Her Telden (5.Ekim.2015)

Her Telden (5.Ekim.2015)

Yayın: 05.10.2015 08:36
Paylaş:
A+ A-

ÇAMKENT SINIRLARI İÇİNE “TIBBİ ATIK DEPOSU YAPIMINA BAŞLANMIŞ..” ŞİKAYET ÜZERİNE DURDURULMUŞ..!!
Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi TIBBİ ATIK DEPOSU yokmuş,şimdiye kadar,TIBBİ ATIKLAR NE YAPILIYOR/YAPILIYORDU kimsenin doyurucu bir bilgisi olduğunu sanmıyoruz.
HER HALDE ASİT KÖYÜ’NÜN TEPESİNE DÖKÜLÜYORDU..!!
Daha sonra,BİRİLERİNİN AKLINA gelmiş ve bir TIBBİ ATIK DEPOSU yapılması yolunda girişim başlatılmış,ÇAMKENT SİTESİ’NİN hemen yanıbaşına inşaat başlatılmış.
DEVREYE,galiba,ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ GİRMİŞ..
TIBBİ ATIK DEPO İNŞAATI DURDURULMUŞ..
Yapılan iş özellikli bir iş ve TIBBİ ATIK DEPOSU yapabilecek lisanslı bir İNŞAAT FİRMASI MI yapıyor,yoksa,birkaç KAS GÜCÜ olan işçi BİR/İKİ İnşaat işinden anlayan insan mı yapıyor/yapıyordu bu işi..?
İNŞAAT DURDURULMUŞ,ANCAK,YAPILAN YIKILMAMIŞ..!!
Bu Karabük’ün işlerine akıl/sır erdirmek mümkün değil iyi mi,bir TIBBİ ATIK DEPO inşaatı bile SORUN HALİNE GELDİ bu Kentte ve bu işi bile ELİNE/YÜZÜNE/GÖZÜNE SIVAŞTIRDI/BULAŞTIRDI Karabük..
Peki AYRI DEPOLANMASI gerektiği gün gibi orta da olan TIBBİ ATIKLAR şimdi ne oluyor,bunun sorgulanması gerekmez mi,TIBBİ ATIKLAR şu an ne oluyor..?
Ne olacak,DÖK GİTSİN ASİT KÖYLÜLERİN TEPESİNE..!!

ARAÇ ÇAYI’NDA “PERİYODİK OLARAK YAŞANAN TOPLU BALİK ÖLÜMLERİ VE BALIKLARIN SAHİPSİZLİĞİ..” ÖYLE Mİ..?
Yüce Rabbimin KARABÜKLÜLERE bir ARMAĞANI gibi duran ARAÇ ÇAYI’NI,hepimizin elbirliği ile, ÜSTÜ AÇIK PİSLİK YUVASI haline getirme başarısını yakaladı Karabük..
ÖYLE DEĞİL Mİ YANİ..?
Şimdi birkaç yıldır “PERİYODİK OLARAK,TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ..” musallat oldu ARAÇ ÇAYI’NA,ne yazık ki,belirli mevsimlerde ve belirli zamanlarda ARAÇ ÇAYI TOPLU BALIK ÖLÜMLERİNE sahne oluyor..
BALIKLAR SAHİPSİZ,BU BALIKLAR TAMAMEN SAHİPSİZ..
Kaderlerin,insanlar tarafından AVLANMAK olan balıklar,şimdi,birde ZEHİRLENMEK tehlikesi ile kucak/kucağa yaşıyorlar ve o zaman toplu olarak ÖLÜYORLAR/ÖLDÜRÜLÜYORLAR..
Dedik ya SAHİPLERİ YOK BALIKLARIN..
Gerçi Karabük özelinde BALIKLARIN SAHİBİ YOKTA,İNSANLARIN SAHİBİ ÇOK MU,böyle bir soru üzerinde saatlerce konuşulabilir ve örneğin ÇÖPLÜKLER OLAYI GÜNDEME getirilebilir..!!
Örneğin ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ TIBBİ ATIK DEPOSU olayı gündeme getirilir ve böyle ATIKLAR için eğer AYRI/ÖZEL BİR DEPO gerekiyorsa,şimdiye kadar neden yapılmadığı konuşulabilir..
Halen TIBBİ ATIKLAR ne oluyor diye sorulabilir..!!
Örneğin Karabük KATI ATIK BERTARAF Tesisi ne oldu denilebilir..!!

KARABÜK KIRSAL KESİMİ “HAVA KİRLİLİĞİ OLAYINDAN MÜTHİŞ YAKINIYOR..” VE ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMİ
Karabük KIRSAL KESİMİ yapılan yollardan,kanalizasyon ve su çalışmalarından ne kadar memnunsa,ÇEVRE KİRLİLİĞİ olayından da o kadar yakınıyor.
“KARABÜK’TE YAĞMUR DEĞİL,ASİT YAĞIYOR..” diyenler var.
Yağmursuz zamanlarda,hava da gezinen partiküllerin,YAĞMURLA BİRLEŞEREK ASİT ŞEKLİNDE TOPRAĞA DÜŞTÜĞÜNE ilişkin çok ama çok ciddi iddialar var..
KARABÜK KIRSAL KESİMİ BUNLARDAN YAKINIYOR..
Karabük ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ elemanları denetimler yapıyorlar,cezalar yazıyorlar,ancak,bunların caydırıcılık özelliği sınırlı ne yazık ki..
CEZALAR ÖDENİYOR,POZİSYON AYNEN SÜRDÜRÜLÜYOR..
Geçtiğimiz gün yine yazdık,hepsini bir kenara bırakalım,KARES ALIŞ/VERİŞ Merkezi’nin JENERATÖRÜ bile tam bir KİRLİLİK canavarı ve çalıştırıldığında öylesine gürültü çıkartıyor ki,adeta,sesi ANKARA’DAN duyuluyor..
Bakın SİYASİ ÇALIŞMALARIN PİK YAPTIĞI DÖNEMİ yaşıyoruz.
HİÇBİR SİYASİ PARTİ bunlara değiniyor mu..?
KATI ATIK BERTARAF Tesisini bile konuşmuyor SİYASET..
Hep birlikte,AYNI HAVAYI,AYNI ÇEVREYİ kullanıp gidiyoruz..
Olayın en basit,en güzel izah tarzı bu işte..!!

MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYIN ADEM KAR ; “30-40 BİN KİŞİ HASTANEDEN MÜTHİŞ ETKİLENMİŞLER..
Cuma günü Karabük Eczanesi’nin önünde MHP İl Başkanı Sayın BURHANETTİN ARSLAN ile MHP Milletvekili Adayı Sayın ADEM KAR ile karşılaştık.
KUCAKLAŞTIK,SEÇİM ÇALIŞMASINA GİDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER.
Daha sonra da MHP Milletvekili Adayı Sayın ADEM KAR “BİLİYORSUNUZ BURALAR BENİM ESKİ İŞYERİ KOMŞUMDUR.ŞİMDİ ,BİR GERÇEĞİ DAHA NET GÖRÜYORUM..” dedi..
“HAYIRDIR Sayın DOKTORUM..” dedik kendisine ve “BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ’NİN BU DURUM,KAPANMANIN EŞİĞİNDE OLMASI BURALARI SOSYO/EKONOMİK AÇIDAN ÇOK OLUMSUZ ETKİLEMİŞ..” dedi Sayın ADEM KAR.
Bayır mahalle Devlet Hastanesi’nin getirildiği duruma değindi ve “30-40 BİN KİŞİLİK BİR TOPLULUK,HASTANENİN DURUMUNDAN ANORMAL OLUMSUZ ETKİLENMİŞ..”ifadelerini tekrarladı.
Sonra da “ABİ BU OLUMSUZLUĞU GİDERMEK ÜZERİMİZE,ADETA,FARZ OLDU.EĞER ALLAH BİZE MİLLETVEKİLLİĞİ NASİP EDERSE BUNU MUTLAKA BİR ŞEKİLDE TELAFİ ETMEMİZ LAZIM,EDECEGİZ DE..” şeklinde görüşler dile getirdi.
Sayın ADEM KAR’IN tespitleri kesinlikle doğru..
O CİVAR,ADETA,SÖNDÜ,HAYAT DİBE VURDU..

AK PARTİ YARINDAN İTİBAREN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA VİTES BÜYÜTÜYOR VE YENİ PROGRAMI ANLATACAKLAR..
AK Parti Milletvekili Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,SEÇİM GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR ve özellikle Safranbolu pilot bölge olarak seçilmiş sanki.
Sayın BURHANETTİN UYSAL seçmenden BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Bunlara ilaveten,YARINDAN İTİBAREN AK Parti Seçim çalışmalarında VİTES BÜYÜTÜYOR,AK Parti PROGRAMINI bugün açıklıyor ve bu anlamda ÇALIŞMALAR ÇOK YOĞUN BİR HALE GETİRİLECEK.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL yarından itibaren çok ciddi bir çalışma içine girerek AK Parti’nin SEÇİMİ 2-0 kazanması için gayret edecekler.
YENİ PROGRAM ÇERÇEVESİNDE sıkmadık el,çalmadık kapı bırakmayacak AK Partililer ve İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,bu anlamda SEÇİM KARARGAH Merkezi’nin gerekli tüm hazırlıkları bitirdiğine dikkat çekiyor.
AK Parti,yarından itibaren SAHAYA DAHA GÜÇLÜ biçimde iniyorlar ve şimdiye kadar Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN yürüttüğü çalışmalara Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE yoğun katılımla güç verecek.
AK PARTİ BÜTÜN AĞIRLIYLA SAHAYA İNİYOR..

