Her Telden (24.Mayıs.2016)

Her Telden (24.Mayıs.2016)

Yayın: 24.05.2016 08:40
Paylaş:
A+ A-

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN “SİYASETTEN ÇEKİLECEĞİNE İLİŞKİN ÇIKARTILAN HABERLER GERÇEK Mİ OLACAK..?” VE KAYBEDEN KARABÜK
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi’nde,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,yeniden MKYK Üyeliğine talip olmadığı ve bu nedenle Listeye girmediği belirtiliyor.
Şimdi Karabük insanının kafasında “ACABA BAKANLAR KURULU ÜYESİ OLUR MU..?” gibi bir soru var ve bu soru bir beklenti halinde Karabük yaşayanlarının kafasında kıvrılıp duruyor.
Bu arada,özellikle AK Parti çevrelerinde,bir iddia daha dikkat çekiyor ve “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ARTIK SİYASİ HAYATTAN ÇEKİLME KARARI ALMIŞ BULUNUYOR..” şeklinde gibi özetlenecek görüşler dile getirenler var.
Bakın samimiyetler söyleyelim..
BÖYLE BİR GELİŞME DE,KAYBEDEN KARABÜK OLUR..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Siyasi hayattan çekilmesi,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Siyasi hayatta gerilemesi,KARABÜK’E KAYBETTİRİR ve bu nokta da ısrarla KAYBEDEN KARABÜK OLUR demek gerçekçi olur.
AK Parti çok ciddi kadro değişikliği yaptı..
Diğer değişiklikler Karabük açısından fazla önemli olmayabilir,ancak,hizmet almaya çok ihtiyacı olan,hizmeti de SİYASETEN GÜÇLÜ isimler ile alabilecek bir Kent olan Karabük’ün Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E çok ihtiyacı olduğu kesin.
Gelecek günler bu gelişmeler netlik kazanacaktır elbet..

BU HAFTA İÇİNDE,YENİ HÜKÜMET AÇIKLANACAKTIR VE SAYIN MEHMET CEYLAN’IN “BAKAN YARDIMCILIĞI OLAYI..” NE OLABİLİR…?
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi,çok önemli Siyasi gelişmelere yol açacak bir olgu olarak görülüyor ve böyle görülmesi de çok doğal elbet..
Yeni bir Başbakan,yeni bir BAKANLAR KURULU olacak.
BÜROKRATİK KADROLAR YENİDEN HARMANLANIR..
Bu arada Karabük açısından İKİ ÖNEMLİ olay var..
Birisi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN kararı/pozisyonu..
Diğeri Sayın MEHMET CEYLAN’IN durumu.
Öyle sanıyoruz ki,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı değişecek ve yeni gelecek Bakan,kendisine Bakan Yardımcısı olarak,bir başka isim istemek gibi bir hakka sahip olacaktır elbet..
Sayın MEHMET CEYLAN aynı görevde kalacak mıdır..?
Yoksa bir başka Bakan Yardımcılığı’na mı kaydırılacaktır..?
Veya Bakan Yardımcılığı olayı sona mı erecektir..?
Bu iki olay da Karabük açısından çok/çok önemli..

ANKARA’DA KURULU “KARABÜKLÜLER VAKFI VE KARABÜK’ÜN TANITIMI NOKTASINDA Kİ ORGANİZASYON..” BEĞENEN/BEĞENMEYEN..
Biliyorsunuz Ankara’da kurulu KARABÜKLÜLER VAKFI var ve bu Vakıf birkaç yıldır “ANKARA’DA KARABÜK GÜNLERİ..” adı altında bir Organizasyona imza atıyor.
BİR ORGANİZASYON YAPIYOR..
Bu yıl yine yapıldı..
ANKARA’DA KARABÜK GÜNLERİ düzenlemesini beğenenler var,beğenmeyenler var,beğenmeyenler “KATILIM ÇOK AZ OLDU..” diyorlar ve daha fazla katılım sağlanması gerektiğine söylüyorlar.
Beğenenler “KARABÜK GÜNLERE OKUL TATİLİNE RASTLADI,O YÜZDEN YETERLİ KALABALIK TOPLANAMADI BELKİ,ANCAK,GELENLER ÇOK BÜYÜK BİR BEĞENİ İLE AYRILDILAR..” gibi bilgiler veriyorlar.
Ankara Karabük günleri geleneksel hale getirilmişti.
Dileriz gelecek yıl daha kalabalık katılımlar olur,daha ses getirici düzenlemeler yapılır ve ANKARA KARABÜK GÜNLERİ dillere destan bir organizasyon olarak konuşulur.
Bu yıl,insanlar beğenmek/beğenmemek arasında tıkanıp kaldılar..
Gelecek yıl DİLLERE DESTAN bir düzenleme yapılır..

