Her Telden (30 Haziran 2020)

Her Telden (30 Haziran 2020)

Yayın: 30.06.2020 16:57
Paylaş:
A+ A-

UZUN SÜRE KARABÜK’TE GÖREV YAPAN,CUMHURİYET SAVCISI Sayın ASIM EKREN’İN YENİ KİTABI “ADLİYE KORİDORLARI DÜŞÜN/CE GÖR.” ÇIKTI
Uzunca bir süre Karabük’te de görev yapan Cumhuriyet Savcısı Sayın ASIM EKREN,daha önce ÜLKE SPOR YAŞAMINA damgasını vuran kitapları ile büyük beğeniler kazanmış,çok olumlu eleştiriler almıştı.
Cumhuriyet Savcısı Sayın ASIM EKREN,bu defa mesleği ve mesleği gereği,en fazla zaman geçirdiği ADLİYE KORİDORLARINDA yaşanan,zaman /zaman düşündüren,zaman/zaman güldüren olayları içeren bir kitaba imza attı.
ADLİYE KORİDORLARI.DÜŞÜN/CE GÖR ismini verdiği kitabının,tüm gelirini İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE bağışlayan Sayın ASIM EKREN’İN bu kitabı da büyük beğeni alıyor.
Ulusal Basının çok önemli yazarları tarafından “BİR SOLUKTA OKUNACAK KİTAPLAR..” listesinde görülen/gösterilen “ADLİYE KORİDORLARI DÜŞÜN/CE GÖR isimli kitapta KARABÜK’E İLİŞKİN anıların da yer aldığı biliniyor.
Cumhuriyet Savcısı Sayın ASIM EKREN,Karabük’te görev yaptığı süre içerisinde yaşadığı/derlediği bazı anılarına da yer verdiği ADLİYE KORİDORLARI,DÜŞÜN/CE GÖR isimli kitabında,okurlarını güldürürken/düşündürüyor..
Sayın ASIM EKREN,bu kitabı ile İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİ sevindirirken,okurlarını da hem güldürüyor hem düşündürüyor ve Karabük açısından en önemlisi de,KİTAPTA KARABÜK ANILARI DA YER ALIYOR..
Bir solukta okunacak bir Kitap yazmış Sayın ASIM EKREN..

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA,BİR SÜRE TARTIŞILAN “ERKEN SEÇİM..” GÜNDEMDEN DÜŞTÜ,ANCAK,BİR DİZİ DEĞİŞİKLİK VE İTTİFAK DURUMLARI..
Siyasi tartışmaları izliyorsunuzdur herhalde,bakın geçtiğimiz haftalarda tartışılan,gündemi iyice meşgul eden ERKEN SEÇİM YAPILABİLİR gibi bir tartışma,usul/usul gündemden düşüyor.
ERKEN SEÇİM GÜNDEMDEN DÜŞÜYOR,O TAMAM.
Peki SEÇİM YASALARINDAN Kİ değişiklikler ne olacak,SEÇİM BARAJININ mutlaka düşürüleceğinden söz ediliyor,SEÇİM BARAJININ düşürülmesi ile SİYASİ PARTİLER ARASINDA Kİ İTTİFAKLAR bitebilir mi..?
Siyasi Partiler arasında ki İTTİFAKLARIN bittiğini varsayın,örneğin KARABÜK’TE MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI nasıl olabilir,eğer son Genel Seçimi baz alırsak AK Parti,yine 3-0 yapıyordu.
ERKEN SEÇİM tartışması bitti sayılır,ancak,SEÇİM BARAJI olayı nasıl şekillenecek bakalım,eğer SEÇİM BARAJI yüzde 5 veya daha az bir seviyeye çekilirse,SİYASİ İTTİFAKLARDA büyük ölçü de sona erer herhalde..
O zaman da,başta KARABÜK OLMAK üzere MİLLETVEKİLİ dağılımı değişir.
Hatta çok/çok değişir,SİYASET DÜNYASI bunları hesaplıyordur MUTLAKA.
Ne dersiniz hesaplıyorlar mıdır..?

