Her Telden (8.Kasım.2018)

Her Telden (8.Kasım.2018)

Yayın: 07.11.2018 22:11 |Güncelleme: 08.11.2018 07:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’ÜN YETİŞTİRDİĞİ GENÇ BİLİM ADAMI PROF.DR.SAYIN İBRAHİM TÜMEN’İN ÇALIŞMALARI ABD ÜNİVERSİTELERİNDE DEĞER BULDU..
Karabük’ün yetiştirdiği genç ve değerli Bilim Adamı Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN’İN yaptığı bir dizi çalışma ve makaleleri ABD Üniversite çevrelerinde değer buldu.
Dünyanın en geniş Kütüphanelerinin bulunduğu ABD Üniversitelerinde,değer bulan,kıymet verilen makale ve çalışmaların sahibi Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN halen BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.
Daha önce BARTIN ÜNİVERSİTESİ bünyesinde görev yapan ve bir ara Dekanlık yapan Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN,Üniversite çevrelerinde ve özellikle kendi dalında referans kabul edilen çalışmaların sahibi olarak kabul ediliyor.
Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN Karabüklülerin çok iyi tanıdığı bir isim.
Makaleleri ve yaptığı çalışmalar ABD Üniversiteleri YAYIN REPERTUARINA alınmış ve bu çok/çok önemli bir olay olarak görülmeli elbet ve bu ismin KARABÜK KÖKENLİ olması ayrı bir gurur kaynağımız elbet.
Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN şu an BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE..
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE olduğu dönemler Karabük’e sık/sık gelir ve eşi/dostu/tanıdıkları ile hasret giderirdi,şimdi hayli uzakta ve eskisi kadar sık gelip/gidemiyor..
Prof.Dr.Sayın İBRAHİM TÜMEN Karabüklülerin gururu oldu..

KARABÜKLÜLER SEÇİM DÖNEMLERİNDE,ÖZELLİKLE AK PARTİ İÇİNDE Kİ “KADROLU ADAYLARDAN YAKINIR..” VE YEPYENİ BİR İSİM EROL ŞEN..
KARABÜKLÜLER oy versinler veya vermesinler,özellikle,AK Parti içinde hemen her seçimde ADAY/ADAYI olan isimlerden yakınırlar ve YENİ İSİM ARAYIŞLARI vardır.
KARABÜK SİYASETİNE BİLGİSİ,BECERİSİ VE KALİTESİ İLE YENİ İSİMLER GİRSİN gibi bir istek,KARABÜK YAŞAYANLARINDA vardır,Karabük hayatın her alanında böyle bir talebi dile getirir.
Buyurun size YEPYENİ,TERTEMİZ,BİLGİSİ,BECERİSİ ve KALİTESİ ile Sayın EROL ŞEN,Karabük’te Muhasebeci olarak işyeri sahibi,kimsenin üzerine toz konduramayacağı kadar temiz bir isim.
Özellikle DYP İçinde Siyaset yapmış,Siyasi birikimi var..
Ve Sayın EROL ŞEN,AK Parti KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI olarak başvuru yapıyor,AK Parti’li Kardeşler “BU SEÇİMLERDE BİZE EKSTRA OY GEREKECEK ve, Sayın EROL ŞEN,BİLHASSA,DYP OYLARININ İYİ PARTİ BAŞTA OLMAK ÜZERE,DİĞER PARTİLERE GİTMESİNİN ÖNÜNÜ KESER..” diyorlar.
Öğrenimi,Siyasi deneyimi,bilgisi,becerisi ile YEPYENİ BİR İSİM Sayın EROL ŞEN.
“KADROLU OLMAYAN,YENİ ADAY, ARAYANLAR..” buyurun size Sayın EROL ŞEN.