KARABÜK BELEDİYESİ,YENİ HİZMET BİNASINA KISA SÜRE İÇİNDE TAŞINIYOR VE ŞU AN KULLANILAN BİNA OLAYI
Karabük Belediyesi tarafından MENDERES Caddesi üzerinde yaptırılan HİZMET BİNASI kısa süre içinde yapıldı ve yine kısa süre içinde hizmete alınacak.
Başkan Sayın RAFET VERGİLİ önce ki gün binayı gezdi/gezdirdi.
Basın mensupları ile birlikte binayı gezdiler.
Gerçekten şık ve Karabük’e yakışan bir HİZMET BİNASI çıktı ortaya,ŞİMDİ,ESKİ BİNA SORUNU ÇIKACAK ORTAYA,zira burasının komple kiralanması gibi bir düşünce var anladığımız kadarı ile.
ÖYLE OLUNCA,ALTINDA Kİ KİRACILAR NE OLACAK..?
Eğer bina komple kiralanırsa,kiralayan,her halde altında ki BELEDİYE DÜKKANLARINDA bulunan işyerleri hakkında yeni bir uygulama yapar mutlaka.
Ancak,yeni BELEDİYE HİZMET BİNASI gerçekten şık,görkemli ve Karabük’e yakışan bir yapı oldu,en büyük avantajı da altında bulunan oto garajı.
Şimdi ki binanın oto garajı yoktu ve sıkıntılar çekiliyordu,bir misafir geldiğinde,Karabük trafiği alt/üst oluyordu,araç çekilecek yer sıkıntısı yaşanıyordu.
Ayrıca,hemen ilerisinden ZONGULDAK Caddesi’ne geçit verileceği haberi,Karabük’te son aylarda duyulan en önemli müjde sayılmalı,bu yol Karabük trafiğini büyük ölçü de rahatlatacaktır mutlaka.
BELEDİYE HİZMET BİNASI YAKINDA DEVREYE ALINIYOR.
Şimdi ki bina altında ki kiracılar huzursuzluk yaşayabilirler..
Böyle bir gelişme de olabilir ilerleyen süreçte.

EMEKLİLER DERNEĞİ TARAFINDAN YAPTIRILMASI DÜŞÜNÜLEN KONUTLAR,BİR TARTIŞMAYI DA BERABER GETİRDİ..
EMEKLİLER Derneği tarafından YAPTIRILACAĞI AÇIKLANAN,konutlar için,hemen bir tartışma başladı/başlatıldı,özellikle Dernek Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT’A istifa çağrısı bile yapan yorumlar geldi.
Sayın CELAL BULUT NEDEN İSTİFA ETSİN Kİ.
Sayın Başkan çok önemli,çok ciddi ve binlerce kişiyi ilgilendiren bir PROJEYİ GÜNDEME getirdi,hayata geçirmek için gece/gündüz çalışıyor/çaba harcıyor,neden istifa etsin anlayamadık.
İSTİFA ÇAĞRISI ÇOK ANLAMSIZ,HATTA ÇOK KABA.
TOKİ Dernek Yöneticilerine “TALEP TOPLAYIN..” demiştir,kendisinin veya eşinin üzerine konut olanların talebini almayan demiştir,Dernek Başkanı ve Yöneticileri de bu manada talep toplamışlardır/toplamaktadırlar.
YER KONUSUNDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANMIŞTIR.
Kısa süre içinde TOKİ HEYETİ Karabük’e gelecektir,bulunan yerler üzerinde çalışmalar yapılacaktır ve gelişmeler kısa süre içinde bu noktaya kadar taşınmıştır.
Sayın CELAL BULUT’A istifa çağrısı için hiçbir gerekçe yoktur,hatta,ALKIŞLANMASI GEREKEN BİR ÇABANIN içindedir Sayın BULUT ve Yönetim Kurulu Üyeleri.
EMEKLİ KESİMDE BÜYÜK HEYECAN VAR.
OLAY HEYECANLANMAYACAK GİBİ DEĞİL DOĞRUSU..

CHP BU SEÇİMLERE ANORMAL BİÇİMDE ASILIYOR VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI,ÖRGÜTLERDE YOĞUN BİR GAYRET
CHP Milletvekili Adayları Sayın ERDOĞAL DİNÇEL ile Sayın GÜLSÜN BENİÇ müthiş bir çalışma temposu içinde görülüyorlar,Örgütler yine öyle ve CHP TOP YEKÜN OLAYA SARILMIŞ.
ÖYLE BİR RESİM VERİYORLAR.
Örgütler Ana Kademe,Kadın ve Gençlik Kolları ile,bu seçime dört elle sarılmışlar,adeta,canlarını dişlerine takarak çalışıyorlar,buruda en ciddi ve en büyük sorun BAŞKA PARTİLERE KAYAN OYLARIN GERİ DÖNDÜRÜLMESİ.
CHP’LİLER bu noktaya önem veriyorlar.
Ve bu noktada CHP OYLARI en rahat biçimde MHP’YE kayıyor.
Ancak,olayın hiçbir noktasında MHP’DEN,CHP’YE oy kayması olmuyor ve bunu CHP’LİLER açık bir dille gündeme getirerek “ARTIK O NOKTADA CHP’LİLER DE UYANDI..” gibi bir dizi görüşler gündeme getiriyorlar.
ÖZELLİKLE,HALEN YÜRÜRLÜKTE OLAN TBMM ve TBMM BAŞKANI SEÇİMİ CHP’LİLER için tam anlamı ile bir turnusol kağıdı gibi olmuş.
Sonrasında edilen DİNLİ/DİNİ OLMAYAN PARTİ olayına takılmış CHP’LİLER,gelişmelere bu pencereden bakıldığında CHP’LİLER içinde bir kandırılmış sendromu yaşayan çok insan görüyorsunuz.
CHP SEÇİME MÜTHİŞ ASILIYOR..

