Her Telden (3.Mayıs.2016)

Her Telden (3.Mayıs.2016)

Yayın: 03.05.2016 10:19
Paylaş:
A+ A-

VALİ SAYIN ORHAN ALİMOĞLU “TARIMI VE HAYVANCILIĞI İHMAL ETMEMEK GEREKİR VE ÖNEMLİ POTANSİYEL VAR.”
Geçtiğimiz cumartesi günü Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunan Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU,her zaman ki zarafeti ile Ünlü Yazar YAHYA KEMAL’İN “SİYASİ HİKAYELER..” isimli kitabını hediye olarak getirmiş.
Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU ile uzunca bir sohbetimiz oldu.
Okumayı çok seven bir Yönetici ve bu nedenle de entelektüel birikimi doruk noktalarda Vali Sayın ALİMOĞLU’NUN,kendileri ile çok geniş bir ufuk turu yaptık desek,olayı pek abartmamış sayılırız.
Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU Karabük’ün çok önemli bir TARIM ve HAYVANCILIK potansiyeli olduğuna dikkat çekiyor,bu sektörlerin ihmal edilmemesi gerçeğine vurgu yapıyor.
Bizde kendilerini 1960 lı yılların ortalarından örnek vererek “O YILLARDA,YALNIZCA EFLANİ İLÇEMİZDE 83 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞINDAN..” söz ettik.
Karabük’te ÜZÜMCÜLÜK ÇOK GELİŞMİŞTİ,O YILLAR.
Bu konularda sohbetimiz oldu,birçok konuya kısa/kısa değindi Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU ve bizde kendilerine bilgiler vermeye gayret ettik,keyifli bir sohbetimiz oldu.
“TARIM ve HAYVANCILIK İHMAL EDİLMEMELİ..” görüşünde Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU ve bu sektörler bağlamında da,ciddi potansiyellerimiz olduğuna vurgu yapıyor.
Vali Sayın ALİMOĞLU okumayı ve kitapları çok seviyor..

“GENÇ ÇİFÇİLERE DESTEK PROJESİNDEN YARARLANMAK ÜZERE..” BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR,İLGİ ÇOK FAZLA..
GIDA-TARIH ve HAYVANCILIK Bakanlığı çok ilginç bir proje başlattı ve “GENÇ ÇİFÇİLERE EKONOMİK DESTEK PROJESİ..” adı altında ki bu projeden yararlanan insanlara 30 BİN LİRA HİBE para verilecek..
KARABÜK’TE BAŞVURU BİNİ GEÇMİŞ BULUNUYOR..
Henüz DEĞERLENDİRMELER başlamadı ve bu BAŞVURULAR içinde yer alanların arasında değerlendirmeler yapılacak,daha sonra HAK KAZANAN GENÇ ÇİFÇİLERE yapacakları işe göre HİBE DESTEKLER başlatılacak.
HAYVANCILIK YAPMAK isteyenlere 30 bin lira karşılığı olan hayvanlar TİGEM tarafından verilecek,ZİRAİ İŞLER yapmak isteyenlere ise yapacakları işlere göre FATURA KARŞILIĞI paraları Devlet tarafından ödenecek.
Hani bir şarkı vardır “HAYDİ GEL KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM..” isimli,Bakanlık adeta böyle bir proje uygulayarak,insanları KÖYE DÖNÜŞÜ,KÖYDE KALMAYA teşvik ediyor.
HAYVANCILIK MI YAPMAK İSTİYORSUNUZ..?
TİGEM SİZE 30 BİN LİRALIK HAYVAN VERİYOR..
ZİRAİ ÇALIŞMA MI YAPACAKSINIZ..?
DEVLET ALDIĞINIZ MALZEMELERİN,TOHUMUN VE DİĞER UNSURLARIN 30 BİN LİRALIK BÖLÜMÜNÜ,FATURA karşılığı size ödüyor..
BU PROJEYE KARABÜK ÖZELİNDE DESTEK OLDUKÇA BÜYÜK..

