Her Telden (8 Mayıs 2020)

Her Telden (8 Mayıs 2020)

Yayın: 07.05.2020 21:21
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ,RAMAZAN AYI GIDA DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR VE DENETİMLERİN SÜRDÜRÜLECEĞİ HABERLERİ
Şu koranavirüs günlerinden,en büyük çalışmayı gösteren birimlerin başında Karabük Belediyesi ve özellikle de ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ Birimleri gelmektedir,gerçekten çok/çok mükemmel bir çalışma düzeni içerisinde hizmet veriyorlar.
PAZAR YERLERİNİN DÜZENİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR.
Oralarda insanların bir yandan sağlıkları açısından önlem alırken,diğer yandan da,sürekli denetimler yaparak,insanların GIDA GÜVENLİĞİ veya FİYATI gibi noktalardan olumsuz etkilenmemesi için azami gayreti gösteriyorlar.
Bu işleri yapıp/tamamlıyorlar MARKET/BAKKAL/FIRIN DENETİMLERİ başlıyor.
Şu netameli süreçte,Karabük Belediyesi ZABITA EKİPLERİ gerçekten mükemmel ve yorucu bir tempoda çalışıyorlar,özellikle GIDA DENETİMLERİ bir yandan vatandaşa güven verirken,bir yandan da insanların sağlığı garantiye alınmış oluyor.
OLAYIN BU NOKTASINDA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA MADDELERİ..
Zaman/zaman Ulusal genişlikte Basın/Yayına yansıyan HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ bu denetimlerin asıl unsuru olarak görülüyor ve kenar/köşe nerede bu ürünler satılıyorsa denetimler sıkı biçimde sürdürülüyor..
Karabük Belediyesi ZABITA EKİPLERİ büyük bir gayretle çalışıyorlar.
Hizmet üretiyorlar..

KORONAVİRÜS İÇİN ALINAN ÖNLEMLER USUL/USUL GEVŞETİLİYOR VE 65 YAŞ ÜSTÜ,0-14 YAŞ GRUBU İLE 15-20 YAŞ GURUPLARINA İZİN.
Biliyorsunuz koronavirüs illeti Ülkemizde görüldüğünden bu yana 65 YAŞ ÜSTÜ ile 0-20 Yaş guruplarına SOKAĞA ÇIKMA yasağında 1 GÜNLÜK ve 4 SAATLİK izinler çıktı.
Bu konuda Valilik gerekli açıklamaları yaptı.
Örneğin 65 Yaş üstü vatandaşlar PAZAR GÜNÜ çıkabilecekler.
0-14 YAŞ GURUBU ÇARŞAMBA GÜNÜ.
15-20 YAŞ GURUBU İSE CUMA GÜNÜ sokağa çıkabilecekler.
Bu yaş guruplarından ki düzenlemeye göre EVLERİNE YÜRÜYÜŞ MESAFESİNDE ve 4 saatlik izinler verilecek,böylece günlerdir hüküm süren kapalılık bir anlamda BİR NEFES ALMA süresince giderilmiş olacak.
Daha sonra BELİRLİ İŞ YERLERİNİN AÇILMASI SÜRECİNE girilecek.
Geçilmesine geçilecek,ancak,PİYASALAR ÖYLESİNE BERBAT Kİ,açılacak iş yerlerini bekleyen sıkıntılar nasıl çözüm bulacak,bunu/bunları kestirmekte fevkalade zor,anormal güç.
Ufak/ufak yaşanan KAPALI KALIN çağrıları gevşetiliyor.

İL HIFZISSIHHA KURULU TARAFINDAN,BELİRLİ CADDELERE GETİRİLEN “PARK YASAĞINDA,UYARILARDAN,CEZA UYGULAMASI AŞAMASINA..”
Karabük İL HIFZISSIHHA Kurulu BELİRLİ CADDELERDE park yasağı uygulaması getirdi ve ŞEHİR İÇİ TRAFİK ekipleri,eski alışkanlıkla bu yasağa uymayanları,günlerce uyardılar..
SÜREKLİ ANONSLAR YAPILDI,PARK YASAĞI PANKARTLARI ASILDI..
Şimdi görüyoruz ki UYARILAR AŞAMASINDAN,CEZA UYGULAMASINA GEÇİLMİŞ artık,PARK YASAĞI olan yerlere PARK ETMİŞ araçlara cezaların yazılmasına başlanmış.
Gerçi,çok yoğun bir trafik yok.
Buna rağmen PARK YASAĞI konular yerlere OTOMOBİLLERİNİ PARK EDENLER olduğundan söz ediliyor ve biraz önce de söylediğimiz gibi artık UYARILAR AŞAMASI yerini CEZA YAZMA aşamasına bırakmış.
ARAÇ SAHİPLERİ BU KONULARA DİKKAT ETMEK ZORUNDALAR..
Cezalar başladı artık.