KARABÜK’TE 12 VEYA 15 FİRMA KONKORDATO İÇİN BAŞVURU HAZIRLIĞI YAPIYORMUŞ VE BUNUN İŞLEMLERİ SÜRDÜRÜLÜYORMUŞ..
Karabük’te 12 veya 15 Firma KONKORDATO talebinde bulunmak üzere çalışmalarını başlatmış,bunun için gereken RESMİ İŞLEMLERİ yapmaya başlamış sanıyoruz.,
BU FİRMALARIN İÇİNDE OLANLAR ÜZERİNE TAHMİNLER YAPILIYOR..
KONKORDATO Talebi yapanların içinde MARKET,İNŞAAT FİRMASI,VE DİĞER BİRÇOK SEKTÖRDEN Firmaların olduğuna dikkat çekiliyor ve böyle bir ortam yaşanıyor Karabük’te.
PİYASALARDA KONKORDATO TEDİRGİNLİĞİ HÜKÜM SÜRÜYOR..
Zira,KONKORDATO kararı alan Firmalar,BORÇLARINI BELİRLİ BİR SÜRE ödemiyorlar,onların işlerini KONKORDATO KOMİSERİ yürütüyor falan gibi birçok teknik ayrıntısı var.
DÜŞÜNÜN,BİR FİRMA SİZE PARA ÖDEYECEK,ancak,KONKORDATO kararı almış.
Siz alacağınızı alamıyorsunuz,peki siz borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz..?
KARABÜK PİYASALARINDA BÜTÜN BUNLAR KONUŞULUYOR..
Ve ; ÖNEMLİ BİR TEDİRGİNLİK var.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN MEHMET EMİN AKAY “ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLEMESİ İÇİN DRONLARLA HAVADAN GÖRÜNTÜLER ALIYORUZ..”
Karabük’te çok ciddi bir ŞEHİRİÇİ TRAFİK Sorunu yaşandığı kesin ve bu nokta da Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın MEHMET EMİN AKAY bir dizi önlemlerin üzerinde durulduğuna işaret ediyor.
Sayın MEHMET EMİN AKAY,bu konu için yapılacak çalışmalar için “DRONLARLA SÜREKLİ HAVADAN GÖRÜNTÜ ALIYORUZ.ÇÖZÜM NOKTASI İÇİN BU GÖRÜNTÜLERDEN YARARLANACAĞIZ ELBET..” görüşünde..
KALICI ÇÖZÜM İÇİN “ÇEVRE YOLLARINI..” İŞARET EDİYOR Sayın AKAY.
Ancak,ÇEVRE YOLLARI için uzun bir sürecin gerekeceğinden yola çıkarak,daha erken sonuç verecek bir dizi düzenleme için çalışmaların var olduğuna işaret ediyor..
KARABÜK’TE ŞEHİRİÇİ TRAFİK,GERÇEKTEN GÜN GEÇTİKÇE,ARTIYOR..
Özellikle ŞİRİNEVLER MAHALLESİ ve akşam saatleri..
Sayın MEHMET EMİN AKAY’IN söylediği önlemler alınabilirse-ki alınacağına kesin bakıyoruz- Karabük bu anlamda bir parça rahat nefes alma imkanı bulur herhalde.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK BÜYÜK

KARABÜK’TE ÖYLE GEÇİŞLER VAR,HEM IŞIKLANDIRMA YOK,HEM SAĞLIKSIZ,HEM ÇOK YÖNLÜ VE SÜRÜCÜ/YAYA SAYGISI İLE GİDİYOR İŞLER..
Karabük’te ŞEHİRİÇİ TRAFİK noktasında ÖYLE KAVŞAKLAR,öyle GEÇİŞLER var,eğer Karabüklü sürücüler anlayışlı olmasa,eğer Karabüklü yayalar anlayışlı olmasa her dakika,her saniye maddi hasarlı veya ölümlü kazalar olabilir.
Örneğin, GÜVEN KAVŞAĞINDA KAÇ YÖNLÜ TRAFİK AKIŞI VAR..?
Örneğin,PTT KAVŞAĞINDA KAÇ YÖNLÜ TRAFİK AKIŞI VAR..?
Dikkat edin,eğer buralarda ÖLÜMLÜ,MADDİ HASARLI TRAFİK KAZALARI olmuyorsa SÜRÜCÜLERİN ve YAYALARIN karşılıklı saygısından ve bu anlamda ki anlayışlı tutumlarından.
YOKSA,BURALARDAR “ALLAHA EMANET..” GİDİYOR TRAFİK AKIŞI..
Daha böyle birçok yer var aslında,en yoğun trafik buralarda..
ALBAY KARAOĞLANOĞLU üzeri ise,çoğu zaman tam festival oluyor..

