Her Telden (23.Ağustos.2016)

Her Telden (23.Ağustos.2016)

Yayın: 23.08.2016 08:46
Paylaş:
A+ A-

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR VE “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE KARABÜK ÜZERİNE GÖRÜŞMELER..”
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ve Yönetiminde bulunun arkadaşları “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI NEZDİNDE BELİRLİ TEMASLARIMIZ OLDU..” şeklinde bilgiler vermişlerdi.
KARDEMİR FİLMAŞİN/KANGAL HADDESİ ÜRETİMİ için böyle bir girişim yapılarak ,Karabük’te Savunma Sanayi’nin kullanabileceği ürünlerin üretilmesi için görüşmeler yapılacağı duyuruluyordu.
SANIYORUZ BİR İLERLEME KAYDEDİLEMEDİ.
15/16 TEMMUZ KAHPE DARBE GİRİŞİMİ YENİ BİR GELİŞME BAŞLATTI..
ASKERİ BİRLİKLER,Büyükşehirlerin içinde ANADOLU’YA KAYDIRILIYOR ve örneğin bazı birlikler ÇANKIRI İLİ’NE kaydırıldı,diğer birlikler de kaydırılacak.
KARABÜK’TE,DAHA ÖNCE, JANDARMA BİRLİĞİ VARDI..
Diyoruz ki ;KARABÜK’E BİR ASKERİ BİRLİK KAYDIRILAMAZ MI..?
Karabük derken,KARABÜK MERKEZİ veya İLÇELERİNİ kastediyoruz elbet,kaldı ki, “KARABÜK’ÜN ASKERİ BİRLİK BARINDIRMA GİBİ BİR GELENEĞİ VARDIR..”,zira,daha önce JANDARMA BİRLİĞİ VARDI.
SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI ile temaslar sürüyor..
BU KONU DA HAYLİ ÖNEMLİ OLSA GEREKTİR..

KARDEMİR FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ VE SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE BU KONULARIN GÖRÜŞÜLMESİ MÜSİAD..
Bilindiği gibi KARDEMİR FİLMAŞİN/KANGAL Haddanesi devreye alındı,deneme üretimleri çok mükemmel sonuçlar verdi ve seri üretim başladı sanıyoruz.
Bu Haddane ürünleri çok çeşitli alanlarda kullanılıyor ve MÜSİAD Karabük Şubesi SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI ile temas kurarak Karabük’te,bu alanda üretim yapılması için girişim başlatacaktı..
ÇOK CİDDİ GELİŞMELERİN OLACAĞI BEKLENİYORDU.
Arada o menhus,o kahpe DARBE GİRİŞİMİ girdi ve Ülkenin tümünde hayat O DARBE GİRİŞİMİNE KİLİTLENDİ,dolayısı ile MÜSİAD Karabük Şubesi’nin girişimleri de bir süreliğine askıya alındı.
O HAİN DARBE ÜLKENİN ÖNÜNE YEPYENİ GELİŞMELER KOYDU.
Örneğin ASKERİ BİRLİKLER BÜYÜKŞEHİRLERİN dışına kaydırılıyor,KARABÜK veya İLÇELERİNE gelebilecek bir ASKERİ BİRLİK herhalde sosyal ve ekonomik açıdan büyük kazanç sağlar.
MÜSİAD Karabük Şubesi’nin düşündüğü SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI tarafından kullanılan askeri aksesuarların,parçaların üretimi de böylece tetiklenmiş olur.
GİRİŞİMLER YENİDEN BAŞLATILIR SANIYORUZ..

SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET ŞAHİN “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALI..”
Geçtiğimiz Ramazan ayında Safranbolu TİCARET ve SANAYİ Odası bir İFTAR YEMEĞİ vermişti,bu yemek sırasında,ilgili kişiler kısa/kısa selamlama konuşmaları yapmışlardı.
SAFRANBOLU Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın AHMET ŞAHİN konuşması sırasında “İLÇE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ İKİ KONUYA DEĞİNMİŞTİ..” yemeğe katılanlar hatırlarlar..
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR
SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU DUBLE OLMALIDIR..
Sayın AHMET ŞAHİN Safranbolu Sanat Üniversitesi için “TÜM SAFRANBOLU YAŞAYANLARINA ÇAĞRI YAPARAK..” bu ÜNİVERSİTE olayına MADDİ/MANEVİ DESTEK verilmesini istemişti.
Ancak ;GÖRÜLÜYOR Kİ,OLAY HENÜZ TOPLUMSAL TALEP HALİNE GELMEMİŞ ve Safranbolu yaşayanları,belki de,İlçelerinde KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE bağlı FAKÜLTE ve YÜKSEKOKUL olduğu için ÜNİVERSİTE KURULMASI fikrine adapte olamamış durumdalar..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT tarafından gündeme getirilen SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ henüz kitlesel/toplumsal bir benimseme yaratamamış demek.
Sayın AHMET ŞAHİN “BU ÜNİVERSİTE KURULMALI..” dedi.