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ,AK PARTİ İÇERİSİNDE CİDDİ RAHATSIZLIK YARATTI VE İHRAÇ MEKANİZMASI..
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlığı noktasında yaşanan BAŞKANLIK SEÇİMİ olayı AK Parti içinde çok ciddi sıkıntıya yol açtı gibi görünüyor..
PARTİDEN İHRAÇ MEKANİZMASI ÇALIŞTIRILIYOR..
Yıllardır bu mekanizmanın çalıştırılmadığı dikkate alınırsa,YAŞANAN SIKINTININ DERİNLİĞİ kendiliğinden ortaya çıkar ve bununla birlikte KARŞILIKLI SUÇLAMALAR,adeta,TAVAN YAPIYOR..
Neler söyleniyor neler..
“EFENDİM ONLAR HAK YOL VAKFI’NA BAĞLI,BEN İSE MİLLİ GÖRÜŞ GELENEĞİNDEN GELİYORUM.MÜCADELENİN ESAS YÖNÜ BURADA GİZLİ..” gibi değerlendirmeler yapan çevreler var.
Ayrıca “PARTİ GRUP KARARI ALMADI,KALDI Kİ,GRUP KARARLARINI GÖSTEREN TÜZÜK HÜKÜMLERİNİN HİÇBİRİNE UYGUN BİR GELİŞME YOK..” gibi değerlendirmeler yapan çevreler var..
“BU OLAYIN ARKASINDA,AK PARTİ İÇİNDE BİR YERLERE ADAY OLMAK İSTEYENLERİN,PARTİYİ YENİDEN DİZAYN ETMEK İSTEKLERİ VE BU İSTEĞE ULAŞMAK İÇİN KAOS ÇIKARTMAYA YÖNELİK TAVIRLARI VAR..” diyenler var.
AK Parti gerek İL GENEL MECLİS Başkanlığı noktasında,gerekse Safranbolu BELEDİYE MECLİS noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor ve bu sıkıntıların aşılması için İHRAÇ MEKANİZMASI çalıştırılıyor..
Sıkıntı oldukça büyük,taraflar GERİ ADIM ATMIYOR..
GALİBA ZARARI,KARABÜK VE KIRSAL KESİM GÖRECEK..!!

İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET SÖZEN’İN İHRAÇ İSTEMİ,DİĞER İL GENEL MECLİS ÜYELERİ ÜZERİNDE ETKİ
İl Genel Meclis Başkanı Sayın AHMET SÖZEN için uygulamaya konular İHRAÇ İSTEMİ,AK Parti Üyesi diğer İl Genel Meclis Üyelerine PARTİ DİSİPLİNİNİ hatırlatacaktır mutlaka.
Bu noktadan sonra Sayın AHMET SÖZEN,AK Parti Meclis Üyelerinden herhangi bir destek göremez ve Muhalefete mensup Üyelerin sayısı da Sayın SÖZEN’E yetmez.
İlerleyen süreçte Sayın AHMET SÖZEN’E karşı bir dizi yaptırım uygulamaya konulur ve dün yazdığımız gibi MAKAM ARACI üzerinden başlayacak olan uygulamalar ÖZLÜK HAKLARININ gözden geçirilmesine kadar uzanabilir.
Olay gittikçe geriliyor..
Sayın AHMET SÖZEN,kendisine karşı harekete geçenleri “GERÇEKLERİ ÇARPITMAKLA..” suçluyor ve “ORTA YERDE BİR GRUP KARARI OLMADIĞINI..” ısrarla,inatla söylüyor..
Olayın “MİLLİ GÖRÜŞ-HAK YOL VAKFI AYAĞI VAR..” deniliyor..
Olayları alt/alta yazınca “KİM MİLLİ GÖRÜŞÇÜ-KİM HAK YOL YANLISI..” ayırımı yapmadan,bunlardan birisinin GERÇEKLERİ ÇARPITMAKLA suçlaması,bir anlamda “ONLAR YALAN SÖYLÜYOR..” manası taşımaz mı..?
Kriz BU AŞAMAYA TAŞINMIŞ GÖRÜNÜYOR..!!