KARABÜK BELEDİYESİ’NE AİT YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNA VE KARABÜK VALİLİK BİNASININ DEPREME DAYANMASI
Geçtiğimiz aylarda,Karabük gündemine giren Mülkiyeti Karabük Belediyesi’nin olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ bina ile Karabük Valilik Binasının DEPREME DAYANIKSIZ oluşu,birden gündemden kalktı.
İSTENİLEN KARABÜK VALİLİĞİNİN O BİNAYI KULLANMASIYDI..
Karabük Belediyesi YEŞİL MAHALLEDE Kİ o binaya,Karabük Valiliğine versin ve VALİLİK BİRİMLERİ o binaya taşınsın gibi bir düşünce bir fikri egzersiz yapılıyordu.
BİRDEN ORTADAN KALTI BU DURUM SANKİ.
Allah Korusun,birinci derece deprem kuşağında olan Karabük’te meydana gelebilecek bir deprem,KARABÜK VALİLİK BİNASINDA ciddi hasarlara yol açabilir,bu durum çeşitli raporlarla da sabit hale gelmiş zaten.
YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNA İSE RESMİ MAKAMLARA UYGUN..
ÖYLE İNŞA EDİLMİŞ.
O zaman Mülkiyeti Karabük Valiliğinin olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ o binayı Karabük Valiliğinin kullanması en akla yakın,mantığa uygun bir davranış değil midir..?
Bu konu birden gündemden kalktı nedense..!!

19 kişi görüş bildirdi

  1. tesekkur

    Sayın Golbek,
    Emekliler derneği ile yazıklarınızın her kelimesine katılıyorum.Karabuk için kim hizmet etmeye çalışırsa milletimiz tarafından tokanlanmaya çalışılması normal. İyi ki sizin gibi gerçekleri gören insanlarımız var.

  2. Keltepe oyları...

    AKP’nin aldığı oylarda bir ağırlığı olan OSMAN KAHVECİ sıralamaya alınmadı kendisine yapılan haksızlığa kendi yöresi olan “KELTEPE” seçmenlerinden olağanüstü bir tepki var…Daha 3 ay önce bizim oylarımızla 1. sıradan seçilmişti ,ne olumsuzluğu vardı da üstü haksızsca çizildi denmektedir…..Evet insanlar gözünü açıyor artık….Siyaset sultacılarına oy yok….Yöresine sahip çıkan dertlerine ortak olan CHP adaylarına dönük teveccüh giderek artmaktadır…

  3. EV ve ARABA TALEBİ DE........

    TOPLU KONUT İDARESİ EMEKLİLER CEMİYETİNE HANGİ ŞARTLARDA TALEP TOPLAYIN DEMİŞTİR?????DEVLETİN EN BÜYÜK BÜTÇELİ BİR CİDDİ KURUMU” -sen kardeşim git Karabük’e talep topla falan diyemez”….CİDDİ BİR KURUM PROJEYİ ORTAYA KOYAR ,KİMLER HANGİ ŞARTLARDA NASIL,NE ZAMAN,KAÇ PARAYA,NEREDE,HANGİ TAKSİT VE PEŞİNATLA,KAÇ METREKARE????? EV İÇİN OLDUĞUNU BİLEREK GERÇEK BİR TALEP TOPLANABİLİR……..BUNDAN ÖTESİ BİRİLERİNİN RANT ve OY HESAPLARININ ORTAKLIĞIDIR…….ZAMANLAMAYA DİKKAT EDER MİSİNİZ??????ŞU KEPAZELİĞE BAKIN…..ŞU UCUZLUĞA BAKIN SİZ……..ARABA DA VERİLİYORMUŞ HEMDE SIFIR KİLOMETRE 2016 MODEL….CELAL BULUT ,BAK BU KAMPANYA İÇİN DE TALEP TOPLA ,BU KAMPANYA ÇOK OY VE PARA GETİRİR…..HEYKELİNİ BİRİLERİ DİKME SÖZÜ DE ALDIN(Vergili)….ohhhhhhh ne ala memleket……EV,ARABA, YANINA DA…………?????????.”SOYULUYORUZ EY HALKIM UNUTMA BENİ”…………

  4. keltepe oyları na

    o vekil peçete yi önüne alsın kullanılıp atılmanın bidon olmanın içeriğinde olduğu nu anlamaya çalışsın…. anlamaz da belki son güneşlerden bir çimlenme varsa bu bir ÜMİT tir.

    bir vekil düşün 35 yıl siyasette 25 yıl Filyos projesini her seçim boyunca kullandı. adam şimdi emekli daha yeni emekli KİMMMİ KÖKSAL TOPTAN ona verilen oylar ı 25 yıl hesap sorsalar ya daha sizinki 3 aylık ben 25 yıldan bahsediyorum…
    TWEETTER DAN ALINTI : İLBER ORTAYLI:” ULEN BİR BÖCEĞİN 1 HAFTA DIR KAFASIZ YAŞADIĞINA İNANIYORSUNDA BİR MİLLETİN 2002 DEN BERİ KAFASIZ YAŞADIĞINA NEDEN İNANMIYORSUN”

  5. utanacaksın

    Toki baskanına milletvekili ile gidilmiş, taa ortada seçim bile yokken, koalisyon görüşmeleri sürerken. Ayrıca da bir emekli olarak ne olursa olsun kardeşim Akparti yapsın Akpartiye oy toplamak için yapılsın önemli değil.önemli olan emeklinin ev sahibi olmasıdır.Allah razı olsun baskandan, emekliye hizmet için uğrasıyor. bu işten AKP karlı mı çıkacak.çıksın.Evler yapılsın da.
    ben memnunum .adamların ayda aldıgı aidat da 1.5 tl. sen de diyorsun ki soyuluyoruz. terbiyesiz. olma üye. kim soyuyomuş seni.senin cebin için o kadar indirim yaptı bu dernek.

