Her Telden (5.Temmuz.2018)

Her Telden (5.Temmuz.2018)

Yayın: 04.07.2018 22:50 |Güncelleme: 05.07.2018 08:54
Paylaş:
A+ A-

24 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNİN “KARABÜK SONUÇLARI..” AK PARTİ AÇISINDAN BAŞARI MI,DEĞİL Mİ, PARTİ OYLARINDA YAŞANAN DÜŞÜŞ..
Olayları hiç rakamlar bağlamında ele almadan,AK Parti içinde yaşanan ince bir tartışma boyutundan gidelim “AK PARTİ KARABÜK ÖZELİNDE PARTİ AÇISINDAN BAŞARILI MI/BAŞARISIZ MI..?”
AK Parti içinde böyle bir tartışma yaşanıyor..
Tartışma,belki,geniş bir çevreye yayılmamış gibi görünüyor,EN AZINDAN CHP İçinde yaşanan “SEN ÇEKİL BEN GELEYİM..” gibi bir tartışma ile gündem de değil,ancak,bu tartışma var.
24 HAZİRAN SEÇİMİNİN TEK GALİBİ Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve hem Ülke genelinde,hem Karabük özelinde Sayın ERDOĞAN oylarını arttırarak Birinci Tur da CUMHURBAŞKANI seçildi..
Ancak AK Parti oyları hem ÜLKE GENELİNDE,hem KARABÜK ÖZELİNDE düştü,işte bu gerçekten hareket ederek,KARABÜK’TE bir tartışma var ve “AK PARTİ KARABÜK’TE OY KAYBETTİ.YENİ SEÇMENLER GELMESİNE,SEÇMEN SAYISI ARTMASINA RAĞMEN,PARTİ OYLARI GERİLEDİ..” diyen çevreler mevcut.
Buna karşılık AK Parti İl Yönetimi içinden “EĞER İTTİFAK SİSTEMİ OLMASAYDI,AK PARTİ YİNE 3-0 KAZANIYORDU.PARTİ KARABÜK’TE 3-0 YAPTI SAYILIR VE BAŞARILI BİR ÇİZGİ İZLENMİŞTİR..” diyorlar..
Bu arada AK Parti Genel Merkezi,önümüzde ki süreçte nasıl bir tutum alacak,bu merak ediliyor ve “20-21 CİVARINDA İL TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINABİLİR.KARABÜK’ÜN DURUMU NE OLUR BİLİNMEZ..” gibi görüş verenlere de rastlanıyor elbet.
AK PARTİ KARABÜK’TE BAŞARILI MI-DEĞİL Mİ SİZCE..
Parti içinde bu yönlü bir tartışma sürüyor/sürdürülüyor..

ESKİ YILLARDA,AK PARTİ İÇİNDE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞ BİR KARDEŞİMİZ “BU LİSTE İLE BU SONUÇ ÇOK BAŞARILI ALKIŞLANMALI..”
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimini değerlendiren ve AK Parti içinde etkin görevler almış bir Kardeşimiz “SİZDE YAZMIŞSINIZ BU SEÇİMLERDE KARABÜK’ÜN TEK GALİBİ,Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDU..” dedi.
Gerçekten de öyle..
Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,hem oylarını arttırdı,hem de oy oranını artırdı,yeniden CUMHURBAŞKANI Seçilirken,Karabük’te 24 Haziran Seçiminin tek ve tartışılmaz galibi oldu..
AK PARTİ İSE OY KAYBETTİ,ORANLARI ÇOK DÜŞTÜ..
İşte o AK Parti içinde,geçmiş yılların önemli isminden gelen değerlendirme çok önemliydi ve “BU MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İLE,AK PARTİ KARABÜK ÖZELİNDE ÇOK/ÇOK İYİ OY ALDI.İL YÖNETİMİNİ,ÇALIŞMALARA KATILANLARI ALKIŞLAMALI..” gibi övücü sözler etti..
“AK PARTİ,BU MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İLE,TEŞKİLATLARI ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTI.BİR VE İKİNCİ İSİMLER OVACIK KÖKENLİ,ÜÇÜNCÜ İSİM İSE BÜYÜK GÜRÜLTÜLERDE DEĞİŞTİRİLDİ,PARTİ BURADAN DA DARBE ALDI..” dedi.
Sonra da “AK PARTİ,HAZIRLADIĞI O MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İLE,KARABÜK SEÇİMİ 1-1-1 SONUÇLANSIN DER GİBİYDİ..” falan dedi ve bu nokta da “ÇALIŞMALARI YÜRÜTENLERİN ALKIŞLANMASI GEREKİR..” ifadelerini kullandı.
AK Parti Teşkilatları başarılı mı/başarısız mı çıktı bu Seçimlerden..

“YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE..” BULUNAN ESKİ BELEDİYE BİNASI’NIN SATIŞINDA SORUN MU ÇIKTI,SATIŞ İPTAL Mİ,TEMİNAT YANDI MI..?
Karabük Belediyesi’nin “YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE Kİ..” eski Binası,ihale ile satıldı şeklinde haberler çıktı ve bir süredir,bu işin sonu kesinlik kazanmamıştı.
Galiba SATIŞ İPTAL EDİLMİŞ,TEMİNAT YAKILMIŞ..
Geçtiğimiz akşam Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile bir süre oturduk,sohbet ettik,AK Bank yanında ki yerimizde sohbet ederken,bu konu açıldı..
Sayın RAFET VERGİLİ,teminatın o gün itibarı ile nakde çevrileceğinden söz etti ve “ORAYA,KARABÜK BELEDİYESİ OLARAK,ÇOK ŞIK 6 İŞYERİNİ BİZ YAPMAYI PLANLIYORUZ..” gibi düşüncelerinden söz etti..
6 İŞYERİ,BODRUM ve ÇEKME KATLI OLARAK YAPILACAKMIŞ..
Daha sonra da BU İŞYERLERİNİ SATIŞA ÇIKARTACAĞIZ,bilgilerini verdi Sayın VERGİLİ,o işyerlerinin üzerine ise 8 kata kadar imar izini olacağını ve buralarında MÜTEAHHİTLE ANLAŞILARAK Belediye ile Müteahhit arasında pay edilebileceğini anlattı..
ÇOK ŞIK BİR YAPILANMA DÜŞÜNÜYORUZ bilgilerini verdi..
“KARABÜK BELEDİYESİ GELİR ELDE EDECEKTİR…” dedi..
Bu bilgilerden sonra,satışta sorun çıktığı noktası kesinlik kazandı..

KARABÜK’TE HEMEN HER YERDE KONUŞULAN TEK SÖZ ; “YİYENLER KAZANLARLA YEMİŞLER,ŞİMDİ TABAK SIYIRICILAR İŞBAŞINA GELMİŞ..”
Son günlerde,Karabük bir ortak değeri noktasında “YİYENLER KAZANLARLA YEMİŞLER,ŞİMDİ TABAK SIYIRICILAR İŞBAŞINA GELMİŞLER..” sözleri gündem de..
NERESİDİR BU YER..?
Karabük’ün ORTAK DEĞERİ denildiğine göre,olay hayli önemli olabilir,daha öncesinde “KAZANLARLA YİYENLERİN BAŞINA BİRŞEY GELMEDİ DEMEK Kİ..” şimdi de tabak sıyırıcılar gelmiş işbaşına..
İşin garibi,KARABÜK BU GELİŞMELERE ŞERBETLENİYOR..
Sanki, BUNLAR NORMALMİŞ GİBİ KARŞILAMAYA BAŞLADI..
Sevgili Karabüklüler..!!
Mutlaka bu sözler sizinde kulağınıza gelmiştir veya gelecektir…
SESSİZLİĞE DEVAM MI EDECEKSİNİZ..!!
Yoksa BİR FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞMANIZ VAR MI..?

