Her Telden (23.Ekim.2018)

Her Telden (23.Ekim.2018)

Yayın: 22.10.2018 21:33 |Güncelleme: 23.10.2018 08:52
Paylaş:
A+ A-

ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ “PLASMAN SIKINTISI ÇEKİYOR..” VE DÜŞÜK FAİZLER NEDENİ İLE ESNAFIN KREDİ TALEPLERİ GECİKTİRİLİYOR…
Esnafların DAR GÜNLERİNDE can simidi olan ESNAF KEFALET KOOPERİTAFLERİ ciddi bir PLASMAN SIKINTISINA girdiler ve KOOPERATİFLERE yeni plasman verilmiyor..
YENİ PLASMAN AÇMAYAN BANKA FAİZLERİ SEBEP GÖSTERİYOR..
Bilindiği gibi ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ kanalı ile verilen kredilerin faizi yüzde 10 civarında,ancak,bankaların uyguladıkları faizler yüzde 25 civarında olunca,İLGİLİ BANKA anılan KOOPERATİFLERE yeni plasman açmıyor.
Dün SAFRANBOLU ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ Başkanı Sayın MEHMET ÇELİK ile bir görüşmemiz oldu,bilindiği gibi Safranbolu ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ Başkan ve Yönetimi çok verimli,çok güzel çalışmaları ile tanınıyorlar.
Sayın MEHMET ÇELİK yeni plasman alamadıklarını anlattı,İLGİLİ BANKA Genel Müdür Yardımcısı ile “ANTALYA’DA Kİ SEMİNER SONRASINDA YAPTIĞI GÖRÜŞMEDEN..” söz etti ve “ANCAK,GERİ DÖNÜŞLERDEN YENİ TALEPLERİ KARŞILAYABİLİYORUZ..” anlamında bilgiler verdi..
YAŞANAN EKONOMİK DURUMLAR belli ve toplumun omurgası sayılan ESNAF KESİMİNE verilen kredilerin kısılması HOŞ BİR GELİŞME değildir elbet,bunun nasıl aşılacağı da henüz bilinmiyor..
Sayın MEHMET ÇELİK ve Yönetim de bulunan Sayın ŞAHİN YAVUZ,Sayın ALAADDİN AKSOY,Sayın İBRAHİM ATİK HALAÇ ve Sayın ADEM EKEN talepleri karşılamakta sıkıntı çekiyorlar elbet..
ESNAF KESİMİNİ ayakta tutan kredilere bir omuz verilemez mi..?
Aynı sıkıntı TÜM KOOPERATİFLERDE vardır elbet..

KARABÜKSPOR ENGELLİ BASKETBOL TAKIMININ LİGLERDEN ÇEKİLMESİ,OLAĞANÜSTÜ BİR ÜZÜNTÜ VE TEPKİ YARATMIŞ GÖRÜNÜYOR..
KARABÜKSPOR ne yazık ki BATIRILMIŞ bir halde KARABÜK’ÜN KUCAĞINA bırakıldı ve Kulübün önünü aç teklifi yapılan Sayın MEHMET AYTEKİN bu teklifi geri çevirmedi ve şu an itibarı ile KARABÜKSPOR yeni bir Heyet tarafından yönetiliyor..
ENGELLİ BASKETBOL ŞUBESİ ÇALIŞMALARINA ARA VERMİŞ..
Dün AK Bank yanında oturuyorduk,yanımıza İL GENEL MECLİS Üyesi Sayın HASAN YILDIRIM GELDİ,DAHA SONRA Sayın ZİYA ÜNSAL,Sayın UĞUR ÇALIŞKAN ve birkaç arkadaş daha geldi.
Bir anda kalabalık bir gurup oluştu.
Söz,döndü dolaştı KARABÜKSPOR’A geldi ve ENGELLİ BASKETBOL ŞUBESİ ÇALIŞMALARININ durdurulduğu haberi,o gurupta çok ciddi bir üzüntüye yol açtı.
MÜTHİŞ ÜZÜNTÜLÜ BİR ORTAM OLUŞTU..
Bu nokta da,özellikle Sayın BÜNYAMİN COŞKUN “KEŞKE BU ŞUBEYİ İL ÖZEL İDARESİ ALIP YÜRÜTSEYDİ..” dedi,diğer arkadaşların bir bölümü “BU İŞİ KARABÜK BELEDİYESİ DE YÜRÜTEBİLİRDİ veya KARABÜK SANAYİCİLERİNDEN BİRİSİ DE ÜSTLENEBİLİRDİ..” gibi fikirler öne sürdüler..
ENGELLİ BASKETBOL ŞUBESİ’NİN FAZLA BİR MASRAFI YOKTU..
Ne yazık ki BU SPOR ŞUBESİ FAALİYETLERİ DURDURULMUŞ..
Çok büyük bir üzüntüye yol açmış,bu durum.

