Her Telden (25.Haziran.2019)

Her Telden (25.Haziran.2019)

Yayın: 25.06.2019 00:24
Paylaş:
A+ A-

EFENDİM : “NEYMİŞ,KARABÜKLÜ,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMALIYMIŞ…” SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN VE KARABÜK’Ü YÖNETENLER NE YAPTI.?
Kimi çevreler SOSYAL MEDYA üzerinden “KARABÜK,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIK..” falan gibi yazılar yazıyorlar,bunların yaşanan gelişmelerden ya HABERLERİ YOK veya KARABÜKSPOR’U BATIRANLARI GÖZDEN KAÇIRMAK için böyle bir yolu seçiyorlar.
2018 YILINDA KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMAK İÇİN ÇALIŞILDI..
Önce TBMM Eski Başkanlarından ve O Dönemin Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,İş insanları ve Karabük Sanayicileri ile görüştü ve bir KAMPANYA DÜZENLEDİ..
Toplanan para 200 bin lirayı bulmadı.
O paranın da 100 bin lirasını Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN verdi..
Daha sonra AĞUSTOS 2018 tarihinde Dönemin Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Milletvekilleri,TSO Başkanı,AK Parti İl Başkanı toplandılar bir protokol imzaladılar.
KARDEMİR’DEN PARA TALEP ETTİLER,KARDEMİR Yönetimi “KARDEŞİM BİZ 32 MİLYON LİRA VERDİK ÖDÜYORUZ.YENİ PARA VEREMEYİZ..” dedi ve talebi reddetti.
Aynı Heyet “KARABÜK ŞEHRİNDEN 5 MİLYON LİRA TOPLAYACAĞIZ..” dedi,bırakın 5 milyon lirayı 50 bin lira toplanamadı,işte KARABÜK’ÜN bu durumu gözden kaçırılıyor ve “KARABÜK,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIK..” şeklinde gerçekçi olmayan çağrılar yapılıyor..
Peki KARABÜKSPOR’U bu hale kim düşürdü,düşürenlerin HIK DEYİCİSİ kim.
KARABÜKSPOR’U BATIRANLARA HUKUK HESAP SORUYOR MU..?
Olaya bir de bu yönü ile bakmak gerekir.

ZONGULDAK’A 400 YATAKLI “YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPIMI SÜRÜYOR, SÜRDÜRÜLÜYOR..” BÜLENT ECEVİT TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
Karabük’ün EN ÖNEMLİ EKSİĞİ,en önemli ihtiyacı YENİ BİR DEVLET HASTANESİ yapımı olsa gerektir,mevcut KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi kesinlikle yeterli değil..
BAKIN ZONGULDAK’A..
FENER Semtinde,eskiden SSK Hastanesi olan devasa binanın yerine 400 YATAKLI ZONGULDAK DEVLET HASTANESİ yapımı süratle ilerliyor ve başka hastanelerde var elbet.
BÜLENT ECEVİT TIP FAKÜLTESİ’NE GİDEN ÇOK..
KARABÜK’DEN ÜNİVERSİTE HASTANESİNE GİDEN ÇOK HASTA VAR..
Karabük’te bir DEVLET HASTANESİ yok,kimilerine göre HEKİMLER ve DÖNER SERMAYEDEN pay alanlar “KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ GEREKSİZ..” gibi görüşler ileri sürüyorlarmış.
O nedenle DEVLET HASTANESİ olayı gündeme gelmiyor galiba.
ZONGULDAK 400 YATAKLI HASTANE YAPIYOR,YAPTIRIYOR..
Karabük bu eksikliği daha çoook yıl çekecektir..!!