RAHMETLİ ERDAL İNÖNÜ’NÜN “ASLAN SOSYAL DEMOKRATLARI..” YANİ CHP’LİLER “BİR/BİRLERİNE KÜKREMEYE BAŞLADILAR VE YENİLGİLER..”
SOSYAL DEMOKRAT HALKÇI PARTİ eski Genel Başkanlarından,Rahmetli ERDAL İNÖNÜ,konuşmalarında,kendi Partililerine seslenirken “ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR..” şeklinde hitap ederdi.
24 HAZİRAN Seçimlerinde,Rahmetli ERDAL İNÖNÜ’NÜN “ASLAN SOSYALDEMOKRATLARI..” yine yenildiler,SEÇİMİ KAYBETTİLER ve gündemi değiştirmek için,hemen “KURULTAY YAPALIM..” noktasına kadar geldiler..
OLAYI O NOKTAYA GETİRDİLER..
Buna karşılık 1 Kasım 2015 Genel Seçimine göre,OYLARI YÜZDE 7 NOKTASINDA GERİLEYEN,AK Parti ise “OYLARIMIZ NEDEN GERİLEDİ..” gibi bir araştırmaya girdi,hem de çok ciddi bir arayışa girdi..
ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR ise böyle bir arayışa,böyle bir araştırmaya gerek görmeyerek “OLAGANÜSTÜ KURULTAY YAPALIM,GENEL BAŞKAN DEĞİŞTİRELİM.BAKIN OYLAR NASIL YÜKSELİYOR..” gibi temelsiz, sığ bir anlayışa yuvarlanarak “KURULTAY GİRDABINA..” girdiler..
Sanıyorlar ki GENEL BAŞKAN değişirse OYLAR PATLAR,aynı anlayış,aynı tutum,aynı mantalite ile “YÜZDE 20-25 ARALIĞINDA Kİ OYLAR..” birden patlama yapar,kendilerini İKTİDARA TAŞIR..
HAYIRLISI OLSUN BAKALIM,NE YAPACAKLAR GÖRECEĞİZ..
ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR nasıl bir yol izleyecekler..?

CHP KARABÜK KURULTAY DELEGELERİ , BİR GELİŞME OLURSA “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA VERİRLER Mİ..?”,YA MİLLETVEKİLİ..?
CHP’NİN Karabük’te 4 Kurultay delegesi var ve Parti Genel Merkezi,görüldüğü kadarı ile KARMANÇORMAN bir görüntü veriyor,Sayın MUHARREM İNCE Genel Başkan Sayın KILIÇDAROĞLU’NA “SİZ ÇEKİLİN,BEN GENEL BAŞKAN OLAYIM..” gibi bir öneri getirmiş.
“SARMISAĞI GELİN ETMİŞLER,KOKUSUNU KIRK GÜN GİZLEMİŞ..”
Sayın MUHARREM İNCE 24 Haziran günü yapılan seçimi kaybetti,”KARŞISINA ÇIKMAM DEDİĞİ GENEL BAŞKANI’NA,BİR HAFTA SONRA SİZ ÇEKİLİN YERİNİZE BEN GEÇEYİM..” gibi nezaketle,zarafetle ne derece örtüştüğü tartışılabilecek bir öneri getirdi.
HER NEYSE ARTIK.
Şimdi “ÖRGÜT GEREĞİNİ YAPAR..” gibi bir yaklaşım getirildiğine göre,CHP KURULTAY DELEGELERİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA TOPLAR MI,sorusu gündemde..
KARABÜK’ÜN 4 DELEGESİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İMZASI VERİR Mİ..?
Veya Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY nasıl bir tutum alır..
Milletvekili’nin alacağı tutum/tavır KURULTAY DELEGELERİNİ etkiler mi..?
CHP İlginç bir sürece girdi galiba..!!

YEREL SEÇİMLERİN ERKENE ALINMASI GÜNDEMDE,ANCAK,BİR SÜREDİR “BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİ GÜNDEMDEN DÜŞTÜ MÜ..?” YOKSA
İyi hatırlayın,henüz BASKIN GENEL SEÇİM,gündem de değilken,geniş bir çevre, 2109 MART AYINDA yapılması gereken YEREL SEÇİMLER için BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİNE tartışıyordu.
SONRA,ERKEN VEYA BASKIN GENEL SEÇİMLER PATLADI..
Böyle olunca da “BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİ..” uzunca bir süredir konuşulmuyor,üzerinde tartışma yapılmıyor,oysa ki,Ülkemiz açısından BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİ, çok ama çok, büyük bir değişiklik olacaktır..
ŞİMDİ ERKEN YEREL SEÇİM YAPILMASI GÜNDEM DE..
Sanki BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE Sistemine geçiş gündemden düştü,üzerinde tartışmalar yapılmıyor,konuşulmuyor falan,oysa ki,BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİ,artık uygulamaya geçen CUMHURBAŞKANLIĞI Sistemi ile de bütünü ile uyumlu bir olay.
BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE Sistemi çıkar,yürürlüğe bir biçimde sokulur ve YEREL SEÇİMLER buna göre yapılırsa BELEDİYE BAŞKAN Adaylarının şans veya şanssızlığı da ÖNEMLİ ÖLÇÜ DE ETKİLENECEK demektir..
BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE SİSTEMİ GÜNDEMDEN KALKTI/KALDIRILDI MI..?
Yoksa buzdolabında,zamanının gelmesini mi bekliyor..?

