Her Telden (7.Ekim.2019)

Her Telden (7.Ekim.2019)

Yayın: 06.10.2019 23:31 |Güncelleme: 07.10.2019 09:10
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI ; “ELEKTRİK ÇARPMAYA,DOĞALGAZ YAKMAYA BAŞLADI…”
Çok geniş bir seçmen kitlesini canından bezdiren ELEKTRİK ve DOĞALGAZ zamlarını eleştiren CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR “ELEKTRİK ÇARPMAYA,DOĞALGAZ YAKMAYA BAŞLADI…” şeklinde ifadeler kullandı..
CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR Dünya da petrol varil fiyatı ucuzlarken Ülkemizde akaryakıt başta olmak üzere Elektrik fiyatlarına,ayrıca doğalgaz fiyatlarına çok yüksek zamlar geldiğine işaret etti.
AK Parti İktidarının EMEKLİYE-MEMURA yüzde 4 civarında zam yaptığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR “DAR GELİRLİ KESİME BU ZAMLAR YAPILIRKEN,BU KESİMLERİN EN FAZLA KULLANDIĞI ELEKTRİK VE DOĞALGAZA GELEN ZAMLAR ORTA DA..” ifadelerini de kullandı.
Hükümete çağrı yapan CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,yapılan elektrik,doğalgaz,akaryakıt zamlarının geri alınmasını ve bu dar gelirli geniş kitlelerin sıkıntıya girmesinin önüne geçilmesini istedi.
CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve Yönetim Kurulu adına yapılan Basın Açıklamasında emekli,asgari ücretli çalışan çok geniş bir kesim olduğuna işaret ederek “BU ZAMLAR,DAR GELİRLİ KESİMİ BÜYÜK SIKINTIYA SOKTU..” görüşlerini de dile getirdi.
CHP KARABÜK İL BAŞKANI ZAMLARA ÇOK SERT ÇIKTI..
AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİLER GETİRDİ..

PROF.DR.Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞI SİYASİ PARTİ ve SAYIN ALİ BABACAN’IN KURACAĞI SİYASİ PARTİ ,BEKLENİYOR..
AK Parti Eski Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Prof.Dr.Sayın AHMET DAVUTOĞLU,yeni bir Siyasi Parti kuracağını açıkladı ve bu aşama da AK Parti kendisini DİSİPLİN KURULU’NA sevk ederken,kendisi ve arkadaşları AK Partiden istifa ettiler.
Buna paralel ,Uzun yıllar EKONOMİDEN SORUMLU Bakan olarak,AK Parti Hükümetlerinde görev yapmış olan Sayın ALİ BABACAN’IN DA yeni bir Siyasi Parti kurmak üzere hazırlık yaptığı biliniyor.
Şu an için her iki Parti de PARTİ PROGRAMLARINI AÇIKLAMIŞ DEĞİLLER ve o nedenle Siyasi kulisler herhangi bir veri olmadan,afaki yorumlarla BU PARTİ TUTAR veya TUTMAZ gibi yorumlar yapıyorlar.
Ülkemizde,günün konusu PAHALIK/GEÇİM SIKINTISI ve İŞSİZLİK başta olmak üzere HUKUKA GÜVEN,KİTLELER ARASINDA Kİ DERİN GÖRÜŞ FARKLILIKLARI gibi temel konulara nasıl bir yorum getirecekler.
ESAS O ZAMAN BU PARTİLERİN TUTUP/TUTMAYACAĞI BELİL OLUR..
Şu an itibarı ile sorarsanız şayet..
Karabük’te Sayın ALİ BABACAN’A ilgi biraz daha fazla gibi görünüyor,özellikle İŞ ÇEVRELERİNDE Bu Siyasi Partileri çok dikkatle izleyen ve görev almak için nabız yoklayan bazı isimlerden söz ediliyor..
O bağlamda Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NA ilgi biraz daha az gibi.