KARABÜK’E, SANKİ GÖRÜNMEYEN BİR YERDEN EMİR GELDİ VE “YERİNDE SAAAY..” ŞEKLİNDE BİR DURUM YAŞANIYOR VE YAPILAN NE VAR…?
Karabük’e,sanki görünmeyen bir yerden emir geldi ve Karabük “YERİNDE SAAAY..” komutu almış gibi bir durum yaşıyor,bunun en can alıcı görüntüsü ise HİÇBİR GELİŞMENİN olmayışı.
YAPILAN NE VAR ALLAHAŞKINA..?
Örneğin ARAÇ ÇAYI PROJELERİ kısa süre içerisinde biter herhalde ve HAZIRLANACAK O PROJELER YATIRIMA DÖNÜŞÜR MÜ,yoksa “HELE BİRAZ DAHA BEKLEYİN Mİ..?” denilir.
Örneğin,KARABÜK VİLAYET KONAĞI Projeleri çizildi bitti.
Kimi İYİ SAATTE OLSUNLAR itiraz ederek “ORAYA VİLAYET KONAĞI FALAN YAPILAMAZ,BİZ KARŞIYIZ..” dediler,iş orada tıkandı ve buna karşın Karabük’te hiçbir İRADE ÇIKIPTA “KARDEŞ PARDON SİZ KİMSİNİZ,O VİLAYET KONAĞI YAPILACAKTIR..” diyemedi iyi mi..?
Şimdi işi soğumaya bıraktılar sanki..!!
Sahi ;KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ GEREKİYOR MU..?
Peki,KENTSEL DÖNÜŞÜM noktasında bir gelişme var mı..?
Yapılanları değil,yapılamayanları SAY/SAY BİTİRMEK BİLE ZORDUR..!!

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİTTİ VE ŞİMDİ “ÜLKE/ KARABÜK SİYASETİNDE YAŞANACAK GELİŞMELERİ ..” BEKLEMEK
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Seçimi bitti ve bilindiği gibi Sayın EKREM İMAMOĞLU bu Seçimi çok büyük bir oy farkı ile kazandı,yakında Mazbatasını alacaktır.
ÜLKE SİYASETİNE BÜYÜK ETKİSİ OLACAKTIR BU SONUÇLARIN.
Elbet KARABÜK SİYASETİ DE,bu sonuçlardan nasibini alacaktır..
Dün AK Parti içinde Siyaset yapmış bir Kardeşimizle konuşuyorduk “YAZIK OLDU ABİ DÜŞÜN Kİ,KARABÜK YEREL SEÇİMLERİNDE HİÇBİR BAŞARI KAZANAMAMIŞ AK PARTİLİLER BİLE İSTANBUL’A SEÇİM ÇALIŞMASINA GİTTİLER..!!” falan diyerek güldü.
Daha sonra da “AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNMEZSE,BUNDAN SONRA Kİ SEÇİMLERDE İŞİ ÇOK DAHA ZOR OLUR..” gibi yaklaşımlar getirdi ve “PARTİ SÜRATLE DERLENİP/TOPARLANMAK ZORUNDA..” dedi.
Bu arada,sözü CUMHUR İTTİFAKI’NA getirdi ve “NE MHP’LİLER,AK PARTİLİLERDEN,NE AK PARTİLİLER,MHP’LİLERDEN HOŞNUT.YİNE DE BU İTTİFAKI SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR..” gibi özetlenebilecek bilgiler verdi.
YENİ KURULABİLECEK PARTİLERDEN SÖZ ETTİ..
Siyasette hiçbir şey eskisi gibi olmayacak galiba..

YIKILIP,YERİNE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ YAPTIRILAN, DEVLET HASTANESİ’NİN ARKA BÖLÜMLERİNDE KALAN YERLER,KENTSEL DÖNÜŞÜM
Hatırlayanlar vardır,Eski DEVLET HASTANESİ yıktırıldı ve yerine AĞIZ/DİŞ Hastanesi yapıldı,işte o civarda KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ilan edilen çok geniş alanlar var.
BURALARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPILACAKTI..
Şimdi o civarda İŞYERİ AÇMAK isteyenlere ruhsat verilmiyor ve ÇOK GENİŞ BİR ALAN pek şık olmayan bir pozisyon gösteriyor,İŞYERLERİ KİRAYA verilemiyor,İNSANLAR MAĞDUR durumda..
KİMSE NE OLACAĞINI BİLEMİYOR..!!
Kentsel Dönüşüm noktasında BİR UMUT OLMADIĞI DA meydanda,sizce KENTSEL DÖNÜŞÜM UMUDU var mı,bize göre yok ve böyle olunca da O CİVARDA YERİ/YURDU olanlar mağdur durumda.
NASIL BİR ÇÖZÜM BULUNACAK ACABA..?
Böyle bir iş için,örneğin KARABÜK VALİSİ NE DÜŞÜNÜR..?
Böyle bir gelişme için KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ NE DÜŞÜNÜR..?
Böyle bir iş için KARABÜK BELEDİYESİ NE DÜŞÜNÜR..?
Ancak,çok geniş bir MAĞDUR KESİMİ OLDUĞU kesin,bunu bilin..!!

