Her Telden (5.Kasım.2018)

Her Telden (5.Kasım.2018)

Yayın: 04.11.2018 22:32 |Güncelleme: 05.11.2018 09:06
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK YAŞAYANLARINA “ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜJDEMİZ VAR..” ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN DSİ “PROJE İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ..”
KARABÜK MERKEZ YAŞAYANLARINA MÜJDE…
DSİ ARAÇ ÇAYI düzenlemesi için “PROJE İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ..” ve ihaleyi alan firma,KARIT KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ile BOLKUŞ KÖYÜ arasında DÜZENLEME PROJELERİ yapıyor.
PROJELER belki YIL SONUNA,belki 2019 MART AYINA kadar hazırlanıp teslim edilecek,daha sonra da “KARABÜKLÜLER OLARAK İŞ BİZE DÜŞECEK..” ve düzenleme ihalelerinin yapımı için EL ve GÖNÜL BİRLİĞİ ile çalışmalar yapacağız..
Sık/sık yazıyoruz,DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ görevine Sayın YASİN DEVRİM’İN getirilmesi ile,DSİ Karabük Özelinde çok ama çok aktif ,üretken,müthiş verimli çalışan bir BİRİM HALİNE geldi..
KARABÜK YILLARDIR ARAÇ ÇAYI’NI KONUŞUR BİLİRSİNİZ..
Şimdi YEREL SEÇİMLER VAR ,Belediye Başkan Adayları “DAHA ÖNCESİNDEN OLDUĞU GİBİ..” Karabük seçmenine,ARAÇ ÇAYI için ne sözler verirler,ne GÖRSELLER HAZIRLAYIP izletirler..!!
Sonra BUNLAR UNUTULUR GİDER,ÖYLE OLMADI MI/OLMAZ MI..?
Bakın DSİ PROJE İHALESİNİ YAPTI BİTİRDİ..
Daha sonra YATIRIM PROGRAMINA alınıp yapım İHALESİ YAPILACAK..

“PROJE İHALESİ YAPILAN..” ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN,GEREKLİ PROJELERİN TAMAMLANMASINDAN SONRA,KARABÜK SİYASETİ/HALKI…!!
Karabük DSİ ŞUBE MÜDÜRÜ Sayın YASİN DEVRİM’İN unutulmaz çabaları,çalışmaları,gayreti sonrasında ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İLE ilgili olarak PROJE İHALESİ yapıldı,projeler yıl sonuna veya mart 2019 tarihine kadar çizilip,teslim edilecek..
BU ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞME OLARAK GÖRÜLMELİ.
Projelerin tesliminden sonra ki süreç çok önemli,o süreçte KARABÜK SİYASETİ,KARABÜK YAŞAYANLARI,KARABÜK BASINI velhasıl EL ve GÖNÜL BİRLİĞİ ile çalışarak,bu projelerin YAPIM AŞAMASINA GELMESİNİ sağlamak zorundayız.
O AŞAMADAN SONRA,İŞ KARABÜKLÜLERE,YANİ,BİZE DÜŞÜYOR..
Konu DSİ tarafından PROJE İHALESİ yapılarak ciddi biçimde ele alındı,projelerin tesliminden sonra Yatırım Programı ve YAPIM İHALESİ aşaması olacak ki,KARABÜKLÜLERİN EL ve GÖNÜL BİRLİĞİ gerekiyor..
Hatırlayanlar vardır,BÖLGENİN SESİ Gazetesi yıllarca “DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMALIDIR..” şeklinde yayınlar yaptı,ŞUBE KURULDU,ancak yeterli çalışmalar,bir türlü başlatılamadı/başlayamadı..
Sayın YASİN DEVRİM Şube Müdürlüğü’ne getirildi..
DSİ Müthiş işler yapmaya başladı,İŞTE SİZE ARAÇ ÇAYI konusu..