KARABÜKLÜ HADDAHANE SAHİPLERİ DERTLİ Mİ/DERTLİ VE “SON ELEKTRİK ZAMLARI TON BAŞINA 2-2.5 DOLAR MALİYET BİNDİRDİ..” SÖZLERİ
Karabüklü Haddane Sahipleri son gelen zamlardan müthiş sıkıntılı ve “TON BAŞINA MALİYETLERİMİZ 2 İLE 2.5 DOLAR CİVARINDA ARTTI..” gibi görüşler dile getiriyorlar.
ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI BELİMİZİ BÜKTÜ görüşündeler..
Bu arada ve özellikle ELEKTRİK GİDERLERİNİ minimize edebilmek amacı ile SERHAT HADDECİLİĞİN yaptığı gibi,haddanelerin belirli alanlarına GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ koyarak, elektrik ürütme yoluna gidenlerin olduğundan da söz ediliyor.
Öte yandan fiyatların gün geçtikçe gerilemesi de büyük sıkıntı yaratıyor galiba ve Haddane sahipleri ile Demir Tüccarları,fiyatlarda yaşanan düşüşlerden çok olumsuz etkilendiklerine işaret ediyorlar..
Konuya ilişkin bilgi veren bir DEMİR TÜCCARI,son altı ayda “BIRAKIN DEMİR SATIP PARA KAZANMAYI,ALDIĞIM HER PARTİ MALI ZARAR EDEREK SATIYORUM…” gibi bilgiler veriyor..
Öte yandan KARDEMİR’İN durumuna da değinen O Demir Tüccarı Kardeşimiz “KARDEMİR BAKALIM,2019 YILININ ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE NASIL BİR BİLANÇO AÇIKLAYACAK.ÖNCELİKLE GEÇEN YILIN KARLILIĞINI YAKALAMASI MÜMKÜN DEĞİL..” Tahminini dile getiriyor.
Ve,eğer kar açıklayacaklarsa da bunun inşaat demir,kütük satışlarından elde edilen kar miktarından çok kaliteli ürün,ray satışlarından olacağına da özellikle vurgu yapılıyor..
DEMİR PİYASALARI,ADETA,KAN AĞLIYOR..

“BAK ABİ,BUGÜN 4 EKİM CUMARTESİ VE KARABÜKSPOR RAKİBİ BAYBURTSPOR İLE HENÜZ OYNAMADI,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMANIN..”
Geçtiğimiz cumartesi günü,YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde yürüyorduk,O Çok sevdiğimiz ve futbol ile ilgili bilgisine çok güvendiğimiz dostumuz geldi kolumuza girdi..
“BAK ABİ KARABÜKSPOR BUGÜN BAYBURTSPOR İLE OYNAYACAK..” dedi.
Sonuç ne olursa olsun,KARABÜKSPOR’UN puan cetvelinde ki durumu ne olursa olsun,aldığı sonuçlar istediği kadar kötü olsun,göreceksin bu takım,yani KARABÜKSPOR AYAKLARININ ÜZERİNE DİKİLECEK,dedi..
KARABÜK ÇOCUĞU BU KRİZİ FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR ABİ dedi..
Bugün KARABÜKSPOR’DA forma giyen KARABÜK ÇOCUKLARININ arasından çok iyi futbolcular çıkacak,sabırla bu işi kovalamak ve bu manada KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMAK ZAMANIDIR dedi.
Daha sonra da KARABÜKSPOR’U bu hale düşürmeselerdi,KARABÜK ÇOCUĞUNU HİÇBİR ZAMAN İSTEMEYEN HİKMET FERİDUN TANKUT bu Kulübü bu hale düşürmeseydi KARABÜK ÇOCUKLARI ANCAK TRÜBÜNDEN MAÇ SEYREDERDİ..
ABİ YILLARCA BÖYLE OLMADI MI falan dedi..
Ne kadar inançla konuşuyor yarabbi,diye geçti içimizden iyi mi..?

ÇÖP KOVASI/ÇÖP KONTEYNIRI 3 ADIM MESAFEDE,ANCAK,KARABÜK İNSANI ÇÖPÜNÜ YERE ATIYOR,DAHA SONRA DA KENDİSİ YAKINIYOR..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok haklı olarak “KENTİN TEMİZLİĞİNE,KARABÜK İNSANI DA ÖZEN GÖSTERMELİ,KARABÜK İNSANI BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMALI..” yolunda görüşler dile getiriyor.
YÜZDE,MİLYAR HAKLI Sayın VERGİLİ.
Gidip/gezdiğiniz yerlere bir bakın Allahaşkına,ÇÖP KOVASI/ÇÖP KONTEYNIRI hemen 3 adım ötede,ancak gelin/görün KARABÜK YAŞAYANI çöpünü,bunların dibine,yere atmış..
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU.
Geçtiğimiz günlerde,YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde yürüyorduk,bir kişi KÜÇÜK SU PET ŞİŞESİNİ buruşturdu/buruşturdu,YOLUN ORTASINA doğru attı..
Allah sizi inandırsın,hemen arkasında,belki 3,belki 4 adım ötesinde ÇÖP KOVASI var,oraya atmadı buruşturup yolun ortasına attı ve daha sonra da iş yapmış gibi pis/pis sırıttı.
KARABÜK İNSANI,KENT TEMİZLİĞİNE SAYGILI DEĞİL..!
Kesinlikle saygılı değil.
Sayın VERGİLİ zaman/zaman bundan haklı olarak yakınıyor..

“CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI..” İL MÜFTÜSÜ SAYIN İLYAS YILMAZTÜRK’ÜN “CİDDİ GAYRETLERİ İLE..” GEÇEN YILLARA ORANLA..
1-7 Ekim günleri arasında kutlanan CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ..” haftası,bu yıl Karabük İl Müftüsü Sayın İLYAS YILMAZTÜRK’ÜN gayreti ve çabaları ile geçmiş yıllara oranla çok daha içerikli bir biçimde kutlandı..
Sayın YILMAZTÜRK “CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI..” nedeni ile hayli içerikli bir kutlama programı hazırlayarak,bunu adım/adım gerçekleştirdi.
Özellikle “ CAMİ ve HAYAT..” konulu konferans hayli ilgi gördü ve bu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın SELİM ARGUN’DA katıldı..
Diyanetin Karabük’te çok sayıda personeli var..
Yine çok sayıda camisi,mescidi var..
Bu nokta da,din eğitiminin RESMİ KURUMLAR tarafından verilmesi,gerçekten çok önemli ve kimi çevrelerin MERDİVEN ALTI DA dedikleri biçim ve şekillerde verilecek Din Eğitiminin yarardan çok zarar getireceği üzerinde de duruldu..
CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BUGÜN SONA ERİYOR..

YENİCELİLER EĞİTİM/KÜLTÜR ve YARDIMLAŞMA DERNEĞİ,GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ, BASINA BİR KAHVALTI İKRAMINDA BULUNDU..
İki yıl kadar önce kurulan ve Başkanlık görevini Sayın MURAT ÇORBACI’NIN yürüttüğü YENİCELİLER EĞİTİM/KÜLTÜR ve YARDIMLAŞMA Derneği, geçtiğimiz cumartesi günü Basına,Dernek Lokalinde Basına bir Kahvaltı ikramında bulundu.
Dernek Başkanı Sayın MURAT ÇORBACI ve Yönetim Kurulu Üyeleri Basın Mensupları ile tanıştılar,sohbet ettiler ve çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdiler.
600 e yakın Üyesi var Derneğin..
Dernek Başkanı Sayın MURAT ÇORBACI imkanları ölçüsünde ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE yardımı yaptıklarına dikkat çekerek “BU YARDIMLARIM OLAYIMIZI İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ..” şeklinde bilgiler verdi.
Bu arada Üye kaydı yapmak üzere gittikleri bazı yerlerden de söz eden Başkan MURAT ÇORBACI,hiç kimseden “YARDIM TALEBİNDE FALAN BULUNMADIKLARININ DA..” altını çizdi..
YENİCELİLER EĞİTİM/KÜLTÜR ve YARDIMLAŞMA Derneği’nin,önümüzde ki süreçte,ÇOK DAHA FAZLA ÜYEYE Sahip olması için “ÜYE KAMPANYASININ SÜRECEĞİ..” mesajlarının da verildiği kahvaltı da,samimi,sıcak bir ortam oluştu.
Başkan Sayın MURAT ÇORBACI ve Yönetim Kurulu Üyeleri,amaçlarının kesinlikle Bölgecilik gibi sığ bir alana girmek olmadığının da,altını çizerek YENİCE EĞİTİMİNE,KÜLTÜR HAYATINA ve gereksinim duyan YENİCELİLERE elden geldiğince maddi/manevi yardımda bulunmak olduğuna işaret ettiler.
YENİCELİLER KARABÜK ÖZELİNDE CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİPLER..