YENİ,SAFRANBOLU TİCARET/SANAYİ ODASI,YİNE MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET ŞAHİN’İN KONUŞMASI VE AMASRA YAT LİMANI..
Geçtiğimiz Ramazan ayında bir İFTAR YEMEĞİ veren SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI gündeme yeni/yeni yatırımların /kalkınma enstrümanlarının girmesine vesile olmuştu.
GERÇİ PEK KİMSENİN DİKKATİNİ ÇEKMEDİ KONUŞMALAR.
Örneğin TSO Meclis Başkanı Sayın AHMET ŞAHİN çok/çok önemli bir konuya değinerek “AMASRA YAT LİMANI YAPILMASI KESİNLEŞTİ BU TURİZMİ ÇOK ARTTIRACAKTIR..” dedi.
YAT LİMANI parası çok olanların,YATLARI ile gelip ÇEVREYİ GEZECEK insanların,YÖREMİZE GELMESİ demek elbet,Sayın AHMET ŞAHİN buradan yola çıkarak SAFRANBOLU-BARTIN ARASI DUBLE KARAYOLU HALİNE GETİRİLMELİ görüşlerini dile getirdi.
Sayın AHMET ŞAHİN bu talebinde çok/çok haklı..
Peki BÖYLE BİR ÇALIŞMA VAR MI/YAPILIYOR MU..?
Bu nokta da kafalar karışık galiba,zaman/zaman FİLYOS LİMANI düşünülüyor yol YORTAN-KOZCAĞIZ-FİLYOS şeklinde deniliyor,bazen ise KARABÜK-BARTIN KARAYOLU İHYA EDİLECEK gibi bilgiler veriliyor..
Henüz bir NETLİK YOK,henüz BELİRLİ BİR GELİŞME YOK..

“AĞACIN KURDU ÖZÜNDEN-AK PARTİ’NİN KURDU AK PARTİLİLERDEN Mİ OLUYOR NEDİR..?” BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKANI’NI
Hani bir söz vardır “AĞACIN KURDU ÖZÜNDEN OLUR..” şeklinde,buradan yola çıkarak “AK PARTİ NİN KURDU-YİNE AK PARTİLİLERDEN Mİ OLUYOR..” nedir diye sormak gerek.
GALİBA ÖYLE.
Bir AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI,diğer bir AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI’NI Kamuoyu önünde suçlar mı,zaman/zaman bunlar/buna benzer olaylar yaşanıyor.
HAYRET Kİ HAYRET..
“BİRLİK/BERABERLİK İÇİNDEYİZ..” mesajları verenler “İÇİMİZE FİTNE/FESAT SOKMAK İSTEYENLER VAR..” gibi hamasi açıklamalar yapanlar,HERHALDE BUNLARI DA görüyorlardır..
SAHİ,NE BÜYÜK BİRLİK/BERABERLİK VAR YAHU..!!
HAYRAN OLUP-HAYRET ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL DOĞRUSU..!!

TEŞEKKÜRLER VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ,TEŞEKKÜRLER BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN VE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,Karabük’e geldiğinde ilk el attığı sorun KATI ATIK BERTARAF Tesisi olmuştu ve bu nokta da Karabük’ün en büyük şansı ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN’DI elbet.
Sayın MEHMET CEYLAN OLAYI HEMEN ELE ALDI..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ neden yapılamadı,nerelerden kaynaklanan sorunlar bu yatırımı engelledi noktasına eğildi,ortaya çıkan sebep İLETİŞİMSİZLİK,birimlerin bir/birinden habersizliği ve ne yazık ki İLGİSİZLİK.
İletişimsizlik ve ilgisizlik..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’ndan bir Heyet gönderildi,YARIM KALAN İNŞAAT yerinde görüldü,gelen Heyet çok ciddi bir rapor hazırladı.
Daha sonra ANKARA’DA yarım kalan İNŞAATI yapan Firma yetkilisi de davet edildi,BİR TOPLANTI daha yapıldı,bu toplantıya KARÇEV galiba bir Mühendisle katılmış ve bu durum hayli yadırganmış sanıyoruz..!
KATI ATIK BERTARAF Tesisi HUKUKA intikal etmişti,Yargıtay 15.Dairesi’nde davası var ve ADLİ YILIN açılışı bekleniyor,Sayın MEHMET CEYLAN bu davayı çok yakından takip ettiriyor..
BU İŞ İLK KEZ BÖYLESİNE CİDDİ BİÇİMDE ELE ALINDI..
TEŞEKKÜRLER Sayın MEHMET CEYLAN,bu Yöre için böylesine hayati öneme sahip bir YATIRIMI büyük bir ciddiyetle ele alıp,üzerine eğildiğiniz için TEŞEKKÜRLER..
Yıllardır MAZERET ÜRETİLİYORDU,şimdi HİZMET üretiliyor..
Sayın MEHMET CEYLAN ile FARK hemen FARKEDİLDİ..