  6. KARAALİ

    Hani şehrimize emeklilerin yaşayabileceği 5000 kişiye hitap edecek konutlar yapılması isteniyor ya.zamanında 1972 yılında Demir çelik fabrikalarında çalışan işçilere 5000 evler kurulmuştu ya.şimdi burada yaşayan insanlar o zamanda burada ev sahibi olmuştu.aradan 40 yıl geçti ve bu binalar artık miadını doldurdu.Buralar imara düzenli bir şekilde açılsada da yeniden emekiler ve orada yaşayanlar modern konutlara taşınsalar bunun için bir çalışma yapılabilse,arazinin yetmediği yerde TOKİ ye başka arsalar temin edilse.sadece bu fikirdir..

  7. SİYASET İŞPORTASI

    Bu Karabük’te garip bir anlayış var ….Birileri 7000 den fazla taleple konut dağıtıyor,birileri Araç çayı,Kanyon diyor,birileri,Filyos limanı,havaalanı,Eskipazar Serbest Bölgesi demişti……..Siyaset işportası …..Var mı artıran?????? Hangi birinde somut bir gelişme görüldü…..Her aday bir CV hazırlıyor adeta ancak referanslar bölümü bomboş….Siyaset Akademisinin bu yeni mezunları hangi yüzle halkın karşısına yeniden,yeniden çıkıyorlar?????? Filyos dediler,Mehmet Ceylan bu proje iptal edildi demedi mi???? Araç Çayı mı dediler birileri??????Tam bir vaad sömürüsü…..Sabah kahvaltısı,öğle ve Akşam yemeğinde menüler hazır….. Şu talihsizliğe bakın ya…..Yalanın bini bir para….

  8. VAYYY VAYYY

    NEDEN ARAŞTIRMADAN ÖĞRENMEDEN YORUM YAPIPTA KENDİNİ DÜŞÜRÜRSÜN BRE CAHİL,,,
    DAHA ÖNCE TÜRKİYE ÇAPINDA TÜED VE TOKİ KENDİ ARALARINDA PROTOKOL İMZALADI.EMEKLİYE EV YAPILABİLMESİ İÇİN.
    BU PROJENİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN TÜED ŞUBELERİNİN İLK OLARAK TALEP TOPLAMASI GEREKİYORDU.ÖN ŞARTLARDAN BİR TANESİ DE ÜZERİNE KAYITLI EV OLMAMASIYDI.(EŞ ÜSTÜNE EVDE KANUNEN ORTAK SAYILDIĞI İÇİN BUNU SÖYLEMEYE ZATEN GEREK YOKTUR.)
    ŞU ANDA YAPILAN BU KADAR İNSANIN EV SAHİBİ OLMAK İSTEDİĞİNİ TOKİYE BİLDİRMEKTİR.TOKİNİN MUTLAKA ŞARTLARI OLACAKTIR İNCELEMESİ OLACAKTIR.HERKES DE BUNU BİLİR VE BİLMELİDİR.
    BURADA YAPILAN TÜRKİYEDE İLK DEFA KARABÜK ŞUBESİ BU PROJEDEN YARARLANMAK İSTEDİĞİNİ TOKİYE BİLDİRMİŞ VERİLEN CEVAP NETİCESİNDE VALİLİK KANALIYLA GİRİŞİMLERE BAŞLAMIŞTIR.KARABÜK ŞUBESİ İLK GÜNDEME GETİRDİĞİNDE ORTADA SEÇİM FALAN YOKTU.KARABÜK VALİSİ BELEDİYE BAŞKANI PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLMİŞ VE DESTEKLERİ ALINMIŞ.ŞİMDİ SEÇİM VAR DİYE BAŞKA BAŞKA YERLERE ÇEKİLMESİN.
    ACAB HANGİ KAFA YAPISI 7000 TALEP VAR DİYE 7000 KONUT YAPILMASINI BEKLER ANLAMAK ÇOK ZOR.
    BU OLAYDA BUGÜN HEMEN OLSUN DİYE BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMAMAK GEREKİR.ZAMAN ALACAK BİR PROJEDİR.
    HERKESİN DESTEK OLMASI GEREKİR.NETİCEDE 300 VEYA 500 EMEKLİ EV SAHİBİ OLSA BİLE BÜYÜK KAZANÇTIR.
    BİLMEDEN ÖĞRENMEDEN ARAŞTIRMADAN BURADA YORUMLAR YAZIP İNSANLARI KARALAMAK MORALLERİ BOZMAK CAHİLLİKTİR ART NİYETTİR .
    EĞER ÖĞRENMEK İSTEYEN VARSA DERNEĞE GİDİP SORABİLİR ÖĞRENEBİLİR.DERNEK BURADA TOKİ İLE EMEKLİ ARASINDA ARACIDIR.
    (AKP ‘NİN DÜN AÇIKLADIĞI SEÇİM BEYANNAMESİNDE BAŞBAKAN DA EMEKLİYE EV KONUSUNU GÜNDEME TAŞIMIŞTIR.)

  9. Gönderen

    Üniversite üzerindeki öğretim görevlileri için hazırlana konutlar da talep toplanarak yapılan projeydi galiba. TOKİ talep toplayarak kendilerine konut yapılmasını isteyenlere olumlu yaklaşıyor. Bildiğim kadarı ile Ankara’da da öğretim görevlileri için yapılan konutlar var. Emekliler için niye yapmasınlar?
    Mesala Kardemir çalışanları da sendikaları vasıtası ile talep toplayıp TOKİ’den kendileri için ev yapmalarını isteseler, TOKİ onlara da cevap verir. Zaten TOKİ’nin amacı vatandaşı ev sahibi yapmak. Yer de gösterebilirlerse çok daha kolay olur….