İL GENEL MECLİSİ ESKİ BAŞKANLARINDAN VE HALEN İL GENEL MECLİS ÜYESİ SAYIN HASAN YILDIRIM “BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI…”
AK Parti’nin Kuruluşundan bu yana,çeşitli kademelerinde hizmet veren,Harita Mühendisi Sayın HASAN YILDIRIM ile uzunca bir süre sohbet ettik ve “KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM..” dedi.
Henüz bu anlamda resmi bir açıklama yapmadığına işaret eden Sayın HASAN YILDIRIM,daha önce İL GENEL MECLİS Başkanlığı,İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuş bir Siyasetçi.
Özellikle İL GENEL Meclis Başkanlığı döneminde,İL ÖZEL İDARESİ Makine Parkının yenilenmesi,güçlendirilmesi,yeni İŞ MAKİNELERİNİN alınması gibi konularda çok atak davrandığını,çok önemli hizmetler verdiği bilinmektedir.
Sayın HASAN YILDIRIM Karabük Belediye Başkan Aday/Adayı olacak..
Bunu açık bir dille söylüyor ve henüz RESMİ AÇIKLAMA yapmayışını da “SÜREÇ TAM ANLAMI İLE START ALMADI.BU ARADA AK PARTİ İLE MHP ARASINDA GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRÜLEN İTTİFAK NETLİK KAZANMADI..” o nedenle olayı resmileştirmediğine işaret ediyor..
AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday/Adayı olarak birçok isim geçiyor elbet ve Sayın HASAN YILDIRIM’DA bunu kabul ederek “BU YARIŞTA BENDE OLACAĞIM..” bilgilerini veriyor..
Bir hayli sohbet ettik kendisi ile.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “BELKİ DE TARİHİNDE OLMADIĞI KADAR BİRLİK/BÜTÜNLÜK/DİRLİK İÇİNDE..” VE SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ İLE EKİBİ..
Daha önce ki ismi ÇELİK-İŞ Sendikası olan,bir ara ÜLKE BARAJININ altında kaldığı için ÖZ DEMİR-İŞ ile birleşerek ÖZÇELİK-İŞ Sendikası adına alan,daha sonra ÇELİK-İŞ Sendikası adına geri dönen ve artık ÖZÇELİK-İŞ Sendikası olan Sendika 13 ekim günü Genel Kurul yaptı.
Bu Sendikanın Genel Kurullarını yakından izleriz,14 Genel Kurulun,en az 10 tanesine bizzat katılmışızdır,bu Genel Kurula rahatsızlığımız nedeni ile katılamadık.
Edindiğimiz izlenim Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile birlikte Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYIL ve Sayın FERHAN ÖNER tabanı çok/çok iyi kavrayıp,tabanı çok/çok iyi temsil ediyorlar..
BU GENEL KURUL çok enteresan mesajlar verdi.
BİRLİK/BÜTÜNLÜK/DİRLİK adeta tavan yaptı bu GENEL KURUL DA,şimdiye kadar hemen/hemen hiç olmayan bir durum yaşandı ve en küçük bir didişme yaşanmadı ÖZÇELİK-İŞ bünyesinde..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,artık Yönetim içinde seçilen bir Genel Başkan değil,delegenin iradesi ile seçilen bir Genel Başkan ve seçimden sonra ki konuşmasında da o özgüven,o sorumluluk ile konuştu.
BİRLİĞİN,BERABERLİĞİN devamını istedi.
“BUNUN AKSİNE KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEM..” mesajlarını verdi