DÖVİZ KURLARINDA Kİ ARTIŞ,KARABÜK ÖZELİNDE,EN FAZLA KARDEMİR’İ ETKİLİYOR VE DÖVİZ CİNSİ BORÇLARDAN DOLAYI “KUR FARKI…”
Ülke ekonomisi DÖVİZ KURLARINDA Kİ ARTIŞA ODAKLANDI,olayın tam bu noktasında,kur artışları elbet bütün ekonomik düzeni,sektörlerde ki bütün gelişmeleri çok yakından etkiliyor/etkiliyordur.
Ancak,bu nokta da KARABÜK’ÜN BİR HASSASİYETİ VAR.
Bilindiği gibi,Karabük’ün OLMAZSA OLMAZI DURUMUNDA kabul edilen ve gerçekten de öyle olan,KARDEMİR’İN BİRÇOK YATIRIMI DÖVİZ karşılığı yaptırıldı/yapıldı ve uzun vadeli borçlanmalar yapıldı.
Yani ; KARDEMİR’İN DÖVİZ BORCU VAR..
Bu nedenle DÖVİZ KURLARINDA Kİ her artış, KARDEMİR’İ ciddi sıkıntıya sokuyor,olayın bu noktasında KARDEMİR SATIŞLARI DA genellikle DÖVİZE ENDEKSLİ yapılıyor,ama,satışlar şu sıralar hayli nazlı gidiyor gibi bir görüntü var.
Örneğin DÖVİZ KURUNDA Kİ 1 liralık artış,KARDEMİR DÖVİZ BORÇLARI noktasında NE KADAR EK YÜK GETİRİYOR dersiniz,işte çıkabilecek rakamlar Karabük insanını ciddi biçimde korkutuyor.
Ve ; aklı selim sahibi çevreler “KARDEMİR YÖNETİMİ,PROFESYONEL KADRO,BİR DİZİ VE ANLAMSIZ HESAPLAŞMAYI BİR KENARA BIRAKARAK AYNI HEDEFE YÖNELEREK,ŞU NETAMELİ GÜNLERİ, OMUZ/OMUZA AŞMAYA ODAKLANILMALI..” gibi anlayışları/görüşleri dile getiriyorlar.
1999-2002 ARASINDA YAŞANANLARI HALEN HATIRLAYAN O KADAR ÇOK Kİ..!!

AK PARTİ İÇERİSİNDE DE,GEREK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ,GEREKSE İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARI NOKTASINDA BÜYÜK BİR MERAK VAR
Gerek ekonomik,gerekse sosyal hayatın durma noktasında olduğu şu günlerde,Karabük’te ve özellikle AK Parti çevrelerinde MİLLİ EĞİTİM İL Müdürlüğü ile İŞKUR İL Müdürlüğü’ne ATAMA HEYECANI VAR.
Hemen herkesin ortak kanaati İŞKUR Müdürlüğü Sayın MUSTAFA ÇALIŞ ile liyakatini buldu,şeklinde bir anlayış dikkat çekiyor,bu nokta da ve özellikle İL DIŞINDAN yapılacak bir atamanın sıkıntı yaratacağına hemen herkes hemfikir.
MİLLİ EĞİTİM İL Müdürlüğü biraz daha sıkıntılı ve çok önemli bir AK Partili Kardeş “İSMİ ÇOK GEÇİN BİR ARKADAŞIN ATANMASI BÜYÜK SIKINTI YARATIR..” gibi yaklaşımla “O İSİM ATANIRSA,KARABÜK’TE TÜM DENGELER ALT/ÜST OLUR..” iddialarında bulundu.
KARABÜK TOPLUMU BU TÜR DEDİKODULU KONUŞMALARI SEVER..
Sosyal mesafelerin açık olduğu şu günlerde bu laflar çok prim yapıyor..
Aman ne görüşler dile getiriliyor,ne görüşler,bekleyelim bakalım ne olacak..!!

