ADANA/MERSİN Üreticinin elinde kalan ürünleri satın alarak kendi birimlerinde satıyorlar falan.
Şimdi Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Sayın ELİF KÖSE çok önemli bir projeyi başlattı ve BU YÖRENİN,artık tükenmeye/unutulmaya yüz tutmuş ürünü olan,MANİYE DOMATES EKİMİ için hareket geçti.
Bunun için fideler hazırlandı,dikimleri yapıldı,HASAT BEKLENİYOR.
Öte yandan ÇİLEK EKİMİ teşvik ediliyor..
Bakın iyi dikkat edin,CHP’Lİ BELEDİYELER bu çalışmaları ile yepyeni bir gelişmenin tetikleyicisi olacaklardır, CHP’NİN BİR DÖNEM KULLANDIĞI en temel slogan olan KALKINMA KIRSAL KESİMDEN BAŞLAYACAKTIR sözleri Belediyeler eli ile hayata geçirilmek isteniyor sanki.
Bunun Siyasi bir yönü yok,bir Siyasi tespit yönü var..
Bunu da hemen herkes kabul etmeli değil mi..?

İŞ YERLERİ,YANLARINDA ÇALIŞTIRDIKLARI ELEMANLARINA “MASKE VERECEKLER,VERECEKLER DE İŞVEREN MASKELERİ NEREDEN ALACAK..”
Bu Ülkede DENİZDEN GEÇİP/DEREDE BOĞULMAYA ne çok meraklıyız,anlamak zor ve covid-19 yahutta coronavirüs denilen illet ile SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ başta olmak üzere başarılı bir mücadele veriliyor.
MASKE KONUSUNDA, ADETA, ÇARŞAFA DOLANDIK İYİ Mİ..?
Önceleri satılıyordu, ortaya FAHİŞ FİYATLAR çıktı,feryatlar yükseldi,PARA İLE MASKE SATIŞI yasaklandı, ECZANELER MASKE verecekler denildi bu işten de sonuç alınamadı,şimdi İŞVERENLER YANINDA ÇALIŞANLARA MASKE VERECEKLER gibi bir karar çıktı..
İYİ/TAMAM ÖYLE YAPALIM.
Örneğin biz,yanımızda çalışan KADER ORTAĞIMIZ ÇALIŞANLARIMIZA MASKEYİ nereden bulup vereceğiz,bu konuda henüz bir netlik yok ve eğer BİRÇOK BELEDİYE MASKE DAĞITIMI YAPMASAYDI/YAPMASALAR emin olun ortalık karman çorman olurdu.
ALLAH’TAN BİRÇOK BELEDİYE MASKE DAĞITIMI YAPIYOR..
Böyle yapılacağına MAKUL FİYATTAN MASKE SATILSAYDI, para ile almak istemeyenlere de DEVLET ÜCRETSİZ MASKE VERSEYDİ daha iyi olmaz mıydı yani.
Dedik ya, DENİZDEN GEÇİYOR, DEREDE BOĞULUYORUZ iyi mi..?
Bir maske olayı,büyük sorun yaşatıyor..

11 kişi görüş bildirdi

  1. Eco

    Sayın golbek hava kirliginin nedeni araçlar. Sadece eksoz gazı olarak düşünmeyin balata tozları lastik aşınma ve yerden kaldırdığı partiküller var. Çözüm, dizeller yasaklanmalı, şehir içine araç sokulmamali ayrıca Tek çift plaka uygulaması yapılmalı. Ağır vasıtaların kaliteli yakıt kullanması sağlanmalı. Toplu taşıma kullanılmalı. Mediniyet diyerek kendinizi öldürüyoruz.

  2. Karabuküm

    Ahmet Bey Karabük sadece geçen yıl LGS VE ÜNiversite sınavlarında dereceye giremedi.Yani giden müdürün nezdinde.Önceki yıllardaki derecelerimizi son 20 yıl olarak lütfen inceleyin.Araştirmadan sırf laf olsun badem gözlü olsun diye yazı yazmayın lütfen.Ve biz bu başariyi Karabükteki ògretmenlerin çogunun Karabükün yetistirdiģi yada Karabüklü olmasada KARABÜKÜ kendi memleketi gibi gòren biz eģitimciler ve fedakar velilerin fedakarlıklari ile başardiķ.Bu basariyi gòrmemezlikten gelip 1 yıl milli eģitim müdürlügü yapmıs bir bürokratla ilişkilendirmeniz emeğe saygısızlik olmuyor mu?Bu memleketin çocuklarini övün bir de lütfen.Okulun havasini teneffus etmeden uzaktan seyirle yaziyla olmaz bu.Yerinizde olsam son 20 yılimizdaki basarilarimizi arşivden bulup TÜM ÖĞRETMENLERIMIZDEN VE VELILERDEN ÖZÜR DİLEYİN.saygılarimla.