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN YILLARDIR YAZARIZ/TELEVİZYONLARDA KONUŞMUŞLUĞUMUZ VARDIR,İLK KEZ BÖYLE CİDDİ GÜNDEM
KATI ATIK BERTARAF Tesisi yaptırmak üzere 16 Ağustos 2006 tarihinde KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ Resmi Gazete de yayınlandı ve RESMİYET KAZANDI.
Kısa adı KARÇEV olarak tanımlandı..
KARÇEV Başkanlığı görevini O DÖNEMİN KARABÜK VALİLERİ üstleniyorlardı ve lütfen bir düşünün 16.Ağustos 2006 tarihinden bu yana KAÇ KARABÜK VALİSİ GELDİ/GİTTİ..
KARÇEV KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ YAPTIRIP/BAŞARAMADI..
Bu konuda kaç kez yazımız çıktı,Yerel Televizyon Programlarında konuşmuşluğumuz vardır ve MUHATAPLARIMIZ HEP MAZERET üretti ESASA YÖNELİK HİÇBİR İŞ YAPILAMADI/YAPILAMAMIŞTI..
Ne zamana kadar yapılmadı/yapılamadı..?
Sayın MEHMET CEYLAN’IN,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI oluncaya kadar YAPILMADI/YAPILAMADI ve Sayın CEYLAN göreve gelir/gelmez olayı büyük bir ciddiyetle ele aldı.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,Karabük’e atanır/atanmaz ilk ele aldığı sorun KATI ATIK BERTARAF Tesisi oldu ve böylece 10 yıldır bir türlü başarılamayan/becerilemeyen KATI ATIK BERTARAF Tesisi için ciddi umutlar belirdi.
OLAY HIZ KAZANDI VE BİR BİÇİMDE BİTİRİLECEK/BAŞARILACAK..

KREDİ YURTLAR KURUMU ÖĞRENCİ YURTLARININ YEMEK VE KANTİN İŞLETMECİLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI,MERAK OLDUKÇA BÜYÜK
KREDİ YURTLAR KURUMU Yükseköğrenim Öğrenci Yurtlarının YEMEK ve KANTİN İŞLETMECİLİĞİ seçiminde henüz bir belirleme olmadı bu anlamda İŞLETMECİ olmak için başvuru yapan 70 FİRMA merakla sonucu bekliyor.
DAHA ÖNCE Kİ YILLAR BÜYÜK SORUNLAR YAŞANMIŞTI.
HUKUKA İNTİKAL eden gelişmeler olmuştu ve bunlarla ilgili bazı davaların devam ettiği belirtilirken “HENÜZ BU DAVANIN KARARLARI ÇIKMADI,NE ÇIKACAĞINI KİMSENİN KESTİRME ŞANSI YOK..” gibi değerlendirmeler yapılıyor.
Ancak ; GEÇTİĞİMİZ YILLARDA yaşanan ve “AMAN ÜNİVERSİTE ZARAR GÖRMESİN..” gerekçesi ile fazla büyütülmeden üzeri kapatılan bir dizi gelişmenin BU YIL SANSASYONEL SONUÇLAR verebileceği üzerinde duruluyor.
O NEDENLE İŞLETMECİ SEÇİMİNDE “LİYAKATI/BAŞARI ŞANSI OLAN/ELİNDE YETERLİ MALZEMESİ,GEÇMİŞİNDE DENEYİMİ OLAN Firma ve Şahısların seçilmesine yarar olduğuna dikkat çekiliyor.
YEMEK ve KANTİN İŞLETMECİLERİ HENÜZ BELİRLENMEDİ..
Bu nokta da SİYASAL BAZI gelişmelerin olabileceği üzerinde bilgiler veren çevreler “DİLERİZ ABUK/SUBUK SEÇİMLER YAPILMAZ,YOKSA BUNUN GÜRÜLTÜSÜ FAZLA ÇIKAR.HEMDE ENİ/KONU FAZLA ÇIKAR..” değerlendirmeleri de yapıyorlar..
70 CİVARINDA FİRMA ve KİŞİ MERAKLA BELİRLEMELERİ BEKLİYOR..
YAKINDA AÇIKLAMALAR YAPILIR HERHALDE.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Ali Memati

