Her Telden (24 Şubat 2021)

Her Telden (24 Şubat 2021)

Yayın: 23.02.2021 21:47
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI,243 BİN NÜFUSLU KARABÜK GENELİNDE,66 BİN 189 KİŞİYE YARDIM DAĞITMIŞ ..
TÜİK verilerine göre,Karabük nüfusu 2020 yılı içerisinde binde 19.7 gerileyerek 243 bin civarına inmiş,yani Karabük ve İlçelerinin nüfusunu 243 bin olarak kabul edebiliriz.
NÜFUSUN NEDEN GERİLEDİĞİ BAŞLI/BAŞINA BİR SORUN ELBET.
Olayın bir de SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA Vakfı tarafından yapılan YARDIMLAR bölümü var ki,işte işin ÖNEM ARZ EDEN bir başka yönü de burası.
243 BİN NÜFUSLU KARABÜK’TE TOPLAM 66 BİN 189 KİŞİ YARDIM ALMIŞ.
Yani HER 4 KİŞİDEN BİRİSİNE YARDIM VERİLMİŞ.
Peki KARABÜK MERKEZİNİN DURUM NEDİR DİYE BAKTIĞINIZDA..
KARABÜK MERKEZ NÜFUSU(Köyler dahil..) 131 bin civarında..
BU 131 KİŞİDEN 36 BİN 770 KİŞİ YARDIM ALMIŞ iyi mi..?
Bu yardımların çeşitleri var elbet,Asker Yardımı,Kömür Yardımı,Engelli Yardımı,65 Yaş Yardımı,çok çeşitli yardım kalemleri var ve 243 BİN KARABÜK SAKİNİNDEN 66 BİN 189 KİŞİ bu yardımlardan yararlanmış..
NASIL,KARABÜK’ÜN DURUMU SİZCE İYİ Mİ..?

KARABÜK GENELİNDE 66 BİN CİVARINDA,ÇALIŞAN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜYESİNE KARŞILIK 54 BİN CİVARINDA EMEKLİ OLMASI…
Ulusal BASIN/YAYIN Organlarına SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Bütçesinin,çok büyük açık verdiğine ilişkin haberler çıkıyor,yazılan ve söylenen haberlere göre SGK Genel Müdürlüğü’nün HER YIL yüz milyarlarca lira açık verdiğine işaret ediliyor..
ELBET BU RAKAMLAR DOĞRUDUR.
Bakın KARABÜK GENELİNDE 66 BİN CİVARINDA SGK’LI ÇALIŞAN VAR.
Buna karşılık 54 bin civarında da EMEKLİ İNSAN VAR,Bu Kentte.
Avrupa Ülkelerinde 3 veya 4 çalışan,1 Emeklinin maaşını karşılıyormuş ve ilgililer böyle rakamlar veriyorlar, Ülkemizde ise bu sayı oldukça geri oldukça düşük.
Örneğin Karabük’te 66 BİN SOSYAL GÜVENLİK KURULU Primi ödeyene karşılık 54 bin EMEKLİ MAAŞI alan insan var ve olaya buradan baktığınızda SGK KARABÜK’TEN BÜYÜK ZARAR EDİYOR demek mümkün.
Bir de ÖDEMELİRİN AKSATANLARI HESABA KATTIĞINIZDA zararı bir düşünün..
SGK ÜLKE GENELİNDE ÇOK BÜYÜK AÇIK VERİYOR,ZARAR EDİYORMUŞ.
İşte KARABÜK örneğini yazdık size..