AK PARTİ İÇİNDE,GENİŞ BİR KESİMİN,”YEREL SEÇİMLERDE,BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ OLABİLİR..” DEDİĞİ SAYIN OSMAN KAHVECİ…
AK Parti içinde,geniş bir kesimin,”GELECEK YEREL SEÇİMLERDE KABUL EDERSE,KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ OLABİLİR..” gibi dilek ve temenniler getirilen Sayın OSMAN KAHVECİ bu gündemden uzaklaştı sayılır..
Sayın OSMAN KAHVECİ,KARDEMİR YÖNETİMİNE GİRDİ..
Zaten Sayın OSMAN KAHVECİ,bir süre KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve özellikle ALMANYA ile olan çok iyi ilişkileri nedeni ile RAY ve TREN TEKERLEĞİ noktasında önemli girişimlerde bulunmuştu.
Sayın OSMAN KAHVECİ,öncelikle çok/çok iyi Almanca bilmesinin yanı/sıra,ALMANYA ile çok yakın,çok sıcak ilişkileri olan bir isimdir,kendisi ORMAN GENEL Müdürlüğü’nde Bürokrat olarak çalışırken,daha sonra GENEL MÜDÜRLÜK döneminde bu ilişkilerini Ülkemiz açısında kullanmış bir isimdir.
Yeniden KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi.
Sayın OSMAN KAHVECİ bu anlamda BELEDİYE BAŞKAN Adayı olmaz artık
Bir isim AK Parti gündeminden düşmüş oldu böylece..

KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET SÖZEN,AK PARTİ’YE GERİ DÖNER Mİ,YENİDEN ADAY YAPILIR MI VEYA BAĞIMSIZLIK OLAYI..
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın AHMET SÖZEN,biliyorsunuz bu göreve hayli çekişmeli,tartışmalı bir süreç sonunda geldi ve SEÇİMİNİN AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDA alınan karara uymayarak seçildiği iddiaları günlerce tartışılmıştı.
SONRA AK PARTİSİ İLE İLİŞKİLERİ KESİLDİ Sayın AHMET SÖZEN’İN..
Şimdi Sayın SÖZEN’E Parti içinden bir kesimin “GEL KARDEŞİM,SENİ YENİDEN İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYI YAPALIM..” gibi bir yaklaşım gösterdiği yolunda bilgiler geliyor..
Böyle bir gelişme olur mu,şayet olmazsa,Sayın AHMET SÖZEN Safranbolu BAĞIMSIZ İL GENEL MECLİS ÜYE Adayı olur mu,böyle bir gelişme ise KAMUOYU’NA nasıl yansır,Kamuoyu tarafından pek bilinmeyen ne gibi gerçekler gün yüzüne çıkar..?
GELECEK BİR KAÇ AYIN,EN ÖNEMLİ KONUSU BU OLABİLİR,DİKKAT EDİN..!!
Zira,İL GENEL MECLİSİ ve ÖZEL İDARE akçalı konulara çok yakın..
Buralarda BOL MİKTARDA PARA DÖNÜYOR,gelecek aylar önemli..!!

5 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Karabük bölgenin her yönden en geri kalmış ilidir, yanlış ve gereksiz projelerle şehir büyük zaman kaybetmiştir, şehir hava kirliliğine,şehir trafiğine,sosyal projelerin olmaması,yapılan yanlış projeler bir meydan diğeri battı çıktı, atıl bırakılan kordon kaldırım diye yapılan beton yığınları her yağmurda su basan istasyon bölgesi,dis hastanesi ve SSK hastanesi nin yanlış yerde yapılması ve bunun gibi bir sürü yanlışlıklar, Karabük spor un hali ben bunu kimsenin Karabük e kimlik kazandırılacak ve insanların bunu hala anlamasına yoruyorum