KARABÜKSPOR’UN ÖNÜ SAYIN MEHMET AYTEKİN VE YÖNETİMİ TARAFINDAN AÇILDI “ARDINA KADAR AÇILDI..” VE “HAYDİ BUYRUN..!! “
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı döneminde “İSTİFA ET,YÖNETİMİNLE BİRLİKTE AYRILIN,KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇIN..” denilerek,Kulüp Başkanlığı görevini bırakması istenen Sayın MEHMET AYTEKİN,denileni yaptı,KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇTI..
Hem de “KULÜBÜN ÖNÜNÜ ARDINA KADAR AÇTI..!!”
“HAYDİ BUYRUN,NE YAPACAKSANIZ YAPIN,KULÜBÜ KURTARIN..” dedi.
Gelinen nokta orta yerde,KARABÜKSPOR ne yazık ki,Sayın MEHMET AYTEKİN ve Yönetiminden sonra “FARKINDALIK OLARAK NE GETİRDİ..” bunu bir ALLAHIN KULU SÖYLESİN bilelim,öğrenelim,Kamuoyu ile birlikte bizde aydınlanalım..
TEKERLEKLİ BASKETBOL ŞUBESİ ÇALIŞMALARINA SON VERİLDİ..!!
Size bir şey soralım; KARABÜKSPOR’DA KAÇ PERSONEL ÇALIŞIYOR..?
AYLIK PERSONEL GİDERİ NEDİR KARABÜKSPOR’UN,diyeceksiniz ki “ÇALIŞANLARIN MAAŞ ALDIKLARI MI VAR..?” böyle düşünenler de haklıdır elbet,ancak,KARABÜKSPOR’DA KAÇ PERSONEL ÇALIŞTIĞINI BİLEN VAR MI acaba..?
“KARABÜKSPOR’UN ÖNÜ,ARDINA KADAR AÇILDI..” buyurun ne yapacaksınız…?
Birşeyler yapın da FARKINDALIĞINIZI KAMUOYU BİR GÖRSÜN arkadaş..
Esip/gürlemekle sonuca varılmıyor…!!

SAYIN MEHMET AYTEKİN YÖNETİM BAĞLAMINDA KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇTI,YENİ YÖNETİM İSE “KARABÜKSPOR KALESİNİ RAKİPLERE..”
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı’nı Yönetiminde ki arkadaşları ile çekip/çeviren,önüne MALİ TABLOLARA göre bir hedef koyarak ilerleyen Sayın MEHMET AYTEKİN’E,akıl almaz iddialar sıralayan ve “AYRIL/AYRILIN KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇIN..” diyenlere kulak veren Sayın AYTEKİN ayrıldı..
YÖNETİMİ İLE BİRLİKTE KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇTI..!!
Çok iddialı,çok büyük sözlerle ve Kamuoyu’nun BÜYÜK UMUTLARI ile Seçilenler ise KARABÜKSPOR’U nereye getirdiler Allahaşkına,ne gibi bir FARKINDALIK YARATTILAR,iyiye giden ne gibi bir FARKINDALIK oldu..
HİKMET FERİDUN TANKUT KARABÜKSPOR’U BATIRDI,GİTTİ..
Peki bu Yönetim ne gibi FARKINDALIK,ne gibi İYİLEŞTİRME yaptı/yarattı..
Yaptıkları tek şey “KARABÜKSPOR KALESİNİ RAKİPLERİNE ARDINA KADAR AÇMAK OLDU..” galiba,gelen 4 giden 5 gol atıyor KARABÜKSPOR’A NE YAZIK Kİ DURUM BU.
TEKERLEKLİ BASKETBOL ŞUBESİ ÇALIŞMALARI DURDURULMUŞ..
Bu mu FARKINDALIK ALLAHAŞKINA..?