    Talep oluşursa TOKİ proje hazırlar. Ancak Karabük’te emeklilerden oldukça büyük talep oluşmuş. Yer sorunu çıkar muhtemelen. Keşke imkan olsa da emekliler için bahçeli tip evler yapılabilse. Beşbinevlerin bahçeli evleri gibi…

  10. AK EMEKLİ DERNEĞİ

    UTANACAKSIN rumuzlu….Rumuzun da hakikaten manidar olmuş…Ömürboyu bu utançala yaşayacaksınız….Emekliler Derneğinin başına da AK EMEKLİLER KARABÜK ŞUBESİ olarak tabelanızı değiştiriniz…….Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını sallarmış…..Çıkarın ortaya projeyi adını koyun……Kandırmayın milleti….Ayrıca o kullandığın hakareti de yediririm sana…..Üniversite ‘nin köylünün(Kılavuzlar köylülerinin) elinden aldığı ucuz tarlalara kendi personeli adına yaptırdığı,arsa payını sıfıra getirdiği konutlardaki kandırmacaya bir dikkat kesilin….Şimdi oralarda serbestçe konutlar 3. şahıslara satılıyor…oh ne alaaaa….Rantın dik alası….. Sonuç olarak ortaya saçılmış pis kokuları örtemezsiniz….Belediye başkanının , CHP milletvekili adayı Erdoğan Dinçel’in bayramda dernekte yaptığı konuşmaları CELAL BULUT kem küm ederek cevaplayamamasını sorgula…Git konuşmaların doğruluğunu araştır,dernek yönetimine sor ,görüntüleri alan gazeteci yelevizyoncu HAKAN TUCEL’e sor….Sermayesi yalan olanın ömrü talan olur…..

  11. VAYY VAYY

    BAYRAMDA CELAL BAŞKANIN YAPTIĞI BAYRAMLAŞMAYA GELEN MİSAFİRE NEZAKETTİR.BELEDİYE BAŞKANININ YAPTIĞI NEZAKETSİZLİKTİR.BAYRAMLARDA KÜSLER BİLE BARIŞIRKEN RAFET BEYİN YAPTIĞI YANLIŞTIR.AYRICA BU KONUYA DESTEK VERDİĞİNİDE KENDİSİ BİZZAT SÖYLEMİŞTİR.ÜLKEDE SEÇİM KARARI ALINDIKTAN SONRA HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANMAK PROJEYİ POLİTİK AMAÇLARINA ALET ETMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.EĞER SEÇİMİ KAYBEDERSE SUÇU ATACAK KURBAN ARAMAKTADIR.

  12. Karabüksporlu

    Sayın Gölbek, Kardemir Karabükspor’da çok ilginç şeyler oluyor. Takım tekrar bir ivme yakaladı ama seyirci desteği nerede? Çelik-iş Sendikası forma arkası yazısından başka nerede var? Sayın Tankut Başkan seçildi diye, bu kin niye? Unutmayın kişisel hesaplaşmalarla kurumsal yapılara zarar veriyorsunuz.
    Sayın Gül, bu görev size düşüyor. Yarın siz de Genel Başkanlığı bırakacak, Karabükspor’a destek vermeyen ilk Başkan olarak anılacaksınız. Rahmetli Metin Türker’in vasiyetine sahip çıkmayan bir Genel Başkan olabilir mi? Haklılık gerekçeniz ne olursa olsun, yönetim de kim olursa olsun, bu takım sırtında Çelik-iş Sendikası yazan Kardemir Karabükspordur.

  13. Kaçırmayın,Yetişen Alıyor

    KÖMÜR RANTI BİTTİ SIRADA EV,VİLLA,REZİDANS………..ORTAKLAR KURMUŞ ŞİRKETİ AKP+ EMEKLİLER CEMİYETİ…..PARSADANVARİ OLUŞUM…CENNET VADE TAKSİTLİ HİBE KREDİLİ,0 FAİZLİ ,DENİZ MANZARALI TOPLU KONUT PROJESİ…..KAÇIRMAYIN YETİŞEN ALIYOR…

  14. KARABÜKSPORLUYA

    KARABÜKSPORLU RÜMUZUYLA YAZAN ARKADAŞ,FERİDUN TANKUT BU KENTE EN AĞIR LAFLARI EDEREK GİTMİŞTİR.GERİ DÖNÜP MAAŞLI EV KİRALI,ÖZEL ARABALI BAŞKAN OLMASINI BU KENT KESİNLİKLE KABULLENEMİYOR.ÜSTÜNE ÜSTLÜK MAVİ ATEŞ BAŞKANINA YAPILAN SALDIRI DÖVME MESELESİ NASIL KABUL EDİLECEK.
    SAYIN GÖLBEK KARABÜKTE SOSYAL DENGELER ZARAR GÖRECEK DEMİŞTİ.AYNEN ÖYLE OLDU.ŞU SAATTEN SONRA KARABÜKSPOR AVRUPA ŞAMPİYONU OLSA BİLE FERİDUN TANKUT ORDA OLDUĞU MÜDDETÇE SEYİRCİ GELMEZ KARDEŞİM.BOŞUNA HEVES ETMEYİN.BOŞUNA SEYİRCİ BEKLEMEYİN.KARABÜKTE TEK ORTAK DEYER KARABÜKSPORDUR FERİDUN TANKUTTA O DEYERİ KARABÜKLÜNÜN GÖZÜNDE YARALAMIŞTIR.BUNU BÖYLE BİLİN.