TÜRK TOPLUMUNUN,EN SAKİN,EN SESSİZ,EN MUTAASSIP KESİMİ, ESNAFLAR BİLE SOKAĞA ÇIKMAYA,SES DUYURMAYA BAŞLADILAR..
Türk Toplumunun en sakin,en sessiz ve en mutaassıp kesimi olarak göze çarpan ESNAFLAR Ülkenin her yerinde olduğu gibi,Karabük’te de SES DUYURMAYA başladılar..
PANDEMİ NEDENİ İLE,BİRÇOK İŞYERİ KAPALI KALDI..
Özellikle küçük esnaflar,genelde de TÜM İŞ HAYATI bu pandemi olayından çok ama çok olumsuz etkilendi ve ESNAFLAR EN SONUNDA SOKAĞA çıktılar,SESLERİNİ duyurmaya çalışıyorlar.
Dün Karabük ESNAF ODALARI BİRLİK Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN’İN açıklamaları vardı,Sayın NURETTİN TÜMEN temsil ettiği ESNAF KESİMİNİN çok büyük zorluklar içerisine girdiğinden söz ediyor.
YERDEN GÖĞE KADAR HAKLIDIR Sayın TÜMEN..
Esnaflar da BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞ DURUM DA ve birkaç gün sonra da VERGİLERİN ÖDENMESİ SÜRECİNE giriliyor ki,İŞYERLERİ KAPALI OLAN Esnaflar için Allah kolaylık versin demekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok.
Geçtiğimiz gün 100.YIL MAHALLESİ’NE doğru gittik,gezdik,dolaştık.
Adım başı KİRALIK,DEVREN SATILIK İŞYERİ Levhası doluydu..
ESNAF KESİMİNDE SIKINTI ANORMAL BÜYÜKLÜKTE..

KARABÜK,COVİD-19 SALGINI NOKTASINDA,SON HAFTA YÜZBİNDE 16.83 VAKA SAYISI İLE “EN DÜŞÜK İLLER ARASINA GİRDİ..” VE BAŞARILI..
Karabük Valiliği,Karabük Belediyesi,Karabük Emniyet Güçleri ve en çok insanın bir ara da çalıştığı KARDEMİR Şirketi,covid 19 noktasında çok ama çok etkin çalışmalar yaptı/yapıyor.
BU NOKTA DA KARABÜK BÜYÜK BAŞARI YAKALADI..
En etkin çalışmaları yapan Kurul ve Kuruluşları yazarken İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİ ve bizzat SAĞLIK ÇALIŞANLARINI en sona bıraktık ,zira,SAĞLIK ORDUSU KARABÜK’TE ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARININ MİMARLARI OLDULAR..
GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARININ MİMARLARI ONLAR..
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI ve birlikte çalıştıkları mesai arkadaşları,HASTANE BAŞHEKİMLERİ ve birlikte çalıştıkları mesai arkadaşları müthiş başarılı oldular.
KARABÜK’TE YÜZBİNDE 16.83 ORANINDA VAKA GÖRÜLDÜ..
Ülke genelinde EN DÜŞÜK İLLERİN BAŞINDA KARABÜK VAR..
Karabük önlemlere aynen devam etmeli elbet..

“ABİ,BAŞKAN KAPILARI KAPATTIĞI ZAMAN,BELEDİYE PERSONELİ DİSİPLİNE GİRER GİBİ OLMUŞTU,GEVŞEME HER ALANDA BÜYÜK..” SÖZLERİ
Son günlerde KARABÜK BELEDİYESİ Karabük gündeminin baş sıralarına geldi ve ne yazık ki,pekte olumlu haberlerle,olumlu gelişmelerle gelmedi,bir yanda Belediye Meclis noktasında ki anlaşmazlıklar,öte yanda şimdiye kadar hiç görülmeyen bir dizi suistimal iddiaları,söylentileri.
Dün Belediye de çalışan bir Kardeş ile ayaküzeri sohbet ederken “ABİ PERSONEL BAŞKANIN İYİ NİYETLİ TUTUMUNU SUİSTİMAL EDİYOR VE ÇOK BÜYÜK BİR GEVŞEME VAR..” anlamında sözler etti.
Başkan zamanında geliş/gidiş için “KAPILARI KAPATMIŞTI YA,İŞTE ONDAN SONRA BİR DİSİPLİN BAŞLAMIŞTI.ŞİMDİ GEVŞEME YİNE BAŞLADI VE BU ARADA O İSTENMEYEN HABERLER DE ÇIKTI..” anlamında görüşler dile getirdi..
KARABÜK BELEDİYESİ,olumsuzluk içeren haberlerle, KARABÜK GÜNDEMİNDE..
Galiba,çok acıtıcı bazı önlemler alınacak ve alınması şart diyenler var.