DİLERİZ,KARABÜK’TE KİMSEYE ACİL KAN LAZIM OLMAZ,ZİRA,LAZIM OLAN KAN 180 KİLOMETRE ÖTEDEN DÜZCE İLİNDEN GELECEK..!!
Siz KARABÜK’TE KAN VERİYORSUNUZ,bu kanlar toplanıyor ve DÜZCE İL’İ KAN MERKEZİNE gönderiliyor,eğer size KAN GEREKLİ olursa DÜZCE KAN MERKEZİ’NE telefon edip istiyorsunuz..
180 KİLOMETRE ÖTEDEN KAN GELİYOR..!!
O süre zarfında ÖLMEMEYE BAKIN..!!
Peki,Karabük’te yıllardır var olan KAZILAY KAN MERKEZİ neden kapatıldı ve toplanan KANLAR DÜZCE İLİ’NE yollanır oldu,bunun SAĞLIKLI BİR GEREKÇESİ var mıdır acaba..?
TASARRUF YAPMAK GEREKÇESİ İLE OLABİLİR Mİ..?
Bilirsiniz KARABÜK SAĞLIKTA TASARRUFU PEK SEVER,O nedenle Karabük DEVLET HASTANESİ yoktur,Karabük DEVLET HASTANESİ zarar eder gerekçesi ile GÜNDEME BİLE GETİRİLMEZ..!!
Dileriz Karabük’te kimseye ACİL KAN GEREKMEZ..
Hele/hele AK Partililere HİÇ Mİ HİÇ GEREKMEZ..!!
Böyle bir sorunun KARABÜK FARKINDA BİLE DEĞİL İYİ Mİ..?

AFİLASYON SİSTEMİ “DANIŞTAY TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ..” VE MAHKEME KARARININ TEBLİĞİNDEN SONRA GELİŞECEK OLAYLAR..!!
Biliyorsunuz KBÜ ŞİRİNEVLER TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ aynı zamanda Karabük DEVLET HASTANESİ olarak hizmet veriyor/veriyordu.
YANİ AFİLASYON SİSTEMİ UYGULANIYORDU..
Bu sisteme TÜRK TABİP BİRLİĞİ,Danıştay nezdinde itiraz etti ve Danıştay BİRLİKTE KULLANIM olayını,yani “AFİLASYON SİSTEMİNİ..” iptal etti.
YA TIP FAKÜLTESİ VEYA DEVLET HASTANESİ olarak kullanılacak,O ZAMAN KARABÜK NE YAPACAK,bunun için DANIŞTAY Kararının ilgili birimlere tebliği bekleniyor..
SONRA GELİŞMELER HIZ KAZANACAKTIR MUTLAKA..
Şirinevler DEVLET HASTANESİ Mİ kalır acaba..?
O zaman TIP FAKÜLTESİ ne yapacak dersiniz…!!

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE,PARTİNİN GELENEKSEL TUTUMUNA UYGUN DAVRANMIŞ VE HUZURSUZLUK ÇIKMIŞ,BAŞKAN İSTİFA…!!
CHP Karabük Merkez İlçe Örgütünde huzursuzluk çıkmış ve YÖNETİM GÖREVİNDE kalmış,İlçe Başkanı Sayın OSMAN ÇELİK görevinden istifa etmiş.
CHP’NİN GELENEKSEL TAVRI HUZURSUZLUK.
SİYASET ÜRETEMEYİNCE,içe dönük mücadele ve içeride yapılan dedikodunun Siyaset üretiliyor sanılması falan,CHP Merkez İlçe adına hiçbir konuda açıklama falan duymuş muydunuz..?
Hoş AK Parti de farklı bir durumda değil.
AK Partinin zıpkın gibi bir Merkez İlçe Başkanı ve Yönetimi var,ancak,İL TEŞKİLATI’NIN gölgesinde kalıyor veya bırakılıyor,hemen hiçbir toplantıya davet edilmiyor..
CHP O NOKTADA BİRAZ DAHA ÖZGÜR.
Ancak,CHP Merkez İlçe Örgütü adına açıklama yapacak,toplumsal olaylara tepki verebilecek,o olaylara ilişkin fikir üretip/görüş açıklayacak kadrolar yok sanırız.
O ZAMAN İÇE DÖNMÜŞLER,BİRİ/BİRLERİ İLE DİDİŞİYORLAR.
CHP MERKEZ İLÇE Başkanlığı görevine kim gelecek acaba,gelen kişi,belirli açıklamalar,Parti Politikalarını Kamuoyu ile paylaşan açıklamalar yaparsa,İL ÖRGÜTÜ ile sorun yaşar mı..
Kaldı ki İLÇE YÖNETİMİ ile İLÇE BAŞKANI ayrı/ayrı seçilmiş olacaklar..
Veya atanmış olacaklar..