BELENKÖY CİVARINDA YAPTIRILAN VE ADETA “MODERN BİR MAHALLE HÜVİYETİ KAZANMIŞ OLAN..” 1144 TOKİ EMEKLİ EVLERİ,SATILAMADI..
BELENKÖY Mahallesi sınırları içerisinde TOKİ tarafından yaptırılan 1144 EMEKLİ EVİ satılamadı,emekliler bu evlerden almadı ve toplam 488 emeklinin bu konu için başvuru yaptığına ilişkin bilgiler veriliyor.
O EVLER ÇAĞDAŞ BİR MAHALLE ORTAYA ÇIKARTMIŞ DURUMDA.
Ancak,esas itibarı ile GEÇİM SIKINTISI çektiği bilinen EMEKLİLER birde buraya BORÇ ÖDEYEMEYECEKLERİNİ düşünerek,EV ALMAKTAN kaçınıyorlar,bu manada da 488 civarında başvuru olmuş sanıyoruz.
Burada ki konutların bir bölümünü KARABÜK BELEDİYESİ almış galiba.
TOKİ 1144 EMEKLİ KONUTU yaptı ve ne yazık ki BU KONUTLARIN TATLI BİR SATIŞI,MAKBULE GEÇEN bir statüsü olmadı ve bir anlık bir heves ile yapılan binalar SATIŞ İÇİN BEKLİYOR..
Bu durum TOKİ tarafından “KARABÜK’ÜN ARTI HANESİNE Mİ YAZILDI..” acaba,yoksa TOKİ Yöneticileri “BU KARABÜK NASIL BİR YER YARABBİ BİZE KONUT YAPTIRDILAR SATAMIYORUZ,SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE 11 KATLI DEVASA BİNA YAPTIRDILAR KULLANAMIYORUZ MU..?” diye düşünür..?
Ne dersiniz TOKİ Yöneticileri Karabük için ne düşünürler acaba..?
SOĞUKSU Mahallesi’nde 11 KATLI DEVASA BİNA KULLANILAMIYOR..
Boş ve DURDUĞU YERDE DEFORME OLMAYA DEVAM EDİYOR..!!

 

ÖRNEĞİN,SÖZÜ VERİLİP HENÜZ BAŞLANAMAYAN,NE ZAMAN BAŞLANACAĞI BELLİ BİLE OLMAYAN, KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNASI…!!
Hatırlayanlarınız vardır,KBÜ ŞİRİNEVLER TOP FAKÜLTESİ EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne EK BİNA YAPILACAKTI,henüz başlanamadı,böyle giderse NE ZAMAN BAŞLANIR veya BAŞLANABİLİR Mİ belli değil.
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Şimdi,keşke EK BİNA YAPILACAĞINA,Karabük’ün bir başka yerine YENİ ve BİR DEVLET HASTANESİ yapılsa daha iyi olmaz mı,gibi bir soru geliyor insanın aklına.
NASIL OLSA BÖYLE BİR PARA HARCANACAK..
O para ile yeni bir DEVLET HASTANESİ yapılsa daha iyi olmaz mı..?
Haaa..! DERSENİZ Kİ,”KARDEŞ HAYAL GÖRME O İŞ YATTI..” sesimiz çıkmaz..
O zaman,biz de MESELA DERİZ,o hesaptan hareket ediyoruz deriz..!1
Siz ne dersiniz..?

KARABÜK “SİYASETEN SÖZÜ VERİLİP/TUTULMAYAN PROJELER KENTİDİR..” VE BAYIR MAHALLE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ,BUNUN ÖRNEĞİDİR
Karabük’te GENEL ve YEREL SİYASETÇİLER o kadar çok PROJE SÖZÜ verirler ki/verdiler ki,bunların büyük çoğunluğu,ne yazık tutulmadı veya halkın unutmasına bırakıldı..
Örneği BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE verilen DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ..!!
Devlet Hastanesi YIKILACAK/YIKILMAYACAK tartışmaları arasında “BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE,BURAYA BİR DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YAPILACAK..” diye söz verilmişti,öyle değil mi..?
PEKİ BU FAKÜLTE YAPILACAK MI,BÖYLE BİR GİRİŞİM VAR MI..?
Ne arasın kardeşim ne arasın,SİYASETÇİ SÖZ VERDİ,verdiği o sözler karşısında OYLARI ALDI gitti ,BAYIR MAHALLE sakinleri giden Siyasetçinin ve verilen sözlerin arkasında YILLARDIR BAKIP DURUYOR iyimi..
BU ÖRNEKLER O KADAR ÇOK Kİ,biz daha birini yazdık..!!