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU İŞYERİ SAHİPLERİ DE “BİR KAHVALTI DÜZENLEYİP YETKİLİLERİ TABURELERDE KABUL ETSELER Mİ..?” ACABA..?
Karabük’ün en merkezi yerinde ÇOK GENİŞ BİR ALAN,ne yazık ki KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU durumunda ve o civarda yıkılan Haddane var,sökümü devam eden Haddane var,KİRALIK İŞYERİ tabelası asılan onlarca İŞYERİ var.
İNSANLAR ÇOK MAĞDUR DURUMDA..!!
Pek kimsenin de umurunda değil bu durum.
Geçtiğimiz gün,o civar ile ilgili birkaç dost sohbet ediyorduk,kendilerine “BİR KAHVALTI DÜZENLEYİN,ETKİLİ/YETKİLİ KİŞİLERİ DAVET EDİN VE TABURELERİ SIRALAYIN OTURUP/KAHVALTI YAPSINLAR,SİZ DE SORUNLARINIZI ANLATIN..” falan dedik.
ÇOK GENİŞ BİR MAĞDUR KESİM VAR O CİVARDA..
İnsanlar İŞ YERLERİNİ KİRAYA VEREMİYORLAR,İşyerleri veya Konutları açısından İMAR BARIŞINDAN yararlanamıyorlar,ciddi bir MAĞDUR GRUP oluşmuş o civarda..
Örneğin AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİMİZ NE DERLER BU DURUMA..?
Veya CHP MİLLETVEKİLİMİZ NE DÜŞÜNÜR bu konuda..
Böyle bir sorundan haberleri var mı dersiniz..!!

YENİŞEHİR “ATATÜRK ANITI,ARTIK İŞLEVSİZ HALDE,KENT MEYDANI TÖRENLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR..” VE KARABÜK VALİLİK KONAĞI OLAYI
Biliyorsunuz,Karabük’te RESMİ TÖRENLER artık KENT MEYDANI ATATÜRK ANITI’NDA yapılıyor ve böyle olunca da YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI işlevsiz kaldı..
GERÇİ BELİRLİ İŞLEVLERİ VAR,BU BİLİNİYOR..!!
Genç bir kesim için belirli işlevleri varmış oraların ve bunun dışında pek kimse uğramıyor,pek fazla bir bakımı yok ve aslında KARABÜK’ÜN EN GÜZEL YERLERİNDEN birisi orası.
KARABÜK VALİLİK KONAĞI YAPILACAKTIR..
Birkaç kişi “HOOOP BURAYA VALİLİK KONAĞI FALAN YAPILAMAZ.BEN/BİZ BUNA KARŞIYIZ..” diye ses çıkarınca “BU İŞİ YAPMASI GEREKENLER ,ANİDEN ÇARK ETTİLER,ADETA,TIRSDILAR..” öyle olmadı mı..?
YÜZBİNLERCE LİRA PARA VERİLEREK,BURASI İÇİN PROJE ÇİZDİRİLDİ..!!
Projeler teslim edildi galiba.
Eeee..! Yüzbinlerce lira verilerek hazırlanan o projeler ne olacak şimdi,herhalde “HOOOP BURAYA VALİLİK KONAĞI FALAN YAPILAMAZ..” diyenlerin harareti geçinceye kadar,iş soğutulmaya bırakılacak,belki BİRKAÇ YIL SONRA yapılacak..?
Sonra da “EFENDİM KARABÜK NEDEN BÖYLE..?” diye soruluyor..
KARARLI BİR İRADE OLMAZSA,bundan fazlasını beklemek hayal doğrusu..!!