8 KASIM EYLEMLERİ VE ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE BAŞKANLIĞI İLE KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ETKİNLİKLERİ UNUTTURULMAMASI..
8 Kasım EYLEMLERİ Karabük tarihinde çok önemli bir yer tutar,çok önemli bir kilometre taşıdır,KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları’nın kapattırılmaması noktasında BİR MİLATTIR.
8 KASIM EYLEMLERİ UNUTTURULMAMALI..
ÇELİK-İŞ Sendikası bunu yapıyor ve KARDEMİR Bünyesinde düzenlenen bir FUTBOL TURNUVASI ile bu anlamda önemli bir adım attı ÇELİK-İŞ Sendikası,dün de TURNUVA ŞAMPİYONUNA törenle kupası verildi..
Bugün KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL bu gün ile ilgili,düzenlenen bir toplantı da konuşacak ve bu Toplantı KARDEMİR’İN Salonunda yapılacak.
8 KASIM BİR KENTİN YENİDEN DOĞUŞU SAYILMALI.
Bu anlamda 8 KASIM TAÇLANDIRAN ise “ÇATI TEPEMİZE ÇÖKÜYOR..” noktasında,yapılan GENEL KURUL sonucu göreve gelenlerin YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR ile KURTULUŞUNUN SAĞLANMASI olayıdır.
Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN yaptıkları olağanüstü çalışmalar ile KARDEMİR KURTARILMIŞTIR,bu anlamda 8 KASIM KAPATTIRILMAMAK günü 14 AĞUSTOS 2002 Tarihi ise KURTULUŞ günüdür.
Zaman su gibi akıp gidiyor.
8 KASIM EYLEMLERİ BUGÜN,KARABÜK GÜNDEMİNDE OLACAK..

ÖNCE Kİ GÜN KARABÜK TİCARET/SANAYİ ODASI GENEL SEKRETERİ SAYIN CEM BİÇEN İLE SOHBETİMİZ VE “TOBB’UN SOSYAL SORUMLULUK.”
Geçtiğimiz gün Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI’NIN başarılı Genel Sekreteri Sayın CEM BİÇEN ile bir süre sohbet ettik,ihtiyaç sahibi çocuklara bazı desteklerin dağıtımından geliyormuş.
HAYLİ YORGUN BİR HAVASI VARDI.
Sayın CEM BİÇEN bu anlamda TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ Genel Merkezinden gelen yardımların sağlıklı biçimde dağıtılması işine vaziyet etmiş ve oradan geliyormuş.
TOBB SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ÇERÇEVESİNDE çeşitli yardımlar yapıyor ve Karabük’e de bot,mont ve buna benzer eşyalar göndererek ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmasını istemiş.
Ne kadar güzel değil mi..?
Geçtiğimiz aylarda da bazı hayırseverlerin bu yönlü yardımları oluyordu.
Örneğin SİİRT İLİNE gönderilen yardım giyeceklerinden söz edilmişti.
TOBB BU TÜR SOSYAL SORUMLULUKLARINI SÜREKLİ YAPIYOR..
Karabüklüler içinde de bu tür yardımları gerçekleştirenler var elbet..

SAFRANBOLU BELEDİYESPOR,ANLATILANLAR/DÜŞÜNÜLENLER GERÇEKLEŞİRSE “TÜRK SPORUNUN YILDIZI OLMAYA ADAY..” VE VAKIF OLAYI..
Halen BÖLGESEL AMATÖR LİG DE müsabakalara çıkan,maç oynayan SAFRANBOLU BELEDİYESPOR için öyle mükemmel görüşler dinledik ki,bu görüşlerin gerçek olması halinde TÜRK SPORUNDA YILDIZ OLMAK İŞTEN BİLE DEĞİL.
Öncelikle SAFRANBOLU BELEDİYESPOR Yönetimi ele alınacak ve bu TÜZEL KİŞİLİK adı altında Kent sakinlerinin desteği ile TESİSLEŞMEYE gidilecek,müsabaka sonuçları sorun edilmeyecek.
KESİSLEŞME TAMAMLANDIKTAN SONRA,buralar bir SPOR AKADEMİSİNE dönüştürülecek ve futbol dahil olmak üzere 5 veya 6 spor dalının ALT YAPISI bu TESİSLERDE YOĞUNLAŞTIRILACAK.
Zaman içinde,belki o zaman KARABÜK AMATÖR KÜME Takımı haline gelmiş olan SAFRANBOLUSPOR,Spor Akademisinden gelen genç yeteneklerle LİGLERDE YÜKSELMEYE BAŞLAYACAK.
DİĞER SPOR DALLARINDA YETİŞENLER İSE DÜNYA ŞAMPİYONALARINDA,OLİMPİYATLARDA yarışmalara katılacaklar Uluslar arası müsabakalara SAFRANBOLUSPOR forması ile gidecekler,yarışacaklar..
GERÇEKTEN ÇOK MÜKEMMEL DÜŞÜNCELER DİNLEDİK MUHATAPLARINDAN ve bu anlamda adım atmalarını diledik,adım atıp bu işe fiilen soyunmaları gerektiğine işaret ettik.
Hattı bir SAFRANBOLU SPOR VAKFI bile kurulabilir dediler..
İNŞAALLAH,İNŞAALLAH dedik bizde..