KARABÜK VE SAFRANBOLU “ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU YAŞIYOR..” VE YAKIN BİR GELECEKTE SORUN İÇİNDEN ÇIKILMAZ OLUR..
19 Mayıs GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI Tatilinden istifade eden,hemen ertesi günü izin alan,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE Kİ çocuğunun MEZUNİYET TÖRENİNE katılmayı düşünen veya SAFRANBOLU’YU görmeye gelen insanlar adeta KAN KUSTULAR..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK ONLARI PERİŞAN ETTİ..
KARABÜK çıkışı yarım saatlik zaman dilimini buldu artık..
SAFRANBOLU’DA ise BAĞLAR ile ÇARŞI SAPAĞI öylesine tıkanmıştı ki,en az 20-25 dakikalık beklemeler oldu,ÇARŞI istikametinde ise BARTIN ile ÇARŞIYA inen sapakta ARAÇ SAHİPLERİNİN iyi niyeti TRAFİK GÖREVLİSİ gibi fonksiyon icra etti.
İnsanlar bir/birlerine iyi niyetli yaklaşım göstererek sorunu çözdüler ve Allahtan hiç kimse zırtapozluk etmedi,karşıdan gelene anlayış göstererek KAZA/BELA OLMASINI engelledi.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK BU YÖRENİN BAŞINA BELA OLACAK..
Şimdiden bunu görmek mümkün..
Özellikle TATİL OLDUĞU günler,özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE kayıt veya MEZUNİYET TÖRENLERİNDE büyük sıkıntıların yaşanacağını,yaşananlardan yola çıkarak söylersek şayet,kesin görmemiz gerek.
SANIYORUZ,BU KONU GÜNDEM MADDESİ OLUR ARTIK..
Zira görmezden gelerek çözülmeyeceği açık..

DAHA ÖNCE “GELECEK SEÇİMDE AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜNİVERSİTEDEN OLUR..” DİYEN AK PARTİLİ KARDEŞ
Geçtiğimiz günlerde AK Parti içinde hayli etkin görevlerde bulunmuş,şu an itibarı ile köşesinde ticareti ile meşgul olan AK Partili bir kardeşimiz “GELECEK YEREL SEÇİMLER..” için çok önemsediğimiz bir tahminde bulunmuştu.
!AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İSİM OLUR..” demişti bu dostumuz,çok ısrar etmemize karşılık bir isim vermemişti.
DÜN KENDİSİ İLE KARŞILAŞTIK..
“NE OLDU ARAŞTIRDIN MI,AK PARTİ ADAYI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN KİM OLURMUŞ..” diye sordu,aklımıza bir ismin gelmediğini söyledik.
“O İSİM ANINDA SARAYA,YANİ,RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A ULAŞMA İMKANINA SAHİP..” diye,daha önce ki iddiasını yineledi ve bir ekleme de yaptı “BAŞKANALARI BOŞUNA HEVESLENMESİN..” dedi..
“HEVESLENEN KİMLER VAR veya VAR MI..” diye sorduk “OHOOO HEVESLENEN,YEŞİLLENEN O KADAR ÇOK Kİ,ASLINDA ONLAR HEMEN HER YERE YEŞİLLENİP HEVESLENİRLER…” diye ince bir gönderme de yaptı..
“NASIL YANİ..” diye sorduk “KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NA BAĞIMSIZ BİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALINACAKTI YA.OSMAN KAHVECİ BEYİN ALINDIĞI YERE YANİ.BUNLARIN HEPSİ DE ORAYA TALİP OLDULAR..” dedi.
Sonra da “MUTULLAH AMCANIN ÖNÜNDE GERDAN KIRAN ÇOK İNSAN BİLİYORUM BEN..” dedi “KİMLERMİŞ BUNLAR..” diye sorduk “ABİ BEN SENİN GAZTECİLİĞİNİ SEVERİM.SANA İSMİMDEN BAHSETME DİYENLERİN ADINI İDAM ETSELER VERMEZSİN.BENDE CEMİYETÇİLİKTE ÖYLEYİMDİR.İSİMLERİNİ VERMEM..” gibi ifadeler kullandı..
AVUÇ İÇİ KADAR KARABÜK’TE NELER OLUYORMUŞ MEĞER..
O Kardeşimiz KARDEMİR Yönetimine talip olanlardan girdi “BUNLAR ORASI OLMAYINCA AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA KESİN TALİP OLURLAR.AMA BOŞUNA YEŞİLLENMESİNLER..” sözlerini etti.
Sonra da “GERÇİ O ZAMANA KADAR KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKAR.BAKARSINIZ TEŞKİLATLAR NOKTASINDA BİR DİZİ OPERASYONLAR YAPILIR.FALAN OLUR/FİLAN OLUR..” gibi yeni varsayımlar getirdi..
YAŞARSAK BİRLİKTE GÖRÜRÜZ GELİŞMELERİ..!!