“ARAÇ ÇAYI PROJE İHALESİ .” KARABÜK İÇİN NASIL MÜJDELİ BİR HABER İSE,ALDEĞİRMEN BARAJINDA Kİ ÇALIŞMALARIN DURMASI İSE ÜZÜNTÜ
Karabüklülere “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILDI..” müjdesini verdik,bir Karabüklü olarak öncelikle biz çok ama çok sevindik,mutlu olduk,bu haberden keyif aldık..
ANCAK,ÜZÜCÜ BİR HABERİ DE VERMEMİZ GEREK..
Biliyorsunuz ALDEĞİRMEN BARAJI yapılıyordu ve yapım ödeneklerin bitmesi ile AĞUSTOS AYINDAN itibaren durdu,yüklenici firma çok/çok güçlü,ancak,yapım işi yüzde 20 ler civarında TEMMUZ/AĞUSTOS ayları içinde durdu/durduruldu..
Şimdi 2019 yılı DSİ Bütçesi ile YA YÜKLÜ BİR ÖDENEK VERİLİP çalışmalar kaldığı yerden sürdürülecek veya İHALE İPTALİ cihetine gidilerek iş yeni ihalenin yapılmasını bekleyecek.
Biliyorsunuz FİYATLAR KONUSU DA çok/çok önemli.
Ayrıca ANKARA yüzde 80 civarında yapılmış/tamamlanmış YATIRIM İHALELERİNİN süratle tamamlanmalarına öncelik verecek gibi bir hava esiyor/estiriliyor..
Eğer bu hava gerçekleşirse ALDEĞİRMEN BARAJI hayli ertelenir..
KARABÜK BU OLAYA BÜTÜN GÜCÜ İLE YÜKLENMELİ değil mi..?
EL ve GÖNÜL BİRLİĞİ ile bütün gücü ile yüklenmeli Karabük..

KARABÜK İL GÖÇ İDARESİ’NE KAYITLI 8000 CİVARINDA YABANCI UYRUKLU İNSAN VAR VE BUNLARIN SIRTINDAN GEÇİNMEK İSTEYENLER..!
Karabük İL GÖÇ İDARESİ’NE kayıtlı,tahminimizce 8 bin civarında Yabancı Uyruklu insan var ve bazı uyanıklar BUNLARIN SIRTINDAN ASALAK gibi geçinmeye çalışıyorlar veya çalışabilirler..
İL GÖÇ İDARESİ bünyesinde daha önce neler yaşandı..?
Açığa alınan,halen açıkta olan Memurlar olduğu biliniyor..
İşin esas bir başka yönü çok/çok önemli..
BU YABANCILAR,birbirlerinin sırtından da geçinmeye çalışıyorlarmış,örneğin yeni gelen bir YABANCI’NIN bazı işlerine yardımcı olmak amacı ile aynı Uyruklu,daha öncesinden Karabük’e gelmiş,bir başka vatandaşı “SANA BEN YARDIMCI OLAYIM..” diyerek çıkar temin etme yoluna gidiyormuş..
İL GÖÇ İDARESİ Müdürlüğü görevine getirilen Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ’NİN müthiş duyarlı davrandığı ve bu tür pis işlere geçit vermemek için büyük çaba gösterdiği haber veriliyor,anlatılıyor..
İL GÖÇ İDARESİ bünyesi tertemiz olacak,ifadeleri kullanılıyor..
Hem de EKSİK PERSONELE rağmen tertemiz olacak deniliyor..

BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VAATLERİNİ ; “GENİŞ BİR İMZA İLE NERELERE DUYURMAYI..” DÜŞÜNÜYORLAR..
BAYIR MAHALLE sakinleri,kendilerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ile birlikte DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ sözü verildiğini söyleyerek “ŞİMDİ BU SÖZ TUTULMUYOR.VERİLEN SÖZLER DOĞRU ÇIKMADI..” diyorlar ve olayı bir türlü içlerine sindiremediklerini söylüyorlar..
Geçtiğimiz gün “ARAMIZDA İMZA TOPLAYARAK,BİZE VERİLEN VE TUTULMAYAN SİYASİ SÖZLERİ CUMHURBAŞKANIMIZA İLETELİM.KENDİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIKLARI İÇİN YALAN SÖYLEMEYEN İSİMLERİ ADAY YAPACAĞIZ DİYOR.BİZE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN DOĞRU SÖYLENMEDİ..” gibi bir yaklaşım gösteriyorlardı BAYIR MAHALLE sakinleri..
Bu yönde BASINDA ÇIKAN HABERLERİ araştırmaya başlamışlardı..
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olayı biraz genişleyecek gibi..
BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ BU İŞİ İÇLERİNE SİNDİREMEMİŞLER..