SAFRANBOLU/YAZIKÖY’DE YAPILIP “BOMBOŞ TUTULAN ENGELLİ EVİ DAHİL..” ÜLKE GENELİNDE 13 ENGELLİ EVİ,NEDEN AÇILAMIYOR ACABA..?
CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,TBMM’NE soru önergeleri vererek,KARABÜK SORUNLARINA dikkat çekecekmiş,bunları birkaç kanaldan duyduk/duyuyoruz.
Merak ediyoruz Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,Safranbolu/Yazıköy’de yaptırılan ENGELLİ EVİ’NİN ve Yazıköy gibi Ülkenin daha 13 yerinde yapılan /yaptırılan ENGELLİ EVLERİNİN neden hizmete alınamadığını soracak mı..?
BU KONUYU GÜNDEME GETİRECEK Mİ..?
Bakın yine yazıyor,yine üzerinde önemle duruyoruz,Karabük AİLE,ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN bu inşaatları yapım aşamasında milim/milim izledi,yaptırttı,teslim aldı..
PERSONEL YOK,PERSONEL ALINAMIYOR,HİZMETE GİRMEDİ BU EVLER.
YAZIK DEĞİL Mİ,BOMBOŞ DURUYOR,DURDUK YERDE TAHRİP OLMAZ MI..?
Ne dersiniz Sayın ETKİLİ/YETKİLİ isimler,SİZLER NE DERSİNİZ..?

HAVA KİRLİLİĞİ BAĞLAMINDA ELE ALINMASI GEREKEN BİR KONU “KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE GÜNLÜK 20-25 BİN ARAÇ HAREKETİ..”
Geçtiğimiz günlerde,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ediyorduk “KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİNDEN..” söz açıldı ve Sayın VERGİLİ çok önemli bir konudan söz etti.
“KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE,GÜNLÜK 20-25 BİN ARAÇ HAREKET HALİNDE,SEYİR HALİNDE..” dedi ve bunların EGZOSLARINDAN ÇIKAN KİRLİ HAVAYI dikkate getirdi.
20-25 BİN ARACIN EGZOS BORUSU yaklaşık 2 santimden 400-500 metre çapında BİR BACA BORUSU gibi olur,KARDEMİR’DE var mı bu kadar geniş çapı olan BACA,buradan sürekli karbon monoksit gazı çıkıyor..
Sayın VERGİLİ bunları söyleyince DİKKATİMİZİ ÇEKTİ doğrusu,
EGZOS GAZLARI hayatımıza kastediyor BUNLARI DÜŞÜNDÜK..!!

6 kişi görüş bildirdi

  1. yyyy

    Tabii Karabük Valiliği Anıta yapılırsa Karabük halkına kolaylık sağlanır herkes rahatça ulaşır ne gerek var birileri istiemiyor diye Karabük halkı dolmuşa gel git 5 lira versin yürüsün sıkıntı çeksin birilerinin hoşuna gidiyor bu iş heralde Karabüke layık böylesi heralde

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM KARABÜKLE İLGİLİ TESPİTLERİNİZ ÇOK DOĞRUDUR VE YERİNDE BİR TESPİTTİR,ANCAK YETKİLİ VE SORUMLU OLAN ŞAHISLARIN KARABÜKTE TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMASI VE KARABÜK HALKINI HAREKETE GEÇİRECEK İNİSİYATIFİ ELE ALMASI ÇOK ZOR.BENİM KARABÜKTEN ÜMİDİM YOK.KARABÜKÜN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ OLUP BU TOPRAĞI ÜSTÜNDEN ATMASI GEREK,KARABÜKÜN YAPILAMAYAN SORUNLARINI TEK TEK YAZSAK BU SAYFALAR ALMAZ,ONUN İÇİN ANKARAYI DA HAREKETE GEÇİRİP,HASTANE KONUSUNDA ÜST GEÇİT ALT GEÇİT,ÇEVRE YOLU GİBİ DAHA ONLARCA SORUN BİR AN ÖNCE GÜNDEME GELİP,İNŞAATLARIN BAŞLAMASI GEREKİR DİYORUM.

