Her Telden (23 Şubat 2021)

Her Telden (23 Şubat 2021)

Yayın: 22.02.2021 20:55
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’TE COVİD 19 SALGIN HASTASI,BİR HAFTALIK SÜRE İÇERİSİNDE 80 HASTADAN 40 LARA İNDİ VE YÜZBİNDE 17 LERE GERİLEDİ…
KONTROLLÜ NORMALLEŞME noktasında,ilgili Bakanlık,henüz gereken normalleşme aşamalarını henüz net biçimde açıklamadı,ancak,renkler ve yüzbinde kaç hastalıkla hangi renge girileceği açıklandı.
KARABÜK’TE GEÇEN HAFTA 80 COVİD 19 HASTASI ÇIKTI..
Bunun yüzbin de kaç olduğu da,yüzbinde 34 olarak belirlendi.
Bir hafta sonra COVİD 19 HASTA SAYISI 40 lara geriledi.
Bunun yüzbinlik dilimi yüzde 17 lere kadar geriledi.
Şimdi SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN yüzbinde kaç hastayı nasıl değerlendireceği ve hangi normalleşmelerin sağlanacağı yolunda açıklayıcı bilgiler bekleniyor
Örneğin yüzbinde 20 nin altında kalanlara HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI kaldırılacak,HANGİ İŞYERLERİNİN AÇILMASINA izin verilecek,bu gibi konulara henüz bir açıklık getirilmedi.
Ancak,şurası belli ki,KARABÜK’TE VAKA SAYISI ÇOK DÜŞTÜ.
Şu an itibarı ile yüzbinde 17 civarında bilgileri veriliyor..
Önümüzde ki haftalar neyi gösterecek bakalım..

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ, Dr.Sayın AHMET SARI ve MESAİ ARKADAŞLARI BU HAFTAYI HAYLİ HAREKETLİ GEÇİRECEKLER ve 12 BİN YENİ AŞI GELDİ..
Karabük Özelinde covid-19 salgını çok ciddi bir azalış gösterdi ve geçen haftalarda,HAFTALIK 80 civarında seyreden vaka sayısı,bu hafta HAFTALIK 40 civarına kadar geriledi.
Bunu YÜZBİN DE 17 LERE KADAR GERİLEDİ şeklinde yorumlamak mümkün.
Bu hafta İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI ve MESAİ ARKADAŞLARI hayli hareketli geçirecekler,zira,şu ana kadar yapılan 23-24 bin civarında ki AŞI olayına,yeni gelen 12 bin civarında ki AŞI eklenecek ve Karabük’te belirlenmiş olan 35 bin insan AŞILANMIŞ OLACAK.
Bu durum da covid-19 yayılma hızı da düşecek elbet..
Çok büyük bir İŞYERİ SAHİBİ kontrollü,denetimli normalleşmeyi bekliyor.
Canına tak eden esnaflar SOKAKLARA ÇIKIYORLAR artık..
Geçtiğimiz hafta 100 YIL MAHALLESİ ESNAFLARI çıktılar örneğin.
İŞYERLERİ KAPALI,kiralar çalışıyor,vergiler,faturalar işliyor..
KONTROLLÜ,DENETİMLİ NORMALLEŞME dört gözle bekleniyor artık..