KARES ALIŞ/VERİŞ MERKEZİ’NİN “ÇÖPLERİN TOPLANDIĞI ALANIN,MAL GİRİŞ ALANI OLARAK KULLANILMASI..” İŞİ..
Geçtiğimiz bir/iki gün içinde,ALBAY KARAOĞLANOĞLU Caddesinden yukarıya doğru yürüyoruz,tam KARES’İN yanından geçerken çok anormal ve pis bir koku geldi burnumuza.
Baktık KARES ÇÖPLERİNİN toplandığı alandan geliyor koku,çöp suları akmış,sıcak hava anormal bir kokunun oluşmasına yol açmış,tam bunu düşünürken içeri bir baktık ki ÜNLÜ BİR FİRMANIN GIDA ARABASI o mekanda..!!
ALLAHAŞKINA BUNUN BİR MANTIĞI VAR MI..?
Karabük ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Müdürlüğü görevine getirilen ve Karabük’ün çocuğu olan Sayın MUSTAFA AYNACI,belki sizde KARES ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDEN alışveriş yapıyorsunuz..
OLACAK İŞ Mİ BU ALLAHAŞKINA..?
KARES ÇÖPLERİNİN TOPLANIP BOŞALTILDIĞI ALAN,daha sonra,KARES esnaflarına gelen malların toplanıp,işyerlerine dağıtıldığı bir alan olarak kullanılıyor..
Gelen malların içinde GIDA MADDELERİ DE VAR..
BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ MUTLAKA BULUNMALI,DEĞİL Mİ..?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE DİĞER BİRİMLERDEN RUHSAT ALARAK ÇALIŞAN “ÖĞRENCİ YURTLARI..” VE DİĞERLERİ.!
Milli Eğitim Bakanlığı birimleri ile diğer birimlerden,gerekli ruhsatlarını alarak çalışan ÖĞRENCİ YURTLARI VAR ve bunlar sıkı bir denetim altında çalışıyorlar.
BİR DE RUHSAT ALMADAN ÇALIŞANLAR VARMIŞ..
Milli Eğitim Bakanlığı birimleri ile diğer tüm birimlerden GEREKLİ RUHSATLARINI alanlar,RUHSAT ALMADAN ÇALIŞANLARDAN yakınıyorlar,hatta,GEREKLİ MERCİLERE ŞİKAYET ETTİKLERİNİ söylüyorlar.
BİR SONUÇ ALAMAMIŞLAR..!!
Biliyorsunuz Ülkemizin güzide İlleri arasında olan KARAMAN’DA HİÇ KİMSENİN ONAYLAMADIĞI,TİKSİNDİĞİ BAZI OLAYLAR YAŞANMIŞTI..
Bir de bakıldığı ki RUHSATSIZ YURTLAR VARMIŞ..!!
Bir grup BU RUHSATSIZ RUHSATLARA göz yuman yetkililerin üzerine nasıl geldi,onları,haklı olarak nasıl suçladı,bunları bir/iki hafta içinde yaşadık ve Allah Korusun,Karabük böyle bir gelişme olsa kaldırabilir mi..?
ÖĞRENCİ YURTLARI ÇOK HASSAS YERLER..
Buraların ÖĞRENCİNİN RAHATI/HUZUR/GÜVENİ noktasında çok iyi bir denetim altında olması gerek,yoksa,yine Allah Korusun diyerek Ülkemizin başının belası TERÖR olayları dahil,KARAMAN’DA yaşananlar gibi bir dizi olumsuzluklar buralardan çıkabilir..
İLGİLİ BİRİMLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİR..
HERKES GEREKEN KURALLARA UYMAK ZORUNDA ELBET..
Uymayanların ayıklanması da İLGİLİ BİRİMLERİN GÖREVİ..