5 kişi görüş bildirdi

  1. Aykut

    Safranbolu çarşı içi trafiğini çözecek formül bellidir.
    Asmazlar Konağı civarında (burada fazla boş alan yok deniliyorsa Kastamonu yolundan Hıdırlık’a gelmeden de olabilir, ya da Kıranköy civarından)) Belediye ring seferleri yapacak ve çarşıya zorunlu araçlar dışında giriş kapatılacak. Böylece turistler aşağıda park yeri aramaktan, araba eksozu ve korna sesi çekmekten kurtulacak. Tarihi doku korunacak. Bu tip tatil dönemlerinde Amasra da aynı berbat hale bürünüyor. Oralardan okuyan olur mu buraları bilmiyorum ama aynı şekilde çözülebilir Amasra’nın sorunu da.
    Her bir ringe birer de turist rehberi konulsa 5-10 dakikada çarşıya inerken önemli tarihi bilgiler aktarılsa mükemmel de olur diye düşünmekteyim.
    Saygılar.

  2. ali

    aykut beyin önerisini bende vatandaş olarak destekliyorum.belediye ring seferide olabilir,yada turistik yerlerde kullanılan mini tur treni gibi de olabilir.karabük ve safranbolu çekilmez hal aldı.alternatif yollar kalmadı,

  3. Gönderen

    Asmazlar konağından ayrılan Bartın yolu üzerinde eski Köy Hizmetleri Safranbolu şantiyesine yakın yerde bulunan, Göztepe Tümülüsü’nde kazılar yapılıyordu. Tümülüs’ün MÖ 2500 yıllarına dayanabileceği söyleniyordu.
    4 tane de insan iskeleti bulundu denilmişti. İncelenmek üzere Laboratuvar’a gönderileceği falan söyleniyordu. Sonra ne oldu? O ölüler rahatsız edilmekle mi kalındı?
    Kazılar durduruldu mu? Ödenek mi yok! Tümülüs boş mu? Oysa çok zengin tarihi olduğu söyleniyordu….

  4. tarık

    ahmet bey hep kulaktan duyma şeylere itibar ediyorsun gibi yaşlandın herkes seni kandırıyor senin bildigin eski Türkiye yok ÜNİVERSİTEDEN çıkacak bu belediye başkanı meselesi açık yazda bizde anlıyalım senin bu YAŞAR SEÇİME KADAR YA YAŞAR YA YAŞAMAZ herhalde sonra birileri düş kırıklıgına ugramasın YAZIKTIR VEBAL ALMA Bİ AYAGIN ÇUKURDA SİYASETE SENİ yön veriyor falan zannediyor herhalde gariban

  5. Baykuş

    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’nde imar ve şehircilik işlerinden kimmiş o anlayan zat? Şahin’in dışında Cumhurbaşkanına hızlı ve doğrudan ulaşabilecek biri var mı bu Karabük’te? Biraz deşelim o halde… Mevcut REKTÖR göreve gelir gelmez tavrını koydu, yürüdüğü yolun yön tabelasına da KALİTE yazdı. FANTAZİK işlere girmem dedi. Öğrencilerin barınma ve sosyal yaşamları konusunda halktan DESTEK istedi. ÇILGIN projeler sundu ama mimarlık ve şehircilikten öte, BİLİME yönelik. REKTÖR YARDIMCILARI keza aynı yolun yolcuları. Dolayısıyla bu isimler ADAYLIKTAN UZAK. Devam edelim üstten aşağıya doğru… DAİRE BAŞKANLARI başka bir başkanlık işini kaldıramazlar, henüz o seviyeye ulaşamadılar. Belki ÖZCAN BÜYÜKGEÇ derdik ama o şansını daha önce denedi, sosyal medya reklamlarının dışında siyasi aktifliği kalmadı, şansı zor. GENEL SEKRETER Yaşar Alpay! Avukat değil miydi o? İmar ve şehircilik işlerinden anlar mı acep? Öyle olsaydı kaygan zemine stadyum yaptıran “AK”lın yanında yer alır mıydı? Yok yok o da değil, olmamalı da zaten. Belki de öğretim üyelerinden birisi… Ahmet Bey, siz o arkadaşı biraz daha deşin, çıkacak sanki AZ KALDI…!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.