BİR ZAMANLAR,KARABÜK NÜFUSUNDAN ÇOK DAHA AZ OLAN,KOMŞU İL KASTAMONU,MÜTHİŞ BİR GELİŞİM İÇİNDE VE YAKINDA BİZİ GEÇER
Bir zamanlar KASTAMONU Nüfusu,Karabük’e oranla çok azdı,şu an itibarı ile KARABÜK’Ü yakalamış görünüyor,kısa süre sonra da KARABÜK Nüfusunu çok/çok geçecektir.
KASTAMONU MÜTHİŞ BİR GELİŞİM İÇERİSİNDE..
Öncelikle ÜLKEMİZİN EN TEMİZ YERLERİNİN BAŞINDA GELİYOR..
Müthiş bir TURİZM PATLAMASI yaşanıyor,özellikle İNANÇ TURİZMİ başta olmak üzere TARİHİ KONAKLARINI,TARİHSEL değerlerini görmeye gelen turist sayısında patlama olduğundan söz ediliyor.
KASTAMONU BELEDİYESİ,BİR MAHALLEYİ ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE ETTİRİYOR ve Kentin ortasından geçen KARAÇOMAK Deresi bile bir değer haline getirilmiş.
BİZİM ARAÇ ÇAYI GİBİYDİ BİR ZAMANLAR..
Bakın isteyen bu yazımızı keser bir yerlerde saklar KASTAMONU ÇOK KISA SÜRE SONRA KARABÜK NÜFUSUNU KATLAYIP GEÇECEKTİR ve bunu yaşayan herkes görür.
Olayın tam bu noktasında,eğer KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kurulmamış olsaydı KARABÜK ŞU AN İTİBARI ile 60-70 bin nüfuslu bir kasaba halinde olacaktı gibi bir görüş çok yaygın.
SÖZÜN ÖZÜ..
KASTAMONU MÜKEMMEL GELİŞİYOR BÜYÜYOR VE TERTEMİZ BİR KENT..
Kısa süre içinde KARABÜK’Ü katlayıp geçecek gibi duruyor..

KARABÜKSPOR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI,KARABÜKSPOR YÖNETİMİNCE DAĞITILDI, “TANESİ 15 BİN LİRA OLAN TEKERLEKLER NE OLDU.?
KARABÜKSPOR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI Kulübe EKONOMİK YÜK getirdiği gerekçesi ile dağıtıldı,ÇALIŞMALARI DURDURULDU,oysa ki bu takım KARABÜKSPOR’UN yüzakı durumundaydı..
YAZIK ETTİLER..
Pekala bu Takımı dağıttılar,peki TANESİ 15 BİN LİRA OLAN ve O ÇOCUKLARIN ÜZERİNDE BASKETBOL OYNADIKLARI TEKERLEKLER ne oldu,bu tekerlekler özellikli bisikletlerdi,ONLARI NE YAPTILAR ACABA..?
MUHASEBE KAYITLARINDA DEMİRBAŞ OLARAK MI GÖRÜLÜYORDU..?
O BİSİKLETLERİ NE YAPTILAR ACABA..?
Muhasebe kayıtlarında NE OLARAK GÖRÜLÜYORDU,yoksa HİÇ Mİ KAYITLARI yoktu ve eğer MUHASEBE KAYITLARINDA Demirbaş olarak görülüyordu ise NE GİBİ İŞLEMLER yapıldı..
Şimdi KARABÜKSPOR’A vaziyet eden bir kişi var,daha önce AS BAŞKAN olarak görevliydi,Başkan Sayın SEDAT NAMAL ayrılınca Kulüp o kişi tarafından çekip/çevriliyor.
Daha doğrusu yapılan herhangi bir işte yok.
Şimdi bu ENGELLİ Kardeşlerin üzerine oturup BASKETBOL OYNADIKLARI O TEKERLEKLİ BİSİKLETLER ne oldu acaba,bunun bir cevabı var mıdır veya MUHASEBE KAYITLARINDA bunlar görülüyor muydu..?
Bir yanda YÜZBİNLERCE SODA,YATAK ÖRTÜSÜ iddiaları,bir yanda kullanıldığı öne sürülen PREZERVATİF paralarının KARABÜKSPOR kasasından ödendiği iddiaları,bir yandan ENGELLİ KARDEŞLERİN BASKETBOL OYNARKEN kullandıkları TEKERLEKLİ BİSİKLETLER..!!
YAZIK,ÇOK YAZIK OLDU KARABÜKSPOR’A…!!