KARABÜK’ÜN ÜNLÜ İNŞAAT FİRMASI SAHİBİ SAYIN ADNAN ÇEBİ “KARABÜK ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ.BAŞARIYA DÜŞMANLIK NEDEN..?”
Geçtiğimiz günlerde uzunca bir süre sohbet ettiğimiz,Karabük’ün Ünlü ve Önde gelen İNŞAAT FİRMASI’NIN Sahibi Sayın ADNAN ÇEBİ,çok ama çok enteresan görüşler dile getirdi..
HAKKINDA ÇIKARTILMAK İSTENEN SÖYLENTİLERE DEĞİNDİ..
Aslı/astarı olmayan söylentilere gülüp geçtiğini,ancak,çok yakınında gibi görünen bazı insanların,hatta arkadaş gibi görünen bazı isimlerin bu dedikodulara destek verir gibi,çanak tutar gibi davranmalarına çok üzüldüğünü ve kızdığını söyledi.
“KARABÜK İNSANI ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ.BUGÜN BAŞARILI OLANA TAHAMMÜL EDEMEZ HALE GELDİ.BAŞARILI OLAN HERKESE KARŞI AKIL ALMAZ BİR OLUMSUZLUK SÖYLENTİSİ ÇIKARTILIYOR.BUNA BENİ DE DAHİL ETTİLER..” gibi değerlendirmeler yapıyor Sayın ADNAN ÇEBİ.
“HAMDOLSUN,ÇOK GÜÇLÜ BİR MALİ YAPIMIZ VAR..” diyor Sayın ADNAN ÇEBİ ve Ülke genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler nedeni ile “ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK AMACI İLE KÜÇÜLMEYE GİDİYORUZ..” gibi bilgiler veriyor..
Sayın ADNAN ÇEBİ Karabük Merkez ve İlçelerinde,yüzlerce,binlerce KONUT yaptı,İŞ YERİ yaptı ve hiç kimseyi mağdur etmedi,kendisinin, güven telkin eden,insanların güvenini kazanan MARKA BİR FİRMANIN Başında olduğunu ısrarla söylüyor..
Çıkartılmak istenen söylentilere hem güldüğünü hem kızdığını söylüyor..
“HAMDOLSUN,ŞÜKÜRLER OLSUN,DİMDİK AYAKTAYIM/AYAKTAYIZ..” diyor.

BAYIR MAHALLE CİVARINDA Kİ “KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI..” ÇOK CİDDİ BİR MAĞDUR KİTLESİ YARATMIŞ VE KİRAYA VEREMEYENLER..!!
Bayır Mahalle,son yılların “EN ÇOK DARBE YİYEN..” yerleşim birimlerinin başında geliyor ve öncelikle “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YAPILACAK..” sözü verildi,BU SÖZ NE YAZIK TUTULMADI..
Daha sonra yıkılan,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN “BURASI YIKILACAK..” dediği dönemde “HAYIR YANLIŞ KONUŞUYOR,YIKILMA YOK,YIKILMAYACAK..” denildiği halde yıkılan/yıktırılan Eski DEVLET HASTANESİ’NİN arka kısmında kalan geniş bir alan var.
BURASI KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ilan edildi ve burada işyeri olan insanlara “İŞYERLERİNİZİ BOŞALTIN..” denildi,kimileri boşalttı,kimileri boşaltmadı gelişmeleri bekliyor.
BOŞ İŞYERLERİ VAR,YILLARDIR,KİRAYA VERİLEMİYOR..
İMAR BARIŞINDAN yararlanma hakkı yok,yani BURALARDA KONUTU olan,İŞYERİ olan,çok geniş bir kesim MAĞDUR DURUMDA,öylece bekleyip duruyorlar..
Konu ile BİR TEK CHP İL ÖRGÜTÜ İLGİLENİYOR,başka ilgilenen de yok..
Yazık O CİVARDA MÜLKÜ OLAN İNSANLARA…

CHP İL ÖRGÜTÜ VE CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI “KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI..” İLAN EDİLEN BAYIR MAHALLE DE,BASIN İLE BİRLİK..
BAYIR MAHALLE civarında KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI ilan edilen ve yıllardır hiçbir ilerleme olmayan geniş bir alan var ve burası ile bir tek CHP İL ÖRGÜTÜ ilgileniyor,insanların MAĞDURİYETİNİ DİLE GETİRİYOR..
CHP İL ÖRGÜTÜ ve CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adaylığını ilk ilan eden Sayın MEHMET DURUM,bu geniş alanda bir BASIN AÇIKLAMASI yapabilir gibi bilgiler veriliyor..
O CİVAR HALKININ,MAĞDUR EDİLENLERİN DE katılacağı bir BASIN AÇIKLAMASI,o KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI ilan edilip,yıllardır hiçbir ilerleme olmayan BÖLGEDE BASIN AÇIKLAMASI YAPABİLİR gibi bilgiler veriliyor..
Hatta Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN DA katılacağı bir BASIN AÇIKLAMASI ile konunun GÜNDEME GETİRİLECEĞİ üzerinde fikirler veriliyor..
O CİVARDA ÇOK GENİŞ BİR MAĞDUR İNSAN GRUBU VAR..

Yorumlar

  1. Anonim

    Karabük her yönüyle çöküşe

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.