KARABÜKSPOR’UN YAPILANDIRILAN VERGİ ve SGK BORÇLARI İÇİN,ÖNCE VALİLİKTE YAPILAN TOPLANTI,DAHA SONRA KARDEMİR YÖNETİM
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN,vergi ve SGK Borçları için Kulüp Yönetimi YAPILANDIRMAYA GİTTİ,bunu biliyorsunuz,YAPILANDIRMA ödemeleri için,geçtiğimiz süreçte KARABÜK VALİLİĞİNDE bir toplantı yapıldığı haberlerini aldık.
Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,TSO Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,Ünlü İş İnsanı Sayın ŞEFİK DİZDAR,İş İnsanı Sayın AHMET SOYKÖK katılmışlar.
Daha sonra Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’I makamında ziyaret ederek KARDEMİR KARABÜKSPOR sorununu anlatmışlar.
Vergi ve SGK Borcunun yapılanması ile büyük bir avantaj yakalandığını,bu yapılandırma ile 100 civarında KARABÜK İNSANINI mağduriyetinin giderilebileceği üzerinde Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’A bilgi vermişler.
Çok sıcak bir yaklaşım görmüşler ve bir formül arayışı başlamış.
BORÇ ÖDEMESİ YALNIZCA VERGİ ve SGK İÇİN YAPILACAK denildi..
Daha sonra AK Parti Milletvekili Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,BRTV’DE bir programa katıldı ve KARDEMİR KARABÜKSPOR olayını çözmeye gayret ettiklerini ve umutlu mesajlar dolu bir açıklama yaptı.
Yine AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DE aynı paralel de açıklamalar da bulundu, ancak,şu ana kadar bir gelişme olmadı,öyle görünüyor ki bu hafta içerisinde bir gelişme olur/olmaz tartışmaları yapılıyor..
Karabük nefesini tutmuş, KARDEMİR KARABÜKSPOR olayını bekliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL,SAYIN NİYAZİ GÜNEŞ ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ; “ ÖDEMELER DEVLETE OLACAK..”
AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ile bir kez Sayın AHMET SOYKÖK’ÜN işyerinde görüştük,sohbet etti ve KARDEMİR KARABÜKSPOR konusunu görüştük.
İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile birkaç kez görüştük ve son olarak,kendisi de KARDEMİR KARABÜKSPOR’DAN dolayı sıkıntılı olan,Kuyumcu Sevgili ALİ ERORHAN’IN işyerinde bir görüşmemiz oldu.
Bu Siyasetçilerin temel çıkış noktası “YAPILANDIRMA İLE BÜYÜK BİR AVANTAJ GETİRİLDİ.KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN YAPILANDIRILAN BORÇ STOKU,DOĞRUDAN DEVLETE GİDECEK PARALAR.ÖZEL KİŞİLERE OLAN BORÇLARI KULÜP ÖDEYEBİLİRSE/ÖDESİN.DEVLETE OLAN BORÇLAR ÖNEMLİ..”
Bu Siyasetçilerin temel çıkış noktası böyle tezahür ediyor.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’A bu yönlü anlatmışlar olayı ve Sayın BAYRAKTAR bir çözüm bulunması için çok umutlu görüşler vermiş,şimdi nasıl bir formül üzerinde çözüleceği bekleniyor..
100 Civarında Karabük insanı bu olaydan dolayı mağdur..
Bunların büyük bölümüne de,adeta, GÖREV VERİLMİŞ sanki.

KARABÜK YÜZBİNDE 16.83 VAKA ORANI İLE ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA VE KONTROLLÜ,DENETİMLİ NORMALLEŞME HANGİ KONULAR OLACAK.?
Karabük covid 19 mücadelesinde çok/çok iyi bir nokta da,düşünün ki YÜZBİNDE 16.83 ORANIN DA VAKA görülmüş Karabük’te ve olaya buradan yaklaşınca KONTROLLÜ NORMALLEŞME DE hangi konular öne çıkarılacak.
Örneğin KAPALI İŞYERLERİ AÇILACAK MI..?
Yoksa İNSANLARIN BİRAZ DAHA EV DIŞINA ÇIKMALARINA MI izin verilecek..?
Veya bunların hepsi de normalleştirilecek mi..?
100.YIL MAHALLESİ ÜNİVERSİTENİN yüz/yüze eğitime başlamasını dört gözle bekliyor,dün bir kardeş REKTÖR HOCA DIŞ ÜLKELERDE GEZİYOR falan diyerek,bazı eleştiriler dile getirmişti.
ÜNİVERSİTE KARABÜK’TE YÜZ/YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK MI..?
Okullar yüz/yüze eğitime başlayacaklar mı..?
Bakın GELECEK HAFTADAN İTİBAREN bu sorunlar Kamuoyu tarafından tartışılmaya başlanacaktır,kimileri normalleşmeleri az bulacaktır,kimi ise bu normalleşmelerle salgın yeniden artar görüşünü dile getirecektir..
KARABÜK COVİD-19 OLAYINDA ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA..