BİR ÖNCE Kİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN HÜSEYİN ERER,BİR NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU,HASRET GİDERDİK
Karabük Belediyesi eski Başkanı Sayın HÜSEYİN ERER,dün Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundu,hasret giderdik,sohbet ettik,kendisini hayli sağlıklı,neşeli gördüğümüzü söylememiz gerek.
Sayın HÜSEYİN ERER,kendi döneminde yaptırılan YEŞİL MAHALLEDE Kİ ödüllü binanın,KARABÜK VALİLİĞİ’NE TAHSİS edilmesinden hayli memnun.
“VALİLİK ACABA YAKIN ZAMANDA TAŞINIR MI..” diye sordu.
Biz taşınacağından söz ettik ve binanın boş olduğu zamanlardan kalan TAMİRAT İŞLERİNİN bitirilmesi için çalışmalar yapıldığını anlattık ve tamir/onarım işleri bittiğinde Valilik süratle taşınabilir gibi görüşler dile getirdik.
Sayın HÜSEYİN ERER çok memnun olduğunu anlattı.
“BOŞ TUTULMASI YANLIŞTI.VALİLİK ve ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ’NİN O BİNAYA TAŞINMASINA GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM..” yolunda bilgiler verdi.
Sayın HÜSEYİN ERER ile karşılıklı olarak birbirimizi özlemişiz..
Gerçekten hasret giderdik,Sayın ERER ile.
Sayın HÜSEYİN ERER,Genel Merkezi Ankara’da bulunan BELEDİYE BAŞKANLARI BİRLİĞİ Genel Sekreterliği görevini yürütüyor ve bu bağlamda birçok çalışmanın içinde olduğunu anlattı..
SİYASET İLE PEK İLGİLİ DEĞİL GİBİ GELDİ BİZE..
Hasret giderdik Sayın ERER ile.

KARDEMİR,İRAN’A 80 MİLYON EURO TUTARINDAN “RAY SATACAK..” İRAN 80 MİLYON EURO TUTARINDA PETROL..
Uluslar arası gelişmeler,henüz İRAN ÜLKESİNE uygulanan AMBARGOYU tam anlamı ile kaldırmadı galiba ve o nedenle KARDEMİR ,İRAN ÜLKESİNE 80 milyon EURO tutarında RAY SATACAK.
İRAN ise Ülkemize 80 milyon EURO tutarında PETROL VERECEK ve bu petrolü işleyen RAFİNERİLER 80 milyon EURO tutarında parayı KARDEMİR’E Türk Lirası olarak ödeyecekler.
NERESİNDEN BAKARSANIZ 250 MİLYON LİRA PARA..
Diyoruz ya,KARDEMİR BORÇ ÖDEME KABİLİYETİNİ TAVAN YAPTIRDI diye,işte buyurun bir örneği orta yerde ve 80 milyon EURO tutarında RAY İRAN’A satılacak..
Demir fiyatlarına ise büyük zam geldi..
Bunun yanı sıra,KANGAL HADDANESİ deneme üretimine başladı ve tam anlamı ile devreye girdiğinden KATMA DEĞERİ ÇOK YÜKSEK bu ürünlerle çok daha rahat nefes alacak KARDEMİR.
Bundan iki ay öncesine bir bakın,iki ay öncesini bir hatırlayın ve KARDEMİR noktasında yaşanan gelişmeler nasıl KARAMSAR bir hava içinde gidiyordu hatırlarsınız.
“ÇATI TEPEMİZE ÇÖKECEK NOKTASINI BEKLEYENLER..” bile vardı,öyle olmadı,iş birden KARAMSARLIK havasından çıktı ve geleceğe AYDINLIK bakma havasına girdi..
BU 80 MİLYON EURO ise tam rahatlattı KARDEMİR’İ..

REKTÖR PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “SİYASETÇİLERE,GELECEK SEÇİMLERİN GÜNDEMİNİ,ŞİMDİDEN VERDİ..”
Karabük ve Safranbolu GELECEK GENEL SEÇİMLERİN Sloganını buldu sayılır,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT slogan olacak gündemi belirledi adeta.
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR..
Slogan bu.
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulur mu..?
Şu an itibarı ile SAFRANBOLU’DA KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN kaç Fakültesi var,eğer bu FAKÜLTELERİ SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesine toplar,ÜNİVERSİTEYİ böyle kurarsanız TOPLUMSAL TATMİN OLUR MU..?
Ünlü bir slogan vardır..
BÖL/PARÇALA/YÖNET şeklinde..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Bölünerek SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulur ise bu “YENİ ÜNİVERSİTE KURULDU..” gibi bir algı oluşur mu veya sayılır mı..?
GENEL SEÇİM SLOGANI BELLİ OLDU..
“SANAT ÜNİVERSİTEMİZ KURULMALIDIR..”
Cevabını SİYASET KURUMU VERSİN…!!