KARABÜK’ÜN GELECEKTE Kİ EN BÜYÜK SORUNU MERKEZ BAĞESSAN KÜÇÜK SANAYİ İLE SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ VE BELKİ EFLANİ OLUR..
Özellikle CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN üzerinde hassasiyetle durduğu ve bunun için Yasal Düzenlemelerin yapıldığı KENT MERKEZLERİNDE KALMIŞ KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ,çok değil bir iki yıl içerisinde ÜLKENİN CİDDİ BİR SORUNU OLACAKTIR.
Çok ciddi bir sorunu olacaktır.
Örneğin Karabük MERKEZ Bağessan Küçük sanayi Sitesi’nin ŞEHİR MERKEZİ’NDE KALMIŞLIĞINI ve ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILMASI olayını bir düşünün,bu iş sancısız,kolayca olur mu,olabilir mi..?
Ama,O veya BU ŞEKİLDE BU İŞ OLACAK demektir..
Yine SAFRANBOLU Girişinin sağ tarafından bulunan KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN kaldırılacağını bir düşünün,orada bulunan yüzlerce İşyeri veya yüzlerce Esnaf bu işe direnecektir,bu işe rıza göstermeyecektir..
Çok ciddi bir sorun yaşanacaktır.
Yine EFLANİ İlçe Merkezine yapılacağı söylenen ve ÜÇ VALİ’NİN kanaati ile hareket ettiği bilinen BAKKA tarafından FİNANSE edilen KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ,denildiği gibi yapılırsa birkaç yıl içerisinde zorunlu olarak Şehir dışına çıkartılacak ve elbet bir sorun yaşanacaktır..
15 ŞUBAT 2018 Tarihinde çıkartılan bir Yönetmelik var orta yerde.
10 İL BU NOKTA DA PİLOT BÖLGE SEÇİLMİŞ DURUMDA..
Sıra diğer İllere de gelecek elbet..
Karabük İli başta,bütün İller bu iş için sıkıntılı bir süreç yaşayacak..

HÜKÜMET TARAFINDAN ÜZERİNDE ÇALIŞILAN “KIDEM TAZMİNATI DÜZENLEMESİNE..” BÜTÜN SENDİKALAR KARŞI VE TÜRK-İŞ,HAK-İŞ
Hükümet tarafından hazırlıkları sürdürülen KIDEM TAZMİNATI Yasası’na karşı,bütün SENDİKALAR ŞİDDETLE karşı çıkıyorlar,olayın tam bu noktasında SENDİKALAR Genel bir grevden söz ediyorlar..
İLK TEPKİLERİNİ SÖZEL OLARAK VERİYOR SENDİKALAR..
Örneğin HAK-İŞ KONFEDERASYONU Genel Başkan Yardımcısı ve ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bir açıklama yaparak KIDEM TAZMİNATINA dokunulmaması yolunda görüşler açıkladı..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ kıdem tazminatı noktasında tepkilerini açıkladı.
Öte yandan TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU adına ise,BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Sayın HÜSEYİN DOĞAN bir bildiri okudu.
TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU’NUN BİLGİRİSİNİ OKUDU..
İşçi kesimi,BU YASA ÖNERİSİNİ bekliyor ve TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ olarak da tanımlanan bu yasa CİDDİ GÜRÜLTÜLER KOPARTACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
Ve , bir genel grev tehdidi,tüyleri diken/diken ediyor..

METAL SEKTÖRÜNDE Kİ OLUMLU GİDİŞ,2020 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDEN KARDEMİR BÜTÇESİNE TAMAMEN YANSIR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
Ülke METAL SEKTÖRÜNDE olumlu bir FİYAT gidişi olduğundan söz eden çevreler var,olayın tam bu noktasında ÜLKE HAM ÇELİK Üretiminde gerileme olduğuna yönelik iddiaların yanı sıra KARDEMİR bu manada ÜRETİMİNİ biraz arttırmış durumda.
Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN döneminde,ÜLKE HAM ÇELİK Üretimi ciddi miktarlarda azalırken,KARDEMİR bu manada üretimini arttırdı ve belki 2020 İkinci Çeyrek bilançolarına yansımasa bile Üçüncü Çeyrek bilançolarına yansıyacaktır mutlaka.
Olayın en önemli yanı TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ elbet..
Zarar eden bir İşyeri ile TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ yapmak başka,ZARADAN KAR EDER duruma geçmiş bir İşyeri ile TOPLU İŞ SÖZLEŞME yapmak başka elbet..
BU DURUMU EN YAKINDAN KARDEMİR ÇALIŞANLARI İZLİYORLAR..
KARDEMİR bu manada çok önemli bir süreci yaşıyor ve İŞVERİNİ ile ÇALIŞANLARI ile yıllardır yakaladığı ahenkli durum bozulmayacak ,bozulmamalı ve bunun göstergeleri usuldan/usuldan gündeme geliyor işte..
KARDEMİR ORTAYA KOYDUĞU,Dünyanın en büyük 100 Firması olma hedefine gidiyor ve bu hedefe ilerleyen süreçte koşar umudumuzu koruyoruz,çalışanlarda bu hedefi umutla bekliyor..
METAL SEKTÖRÜNDE,en azından,FİYAT NOKTASINDA İYİYE GİDİŞ VAR..