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE YAŞANAN “KANYON PARK VE TOKİ KONUTLARI HAKKINDA YAŞANANLARA..” BAŞKAN VERGİLİ’DEN CEVAP..
Birkaç gündür diyoruz ya,Karabük Belediye Meclisi bir anda Karabük Gündemine geldi ve AK Partili bazı Belediye Meclis Üyeleri’nin açıklamaları Karabük’te gündem oldu.
Örneğin BELENKÖY Mahallesi TOKİ KONUTLARINDAN Karabük Belediyesi’nin almayı düşündüğü 109 konut hakkında “MECLİS OYBİRLİĞİ İLE BAŞKANA YETKİ VERMİŞTİ.BAŞKAN BU YETKİSİNİ KULLANIP,KONUT ALMADI..” gibi iddialar gündem de.
Ayrıca “BULAK KANYON PARK SAFRANBOLU BÖLÜMÜ İÇİN..” iddia edilen “BAŞKAN KENDİ ÖNERGESİNE OY VERMEDİ ÇEKİMSER KALDI..” gibi iddialar da Karabük gündeminde..
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ yazılı bir açıklama yaparak,Kamuoyu gündemine düşen bu iddialara cevap verdi ve “ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÖNCE KENDİSİNİ,SONRA BİZİ SORGULASIN..” ifadelerini de kullandı.
Öte yandan Başkan VERGİLİ’NİN son günlerde Karabük gündemini çok ciddi biçimde meşgul eden ve hemen herkesin üzerine kafasına göre katkı koyarak konuştuğu bazı suistimal konularına ilişkin de açıklamalar yapmasının beklendiği besbelli.
KARABÜK BELEDİYESİ SON GÜNLERDE EN ÇOK KONUŞULAN KONULAR ARASINDA.
Ne yazık ki konuşmalar da yapılan işlerle ilgili değil..
Olumsuzluk iddiaları ile konuşmalar ayyuka çıkmış durumda.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Cumali Poyraz

    Sayın Ahmet Abim, bir şehrin neredeyse 3/1’i yardıma muhtaç, yardım almadan yaşamını idame ettiremiyorsa bu kimin ayıbı Allah aşkına.Bu insanlara üretmeyi öğreteceksin, iş aş vereceksin, yardıma muhtaç etmeyeceksin. İnsanlarımız üretimden uzak, herkes kısa yoldan zengin olma peşinde. Etrafa bakıyorsun herkes cep telefonundan borsa ve yeni çıkan bitcoin diye bir şeyi takip ediyorlar. Oysa bu ülkenin üretime ihtiyacı var. Daima tüketen toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete misali. Allah sonumuzu hayır eylesin.

  2. Eflanili

    Sosyal yardımlasmada fonda eflanide kişilere göre yardım çıkıyor birine fazla birine az malesef durum bu yani adamına göre aynı sartları tasıyan kişiler bile ayrı ayrı yardım çıkıyor.bu durumuma Eflani Kaymakamı bir düzen yapması gerekir. insanlar eflanide sınıf sınıfmı böyle konular idaediliyor.yardım alanlar tarafından.fon kim ayrım yapıyor diye idaediliyor konusmalarda yardım alanlar arasında , kira yardımlarıda aynı idalar var ayrım var deyi konusmuyor durum bumalesefeflanide

  3. radar

    Karabük de 66000 kişinin sosyal yardım alması gayet normal Karabük İstanbul yolundaki, Safranbolu eski çarşı yakınındaki malum yerler de yardım almayanları dövüyorlar.
    Adamların çoğunun durumu senden benden daha iyi sigortalı işte çalışmıyorlar.Bu yerleşim yerindekiler çok şanslı her kes iyi biliyor. Şımartılmışlar san ki. 66000 rakamın yarıya yakını bu vatandaşlar oluşturuyor.Belki daha fazla.
    Kimse yanlış anlamasın ayrımcılık yapmıyorum onlar da bizim vatandaşlarımız fakat insan kızıyor öbür tarafta bir kenara çekilmiş gariban vatandaşım, askeri ücretle yaşam savaşı veren emekçi. Bu kişilerin hakları yenmiyormu ?