AK PARTİ İÇİNDE,BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLMAK İSTEYENLERİN,5 KASIM TARİHİ İTİBARI İLE,PARTİYE BAŞVURULARI BAŞLIYOR..
AK Parti içinde BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI olmak isteyenlerin başvuruları 5 KASIM Tarihinden itibaren başlıyor,başvuruların ne zamana kadar yapılabileceği noktasında ise bir belirsizlik var.
Kimine göre 5-13 KASIM GÜNLERİ ARASINDA.
Kimine göre 5-20 KASIM GÜNLERİ ARASINDA.
Burada çok ince bir ayrıntı da BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI olmak isteyen BÜROKRATLARIN durumu,zira böyle bir düşüncesi olan kişiler için GÖREVLERİNTEN 1 ARALIK TARİHİNE KADAR İSTİFA EDEBİLECEKLERİ açıklandı.
AK PARTİ İÇİNDE İSE SON BAŞVURU TARİHİ 20 KASIM örneğin..
Bakalım kimler Belediye Başkan Aday/Adayı olacaklar ve kulislerde ismi geçen Sayın ÖMER AYAR,Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın BURHANETTİN UYSAL,Sayın HASAN YILDIRIM,Sayın MEHMET UZUN,Sayın MUZAFFER ATILKAN’A mutlaka yeni isimlerde eklenecektir..
Esas AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI belirlendikten sonra KAMUOYU ANKETLERİ yaptırılırsa sağlıklı olur,şu an bazı anketler yapıldığına dair sızan bilgiler olsa bile,sağlıklı sonuçlar çıkar mı..?
AK Parti KARABÜK MERKEZDE ve İLÇELERDE,AK Parti EN YAKINI OLAN Siyasi Partiye 2.5 misli-3 misli,4 misli oy fark atmış,gerçi böyle bir fark 2009 ve 2014 yıllarında da vardı ve Sayın RAFET VERGİLİ,MHP Adayı olarak başvurdu Seçimi aldı.
Şu BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI bir belirlensin bakalım..

SİYASİ PARTİLERİN KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ İÇİN DSİ PROJE İHALESİ SONUÇLARINI ÖĞRENMELİ..”
Karabük Belediye Başkan Adayı olacak isimler,hatta ADAY/ADAYI olan isimler bile,DSİ Genel Müdürlüğü’nün ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ için çıktığı PROJE İHALE SONUCUNU iyi öğrenmeli.
PROJELERİ GÖRMELİ,İNCELEMELİ.
Biliyorsunuz,daha önce ki YEREL SEÇİMLERDE bu konu çok gündeme gelmiş ve ÇOK CİCİLİ/BİCİLİ GÖRSELLER yaptırılmış ve o görseller SEÇMENE izlettirilmişti.
AMAN YARABBİ NE GÜZEL GÖRSELLERDİ ONLAR..!!
İzlerken bile insanın içi açılıyordu..
ANCAK,HİÇBİR SONUÇ ÇIKMADI ELBET,hepsi de ASLI YOK YAYLASINDA BEŞBİN KOYUNUM VAR BENİM türküsü gibi çıktı,ARAÇ ÇAYI pislik ve düzensizlik içinde akıp duruyor.
Şimdi DSİ düzenleme için PROJE İHALESİNE ÇIKTI..
Hazırlanacak projeleri ADAYLAR iyice etüt etsinler ve “BEN YAPARIM,BAKIN GÖRSELLERİNİ BİLE HAZIRLATTIM..” diye maval okumasınlar,iş artık DEVLETİN ELİNDE gidiyor.
GÜZEL GELİŞMELER VAR.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    yüz ölçümünün büyüklüğüne göre kastamonu nüfusu yine az kastamonunun yüz ölçümü karabükün 4 katı