TEMELİNİN ATILDIĞI 3 NİSAN 1937 TARİHİNDEN SONRA ERDEMİR/İSDEMİR GİBİ AĞIR SANAYİ TESİSLERİ İLE ÇOK CİDDİ ESERLERE İMZA ATAN
Temellerinin atıldığı 3 NİSAN 1937 Tarihinden sonra,Ülke ağır sanayi’nin gözbebeği haline gelen KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları DEVLET döneminde ERDEMİR/İSDEMİR gibi dev ENTEGRE DEMİR/ÇELİK Tesislerinin yapılmasını temin etmişti.
Hatta ERDEMİR Fabrikalarının yüzde 25 civarında ki HİSSE SENEDİNE uzun süre elinde tutan ve o dönem TÜRKİYE DEMİR/ÇELİK İŞLETMELERİ Genel Müdürlüğü olarak da anılan KARABÜK DEMİR/ÇELİK’İN bu hisseleri süreç içeresin de Dönemin Hükümetlerince elinden alınmıştı.
Daha sonra KARDEMİR olan DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI,Devletten ÖZEL SEKTÖRE gereken yıllık 600 bin ton üretim kapasitesine sahipti ve bu süreçten sonra PERDERPEY Üretim kapasitesini 3 milyon tonlara çıkartmayı başardı..
KARDEMİR OLARAK 3 MİLYON TON KAPASİTEYİ YAKALADI..
Şimdi KARDEMİR önüne “DÜNYANIN 100 BÜYÜK ÜRETİCİSİ KONUMUNA GELMEYİ KOYMUŞ..” bulunuyor ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN bu hedefini deklare ediyor..
KARDEMİR bu manada yalnızca ÜRETİM ARTIŞI ile yetinmeyerek OTOMOTİV SANAYİ,TCDD ve SAVUNMA SANAYİ’NİN temel mallarının üretimini de gerçekleştirmeye başladı..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN, 3 milyon tonluk yıllık üretim ile yetinmeyerek ilk etap da 3.5 milyon ve daha sonra DÜNYANIN EN BÜYÜK 100 FİRMASI arasında yer almak hedefini ortaya koymuş bulunuyor..
KARDEMİR gözünü geleceğe dikmiş bulunuyor..

16 kişi görüş bildirdi

  1. nagi

    ben bir iş adamıyım. bir dernek geldi benden 5 bin Tl istedi neden dedim derneğimize televizyon alacağız yardım denince seve seve verdim. sonra benden o parayı isteyen birine bir gün sonra verdim 5 binlira ertesi gün dernek başkanı geldi ..ee ben verdim dedim başkan da bize ulaşmadı dedi. sonradan öğrendim yönetici almış borcum vardı demiş. başkan da ses çıkartmamış. ben şimdi doğru mu yaptım Ahmet bey. Lütfen yayınlayın kayıtlara geçsin nede olsa basınla ilgili..

  2. Aslan sosyal demokratlar

    Bu CHP’lileri anlamakta zorlanıyorum
    Kıdem tazminatı ile ilgili öz çelik iş sendikasını ziyaret etmişler.
    Eee sendika ne demiş.
    Bunlar hala bilmiyor mu
    Hak iş Özçelik iş AKP nin sesidir.
    Sorsaydılar kaç tane CHP li delege, yönetici, temsilci var.
    Komedi gibi bir de ziyaret edenler 65 yaş üstü emekli tayfası.
    Kardeşim
    Türk işi niye ziyaret etmedinidiz.
    Kesk Eğitim işi niye ziyaret etmedinidiz