  4. SAMİMİ

    Ahmet bey son günler de çok esnafımıza tebligat gelmiş.Vergi borçlarından dolayı.
    Esnafın bu zor durumunda böyle tebligatın gelmesi hazinenin iyi olmadığınımı gösteriyor. Daha önce böyle tebligat yağmurunu görmedik de.
    Gidişat bence iyi değil her kes pozisyonunu iyi alsın.

  5. Karabüksporlu

    Sayın Alparslan BAYRAKTAR Bey

    Karabük spor ve Yenişehir bölgesinin kurtuluşu için sizden cesaret istiyoruz.
    Yerel basında çıkan yazıya inanmak istemiyor, SİZDEN BEKLENTİMİZİ YÜKSEK TUTUYORUZ.

  6. ÇAKIR

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEDYAYA DEVAMLI ÇIKIP ONA BUNA FIRÇA MAHİYETİNDE CEVAP VERECEĞİNE İŞİNE BAKSIN HER TARAF DÖKÜLÜYOR MEZBELELİK İÇİNDE,KARABÜK’E DIŞARIDAN GELEN BİR KİŞİ İLK BAŞTA YIKLAN VALİLİK BİNASININ YERİNİ GÖRMEKTE,KAÇ SENEDEN BERİ VİRANE GİBİ ÖYLECE DURMAKTA,YANINDAKİ BETON MEYDANI DA AYNI ŞEKİLDE HİÇ BİR İŞLEVİ OLMADAN BOŞ BOŞ ŞEHRİN ORTASINDA ÖYLECE DURMAKTA,KARABÜK’ÜN ONLARCA SORUNU VARKEN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ARALARINDA TARTIŞMA YAŞIYORLARMIŞ BENCE KAYIKÇI KAVGASI YAPIYORLAR,İLK ÖNCE KARABÜKÜN SORUNLARINI HALLEDECEK KARARLAR ALIP UYGULAMAYA SOKSUNLAR, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN GÖREVİ BİRBİRLERİ İLE KAVGA ETMEK DEĞİL. KARABÜKLÜLER ONLARDAN HİZMET BEKLİYOR.YAZIK. ÇOK YAZIK.

  7. Esnaf

    Zonguldak caddesinde , gidiş yönünde. Emniyet müdürlüğünce kaldırımlara araç çektirilmiyor düşüncesindeyim, geliş yönündede , yani caddenin her iki tarafındada kaldırıma park yapılmasının önlenmesinin iyi olacağı düşüncesindeyim

  8. Çok vahim

    Bir kentin üçte biri sosyal yardımla geciniyor. Bu sistem böyle gidebilirmi. İnsanları üretimden koparırsan sonuç böyle olur. Yazık çok yazık.

  9. Karabüklüyüz

    Merhaba Ahmet abi,

    Belediye başkanımız sayın Rafet vergiliyi yapmış olduğu işleri çok doğru ve düzgün. Fakat Karabük genelinde yapılmış olan su kanal projesi sonrası yollar berbat durumdadır. Heryer çukur heryerde logar kapakları ya çok yüksekte yada çok aşağıda bu sebepten araçlar çok zarar görüyor. Özellikle Esentepe kapullu ve beşbinevler yolu berbat durumda. İnşallah tez zamanda düzeltilir.

  10. Bizim Karabük

    Bir şehirde sosyal yardıma mahkum edilmiş nüfusun dörtde biri korkusundan başka bir siyasi parti ye oy verebilir mi? KEMİK OY sistem 18 yılda güzel kurulmuş

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Çocuk Zirvesi’ne damga vurdu

Yayın: 26.04.2024 15:31
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk” temasıyla düzenlenen 1. ‘Çocuk Zirvesi’ yoğun ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mecliste TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, akademisyenler ve davetlilerin katılımları ile gerçekleştirilen ilk Çocuk Zirvesi’ne Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençleri damga vurdu.

Zirvenin açılışında sahne alan Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençlerinin müzik dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında gençlerin sergilediği müzik dinletisinden övgü ile söz ederek tebrik etti ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ise Karabük’e ve gençlere sundukları imkanlardan dolayı Bakan Göktaş’a teşekkür ederek, 2023 yılında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü oturarak voleybol takımının süper lige çıktığını ve bu yıl EuroLeag’de mücadele edeceğini ifade ederek üzerinde isminin yazılı olduğu takımın formasını takdim etti.