  2. Önemli degil

    ahmet bey allah askina arac cayi projesinin neresi mujde? bize cok fazla faydasi olmaz. trafige care bulabiliyorlarmi ondan bahsetsinler. birde dis hekimligi fakultesi acilsa ona gelecek olan 40 ogrencimi kurtaracak koca mahalleliyi? burasi bir ankara üniversitesi dis hekimligi fakultesi gibi olabilse anlarim. oraya gelecek ogrenci iciyorsa anca sigara alir o bolgeden. biraz gercekci olalim. dis hastanesinin oraya yapilmasi bile guzel. ama anca eczanelere ve taksicilere yarar. dis hastanesine ne gelen ne cikan alisveris yapmaz. adam disi agrirken dünyayi gormuyor.

  3. KARABUK

    (ÖNEMLİ DEĞİL) RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞ ÇOK HAKLI DAHA ÖNCE DE SİYASİLER DEFALARCA ARAÇ ÇAYINA YAPILMAYACAK YALNIZCA PROJE BAZINDA BİLGİSAYARLA ÇİZİLMİŞ GÖRSELLE DESTEKLENEN ANCAK HİÇ BİR ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLEMEMİŞ OLAN PROJENİN KARABÜK HALKINA NE MÜJDESİ OLABİLİRKİ? KORDON PARKTA ÇAYIN KENARINDAKİ AĞAŞLARIN VE ÇÖPLERİN TEMİZLENMESİ BİLE BELEDİYE YE DEFALARCA SÖYLEMEMİZE RAĞMEN BİR TÜRLÜ TEMİZLENMEMİŞTİR.AYRICA BURASI KARABÜK’E NE KATACAKTIR.TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEKMİDİR.KARABÜKÜN ONLARCA SORUNU VARKEN HER SEÇİM DÖNEMİNDE ARAÇ ÇAYI (PROJE)Sİ GÜNDEME GELİR SEÇİM BİTER UNUTULUR.BEŞ SENE SONRA HATIRLANIR.ADAY ADAYLARI BROŞÜR VE GÖRSELLERLE BU PROJEYİ ISITIP ISITIP KARABÜKLÜLERİN ÖNÜNE SÜRER.BİRDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ YAZILARINIZI HER GÜN OKUYORUZ,ANCAK OLMAYACAK DUAYA AMİN DİYORSUUNUZ.KARAR VERİLMİŞ NEYİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ. BİNASI YAPILMIŞ 5000 EVLERE BÜTÜN BİRİMLER ŞİRİNEVLERDEKİ HASTANE GİBİ HEPSİ BİR YERDEMİ OLMASI LAZIM.5000 EVLERDEN HASTANE GİDERKEN ÇOK SÖYLENDİ ANCAK DİNLEYEN OLMADI ŞU ANDA 5000 EVLERDE ACİLİ OLAN KÜÇÜK ÇAPLI BİR SEMT POLİKİNLİĞİ VEYA DEVLET HASTANESİ OLSA 100 YILLA BERABER EN AZ YETMİŞ SEKSEN BİN KİŞİYE HİZMET VERECEKTİR.SAYIN SİYASİLERİMİZ BUNU GÖZ ÖNÜNE ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

  4. Araç Çayı Dsi Estettik Islah Çalışmasında gündeme dair gayretleriniz Yazar, Ahmet Bey ve Gazetesine...

    Araç Çayı Dsi Estettik Islah Çalışmasında gündeme dair gayretleriniz için Yazar Ahmet beye ve gazetesine teşekkürler.
    Bu olay sevindirici Karabük için istismar da edilmez en azından,
    Bu proje şehir merkezine ve Karabük’ümüze ekonomik sosyal faydaları mutlaka olacaktır
    Yalnız bu bir marka, gezilerde görsellik olarak bir bilinç merak oluşturma bağlamında yapılmalı ve sonrasında tanıtılmalıdır.
    Sadece etrafı değil mesela yok edilemiyecek suyun doğasını bozan (Kardemir) varsa atık giderlerin alttan ayrı bir bölümle şehir dışına kadar çıkartılması doğal durgun yerler oluşturulması özellikle filyosss iki derenin Aşkı 🙂 neyse artık yapanlar inşallah bunları değerlendirecektir Sırf bir şeyler yapılsın diye yapmayalım gelişim aşamaları da olasılıkları da düşünülmeli…