ABD DOLARI 3 BİN LİRA CİVARIN İKEN,KARABÜKSPOR’U 190 KÜSUR MİLYON LİRA BORCA SOKANLAR,ELBET HESAP VERECEKLER,VERMELİLER
Bir ABD DOLARI 3 lira civarında ve KARABÜKSPOR’U 190 küsur milyon lira borca sokup GENEL KURULA bile gelemeyenler,elbet, birgün hesap verecekler,mutlaka hesap verecekler..
Konfiçyüs’e ait olduğu söylenen bir söz vardır..
“ÖKÜZ YAVAŞ YÜRÜR AMA TOPRAK SABIRLIDIR..”
Devlet işleri,özellikle, HUKUK TOPRAK GİBİ SABIRLIDIR.
İş ve işlemler ne kadar yavaş olsa bile SONUÇTA MENZİLİNE VARIR..
Olan 50 yıllık KARABÜKSPOR’A oldu..
YURT DIŞINA YAZILMIŞ BİRÇOK YAZI olduğu söyleniyor,bu yazıların cevabı bir gelsin,sonra Sayın ZİYA ÜNSAL’IN döneminden başlayan denetim ,araştırma,alınan bazı ifadeler ışığında gelişmeler başlayacaktır..
Ne diyor “AYRIL KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇ..” denilen KARABÜKSPOR’UN önce ki Başkanı Sayın MEHMET AYTEKİN,bunu iyi bilin “BEN 1400 SAYFA TUTANAK İZMALADIM..”demiyor mu..
İMZALANANLAR “HATIRA DEFTERİ DEĞİL..” tutulan raporlar..

4 kişi görüş bildirdi

  1. EROL ŞEN HEMŞERİMİZE BAŞARI

    EROL ŞEN HAKKATEN DÜRÜST ÇALIŞKAN BİR ARKADAŞIMIZ HEMŞERİMİZDİR KENDİSİNE ÇIKTIĞI YOLDA BAŞARILAR DİLERİM DOĞRUSU BEN AK PARTİLİYİM AMMA BU SEÇİM PARTİYE OY VERMİCEKTİM EYER EROL ŞEN ADAY OLURSA MUTLAKA EROL DOSTUMA OY VERİRİM.GERİSİNİ AK PARTİ DÜŞÜNSÜN.

  2. Trafikte, Toplu Taşımada çok eksik ve kusur var ki Mağdurlara yüklü tazminat ödeyebilirler.

    Belirli yasalara ve İş sağlığı ve güvenliği kanuna göre olsun olası bir olayda mağdurlar idareden yada işletmecilere yüklü tazminat davaları açabilirler.
    Yaya geçitleri çoğu yerde yok yada silinmiş
    Uyarı tabelaları yok.
    Toplu taşıma araçları eski ayakta yolcu taşımaları emniyet kemerleri yok
    Kaldırım çoğu yerde yok
    Trafiğin yoğun olduğu çarşı merkezinde Yaya,Kavşak,durak v.b giriş çıkış kenarlarına ilgili kanuna muhalefet ederek (trafiğin akışını engelleyen ve tehlikeye düşürecek) İl trafik komisyonunca ücretli parka izin verilmesi 🙂
    Ses debileri yüksek güvenlik olarak uygun olmayan yetersiz araçların toplu taşıma yapılmasına izn verilmesi
    Yani mağdur vatandaş iyi bir avukat ile yukarıda bahsedilen kusurları göstererek hukuki mücadelesi yapabilir ve tazminat alabilir.