SON GÜNLERDE KARABÜK BELEDİYESİ,MECLİS ÇEKİŞMELERİ İLE GÜNDEME GELİRKEN,ARDINDAN DA,BİR DİZİ SUİSTİMAL SÖYLENTİLERİ İLE…
Son günlerde,haftalarda Karabük Belediyesi,Karabük gündeminden düşmüyor ve önce BELEDİYE MECLİSİ ile ilgili tartışmalar “SEN DOĞRU SÖYLEDİN,BEN DOĞRU YAPTIM..” iddiaları ile gündeme geldi.
Bu elbet Siyasal bir tartışmaydı ve insanlar ilgili ile izliyorlar..
Bunun yanı/sıra BİR SUİSTİMAL SÖYLENTİLERİ çıktı ki,hiç hoş olmadı.
Öncelikle Sayın RAFET VERGİLİ gibi,feleğin çemberinden geçmiş,bir dizi gelişmeyi “CİN GİBİ..” analiz edebilecek bir Başkanın Yönettiği yerde,öyle Suistimal gibi hiç hoş olmayan söylentilerin çıkması bile yanlış.
Galiba KURUM İÇİNDE geniş bir araştırma yapılıyormuş.
Olayın, tam bu noktasında, İNSANLARIN GELİRİ İLE YAŞAM TARZI ARASINDA Kİ tutarlılık birçok hareketin ortaya serilmesine vesile olabilir elbet..
Öyle ya,GELİR 100 seviyelerinde,YAŞAM STANDARDI 1000 düzeyinde olursa,insanın aklına birçok istenmeyen gelişmenin. gelmesi hayli kolay diye düşünülür..
Dileriz üzücü hiçbir şey yaşanmamıştır..
Söylenti düzeyinde kalır bu işler..

KARABÜK’ÜN TOPLAM 243 BİN CİVARINDA SEYREDEN NÜFUSUNUN 66 BİN KİŞİSİ “SOSYAL YARDIM ALIYORSA..” BUNU OTURUP DÜŞÜNMEK
Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sayın YASEMİN CANBAZ geçen hafta içerisinde Vali Sayın FUAT GÜREL’E çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
KARABÜK’ÜN TOPLAM NÜFUSU 243 BİN CİVARINDA değil mi..?
Bu 243 bin kişinin 66.189 kişisine YARDIM YAPILIYOR iyi mi..?
Yani HER 4 KİŞİDEN BİRİSİ YARDIMLA HAYATINI SÜRDÜRÜYOR..
Karabük MERKEZİNDE 131 BİN CİVARINDA İNSAN YAŞIYOR..
Bunların 37 bin kişisi SOSYAL YARDIM ALMIŞ iyi mi.,.?
Yani hemen/hemen HER 3.5 kişiden birisi YARDIM ALARAK yaşıyor..
Bu rakamlar size göre İYİ Mİ-KÖTÜ MÜ..?
KARABÜK’ÜN DURUMU BU İŞTE,HERKES GÖRSÜN BUNU..

KARABÜK’TE BULUNAN ve SİYASİ ÇALIŞMA YAPAN PARTİLER “KARABÜK SOSYAL YARDIM VAKFI RAKAMLARINA ODAKLANMALI..” GERÇEKLER..
Karabük’te kurulu ve çalışmalarını sürdüren SİYASİ PARTİLER,Karabük SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA Vakfı çalışmalarına odaklanmalı ve Vakıf Müdürü Sayın YASEMİN CANBAZ’DAN rakamları,detayları öğrenmeli.
KARABÜK’ÜN FOTOĞRAFI O ÇALIŞMALARLA NET ORTAYA ÇIKIYOR..
Toplam nüfus 243 bin,VAKIFTAN YARDIM ALAN Sayısı 66.189..
Karabük MERKEZ Nüfusu 131 bin,YARDIM ALANLAR 37 bin civarında.
Ayrıca Karabük’te SGK’LI Çalışan nüfus 66 bin civarında..
KARABÜK’TE EMEKLİLERİN SAYISI İSE 54 BİN CİVARINDA..
SİYASİ PARTİLER bu konulara ilişkin çok detaylı çalışmalar yaparak KARABÜK’TE SİYASİ DURUŞLARINI,SÖYLEMLERİNİ belirlerse iyi olmaz mı ve böyle yaparak hem kendi Partileri,hem de Karabük kazanır değil mi..?
SİYASİ PARTİLERE böyle bir çağrımız olsun,belki KULAK VERENLER çıkar..