BİZ AYLAR ÖNCESİNDEN EFLANİ İLE İLGİLİ,BAZI KONULARI YAZIYORUZ VE DİYORUZ Kİ “BU İLÇEDE YILLAR SÜREN SESSİZLİK BİTİYOR,DİKKAT..”
Biz aylar öncesinden bu yana “EFLANİ İLÇESİNDE YILLAR SÜREN SESSİZLİK,OLUMLU/OLUMSUZ HİÇBİR GÖRÜŞ BELİRTMEME DURUMU BİTİYOR ,BU GELİŞMELERE DİKKAT EDİN..” diyoruz,kimi çevreler bunu yanlış ve kendilerine karşı bir duruş gibi algılıyorlar..
KİME NEDEN KARŞI OLALIM Kİ,SOSYAL BİR TESPİTİ YAZIYORUZ sadece..
Bakın CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ’IN bir değerlendirmesi,diğer basın/yayın organlarına olduğu gibi bize de geldi ve öncelikle Sayın AHMET AYTAÇ,CHP Teşkilatları içerisinde en dinamik,en çalışkan İlçe Başkanı olarak görülüyor,bunun altını çizelim.
Sayın AYTAÇ,Eflani İlçesinde yapılacağı söylenen/planlanan KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ olarak belirlenen yer konusuna eleştiri getiriyor ve “BU YER İLÇENİN TAM ORTASINA DENK GELİYOR..” diyerek Küçük Sanayi Sitelerinin KENTLERDEN BİRAZ UZAKTA OLMASI GEREKTİĞİNİ dile getiriyor..
Olayın tam bu noktasında KARABÜK’E BİR BAKIN..
CUMAYANI KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’Nİ BİR DÜŞÜNÜN..
Olayın bu noktasında SAFRANBOLU’YA BİR BAKIN ve yıllar önce kurulmuş olan SANAYİ SİTESİ’NİN kaldırılması için sürekli fikir üretiliyor ve bu mana da KARIT SANAYİ SİTESİ kurulmuş.
CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ bunu/bunları dile getiriyor..
EFLANİ İlçesi açısından bu gelişme sessizliğin bozulması anlamı taşır.
Durağanlığın bir bölümünü de ZIRAİ GELİŞMELERDE görmek mümkün..
EFLANİ sürekli ZIRAİ ANLAMDA yeni atılımları gündem yapıyor..
HAYVANCILIK ANLAMINDA yeni/yeni arayışların peşinde olanlar var.

MEVCUT KONJONKTÜR NEDENİ İLE DİYELİM “KARDEMİR’İN DURUMU,BU YILIN EKONOMİK OLARAK NASIL SONA ERECEĞİ..” VE SÖZLEŞME…
Kimi çevreler “MEVCUT KONJONKTÜREL DURUM..” nedeni ile diyorlar,kimi çevreler “MART AYI ORTALARINA KADAR BU EKONOMİK DURUM MU VARDI..” diyerek konjonktürel gelişmeleri ret ediyorlar falan.
Ama,her görüşün ortak noktası KARDEMİR’İN iyi görüntü vermediği.
Bizim aklımıza ise 1999-2002 yılları arası geliyor ve o dönem de “KARDEMİR MÜTHİŞ BİR EKONOMİK SIKINTI YAŞIYORDU..” bu sıkıntının üzerine TOPLU İŞ SÖZLEŞME dönemi geldi..
O zaman ki SENDİKAL İRADENİN en baş elemanları,aynı zamanda KARDEMİR YÖNETİM KURULU Üyesi olarak da, görev yapıyorlardı ve bir yanda İŞVEREN,bir yandan İŞÇİ TEMSİLCİSİ konumundaydılar..
YÜZDE 42 ZAM ALARAK SÖZLEŞMEYİ BİTİRDİLER..
Yıllarca O YÜZDE 42 ZAM ORANI TARTIŞILDI,daha sonra ki,SENDİKAL İRADE bu orandan geri adım attı,kıyametler koptu,ancak, KARDEMİR bu manada EKONOMİK BATAKTAN kurtarıldı,adeta,YENİDEN BİR KURTULUŞ sürecine girdi..
Bakın,BU GÜNLER,en azından bize,O GÜNLERİ HATIRLATIYOR..
Gerçi SENDİKAL zihniyet değişti,KARDEMİR çok büyük atılımlar yaptı,KARDEMİR Yönetim bağlamında o zaman ki görüntüden çok/çok uzak ,ayrıca KARDEMİR ÇALIŞANLARI o zaman ki gibi ekonomik sıkıntı çekmiyorlar,ancak,yine de O KÖTÜ GÜNLERİ HATIRLAMAMAK MÜMKÜN değil..
BU YIL SONUNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VAR..