  5. HERKES BİR MESELEYİ ATLIYOR

    SAYIN GÖLBEK,ARAÇ ÇAYI PROJE İHALESİNDEN BAHSEDİYOR.ONDAN SONRASINDA MESELE KARABÜKLÜLERE DÜŞECEK DİYOR.O SÖZLERİ İYİ OKUYUN İYİ ANLAYIN.EYER KARABÜKLÜLER HAZIRLANAN PROJELERİ YATIRIM PROGRAMINA ALDIRABİLİR VE SÜRATLE YATIRIMA DÖNÜŞTÜREBİLİRSE BU İŞ OLACAK.YOKSA O PROJELER RAFLARDA DAHA ÇOK BEKLER.
    KARABÜKLÜLER OLARAK HAZIRLANACAK PROJELERİ TAKİP EDEBİLİCEZMİ YOKSA YILLARCA O PROJELER RAFLARDA KALICAKMI.SAYIN GÖLBEK BUNLARI ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ GALİBA.KARABÜK SİYASETEN DİP YAPMIŞ DURUMDA O ZAMAN KARABÜKLÜLER SİYASİ PARTİ FARKA GÖZETMEDEN BU İŞLERİ BİRLİKTE ÇÖZMEYE ÇALIŞMALARI.AHMET BEY MÜJDE VERMİŞ AMMA KARABÜKLÜLEREDE SORUMLULUK YÜKLEMİŞ BUNU GÖZDEN KAÇIRMAYALIM ARKADAŞLAR.,

  6. Araç Çayı Dsi Estettik Islah Çalışması kadar önemli ikinci konu Kentsel görünüm bozukluğu Şehre neşteri vurup, İlk intiba (izlenim) olumsuz ...

    Araç Çayı Dsi Estettik Islah Çalışması kadar önemli ikinci konu Kentsel görünüm bozukluğu Şehre neşteri vurup, İlk intiba (izlenim) olumsuz bırakıyor.
    Özellikle Şehir merkezinden kent meydanından olsun birkaç yerine gidildiğide bir çok mahalledeki çarpık yapılaşma göze çarpıyor ve kötü bir izlenim bırakıyor.,
    Bakın hava kirliği ne de bu mahallelerden baca dumanları çıkarak etki yapıyor
    Üniversite öğrencileri şehir merkezine gelmiyor.
    Şehir merkezindeki bu mahalleler Karabük merkezine göç verdiriyor artık yda yeni yerleşen kişi tercih yapmıyor.
    Karabük şehir merkezi akşam boş kalıyor esnaf ticaret sosyal yaşam her şey duruyor.
    Burada iki üç firma mütahiti düşünülmemeli
    Ankara Da altındağ, İİstanbul’da, doğuda bir çok illerde mahaller komple kaldırıldı ve yeniden kuruldu
    Kentsel dönüşüm konunu vatandaşın kaybı olmaması için yeniden düzenleniyor.
    Belediyeler İstanbul Kartal pendik.v.b Ayrıca imar planları ile yer sahiplerine tek kuruş zarar ve kayıp vermeden yapıyorlar.
    Karabük İlimiz ve merkezi için Yeni Mah. Bayır Mah. Fevzi Çakmak Karabük mah. Yeşil Mah, Kurtuluş Mah, v.b Şehir merkezi ile iç içe olan mahallelerin kentsel dönüşümle yenilenerek Karabük’ün itibarının tekrar kazanılması için bu konuda da Ahmet bey gayretlerinizle ülkemizde örnek projeler ve yapılanlar ile gazeteniz ara sıra ana sayfasında görsel ve yazılı olarak, yazı köşenizde de sürekli gündeme almanızı gerekiyor. yoksa Karabük sahipsiz ve sürekli geri gidecek kayıpları artacak göçler çoğalacak