TÜRK TOPLUMUNUN EN SESSİZ,EN İÇİNE KAPANIK KESİMİ “ESNAFLAR SOKAĞA ÇIKIYOR, BİLDİRİ OKUYORLARSA..” BUNUN ÜZERİNDE DURMAK
Türk Toplumunun en sessiz kesimi,en içine kapanık kesimi olan ESNAFLAR eğer çektikleri ekonomik sıkıntıdan dolayı SOKAĞA İNİP BİLDİRİ OKUYORLARSA,SIKINTILARINI YÜKSEK SESLE dile getiriyorlarsa bunu iyi düşünmek gerek.
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI demektir.
Hatırlarsınız, galiba Malatya gezisinde “Sayın CUMHURBAŞKANIM AÇIZ..” diyen esnaflar çıkmıştı,şimdi de hemen her yerde ESNAFLARIN ÇOK SIKINTIDA OLDUĞUNU söyleyen gruplar,kendisini gösteriyor.
BAKIN KARABÜK 100.YIL MAHALLESİ ESNAFLARI DA BİLDİRİ OKUDU.
Bu insanlar gerçekten çok ciddi bir sıkıntıları olmasa, sokağa çıkmazlar, bir araya gelerek BİLDİRİ OKUMAZLAR, dertlerini yüksek sesle dile getirmezler..
Demek BIÇAK KEMİĞİ DAYANMIŞ artık.
Bu arada,önümüzde ki MART AYI çok daha sıkıntılı geçecektir, bir yandan YAPILANDIRILMIŞ VERGİ ve SGK BORÇLARININ ilk taksitleri, öte yandan 2020 yılı gelir vergileri, esnaf kesimi gerçekten büyük sıkıntıya girecektir.
BU TOPLUMUN EN MUNİS KESİMİ SESİNİ YÜKSELTİYORSA EĞER..
Demek ki çok ama çok sıkıntılı bir süreçten geçiliyor..

KARABÜK’E VİLAYET KONAĞI YAPILMASI,KARABÜK’E YATIRIM GELMESİNE ENGEL DEĞİL ELBET,HATTA,YATIRIMA TETİKLEYİCİ DE OLABİLİR…
Şu an itibarı ile Karabük’ün en büyük eksikliklerinden birisi, hatta, başta geleni bir VİLAYET KONAĞININ olmayışı ve böyle düşünen çok ama çok sayıda insan var.
VİLAYET KONAĞINA KARŞI ÇIKANLARDA VAR ELBET.
Karşı çıkanlar genellikle, KARABÜK’TE VİLAYET KONAĞI SAVURGANLIK diyorlar ve KARABÜK’E PARA HARCANACAKSA YATIRIM İÇİN HARCANMALI İŞ ALANLARI AÇILMASI noktasından hareket ediyorlar.
VİLAYET KONAĞI ile YATIRIM YAPILMASI arasında bir bağ yok..
Yatırımı yapacak,yatırımların önünü açacak BAKANLIKLAR BELLİDİR, buna karşılık VİLAYET KONAĞI Yatırımcı bir Bakanlık Bütçesinden yapılmayacak ki..!!
KARABÜK’E BİR VİLAYET KONAĞI ŞART ARTIK.
Mevcut Bina,bu iş için elverişli değil,öncelikle çok masraflı bir bina,daha sonra trafik açısından hayli sıkıntılı bir yerde,ayrıca Binanın boş alanları o kadar çok ki, orada görev yapan memurlar “BELEDİYE BAŞKANI Sayın VERGİLİ BURAYA TAŞINMAMAKLA ÇOK İYİ YAPMIŞ..” diyorlar iyi mi..?
Karabük süratle bir VİLAYET KONAĞI edinmek zorunda..
Yoksa insanlar gerçekten büyük sıkıntı çekiyorlar..