  15. İFTİRACI

    SUÇ İŞLİYORSUNUZ İNSANLARA İFTİRA ATMAK SUÇTUR.KARALIYORSUNUZ ASLI ASTARI OLMAYAN İTHAMLARDA BULUNUYORSUNUZ.UNUTMAYIN Kİ ATTIĞINIZ İFTİRALAR ÇAMURLAR DÖNER DOLAŞIR SİZE BULAŞIR.
    ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN..

  16. Gönderen

    Güzel kardeşim üniversitenin üzerindeki konutları ben tbir örnek olarak verdim. Rant oluşmuş yada oluşmamış ben bilemem. Varsa bir yanlışlık ilgili mercilere gidersiniz yada iktidar olursanız hesabını sorarsınız…
    Benim örnek vermekteki gayem TOKİ oraya bir proje hazırlayıp da öğretim elamanlarına buyrun size konut yaptım alın demedi. Ortada TOKİ’nin hazırladığı bir proje yokken, üniversite çalışanları talep oluşturup TOKİ’den kendilerine konut yapılmasını istedi. Demek istediğim budur..
    Memur sendikalarına da yapılıyor bildiğim kadarıyla. Sendika talep oluşturuyor. TOKİ değerlendiriyor, uygun görülürse konutlar yapılıyor.

    Aslında Çelik İş de Kardemir çalışanlarından talep oluşturup TOKİ’nin kapısını çalsa hiç fena olmaz. Hiç olmaz ise Kardemir’de çalışan evi olmayan vatandaşlar da konut sahibi olurlar. Bazı yerlerde organize sanayi bölgesi çalışanları için girişimler var. Talep olduktan, arsa bulunduktan sonra TOKİ için proje yapmak kolay….

    Emekliler için de konut yapılması gündeme gelirse, tabi ki arsanın en ucuz olduğu yere yapılacak. Kimsenin ilgilenmediği, ücrada kalmış bir yerden arsalar temin edilip 3-5 bin konut yapılırsa ve orası bütün sosyal donatıları, dükkanlarıyla canlı bir yerleşim yeri haline gelirse, ulaşım için hatlar konulursa, orası için de rant oluştu, arsalar yok pahasına alındı denilebilir. Oysa o 3-5 bin ev oraya yapılmasa sittin sene kimse o tarlaların yüzüne bakmazdı…..

  17. REMİNGTON

    SAYIN GÖLBEK SON DÖNEMLERDE KARDEMİR YÖNETİMİNİN PERSONEL REJİMİ İLE İLGİLİ ALMIŞ OLDUKLARI KARARLAR OLDUKCA SEVİNDİRİCİ ÇALIŞANLAR İÇİN YENİ PERSONEL ALIMI VE ÖZELLİKLE SÖZLEŞMELİ FORMENLERLE YOLLARIN ŞİRKET POLİTİKASI GEREGİ AYRILMASI ÇALIŞANLAR ARASINDA SEVİNÇLE KARŞILANDI BAZI SÖZLEŞMELİ FORMENLERLE YIL SONUNA KADAR 3-4 AYLIK SÖZLEŞME İMZALANSADA ATILAN ADIM MUTLULUK VERİCİ YIL SONUNDA KAPSAM İÇİ PERSONELE YAPILACAK OLAN KADRO YAPISININ İLK ADIMLARI DENİLEBİLİR ÇÜNKÜ GEREKLİ İDİ BU KARARLARI ALMAK NEDEN DERSENİZ EMEKLİ OLACAKSINIZ ÇALIŞMAK İÇİN ENTRİKALAR ÇEVİRECEKSİNİZ KAPSAM DIŞI OLARAK GÖRÜNECEKSİNİZ KAPSAM İÇİ PERSONELİN GELMESİ GEREKEN KADROYU KAPATACAKSINIZ DÜN SÖYLEDİKLERİNİZİ BUGUN İNKAR EDECEKSİNİZ BİLGİ PAYLAŞIMI KONUSUNDA BENCİL DAVRANACAKSIN V.S. GİBİ NEDENLER ÇALIŞANLAR ARASINDA OLDUKCA SIKINTI YAŞATTI BİR BUNLARI DESTEKLEYEN BİR KAÇ KISIM MÜDÜRÜDE ÇIKINCA ORTALIGI EPEYCE KARIŞTIRDILAR BU KISIM MÜDÜRLERİNİN NE ÇIKARLARI VARKİ BU SÖZLEŞMELİ PERSONEL YAPISINI DESTEKLEDİLER İNANILIR GİBİ DEGİL SİZ GİDİN ÜRETİMLE İLGİLİ KARARLAR ALIN İŞÇİNİN ÇALIŞMA ORTAMININ DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMASI İÇİN KARARLAR ALIN TESİS İÇİNDE TOZDAN ÇALIŞILMIYOR BU TOZ OLAYI PERSONEL REJİMİ KADAR ÖNEMLİ BİR KONU HALA ÇÖZÜM BULUNAMAMASI BU ŞARTLARDA ÇALIŞMA ZORUNLULUGU YÜREKLERİ BURKAN BİR OLAY SİNTERE BİR BAKIN FIRINLARA DOGRU BİR BAKIN NE DEMEK İSTEDİGİMİ ANLARSINIZ .2016 YILI İÇİN TEMENNİM ODURKİ ÇALIŞANLAR İÇİN OLDUKCA GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI OLUR ÇAGDIŞI PERSONEL YAPISINDAN MODERN BİR PERSONEL YAPISINA KAVUŞMAK YAPTIGIN İŞİN KADROSUN DA ÇALIŞMAK ÜRETMEK VE KRİZİN ETKİLERİNİN KALKDIGI BİR YIL BİZLERİ BEKLİYOR DİYEBİLİRİZ .ÇELİK İŞÇİSİ BUNU HAK EDİYOR İŞYERLERİNDE OLUŞACAK KADRO DÜZENLEMESİ MORAL VE MOTİVASYONU ARTIRACAKDIR YILLARDIR İNADINA BU ÇAGDIŞILIGI BİZE DİRETENLER ŞUNU BİLMELİDİRKİ ZOR LAMAYLA DİRETME İLE ÖNÜMÜZÜ SÖZLEŞMELİ FORMENLERLE KESMEYLE HİÇ BİR YERE VARAMAZSINIZ.HAK ETDİGİMİZ YAPIYA GENEL MÜDÜRÜMÜZ VE YARDIMCILARIYLA KAVUŞACAGIMIZ GÜNLER ÇOK YAKIN SİZLERE RAGMEN…SAYGILARIMLA