  3. Ya sendikacı ya ensarcı

    Karabüküm diye yorum yazan arkadaş ya o malum ve kendini siyasi iktidarın bile üzerinde gören sendikacı yahutta ensarcı Karabükte Milli Eğitimin geldiyi durumu en iyi Milli Eğitimciler bilir oyorumada gülüyorlar.İl Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu hakkaten başarılıydı ve çok iyi gidiyordu,Hükümette bunu gördü ki Karabükte sendikal kanattan gelen baskıyı kırmak için İl Müdürünü aldı Ordu gibi Karabük7ün birkaç katı büyüklükteki İle verdi.
    Bir ismi illa müdür yapmak için bütün değerleri yerleyeksan etmeyi göze alan bir sendika ve bir vakıf ayıp ediyor günah işliyor.

  4. Eflanili

    Ahmet bey eflanide musluklardan akan Bldy sullari kirli ve koku var ve evlerdeki aritmalar bir ay veya bir buçuk ay da iki defa fillitre degistiriliyorlar ve değiştiridi aritmadan çıkan fillitreler çok comur gibi aynı bu suyu içenler dahi oluyor bilmeden önce sağlık diyelim .alt yapının değişmesi gerekiyor tahminim

  5. KARABÜKLÜ

    AHMET BEY , CHP SİZİN KIYMETİNİZİ BİLEMİYOR.BIRAKIN CHP İLÇE YAHUT İL BAŞKANINI MİLLETVEKİLİ BİLE SİZİN KADAR CHP YE HİZMET ETMİYOR. BEN CHP YÖNETİCİLERİNİN YERİNDE OLSAM AÇIK OY GİZLİ SAYIMLA SİZİ ÖLÜNCEYE KADAR CHP İL BAŞKANI YAPARDIM.

  6. Ergül

    Ahmet abi bildiģim kadarıyla Chp ićinde uzun yıllar önce bulunmuş.
    Karabükün il başkanı Abudullah kardeşim o makama çok yakışıyor ,Safranbolu da Elif başkan da halkla özdeşleşmiş güzel ilćemize çok güzel hizmetler veriyor İstanbul dan Karabükü takip ediyoruz

  7. O İŞİ ÇOKTAN GEÇMİŞ

    Karabüklü arkadaş ahmet abiyle çok muhabbetimiz vardır o siyaseti çoktan geçmiş bırak il başkanlını milletvekili adayı yapsanız döner bakarmı bırakın bu işleri adalm objektif gazetecilir yapıyor ne siyaseti ne il başkanlığı

  8. Bir meseleye dikkat edin

    Ahmet bey haklı olarak içme kullanma sularına dikkat çekiyor mesele yalnızca Safranboluyla Eflani meselesi deyil Karabük merkezde veya Yenicede Ovacıkta bilhassa Eskipazarda Yortanda durum nedir hepimiz şu menhus hastalığa kilitlendik içme kullanma sularını unuttuk gitti Ahmet bey çok haklı bi meseleyi gündeme getirmiş Vali Bey,İlçe Kaymakamları ne derler bu işlere acaba

  9. Sevilay

    Ahmet bey belediyecilik , insana kente hizmet etmek tir . maniye domates , soğan , çilek , hıyar ekmekle olsaydı , bi gibi tüm köylüler belediyeye aday olur . Üretimi dahada yukarılara çıkarırdık . Bir Yil oldu , dedikodudan , saçmal saçma hareketlerden , başka bir arpa yol alınmadı , böyle giderse alınmazda .. öyle bebek sevmekle , itfaiye merdivenlerinden balkonlara maske vermekle olmaz bu işler , gülüyorum sadece .. biz inandık yapar dedik ama bizi hayal kırıklığına uğratan , agresif biri çıktı karşımıza .. o Gülen kahkahaların altında maalesef seytani gülüşler , bakışlar varmış ….

  10. Bayram Karadağ

    Ahmet Abi :
    Onel’in Yanındaki üstgeçitte bulunan Yaya yolunun genişletilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik Şimdi Görüyoruz ki bu Yaya geçidi genişletiliyor,
    ne güzel.
    Şimdi sizinde Çok Sık dile getirdiğiniz Hastane sorununa hep beraber eğilmemiz gerekiyor,
    Elbirliği ile Karabük’ün Hastane sorununu çözebiliriz,
    Şehir içi trafik sorunu da sizin sık sık dile getirdiğiniz gibi çözülmeli,
    TCDD Arsaları ise mutlaka yeşil alan olarak değerlerlendirilmeli
    Saygılarımla

  11. Muhterem Ahmet bey hemşerim

    Eflaninin önünü tıkayan birkaç kişi var onnar ne iş yapıyolar ne iş yapana destek oluyolar Eflani küççük olsun benim emrimde olsun deyi hareket ediyolar Kenevir bizde olur yaptırmazlarki bak Eflaniye ATM gelmesine bile engel oldular CHP İlçe başkanı olan Ahmet Aytaç bunun için çırpında amma sonunda körüktürler emekliler 1000 lira alacak olanlar üst üste sıra bekleyollar Eflaninin önünü birkaç kişi tıkaya yani

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.