“KENTSEL DÖNÜŞÜM NOKTASINDA..” BAYIR MAHALLE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞAR VE ORADA BULUNAN BİRKAÇ HADDANE SIKINTI OLUR..
Birkaç kez yazdık, yine yazalım, AĞIZ/DİŞ Hastanesi ile paralel çalışacak olan KBÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ, Karabük’ün en eski Mahallesi olan BAYIR MAHALLENİN çehresini değiştirecektir.
BAYIR MAHALLE FAKÜLTE MAHALLESİ HALİNİ ALACAKTIR.
O nedenle KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ilan edilen, ancak, yıllardır üzerinde en küçük bir çalışmanın yapılmadığı BAYIR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM uygulamasına hız kazandırılması yararla olacaktır.
Bu nokta da elbet çok ciddi sıkıntılar var..
Halen KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI içerisinde kalan HADDANELER VAR ve bunların taşınması,kaldırılması hali sıkıntılı bir durum çıkartıyor orta yere.
YOLBULANLAR HADDANELERİ KALDIRDI..
Başkaca da HADDANESİNİ KALDIRAN YOK,evet çalıştırmayanlar var ancak, söküp kaldıran yok, böyle olunca da BAYIR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM noktasında büyük sıkıntı yaşamaya aday görünüyor.
SOĞUKSU MAHALLESİ bu noktadan baktığınızda daha avantajlı.
Orada HAK SAHİPLERİ ile anlaşmak biraz daha kolay olur elbet.
BAYIR MAHALLE pek öyle görünmüyor..

KARABÜK MERKEZ DE,ÇOK GENİŞ BİR ÇEVRE,İÇME/KULLANMA SUYUNDAN YAKINIYOR VE YAŞANAN KURAKLIK AŞILABİLİRSE DÜZELME..
Karabük’te çok geniş bir çevre İÇME/KULLANMA SUYUNDAN yakınıyor ve suların kirecinden, yeterli derece arıtılmamasından şikayetler oldukça fazla.
Ancak,BİR KONU GÖZDEN KAÇMAMALI..
Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Karabük’te de KURAK BİR MEVSİM GEÇİRDİK ve Karabük’e su temin eden KARASU KAYNAĞINDA Kİ su miktarı anormal derece de azaldı.
Karabük Belediyesi süratle davrandı KUYULAR AÇTIRDI.
En azından SU KESİNTİLERİ OLMADI,sürekli SU VERİLDİ..
Su miktarı azalınca ARITMA YAPILAMADI,zira suyu arıtmaya soktuğunuz an,MİKARIN BİR BÖLÜMÜ ARITMAYA gidiyor ve o zaman KESİNTİLER başlayacaktı,bu yapılmadı.
Son günlerde KAR YAĞIŞI ve YAĞMURLAR,KARASU KAYNAK Suyunun eski seviyeye gelmesi ile arıtmalar başlar ve Karabük sakinleri Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN geçmiş yıllarda gururla söylediği gibi ŞİŞE SUYU KALİTESİNDE SU İÇMEYE BAŞLAR KARABÜK.
COĞRAFİK ŞARTLAR NEDENİ İLE meydana gelen bir durum var.
İNSANLAR SULARDAN ÇOK YAKINIYORLAR..

15 kişi görüş bildirdi

  1. ÇAKIR

    SAYIN BAŞKAN YENİŞEHİRDE BULUNAN BAZI BİNALARIN ONARIMI VE YENİLENMESİ İÇİN KARDEMİRE ÖNERİ SUNACAĞINA, ŞEHRİN MERKEZİNDE BULUNAN ÇARPIK YAPILARIN DÜZENLENMESİ VE BAYIR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE EL ATSIN, KARABÜK’ÜN MERKEZİNDE YAPILACAK O KADAR ÇOK İŞ VARKİ HANGİSİNİ YAZAYIM. ÇÜNKÜ HER TARAF DÖKÜLÜYOR. ÖZELLİKLE CUMA PAZARI TAM BİR MEZBELELİK HALDE KARABÜK ‘E HİÇ YAKIŞMIYOR. AYRICA MAHALLELERDE DAHİL YOLLAR VE KALDIRIMLARIMIZ FELAKET BOZUK, DELİK DEŞİK,YÜRÜYEN MERDİVENLER ÇALIŞMIYOR.DOLMUŞ DURAKLARININ İÇİ ÇOK KÖTÜ ŞEKİLDE GÖRÜNÜMDE, KARABÜKE HİÇ YAKIŞMIYOR.