  2. AK PARTİ BAŞARISIZ

    AK PARTİ HEM KARABÜKTE HEM ÜLKEDE ÇOK GERİLEDİ SAYIN GÖLBEK.1 KASIM 2015 SEÇİMİNE GÖRE YÜZDE 7 OY KAYBI VAR.KARABÜKTE BU KAYIP DAHA FAZLA.ONUN İÇİN AK PARTİ İMAMIN KAYIĞINA BİNMİŞ DURUMDA AMMA GENEL BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞANA GÜVEN SEVGİ SAYGI ÇOK ÜST DÜZEYDE.AK PARTİ PARTİ OLARAK GERİLEMEYE BAŞLADI EYER RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARTİYİ BIRAKSA YÜZDE 5-10 OYU ZOR ALIR.
    SEÇMEN AK PARTİDEN YÜZÜNÜ ÇEVİRİYOR BU BELLİ OLDU.AMMA KİME OY VERECEYİNİ BİLMİYOR.MHP BU HALİYLE SİTTİN SENE İKTİDAR OLAMAZ CHP KAVGA DÖVÜY KURSU GİBİ İYİ PARTİ İŞ YAPMADI SP YILDIZI PARLAR GİBİ OLDU MEYER YANLIŞ GÖRMÜŞÜZ.
    AK PARTİ KARABÜKTEDE TÜM MEMLEKET GENELİNDEDE BAŞARILI OLAMADI YÜZDE 7 OY KAYBETTİ.BU KASIMDA SEÇİM YAPILSA O YÜZDE 7 KAYIP ÇOK DAHA BÜYÜR BUNUDA BİLMEK LAZIM,

  3. karabuk

    SAYIN GÖLBEK ABİM SAYIN BAŞKAN RAFET VERGİLİ İLE SOHBETİNİZDE DİLE GELEN ESKİ BELEDİYE BİNASININ SATIŞININ İPTAL EDİLDİĞİNİ BELİRTMİŞSİNİZ ÇOK TA İYİ OLMUŞ, BİNA BU HALİYLE KALSAYDI ÇOK DAHA İYİ OLURDU BİR ÇOK ESNAF BURADAN ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILDI,MAĞDUR OLDU BU ESNAF BELEDİYE BAŞKANINA HAKKINI HELAL ETMİYOR.BELEDİYE OLARAK ÇOK ŞIK BİR BİNA YAPACAKMIŞ MÜTEAHHİT İLE ANLAŞIP PAY EDİLECEKMİŞ SATIŞA ÇIKARTILACAKMIŞ MIŞ DA 100 YILDAKİ İŞ MERKEZİ VE PAZAR YERİNDEKİ DÜKKANLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ ÖYLECE DURUYOR TRİLYONLAR HEBA OLDU BELEDİYE BAŞKANIMIZ HİÇ BUNDAN BAHSEDİYORMU YOK BELEDİYE SANKİ ASLİ İŞİNİ BIRAKMIŞ EMLAKÇILIĞA VE MÜTEAHHİTLİĞE SOYUNMUŞ DÜKKANLARI SATIŞA ÇIKARACAKMIŞ ÇOK ŞIK BİR YAPILANMA DÜŞÜNÜYORMUŞ HEPSİ HİKAYE SEÇİMLER YAKLAŞIYOR KARABÜK BASINIMIZ KARABÜKTE YAŞAYANLAR BİR MİKROFON TUTSA ACABA NE DİYECEKLER ÇOK MERAK EDİYORUM BAŞKANI YAPMADIKLARI ÇOK BASİT PROJELERDEN DOLAYI KUTLARLARMI ACABA.BİRDE SON ZAMANDA YAPILAN DEMİRYOLU ÜST GEÇİT KÖPRÜSÜNDEN YAYALARIN YAN YANA İKİ KİŞİNİN GEÇMESİ ADETA MUCİZE GİBİ ÇÜNKÜ BÖYLE BİR KÖPRÜ DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOKTUR SAYIN BAŞKANIMIZ KARABÜK BELEDİYESİNİN YETKİLİLERİ ORADAN Bİ ZAHMET GEÇSE BU GERÇEĞİ GÖRÜR. BU KÖPRÜYÜ KİM YAPTI ……… DER.

  4. ahmet yılmaz

    sn rafet verhili tekrar aday olmalı harabe şekilde bırakılan karabük biraz olsun gün yüzü gördü ak parti ile olacak iş değil bu adamlar ceplerini düşünüyo yanında olanların cebi dolsunda nekadar ölü yatırım nekadar faydasız işler varsa yapalım derdindeler

  5. karabüklü

    rafet başkanın yaptıklarını inkar edenler var yollar çukurdan geçilmiyodu be heryere asansör yaptı merdiven yaptı köprü yaptı aday olmalısın tekrardan rafet başkaaaaaan

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.