  7. altıyaşından beri

    eyi günler dilerim. bazen bu şehirden niye birşeyler çıkmıyor kıpırdayamıyor ya da kıpırdıyor da biz mi hissetmiyoruz anlamadım gitti. memleketim garip bi yer. puslu sisli demirin çelikle harman olduğu cumhuriyet kenti …anladık …ne den se siyasetcilerimiz biraz pasif kalıyor herşeyde ..herşeyimiz va gibi..ama hiç bi şeyimiz de yok gibi..kımıldamıyor bi türlü…herşey noksan ve silik gibi…ruh yok duruş yok bakış yok gibi..herşey yarım yamalak. birde şehirler birbiri ile nüfus olarak kıyaslanıyor …kalabalık olsan ne olur ki…az iken ne oldu ki yani..her şehrin kendine göre konumu havası va…buraya deniz getirebilir miyiz deniz va mış gibi yapabilir miyiz..bırakın boş laafları…gelceek belediye seçimlerinde misyonu ve vizyonu olan yenilikci sürekli değişken çağa ayak uyduran yaratıcı ve iş bitirici bir belediyecilk yapcak birileri çıksın karşımıza aynı şahısladan bıktık artık.. aynı laaflar sözler …saygımız va hepsine ama sanki başka insan yokmuş gibi davranmayalım artık..biraz daha yönetici olan olmaya adayları bekliyoruz lütfen …başka karabük yok…eyi günler hepicügünüze……

  8. Ahmet Sever

    AK PARTİ İÇİN YAZDIĞINIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA BAKTIĞIMDA YENİ YÜZLERİN OLMADIĞI,HEP AYNI İSİMLERİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ.BUDA İKTİDAR PARTİSİNDE BİLE ADAY KISIRLIĞI YASANDIĞINI GÖSTERİYOR.HALBU Kİ KARABÜK ÇOK KALİTELİ İNSANLAR YETİŞTİRİYOR.İNSANLAR SİYASET YAPMAK İSTEMİYOR DEMEKKİ.BUNUN SEBEBLERİNİ İYİ ANALİZ ETMELİYİZ.SON KAÇ SEÇİMDİR ADAY İSİMLERİ DEĞİŞMİYOR MAALESEF
    BENİM BU KONUDAKİ TESBİTİM İSE NET. KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN,BENİM GRUBUMDAN OLSUN,BENİM EKİP ARKADAŞIM OLSUN,BANA BİAT EDECEK KİŞİ OLSUN,BENİM HEMŞERİM OLSUN.
    İŞTE BU KISIR ANLAYIŞ SİYASETİ KARABÜK TE DİP YAPTIRMIŞTIR.YAZDIĞINIZ İSİMLERE BAKALIM
    1-TİMUÇİN SAYLAR; AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI 3 YIL BU GÖREVDE BULUNDU VE EYLÜL 2017 DE GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ.KENDİ İŞİNİ YAPAN BİR İŞADAMIMIZ.
    DÖNEMİNDE SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI,BELEDİYE YE KAYYUM ATANDI.YENİCE BELEDİYE BAŞKANI İLE MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN UYSAL ARASINDAKİ HUZURSUZLUK UZUN SÜRE KAMUOYUNU MEŞGUL EDERKEN,KONU KANGREN HALİNE GELDİ.AYRICA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KARIŞIKLIKLARDA YETERSİZ KALDI
    2-ÖMER AYAR;ESKİ İL BAŞKANI;RAFET VERGİLİ’NİN İKİNCİ DEFA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDIĞI SEÇİMDEN SONRA İSTİFA ETTİ
    3-HASAN YILDIRIM; AK PARTİ’NİN SAYISAL OLARAK EZİCİ ÇOĞUNLUĞA SAHİP OLDUĞU İL GENEL MECLİSİNDE İKİNCİ DEFA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA ADAY OLMASINA RAĞMEN SEÇİLEMEDİ.İL GENEL MECLİSİNDEKİ BU OLUMSUZ TABLO AK PARTİ İÇİNDE KARIŞIKLIKLARA NEDEN OLDU.
    4-BURHANETTİN UYSAL;BAŞARILI BİR REKTÖRLÜKTEN SONRA GEÇEN DÖNEM VEKİL OLDU.KARABÜK SİYASETİNİN PARLAYAN YILDIZI OLARAK KABUL EDİLİYORDU.ANCAK SON SEÇİMLERDE MEVCUT VEKİL OLARAK LİSTEYE GİREMEDİ.3.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYININ İSTİFA ETTİRİLMESİ İLE SON DAKİKA TEŞKİLATLARIN İSTEĞİ İLE LİSTEYE SON ANDA GİRDİ.ANCAK SEÇİLEMEDİ.MEVCUT İLK LİSTEYE GENEL MERKEZ TARAFINDAN NEDEN ALINMADIĞI BİLİNMİYOR
    5-MEHMET UZUN; İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE DE ADAY EDİLECEĞİ KONUŞULDU.AMA NEDENSE ADAY OLMADI.MUHTEMELEN SAFRANBOLU ADAY ADAYI OLACAĞI SÖYLENİYOR.KENDİSİNİN TOPLUMSAL KARŞILIĞI MUAMMA
    6-MUZAFFER ATILKAN; ISRARLA,GAYRETLE BİR ADAYLIK MÜCADELESİ VERİYOR.GEÇMİŞİNE BAKTIĞIMIZDA MAHALLİ İDARE TECRÜBESİ MEVCUT..ANCAK BU DEFA ŞANS BULABİLİRMİ,BİLMİYORUM
    BU İSİMLERİN DIŞINDA MEHMET CEYLAN,SEDAT NAMAL GİBİ İSİMLERDE ADAY OLABİLİR.ANCAK DAHA ÖNCE AK PARTİDEN ADAY OLMALARINA RAĞMEN SEÇİM KAYBEDEN BU İKİLİ ADAY ADAYI OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
    GELELİM MHP’YE TAMAMEN RAFET VERGİLİ ÜZERİNDE YÜRÜYOR.VERGİLİ ADAY OLMASA YERİNE GÖSTERECEK ADAY BULAMAZLAR.RAFET VERGİLİ İSE BU DÖNEM CİDDİ YIPRANDI.KAVGACI USLUBU KENDİSİNE BU DÖNEM ÇOK EKSİ YAZACAK GİBİ
    CHP, MEHMET DURUM’LA SEÇİME GİRECEKMİŞ.MEVCUT OYUNU KORUYABİLİR Mİ SÜPHEKİ
    YENİ PARTİ İSETAM MUAMMA..DAHA ADAY OLACAK BİR BABAYİĞİT ARAYIŞINDALAR..
    UZUN LAFIN KISASI KARABÜK İÇİN ELİMİZDE Kİ MALZEME BU.DEDİM YA KARABÜK HERLANDA OLDUĞU GİBİ SİYASETTE DE KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR VE EDECEK TE