Yorumlar

  1. Milli Görüş

    Ahmet abi geçen yaptığım yorum ile ilgili, ertesi gün ki yazınızda, algı oluşturmaya çalıştığımı yazmışsınız . Kesinlikle böyle bir niyetim yok bunu bilin istedim. Bugün ki yazınıza gelince Hak Yol ve Milli Görüş ayrımından bahsetmişsin böyle bir yarım olamaz, tarihi sürece bir bakın Milli Nizam partisi kim tarafından kurdurulmuş, Erbakan liderliğinde siyasal hayata katılan Milli Nizam Partisinin İskenderpaşa Cemaati Lideri (Merhum) Mehmet Zaid Kotku’nun tavsiyesiyle kurulduğu bilinmektedir bu tarih kitaplarında ve ders kitaplarında da bu şekilde yer almaktadır. Hal böyle bir ayrım varmış gibi bir tez ortaya atmaya çalışmak olsa olsa insanların arasına, huzura nifak sokmaktan başka bir şey değildir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayburt Üniversitesinin 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – Bayburt Üniversitesinin 2022-2023 yılı çalışmalarını ve uyarlanmış hedeflerini içeren 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanarak yayımlandı.

Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Türkiye Yüzyılı vizyonuna adapte ettiği ve 12. Stratejik Kalkınma Planı'nda önemli yer ayırdığı Sürdürülebilir Kalkınma Amacının (SKA), Bayburt Üniversitesinin de kurumsal dönüşüm kapasitesinin merkezinde yer aldığı belirtildi.

Tüm kurumsal sürdürülebilirlik dönüşümünün yanı sıra TÜBİTAK 2209 öğrenci projelerinde de konuya ilişkin araştırmalar yürüten Bayburt Üniversitesinin, özellikle sosyal sorumluluk paradigmasının dönüşümüne yönelik somut adımlar atarak saha aksiyonlarını tasarlamaya başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Raporda SKA'nın 17 başlığının her biri için yapılan etkinlikler ve saha aksiyonları anlatılarak '#HerkeseAnlat' misyonunu temel alan farkındalık ve eğitim çalışmalarına da geniş yer ayrıldı. Geniş raporda aynı zamanda Bayburt Üniversitesinin sürdürülebilirlik yaklaşımına ve politikalarına da yer verildi. 2024 yılında odaklanılan Sıfır Atık Projesi ve GreenMetric verilerinin artan ivmeyle gelişmesi gibi birçok eylemsel katkıyla birlikte sürdürülebilirlik altyapısının daha da güçlenmesi bekleniyor.”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, sürdürülebilirlik yaklaşımının Bayburt Üniversitesinin en önemli kalkınma ve kurumsal katkı vizyonu başlıklarından biri olduğuna dikkati çekti.

Tüm kurumsal, bölgesel, milli ve evrensel kalkınma hamlelerinin temelinde geleceğe miras bırakılacak sürdürülebilirlik bilincini esas aldıklarını aktaran Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü bizler için tarih, geçmişe olduğu kadar geleceğe de bağlı bir temellendirme ve köken bilincidir. Bugünü geleceğe kök kılmak için, günün ihtiyaçlarını, gelecekteki nesillerin ihtiyaçlarını karşılama kapasitelerinden ödün vermeden karşılamayı amaçlıyor ve tüketilmiş kaynaklar yerine yeni kaynaklar miras bırakmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin sürdürülebilirlik faaliyetlerini anlatmak için Teknoloji Transfer Ofisinizin özverili emekleriyle hazırladığımız bu geniş raporun, önümüzdeki yıl daha geniş ve zengin aksiyonlarla gelişmesi için çok çalışacağız ve insanlık tarihinin örselenmiş taraflarını hep birlikte onararak evlatlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakacağız. Bu dünyanın en önemli kurtarıcı ve sürdürülebilir güçlerinden biri ise ülkemiz olacaktır.”