  3. Karabükte basın

    Karabükte basın ne yazıkki bir iki işini ciddi yapanın dışında tam bir facia işte nagi isimli arkadaş kendi yaşadığını yazmış yazık bu mesleğe hakkaten çok yazık ayağa düşürdüler adamın kendi bürosu yok oturacak çayını içeceğin bir yeri yok ee ben basınım lan gidin işinize be para para para birde üçer beşer gezip para talep edenler yokmu tam hayretlik bi iş yani.Bir elin beş parmağı kadar işini ciddi yapanı yok bunların

  4. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ BUGÜNKÜ YAZINIZDA KONU ETTİĞİNİZ BELENKÖY TOKİ KONUTLARININ TAMAMININ ÇEKİLİŞİ YAPILMIŞ OLUP,EMEKLİLERİN TALEP ETMEDİĞİ KONUTLAR KAPANIN ELİNDE KALMIŞ YANİ KISACASI HEPSİ SATILMIŞ,TALEP FAZLA BİLE OLMUŞ TALEP EDİPDE HAKETMEYENLERİN LİSTESİ BİLE TOKİNİN İNTERNET SAYFASINDA VAR.YANİ KONUM OLARAK BELKİ İYİ BİR YERDE DEĞİL AMA KONUTA İHTİYACI OLAN KARABÜKTE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ BU KONUTLARA SAHİP OLABİLMEK VE İYİ BİR KONUTTA OTURABİLMEK İÇİN,TOKİNİN SATIŞA ÇIKARTMIŞ OLDUĞU BU KONUTLARA TALEP ETMİŞ OLUP, BURADA YENİ BİR MAHALLE DOĞMUŞTUR..

  5. Çevre Bakanı Karabük'ün Eniştesi ve Bakan Master Plan Demişti

    Çevre Bakanı Karabük’ün eniştesi ise ve kendisi Karabük Merkezine çarşısına gelip etrafa baktığında karabük’ün bir mater şehir planına ihtiyaç var demişti. Merkezde Kentsel dönüşüme ihtiyaç olan mahalleri yerinde görmüştü.
    Evler satılır Karabük yöneticileri idarede sorumlular siyasiler bu iki yılı kentsel dönüşümde ve bir çok şehir planları alt yapılarında fırsatı kaçırmamalı Evler satılır Belenköy evleri de satıldı. Her yıl sosyal 100 bin sosyal konut projeleri var. Karabük merkezi güzelleşebilir modern bir görüntü elde edilebilinir.
    Her yıl bir mahalle dönüştürülebilinir. Yeni kentsel dönüşüm düzenlemeleri de yapıldı. Bu bakan varken çok büyük fırsat kaçırılıyor çevre ve hava kirlilikeri baca dumanları yok edilebilinir. Karabük bu konuda takip komisyonu kurup takip ve engelleri de eş zamanlı izlemeli mutlaka bahane çıkartıp bir kaç kuruluş menfaatleri için…
    Karabük bu zamanı çok iyi değerlendirmeli… bugün den, bu saatten itibaren…

  6. İyiye gidiş varmı hakkaten

    Ahmet abi Kardemirde iyiye gidiş varmı hakkaten.Gerçi sen sektörün tamamında fiyatın iyiye gittiyini yazıyorsun Kardemirde bir iyiye gidiş ben Kardemir çalışanı olarak göremiyorum.Mesela Yönetim uyumlumu Genel Müdür varmı buna ragmen hisse senetleri bilhassa A Grubu yükseliyor ama galiba Kardemirin el değiştirmesine matuf bir çalışma var A gurubunda yahutta biriler manipülasyon yapıyolar bir zaman sonra çakılır.Ben pek iyiye gidiş görmüyorum abi

  7. Karabük Bizim

    Memleketimiz büyüyecek gelişecek ise bu yalaka olmayan tarafsız basın ile olacak. Allah sayılarınızı artırsın Ahmet Bey