  2. DERTLİ

    Ahmet abi daha öncede size birčok defa yazdım ama bir sonuç alamadım.Kardemire personel alımıyla ilgili bir malumatıñız varmı.Sizde başka toplumu bilgilendiren habercilerimiz yok.Lütfenn.

  3. Gönderen

    Karabük belediyesi Karasu’daki kuyuların pompalarını çalıştırmak için Güneş Enerjidi Santrali kursa olmaz mı? Hem pompaların hem de arıtmanın elektriğini karşılar. Pompaları çalıştırmadığı zaman da fazla elektriği devlete satar gelir sağlar. Belediye öyle bir elektrik santralini kurmak için rahatlıkla kaynak oluşturabilir herhalde. Özel idare de Keltepe’nin cin doruğuna iki üç tane rüzgar türbünü koysun. Keltepe tam denize nazır. O bağazdan rüzgar ekdik olmaz. O yüzgar türbinlerinde üreyilecek elektrik ile teleferiğin, kilimaların, aydınlatmaların rlektriğini bedavaya getirir. Elektriğin fazlasını da devlete satıp gelir elde eder. Hatta kar makinedi alınacsğı söyleniyor. O makine için gerkli su Eğriova göletinden basılacaksa o pompaların elektriği de beleşe grlir. Yoksa Eğriova göletinden zirveye çıkartılan su, elektrik parası yüzünden Kokakoladan daha pahalıya mal olur. Elektgik rüzgar türbininden beleşe üretilirse sıkıntı yaşanmaz….

  4. Proje

    Belediyenin kesintisiz yol projesi ve karayollarının yapacağı kardemir kavşağından ne zaman başlanacağı hakkında bilgisi olan var mı.

  5. önemli degil

    sayin golbek. bayir mahalle bölgesinde bulunan haddehanelerden bahsediyorsunuz. surekli yolbulanlar haddesini soktu diyorsunuz. zaten kucuk bir haddeydi org sanayiye yenisini yaptilar ve gittiler. ayni sey isik celik icinde gecerli. org sanayiye tasindi eski haddede sokum çalışması bitti bitecek. sirada celsantas var. adamlar uretime decam ediyor ama tasinacaklari yeni haddelerinin kurulumu ise tam gaz devam ediyor. bitmeye yakin bir durumu var. baska kim ne yapar bilinmez ama bu isler bir anda olmaz. hem uretime devam edeceksiniz hemde yeni tesis kuracaksiniz ayni zamanda katma deger saglamaya devam edeceksiniz ve calisanlarinizida magdur etmiyeceksiniz. kolay degil. hepsine allah kolaylik versin

  6. BİR GAZETECİ YAZDIYDI

    KARABÜK BELEDİYESİYLE İLGİLİ BİR GAZETECİ YILLAR ÖNCE YAZDIYDI RAFET VERGİLİYE YAKIN Bİ GAZTECİ BAZI MÜDÜRLERLE VE ÇALIŞANLARLA İLGİLİ YAZDIYDI KİMSE DİKKATE ALMADIYDI O ZAMANLAR NOLDU BAK ŞİMDİ NELER KONUŞULUYO SENİN CİN GİBİ DEDİYİN BAŞKAN HİÇ BİŞEYİN FARKEDEMEMİŞ AHMET BEY.O DEDİYİN DOĞRU ADAMIN GELİRİ 1000 HAYAT TARZI 1000 NERDEN GELİYO DEYİRMENİN SUYU BİZİM HANIM EL İŞİ ÖRER SATARLA BU HAYAT TARZI KURULURMU

  7. Cumali Poyraz

    Sayın Ahmet Abim, Karabük’ün 243 bin nüfusundan 66.000 kişi Sosyal Yardımlaşmadan yardım alındığını yazmışsın. Bu vahim bir tablo. Yani nüfusun %30’una tekabül ediyor bu. %30’da açlık sınırında, %30 ‘da yoksulluk sınırında, geriye kalıyor %10. Bu geriye kalanlarda yani %10’luk kesim orta halli veya zengin kesim. Karabük böyle ise memleketimi düşünemiyorum. Rakamlara göre doğru söylüyorsunuz. Nüfusumuzun 3/2’sine yakın yardımlara muhtaç yaşıyor. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim kimseyi açlıkla sınamasın.