  9. Oltanın ucundaki ZOKAyı yutmayacağız.

    Son günlerde ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hükümet yetkilileri yatırım proğramı ile ilgili şadece tamamlanma aşamaına gelmiş projeleri gündeme alacaklarını duyururken,yeni projelere yer verilmeyeceğini açıklamışlardı..Mart 2o19 eçimlerine kıa bir üre kalmışken bu türden açıklamalarla İktidar çevrelerinin kandırmaca haberlerine karnımız tok….

    Kent meydanının dili olşda konuşşa…Başbakan burada 3 defa ayrı ayrı şöz vermişti havaalanı özünü Karabüklülere…..Ne oldu????şayın Vergili Paşa,yapılmaşı düşünülen havaalanına işletme ruhşatını vermeyeceğini ilan ediverdi….Hem de finanşmanı hazır bir projeye….

    Oltanın ucundaki zoka haberlere kanan bir Karabüklü olmak iştemiyoruz….şimulation görüntüleriyle ekranların kirletildiği bir şeçim yarışına prim verilmeyeceğini artık görmek iştiyoruz….

  10. karabüklü

    Ahmet bey araç çayı projesini sürekli yazılarınızla gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu başarıda sizinde payını olduğunu düşünüyorum. Bolkuşa kadar olması ayrı bir güzellik ilimizde ilk defa bütün sular safranbolu ya akmıyor düşüncesindeyim.inşallah safranbolu tarafı heybetli olup karabük tarafı uygduruk olmaz. saygılarımla Ahmet bey.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.