  8. AHMET ABİ ÇOK FARKLISIN

    AHMET ABİ KARABÜKTE BASIN DENİLDİĞİNDE NEDEN AKLA SEN GELİYOSUN BELLİ.KARABÜK BASININDAN ÇOK FARKLISIN.BUGÜN SABAH GAZETESİNDE BİR BAYANIN YAZISI VAR.DİLEK GÜNGÖR İSİMLİ BAYANIN MAKALESİNİ SEN AYLAR ÖNCE YAZDIYDIN.MAYISIN İLK GÜNLERİNDE YAZDIYDIN.TÜRKİYE VARLIK FONUNA YENİ YASAL DÜZENLEME GELDİ BU DÜZENLEMEYLE KARABÜK ÇOK ETKİLENİR FALAN YAZDIN DAHA SONRA AYNI ŞEKİLDE BAŞKA YAZILARINDA ÇIKTIYDI.BUGÜN SABAH GAZETESİNDE DİLEK GÜNGÖR İSİMLİ BAYAN SENİN AYLAR ÖNCE YAZDIKLARINI YAZMIŞ.
    SEN KAÇ YILDIR İKİ HAKİM HİSSEDARA ÇAĞRI YAPTIN BİRLİKTELİYİ BOZMAYIN İKİ TARAFTA ZARAR GÖRÜR DİYE.İŞTE O YAZILARINDADA NE KADAR HAKLI OLDUNU O BAYAN YAZAR YAZMIŞ.AHMET ABİ SENİ TEKRAR TEBRİK EDİYORUM.SEN O YAZILARI YAZINCA DİKKATE ALMAYANLAR BUGÜN O BAYAN YAZINCA SATIR SATIR KELİME KELİME OKUYOLARDIR HERALDE.

  9. Abi Sabah Gazetesindeki yazıyı okudum

    Ahmet abi sana gelen yorumdan sonra Sabah Gazetesindeki DİLEK GÜNGÖR isimli bayanan makalesini okudum.Gerçekten sen aylar önce bunlara deyinmiştim.İki aileye iyi oldu Basın üstünden birbirlerine hakaret edenler ellerindeki kuş uçunca biz ne yaptık derler amma iş geçmiş olur.Şu işe bak ya 25 yıl sonra Kardemir devletleşicekmi yani yoksa Tosyalılaşacakmı Karabüklü iki ayile kına yaksınlar şimdi

  10. tiryaki

    ahmet abi biliyorum zararli bir aliskanlik sigara keske kimse icmese bende dahil. ama bunu bize zoraki biraktirmaya calisrirmak sizce ne kadar dogru. kapali alanlarda arabalarda icilmemesi icmeyen insanlar icin cok guzel bir uygulama idi. lakin garibanin 5 liralik bi keyfi aliskanligi vardi onada fais ceza keseceklermis. para olsa bizde içerdik kent malbora imkanimiz yok. 18 lira nere 5 lira nere. hincımdan 1 paket iciyorken bu gun 2 paket icmisim bu kadarda vatandasin uzerine gelinmez kim kalitesiz sigara icmek ister gelgelelim butce buna yetiyor. yasaklama demir yumruk ile sigarayla mucadele olurmu. sucmu sigara icmek kisitli mekankar ve araclar haricinde. gariban tutunu icenlere ceza veriliyor. o zaman tutunu komple yasak etsin parasi olanda icmesin. fakir tutun icmesin zengin icsin bumudur yani. beni 60 liraya calistiran patron gunde 2 paket malbro icecek parasini bendwn cikaracak . benim anam aglayacak 5 liralik tutun icersem ceza yiyecem bumu demokrasi. asil demokrasi malbro icen adamin odedigi vergiye bakmaktir bunun parasini nerden buldun nasil iciyon. demektir. ama biz garibanlar dur deyecegimiz zamani biliriz elbet. bicak kemige dayandı. karabukte sosyal hayat yok tiyatro yok spor dip yapmis korona hortlamis dune kadar cami bile yasakti. ne yapsin bu millet zaten yari ac yari tok geziyor carsida emekli bide parasiz afrikali talebeler.milleti geriyorlar haberleri yok kimse kimsenin ozel gayatini kisitlayamaz biz nasil kapali ortamlarda bazen unutup tutun icerken itiraz eden oldumu ozurdileyip cikiyorsak icmeyenlerinde icenlere saygi duymasi gerekir. devlet once gitsin okul cagindaki cocuklarin seviyesine inen uyusturucu ile mucadele etsin. zoraki bana sigara biraktiramaz kimse.. bana rahmetli babam bile biraktiramadi. hukumetmi biraktiracak bakacaz kim kimi birakiyor…..