  8. fanatik

    Valilik binasına Karabük de hiç de gerek yok. Bu memleket ne çektiyse israf ve savurganlıktan çekti.
    BIRAKALIM ARTIK BETONA DEMİRE YATIRIM YAPMAYI

    GENÇLERE NASIL İŞ SAHALARI AÇABİLİRİZ ONUN HESABI YAPILMALI.

  9. radar

    243000 nüfuslu bir il de 66000 kişi sosyal yardım alıyorsa kafa yoracak ilk işin o memlekete ekonomik,sosyal, Spor,kültürel değerlerin katılması gerekmiyormu ?

    KARABÜK Gündemine bakın incir çekirdeğini doldurmayan haberler.

    BU MEMLEKET BU ZİHNİYETLE BİR DİRHEM İLERLEMEZ.

  10. BİR GAZETECİ YAZDIYDI

    GELİRİ 100 HAYAT TARZI 1000 YAZICAMA GELİRİ 1000 HAYAT TARZI 1000 YAZMIŞIM OKUYANLAR KUSURA BAKMASIN GELİRİ 100 HAYAT TARZI 1000 OLUCAKTI

  11. Öncelikle Fevzi çakmak, Karabük Mah, Kemikli Dere Kentsel dönüşüm

    Öncelikle Şehir imajı için Fevzi çakmak, Karabük Mah, Kemikli Dere Kentsel dönüşüm yada belediyenin kontrolünde imar değişikliği ve ada planlı, çevre ve sosyal donatımlı, rezerv alanlar oluşturularak kaynak sağlanan, bir çok firmalar ile eş zamanlı acil dönüşüm sağlanmalı. Şehir merkezine gelen kent meydanından o mahalleleri görüyor. Oradaki düzensizlik çarpık yapılaşama olumsuz bir imaj oluşturuyor. Ayrıca kardemir skala tesisi hammadde yığınları ortada…

  12. Esnaf zorda

    Zonguldak caddesinde kaldırımla yol arasına emniyet Müdürlüğü olay yeri gitilmez şeridi çekerek , kaldırımlara park yapılmasını önlemeye çalışıyor. Normal musterilerde burada olay var diyerek yada kaldırıma geçmek yasak diye gelmiyor. Emniyette il merkezine yakışır dubalar yokmu, yada görevli polis memurları yokmu ? Orada devriye gezip ceza yazamazlarmı? Yasak Caddenin bir kısmında neden uygulanıyor bu şerit ve park yasağı .heryerde uygulanıyoRSA neden aynı arabalar hergün kaldırımlarda duruyor, yoksa cezayı onemsemiyorlarmı? Sadece ceddenin bir kıdmindami yasak düşunuluyor. Tuccarlarla baskayip,çagri iş merkezi sonuna kadar olan bu caddede kaldırıma park yasağı, Caddenin sadece bir bolumunemi uygulanıyor. Neden sadece çok az bir kısma şerit çekiliyor,burdaki esnafların düştüğü zor durum göz önünde bulunduruluyormu? İlimize yakismadigini düşündüğüm bu uygulamanın degismesi dileğiyle, iyi günler dilerim.

  13. Karabük Bizim

    Kemik oy nüfusun dörtde biri.

  14. vilayet konağı

    şehirde bir anket yapalım
    bin kişiye soralım
    soru şu olsun;
    şehirde ihtiyaç hissetiğiniz ilk beş konu?
    valilik konağı diyecek 5kişi çıkmaz
    diyeceklerim bu kadar…

  15. geçim

    abi şu konuyu millet vekillerine iletir misiniz her asgari ücretliye 600 lira market kartı çıkara bilirmi devlet bunu yaparsa bi nebze vatandaşa melhem olur bu kötü zamanda

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.