OVACIK İLÇESİNDE HATİPOĞLU GÖLETİ “SULU TARIMA GEÇİŞ İLE..” ARAZİNİN FİYAT VE ÜRÜN BAĞLAMINDA DEĞERLENMESİ,EFLANİ OLAYI…
Şu menhus salgın olayı ile DÜNYA ve ÜLKEMİZDE hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ilişkin uzman görüşleri var ve bu manada ZIRAİ ÜRÜNÜN çok değer kazanacağı ileri sürülen iddialar arasında.
GELECEKTE ZIRAİ ÜRÜNLER,HAYVANCILIK ÇOK ÖNEM KAZANACAK.
Beklentiler bu yönde.
Bakın OVACIK İlçesinde yapılan HATİPOĞLU GÖLETİ,İlçe de SULU TARIMA geçişin tetikleyicisi oldu ve bu manada ÇOK ESKİ YILLARDA yapılan EFLANİ GÖLETLERİ ne yazık ki aynı amacı sağlayamadı.
EFLANİ zırai üretimi GÖLETLERİ DEĞERLENDİREMEDİ..
Şimdi EFLANİ GÖLETLERİNİN KANALLARININ bozulduğu,tamamen aradan çıktığı,o nedenle ZIRAİ ÜRETİMDE GÖLETLERİ kullanarak SULU TARIM yapılmasının mümkün olmadığı ileri sürülüyor.
Bu manada DSİ Şube Müdürü Sayın YASİN DEVRİM,bir sohbetimiz sırasında “ KANALLARIN FARKINDAYIZ VE YAPIMI İÇİN CİDDİ BİR DİZİ DÜŞÜNCEMİZ VAR..” gibi görüşler dile getirmişti.
EFLANİ GÖLETLERİ amatör balıkçılara yarıyordu, zırai kesime değil..

EĞER,YAPIMI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMİŞ OLSAYDI,KARABÜK MERKEZ DÜZÇAM GÖLETİ “KAÇ HEKTAR ALANDA SULU TARIMA YARAYACAKTI..”
Dünyanın geleceğinde ZIRAİ ÜRETİMİN çok etkin olacağına ilişkin UZMAN GÖRÜŞLERİ var,gerçi ÜLKEMİZDE NİĞDE İline bile PATATES İTHALİ İLE ürün geldiğine ilişkin haberler çıkıyor,ama,olsun geleceğimiz ZIRAİ ÜRÜNLERİN artmasında..
Bu anlamda SULAMA GÖLETLERİ ÖNE ÇIKIYOR ELBET.
Bu arada,özellikle CHP’Lİ BELEDİYELERİN ve komşu SAFRANBOLU BELEDİYE Başkanı Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN kırsal kesimde üretim artışını tetiklemek üzere yaptığı çalışmalar BASIN/YAYIN Organlarında yer alıyor.bu çalışmalar kendisine yer buluyor.
Bakın KARABÜK MERKEZ DÜZÇAM GÖLETİ yapım işi vardı..
Bu gölet,aşağıda kalan YÜZLERCE/BİNLERCE HEKTAR alanda SULU TARIM yapılmasını temin edecekti,ayrıca,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ su ihtiyacına da destek verecekti.
SU TOPLAMA ALANINDA TOPRAK ZEMİNİ SAĞLAM DEĞİLMİŞ.
Yapı durduruldu..
Ne zaman yapılacağı da MUAMMA ARTIK,belirsiz sürece girdi.
GÖLETLER SULU TARIM NOKTASINDA ÇOK ÖNEM KAZANDI..

9 kişi görüş bildirdi

  1. Eflanili

    Ahmet AYTAÇ Eflani için gerçek muhalefet Chp iktidara gelecek ve bunu ilk Eflanide yapacak belediye yi alacaz

  2. Akın Çetinkaya

    Eflanide CHP çok hızlı ve proje adamı AkP artık kazanamaz

  3. GAMADAKİ BİNA NOLACAK

    EFLANİ GAMADAKİ BİNA NOLACAK BİR ARA İSTANBULDAN BURAYI KİRALAMAK ÜZERE BİR HEMŞERİMİZ ARAYA GİRDİ YATIRIMCILAR GETİRDİYDİ SONUCTA NOLDU.YILLARDIR O İNŞAAT BOŞ DURUYO DURDUK YERDE ÇÜRÜMEYEMİ TERK EDİLDİ.HESAPSIZ KİTAPSIZ YAPILAN Bİ YATIRIMIN CEREMESİNİ Bİ BARDAK TEMİZ SU İÇMEYE HASRET EFLANİ SAKİNLERİMİ ÇEKİYO,