  3. KARABÜKLÜ

    KARABÜK MERKEZİNİ YIKIP BAŞTAN YAPAMAYACAĞIMIZA GÖRE KARABÜK DE TRAFİĞİN DÜZELMESİNİN BİRİNCİ ŞARTI DELİ DUMRULUN GEÇENDEN 5 GEÇMEYENDEN 10 LİRA ALMASI GİBİ ALİ GIRAN BAŞ KESEN UYGULAMALAR YAPAN ŞEHİR İÇİ OTOPARK İŞİ YAPAN DERNEĞİN İŞİNE SON VERMEK VE İNSANLARI OTOPARKA YÖNLENDİRİP TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA TEŞVİK ETMEK VE TRAFİK POLİSİ SAYISINI ARTTIRIP YASALARI UYGULAMAK.(YASA VAR FAKAT UYGULAMA OLMADIĞI İÇİN İNSANLAR NASIL OLSA YAKALANMAM DÜŞÜNCESİ İLE PERVASIZ HAREKET EDİYORLAR-BİZİM İNSANIMIZ CANINI HİÇE SAYARCASINA EMNİYET KEMERİNİ ANCAK CEZA YEME KORKUSU YÜZÜNDEN TAKAR).ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE HASTANE KARŞISINDA İLK SAĞA DÖNÜŞTE İREM ECZANESİ KARŞISINDA DÜŞÜNCESİZ ÜÇ BEŞ ARAÇ SAHİBİ VAR ADAMLAR HUSUSİ KALDIRIMA PARK EDİYORLAR(UNUTMAYALIM HEPİMİZ HER AN BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ), ŞİRİNEVLER MAHALLESİNE BİR AN ÖNCE KALDIRIM YAPILMALIDIR.HA BU ARADA TEKSAS BENZERİ ESENTEPE MAHALLESİNİ ES GEÇMEYELİM,SALI YOLUNDAN KAPULLU YOLU GİRİŞİNDEKİ FIRINA KADAR OLAN YOLUN HALİ FELAKET.HELE ŞEHİT MEHMET ESEN POLİS KARAKOLU ÖNÜNDEKİ YOL AYRIMI BERBAT ÖTESİ, POLİSLER BİLE TAM VİRAJA ARAÇLARINI KALDIRIMA DİK PARK EDİYORLAR Kİ BU DURUM KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR.KARABÜK TE ŞEHİR İÇİ TRAFİK DÜZELTİLECEKSE ESENTEPE DEN BAŞLANMALI… SAYGILARIMLA………….

  4. BİR DEĞER İBRAHİM TÜMEN

    Değerli Ahmet Gölbek, İbrahim Tümen ile değerlendirmeniz için sizi kutluyorum. Bu memleketin yetiştirdiği değerleri ne yazık ki, toplum bilmiyor, görmüyor. Onları, tanıtmak, toplumu bilgilendirmek gazetecilerin görevidir. Bunu siz en iyi bir şekilde yapıyorsunuz. Bu memleket çok cevher yetiştirdi. Ama, onlar çok uzaklarda. Cevheri bulup, ortaya çıkarmak ve kendi toprakları için çalıştırmak aynı zamanda siyasetin de görevidir. Siyasetçilerimiz, küçük hesaplar içinde olacaklarına, bu beldede yeni ufuklar açabilecek böyle değerleri hk ettikleri yerlere getirseler fena mı olur? İbrahim Tümen ve onun gibiler Karabük Üniversitesi’nde değerlendirilemezler mi? Teşekkür ediyorum size. Bir cevheri anlattığınız için. Bu tür cevherlere görev verilirse, toprakları için gece gündüz demeden çalışırlar. Yeni yeni fikirler ortaya çıkar, yeni yeni projeler uygulanır ve ilimiz daha hızlı kalkınır ve gelişir. Bu tür yazılırınızı beklediğimizi belirtiyor, tekrar teşekkür ediyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.