  11. Onnar tepişsinler

    Yolbulanlarla Güleçler fırdöndü basına malzeme verip onnarın tesiriyle itişmeye tepişmeye devam etsinler.Bakın elin gazetecidi Sabah gazetesinde olacakları yazıvermiş Dilek Güngör hanım nelerin olacağının işaretini vermiş.Mutullah amcayla Kamil bey 25 yıl gecelerini gündüzlerine katıp 600 bin ton kapasitesi olan fabrikayı 3 milyon tona çıkarttılar şindi birisi gelip hazıra konuverecek.
    Ahmet abi sen nisan mayıs aylarında işaretini verdin.Türkiye Varlık Fonu geliyor dedin hatta sermaye mücadele etmez müzakere eder filan diyerek Yolbulanlarla Güleçlerin birlik hareket etmesini söyledin.Sen söyledin dikkate alan olmadı şindi O bayan yazdı Karabükte herkes bunu konuşuyor.
    Hani ne oldu 25 yıl Yolbulanları Güleçleri çalıştırdılar batak fabrikayı adam ettirdiler sonra onnarı kavgaya tutuşturdular şimdide sizin emekliliğiniz gelmiş deyip kapının önüne koyacaklar buraya biriler gelip konucak fırdöndü gazeteciler kına yaksınlar bi o yana bi buyana de onnara pirim verenlerinde aklının ortasına s.çayım

  12. Gönderen

    Sn.Tiryaki siz en iyisi sigarayı bırakınız. Hem paranız cebinizde kalır hem de nefes yollarınız, ciğerleriniz rahatlar. Bırakmak zor gerçekten ama zoru başarırsanız belki çevrenizdeki bir iki tiryaki de size imrenip, onlar da bırakmaya çalışır. Böylece iyi birşeye vesile olursunuz, çevrenizdekilere iyi bir örnek olursunuz. Üzüm üzüme baka baka karardığı gibi, üzüm üzüme baka baka da ağarır……

  13. H. Nihal ATSIZ

    ACİZLERİ LAYIK OLMADIKLARI MEVKİLERE GEÇİREN BİR DEVLET BATAR.

    Acizlerin başı gitti ama yönetimde nefsine karşı acz içinde olanlar ve giden acizin avanesi olan acizler gitmedikçe başarı gelmez. Şirketi ancak varlık fonu paklar.

  14. Safranbolulu

    Ahmet bey. Bildiğiniz gibi Hilton Otel yapılmadan önce Safranboluda bir lunaparkımız vardı. Otel yapılırken bu alandan lunapark kaldırıldı. Çocukluğumuzda eğlendiğimiz, misafirlerimizi götürdüğümüz ve şu an çocuklarımızı götüremediğimiz bu eğlence alanı artık yok. Karabük kent meydanındaki zaten kapatıldı. Bu noktada sayın Şefik Dizdar’ın Karabük’e, Safranbolu’ya böyle bir borcu olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu konuyu gündeminize alın. Karabük biraz yaşanılabilecek kadar eğlenceli bir hale gelmeli…

  15. Ahmet abi A Grubu gidiyor

    Ahmet abi Kardemir A Grubu aldı başını gidiyor artışı yüzde 100 buldu nerdeyse.Senin dediyin Varlık Fonuna hazırlık galiba.Bazı kanallardan soruyoruz bizim hissedarlarda merak ediyolarmış.A Grubunun işlem gören 120-130 milyon lot hisse senedi var.Birisi bunları 100 milyon dolara ele geçirirse Kardemir yönetimi nolur abi.
    Bizimkiler itişmeye birbirlerini SPK ya şikayete devam etsinler.Sabah gaztesinde Dilek Güngör hanım öyle diyor SPK da şikayet dosyaları dolu gibi laflar ediyor.Ne güzel iş ya,25 yılda 600 bin tondan 3 milyon tona çıkart cefasını çek elin adamı 100 milyon dolara 3 milyar dolarlık fabrikayı ele alsın.Bizimkiler çekişmeye devam.Sen boşuna birlikte olun diye nefes tükettin be abi

  16. Kardemir de bizim Karabükspor da

    Karabükspor şehir için ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı Şehri de bir arada tutuyordu. Kardemir yöneticilerine çalışanlara ve koskoca bir şehre moral veriyordu. Görüyorsunuz birlik ve beraberlik bir türlü sağlanamıyor. Fabrika nın adı varlık fonuyla birlikte anılmaya başlandı tık yok şehirde. Zararın neresinden dönerse kardır sahip çıkalım şehrin değerlerine Karabükspor a.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.