  4. Kenan kaşi

    Chp hızla oyu artıyor Akp oyu % 20 altinda parlamenter sistem geliyor ekonomi ve işsizlik erken seçimi tetikliyor ve Chp iktidara gelecek

  5. Yorumsever

    Sayın Gölbek,sizinde bir Eflani’li olarak çok iyi bildiğiniz gibi geçmişte Zonguldak’ın yönetim anlayışı olarak Ulus gibi en kıyıda köşede kalmış ilçesi olan Eflani’nin adeta gözden çıkarılıp, kaderine terkedilmisti.Eflani’nin yerlisi hemşehrilerimizinde İstanbul’a göç etmek durumunda kalıp sahip çıkamaması üzerine kendi halinde yaşayan bir küçük ilçemizdi.Bu haliyle bile başta Karabük’ümüzün et tedarikçisi konumunda idi.Dileriz ve umut ederizki Eflani ilçemiz hayvancılıkta eski günlerine, Tarımda da endüstriyel tarım ürünlerine geri dönerek makus talihini yener.

  6. Kardemir sözleşmesi

    Abi Kardemir sözleşmesine deyinmişsin çalışan işçi üretiyor yani görevini yapıyor eyer Kardemir iyi deyilse işçinin bir suçu kabahati yok yönetenler iyi yönetsinler daha öncede krizi fırsata çevirmek lazım deyi yazdın yönetenlerle genel müdür durumu görüp krizi fırsata çevirsinler biz son giren 1075 gurubundanız o 2002 li yıllarını çok dinledik işallah böyle bir şey yaşanmaz abi sen gerekli şeyleri yazmaya devam et gözünü seveyim

  7. BİZİM EFLANİ

    Ota böceğe yorum yapıp belden aşağı mesajlar veren Eflani belediye başkanı sanayi sitesinin yeri ve Eflani nin içme suyu ile alakalı eleştiri lere cevap veremeyip, yine virüsden polisden paylaşım yapmış bugün.

  8. ATAKAN İRKEN

    İŞKUR müdürlüğü için sayın Mustafa Çalış en uygun kişidir.Şimdiye kadar ataması çoktan yapılmalıydı.

  9. ÇAKIR

    OTA BÖCEĞE YORUM YAPAN ARKADAŞLAR NERDESİNİZ.AHMET ABİ YAZI YAZMAYINCA SİZLERDE KARABÜK HAKKINDA YORUM YAZMAZ OLDUNUZ.KARABÜK BU KADARMI SAHİPSİZ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ KORONA GÜNLERİNDE HİÇ EVDEN ÇIKMIYOR GALİBA,BİR SENE ÖNCE SEÇİMLERE HAZIRLANIRKEN ŞOV YAPIYORDU PROJELER AFİŞLER GÖRSELLER GIRLA GİDİYORDU,SEÇİMDEN BU YANA ONDÖRT AY GEÇTİ PROJELERDEN SES YOK, TIK YOK, KARABÜK ALLAHA EMANET,KARABÜK MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNDEN HIZLA UZAKLAŞIP ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR ANADOLU KASABASINA DÖNÜŞTÜ.YANİ ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ,İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN DUYARSIZ, SAHİPSİZ,KENT AİDİYETİ OLMADAN GÜNÜ BİRLİK YAŞAYAN,ÇOĞUNLUĞUNU EMEKLİLERİN VE İŞSİZ LERİN OLUŞTURDUĞU,KARABÜK MERKEZİNDEKİ BİNALARINDA ESTETİKTEN UZAK ÇİRKİN YAPILAŞMALARIN OLDUĞU,SIKIŞIK TRAFİĞİN VATANDAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİĞİ,SORUNLARIN ÇÖZÜLMEDİĞİ,GÜNDEN GÜNE BÜYÜDÜĞÜ BİR KENTTEN BAHSEDİYORUM.YİNEDE KARABÜK’TEN UMUDUMU KESMİŞ DEĞİLİM,ELBET LİYAKATLI İŞİNİN EHLİ YÖNETİCİLER GELECEK,KARABÜK’E HİZMET EDECEK,ŞİMDİYE KADAR KARABÜK’HER KİM BİR ÇİVİ ÇAKMIŞSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN,

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.