  18. HAYAL SATICILIĞI

    GÖNDEREN rumuzlu arkadaş….Burada tartışılan konu,sizin bir türlü görmek ya da anlamak istemediğiniz şey, suya yazılmış,havaya çizilmiş,öngörüsüz,plansız-projesiz bir konuyu “HAYAL SATICILIĞI” olarak gündeme getirmenizdir…..Kimse demiyor ki emekli ev sahibi olmasın,yaşlarının son demlerinde bir konut sahibi olmaları herkesi ve ziyadesiyle beni mutlu edecektir…..Diliniz varmıyor bunun yanlı taraflı,zamanlaması manidar bir çalışma olduğuna….Talep topluyoruz diyerek böyle bir çalışmayı disipline edemezsiniz,kamuoyunun desteğini alamazsınız…Buna hakkınız yok…..Eğer samimiyseniz projeyi,yerini ve diğer şartlarını ortaya koyunuz ben de takdir edeyim sizleri……SEÇİM ÖNCESİ OLUŞU MİĞDELERİ BULANDIRIYOR O KADAR………

  19. makas

    remington kardeşim; sözleşmeli formenlerin gitmesi yetmez. Çünkü bunların arasında işini adam gibi yapanlar, kardemire gerçekten katkı veren insanlar var. Burada yanlış olan bu insanların bulundukları kadroları kapatmaları ve alttan gelecek olanın hevesini kırması. Benzer şekilde beş para etmediği halde; sırf müdürün komşusu olduğundan 3 senedir sözleşmeli çalıştırılıp (daha doğrusu çalıştırılmayıp), etliye sütlüye bulaşmadan akşama kadar internet başında ömrünü geçirmiş borsacıları da bir an evvel dehlemek lazım. sözleşmeli başmühleri de bir gözden geçirsinler. Emin olun % 75 i miyadını doldurmuş, altlarında zehir gibi mühendisler var. Müdürler bu adamları sözleşmeli çalıştırmak için genel müdür yardımcılarına ne gibi bahaneler (daha doğrusu yalanlar) sunuyorlar, herkes bunu çok merak ediyor, işin diğer yanı demek ki ilgili genel müdür yardımcıları da söylenilene hiçbir araştırma yapmaya gerek görmeden körü körüne inanıp veya başka sebeplerle !!!!! işe yaramaz adamları sözleşmeli çalıştırmaya devam ediyorlar. Tam bir ahbap çavuş ilişkisi.Ama bu tür işlerin yarın kendilerini de yiyeceğini düşünemeyecek kadar gözleri dönmüş.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de trafik kazasında bir gazeteci öldü, bir gazeteci yaralandı

Yayın: 28.03.2024 10:50
Paylaş:
A+ A-

Artvin’de meydana gelen trafik kazasında bir gazeteci öldü, bir gazeteci ağır yaralandı.

Artvin-Erzurum kara yolunun 12. kilometresinde TRT Haber Artvin Muhabiri Fatih Tüysüz’ün kullandığı 34 FZJ 841 plakalı otomobil, yol kenarındaki işaret levhasına çarptı.

Kazada sürücü ve beraberindeki Çoruh Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Tolga Gül yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Eski Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Gül, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Tüysüz’ün tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor.

Öte yandan Vali Cengiz Ünsal, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, hastaneye gelerek Gül’ün ailesine taziyede bulundu, Tüysüz’ün ailesine ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan Tolga Gül için taziye mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Artvin’de haber takibinden dönerken meydana gelen trafik kazasında vefat eden Çoruh Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Tolga Gül’e Allah’tan rahmet diliyorum. Kazada yaralanan ve tedavisi süren TRT Haber muhabiri Fatih Tüysüz’e acil şifalar temenni ediyorum.” (AA)