  3. İnsan Kaynaklı Hava kirliliğinde 1. Etken Egzoz Gazlarıdır.

    İnsan Kaynaklı Hava kirliliğinde 1. Etken Egzoz Gazlarıdır. Ayrıca küresel ısınmaya da 1 sebep olan egzoz gazları Fosil yakıtlardır. Karabük’te coğrafi konumu itibarı ile ele alınması gerekiyor.
    Safranbolu-Karabük Toplu ulaşım düzensizliği Karabük Toplu ulaşım kalitesizliği ,Kamu ve Özel toplu ulaşım araçlarının eski olması nedeniyle insanlar daha çok özel otomobil almaya ve kullanmaya neden oluyor.
    Şehrimizde ayrıca çevre yolu olmaması nedeniyle iller arası geçiş de şehrin ortasından olması, yine demir çelik sektörü taşımacılığı dizel büyük araçlar ile şehir içinde yapılmasını da katarsak baya bu gazların etkisinde kalıyor İNSANLAR BİTKİLER HAYVANLAR TÜM CANLILAR.
    Çok üzücü durum, arabalar yenilenmiyor yaptırım yok, ne diyelim bir kaç kişi para kazanacak diye… 100 binler zehirlenmeye devam ediyor.
    Gelişmiş ülkeler şehirler ise özel meclis kararları ile yaptırımlar, yasaklar alıyor.

  4. Karabük Belediyesi Gelirlerini Çeşitlendirmek ve Artırmak için;

    Karabük Belediyesi Gelirlerini Çeşitlendirmek ve Artırmak için;
    Kaynaklarını Şehir merkezin de ve etrafına kentsel yenileme ve yeni yerleşim alanları oluşturma çarşı merkezinde sosyal ve kültürel alt yapı v.b yatırımlara ağırlık vermeli stratejisi bu doğrultuda olmalı, bir taraf gelişirken diğer kesimin küçülmesi hata geriye gitmesi söz konusu…

  5. radar

    Karabükü bilinçli olarak küçültmeye devam eden zihniyetler hedeflerine ulaşmak üzereler.
    Üstelik siyasi, idari ve ucuz zenginler de buna istemeyerek hizmet etmektedirler.
    Hürriyet caddesini saymazsanız şehir 100. yıl ve safranbolu oldu. Ne yazıkk ki Karabük diye bir şey yakında kalmayacak şehrin içinde doğru dürüst ne kalacak otel var ne de sosyal alanlar.
    Kısacası Karabük Safranbolunun gölgesinde kalmıştır.

  6. Karabük Yapısı Bilinçli yapıldığı söylentisi dillerde

    Karabük yapısı Bilinçli yapıldığı söylentisi dillerde
    BÜYÜK RESME BAKILDIĞINDA
    Son 10-15 yılda gelişmelere
    Mahaller arası nüfusa bakıldığında,
    Mahaller arası imar ve yapılaşmaya bakıldığında,
    Kentsel Yenileme Kararları ve uygulamaları iptallerine bakıldığında,
    Şehir merkezi estetiği ve düzensizliğindeki gelişmelere, yeniliklere, süreçlere, eksikliklere bakıldığında,
    İnsanların İş hayatı, sosyal yaşamı ve harcamaları nerede yapıldığı nerede ikametgah yapıldığına bakıldığında,
    Büyük yatırımları dağılımına bakıldığında,
    Karabük Belediyesi kaynaklarının ve yatırımlarının oransal ve mahalle olarak dağılımına bakıldığında,
    v.b değerlendirmede bu tür bir gelişme olduğu yada bir amaç olduğu değerlendirilebilinir.
    Var ise bilinçliyse nasıl yönlendiriliyor yetki ve karar merciler…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.