ÇOCUKLARI ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEYEN İŞ ADAMI SAYIN ALİ BALTACI “BEN OKUMA HASRETİ İÇERİSİNDE BÜYÜDÜM,ÇOCUKLAR OKUSUNLAR..”
Geçtiğimiz gün Safranbolu /ESENTEPE Bölgesi’nde,Vali Sayın FUAT GÜREL,Safranbolu Kaymakamı Sayın FATİH ÜRKMEZER ve geniş bir protokol üyesinin katılımı ile yaptıracağı Okulun temelini atan Sayın ALİ BALTACI enteresan görüşler dile getirdi.
Daha önce ANA SINIFI DA yaptıran Sayın ALİ BALTACI,kendisinin Okuyamadığına işaret ederek “OKUMA HEVESİNİ HEP HİSSETTİĞİNE..” işaret ederek “BEN ÇOCUKLARI DA ÇOK SEVİYORUM,TEK DİLEĞİM ONLARIN OKUMASI..” dedi.
ALİ BABA İLKÖĞRETİM OKULUNUN TEMELİ ATILDI..
Ve bu Okulu yaptıran hayırsever Sayın ALİ BALTACI küçük bir köyde doğduğuna dikkat çekerek,o zamanın şartlarında Ailesinin kendisini okula göndermediğini anlattı..
Daha sonra,Okula başladığına dikkat çeken İş Adamı Sayın ALİ BALTACI,okuma hasretini,ilerleyen yaşında BU HASRETİ ÇOCUKLARIN OKUYACAĞI Okul yaparak gidermeye gayret edeceğini de söyledi..
Sayın ALİ BALTACI bu konuda destek verenlere teşekkür etti.
ALİ BABA OKULUNUN TEMELİ ATILDI..

TOKİ,KARABÜK BELEN MAHALLESİ’NDE Kİ 1140 KONUTU ÜLKE GENELİNDE SATIŞA ÇIKARTTI VE O KONUTLAR EMEKLİLER İÇİN YAPILMIŞTI..!!
Hatırlayın,BİNLERCE EMEKLİ Bankaların önünde bekleşiyorlar ve KONUT AVANS PARASI yatırmak üzere sıraya giriyorlardı,BİYABET KURUMU bu işin yapılması için seferber olmuştu ve 7 bin civarında ki BAŞVURU Siyaset Kurumu’nu da heyecanlandırmıştı.
1440 KONUT YAPILDI,KARABÜK EMEKLİLERİ İÇİN,yapımı halen devam eden konutlar da var BELEN MAHALLESİ civarında,ne yazık ki EMEKLİLER BU KONUTLARA fazla ilgi göstermediler/göstermiyorlar…
TOKİ şimdi 1140 tane konutu TÜRKİYE ÇAPINDA SATIŞA çıkarttı,demek ki BANKALARIN ÖNÜNDE KUYRUĞA giren 7 bin civarında ki KARABÜK EMEKLİSİNDEN 300 kadarı bu KONUTLARDAN almış..
NE UMUTLARLA BU KONUTLARA BAŞLANMIŞTI HATIRLAYIN..
TOKİ ŞİMDİ ÜLKE GENELİNDE SATIŞA ÇIKARTTI..

2 kişi görüş bildirdi

  1. yorumcu

    SAYIN GÖLBEK, BU KONUTLARI EMEKLİ BEĞENMEDİĞİNDEN DEĞİL,ESKİYE NAZARAN PAHALI VE TAKSİDİNİN MAAŞINDAN FAZLA OLDUĞUNDAN ALAMIYOR.BUNU BELİRTMEKTE FAYDA VAR…

  2. KARABUK

    SAYIN GÖLBEK YORUM YAPAN ARKADAŞ DOĞRU YAZMIŞ EMEKLİ KONUTLARIN HEM PAHALI HEMDE ÇOK KÖTÜ BİR YERE YAPILDIĞI İÇİN AYRICA KARDEMİR İLE ORG, SANAYİ ARASINA YAPILMIŞ OLAN BU KONUTLARDA EMEKLİLER ORADA YAŞAYAMAZ BİDE ÖLÜNCEYE KADAR Bİ YIĞIN BORÇ ÖDEYECEK AYRICA ŞEHİR MERKEZİNE UZAK EMEKLİ BİDE YOL PARASI VERECEK ONUN İÇİN BU KONUTLARA TALEP OLMAZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.