    Sayın gölbek,siz boşuna Timurçin saylara mesaj yolluyorsunuz.Onun gücü zeki çaylıya yetmez.Yetmiş olsaydı İl başkanının açıklamasından sonra Zeki çaylı öylesine abuk subuk birbasın açıklaması yapamazdı.Ne demek o milletvekilini para vermemekle ve eline cebine atmamakla suçluyor.Öte yandan parti disiplinine ve tüzüğüne yakışmayacak derecede Ak Partili bir belediyeyi töhmet altında bırakıyor.Hadi İl Başkanının gücü yetiyorsa kardeşim sen kimsin.Milletvekilimizi ve belediyemizi nasıl zan altında bırakırsın diye bir basınaçıklaması yapsında başına neler geliyor bir görsün.Bunlar biribirlerini ağırlıyor.İl Başkanlığı seçiminde Zeki buna destek veriyor oda belediye seçiminde ona destek veriyor.Mehmet Ali ŞAHİN ne yapıyor bilmiyoruz.Zeki ÇAYLI basın açıklamasında Mehmet Ali ŞAHİ e çatmadığına göre demekki seçimlerde Mehmet Ali ŞAHİN zeki ÇAYLI ya para verdi.Hemde yeter derecede.Vay anam vay.Memlekete bak demekki seçimlerde gezebilmek için dahi belediye başkanlarına ve teşkilata para vereceksin.Yaşasın Zeki ÇAYLI sadece yenice insanına değil meğerse herkese kafa tutuyor.Timurçin SAYLAR da kendi başına hareket edecek bir iradeye sahip olmadığı anlaşılıyor ki sesi soluğu çıkmıyor.O da haklı çıktığı zaman nasıl kendi İl Yönetim kurulu üyelerine Göktepede saygısızlık yapıldı ise aynısının fazlasını karabük kamuoyunda kendisinin göreceğini biliyor.Çünkü bu canavarı bu memleketin başına zamanında Ömer AYAR,Timurçin SAYLAR ,Bülent YAŞAR Mehmet CEYLAN,Cumhur ÜNAL ve Musrafa ÜNAL gibi kişiler yarattı.Hadi şimdi kurtulunda görelim.Yoksa beslediğiniz canavar sizide yer.Çünkü yenicede teşkilat felan yok.Ak Parti yok.Eski ANAP ve DYP nin kırıntılarıyla parti oluşturulmuş.Zeki ÇAYLI nın vurucu timleri.Yat dediğin zaman yatar kalk dediğin zaman kalkar.Parti felan önemli değildir.Timurçin SAYLAR Yenicenin kafasını bozarsa bu vurucu tim bir işaretle onuda vurur.Bu kadar basit.Memleket derebeyi gibi.Adamda parti disiplini olmuş olsa İl Başkanının basın açıklamasından sonra açıklamaya balta vururcasına öyle bir açıklama yapabilir mi.Benden bu kadar.Bundan sonrada bende Zeki ÇAYLI yı destekliyorum.Neticede yeniceli.Efelnmeside hoşuma gitmiyor değil.Adam ne rektör,ne Mehmet Ali ŞAHİN ne de İl Başkanı ve Yönetim tanıyor.Helal olsun Zeki ÇAYLI.Durma devam et.sonuna kadar arkandayız.Helal sana.

  2. karabük düşmanı

    ALİ MEMATİ ÇOK DOĞRU YAZMIŞSIN FAKAT SONUNU BAĞLAYAMAMIŞSIN KARABÜK VE İLÇELERİNDE HİÇ KİMSE MEHMET ALİ ŞAHİN E RAĞMEN SİYASET YAPAMAZ.KOMPLEKSİ YÜZÜNDEN YAPTIĞI İYİ ŞEYLERİ BİLE VATANDAŞINA ANLATAMAYAN ZEKİ ÇAYLI MEHMET ALİ ŞAHİN VE OSMAN KAHVECİ NİN DESTEĞİ İLE O KADAR RAHAT .BURHANETTİN UYSAL VE İL BAŞKANI DAHİL DİĞERLERİNİ TAKMAMASI ARKASINDA MEHMET ALİ ŞAHİN OLMASINDAN VE ORMAN İŞLETMESİNDE RAHAT HAREKET EDEBİLMESİ DE KAHVECİ SAYESİNDE.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta denizde erkek cesedi bulundu

Yayın: 28.03.2024 13:50
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.

Uzunkum Caddesi sahili kenarında yürüyüş yapan bir kişi, suda ceset görünce durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Bota alınarak Karadeniz Bölge Komutanlığı limanına götürülen erkek cesedi, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Devlet hastanesine gelen aile, cesedin 31 yaşındaki Armağan Salman’a ait olduğunu teşhis etti. (AA)