Her Telden (9 Nisan 2020)

Her Telden (9 Nisan 2020)

Yayın: 09.04.2020 04:37
Paylaş:
A+ A-

SAYIN MUTULLAH YOLBULAN’IN 2 YIL ÖNCE Kİ VEFATI VE KARDEMİR’İN “DÜNYA VE ÜLKEMİZDE YAŞANAN KRİZLER NEDENİ İLE YOL AYIRIMI..”
KARDEMİR’E ve dolayısı ile Karabük’e unutulmaz hizmetleri geçen,Ülke Metal Sektörünün,Sanayisinin duayenlerinden Sayın MUTULLAH YOLBULAN’IN ikinci ölüm yıl dönümü.
ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN.
Dünya ve Ülkemiz covid-19 nedeni ile müthiş sıkıntılı bir süreçten geçiyor,böyle bir süreçten KARABÜK’ÜN OLMAZSA OLMAZI KARDEMİR’İN etkilenmemesi mümkün mü..?
Aklı selim sahibi binlerce insan,şimdi,”RAHMETLİ SAĞ OLSAYDI,KARDEMİR ve KARABÜK BU SÜRECİ EN İYİ BİÇİMDE ATLATIRDI..” görüşünü dile getirerek “RAHMETLİ MUTULLAH AMCA ile ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN Sayın KAMİL GÜLEÇ DİREKSİYONUN BAŞINDA OLSALARDI,SIKINTI YAŞANMAZDI..”
Bakın onbinlerce insan bunu/bunları söylüyor inanın..
Şimdi PİYASALAR DİP YAPMIŞ,böyle bir durumda Cumhurbaşkanımız “HER SEKTÖR DE,TAM KAPASİTE, ÜRETİME DEVAM…” diyor,KARDEMİR ise “ÜRETİMİ BİRAZ YAVAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYOR GALİBA..” gibi bir hava esiyor/estiriliyor..
KARDEMİR Yönetimi Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ ile birlikte “EN SAĞLIKLI KARARLARI ALIRLAR ve BU SIKINTILI SÜREÇTEN EN KÜÇÜK BİR HASAR ALMADAN ÇIKARTIRLARDI..” görüşü onbinlerce insanda hakim.
Karabük ve metal sektörü,sanayiciler kendisini arıyorlar..

PİYASALAR TAM ANLAMI İLE DİBE VURDU,BU MANADA, “KARABÜK’ÜN OLMAZSA/ OLMAZI KARDEMİR..” NASIL BİR YOL İZLEYECEK ACABA..?
Covid-19 veya koronavirüs salgını,adına ne derseniz deyin,o melanet Dünya ve Ülke hayatını,adeta,felç etti,Sosyal hayat felç oldu,Ekonomik hayat felç oldu ve gelecek günlerin yepyeni bir düzen getireceği üzerinde duran geniş bir çevre var.
Bizim üzerinde durduğumuz, KARABÜK’ÜN GELECEĞİ NE OLACAK..?
Karabük dediğiniz de akıllara KARDEMİR GELİYOR ELBET..
KARDEMİR,hemen her sektörde olduğu gibi,METAL SEKTÖRÜNDE DE yaşanan ve kelimelerle ifade etmenin çok zor olduğu şu süreçten, çok olumsuz etkileniyor mutlaka.
Bu manada,bir dizi yatırımlarını durduracak mı/durdurdu mu,bir dizi üretimini azalttı mı/azaltacak mı,KARDEMİR Yönetim Kurulu ve İdaresi ,yani,Profesyonel Kadrosu bir yol ayırımında galiba.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,tüm sektörler de ÜRETİMİN TAM KAPASİTE devam etmesi gerektiğini söylüyor,Sektörde ki durgunluk KARDEMİR’İ olumsuz etkiliyor ve KARDEMİR Yönetim Kurulu bu yol ayırımını uzun/uzun müzakere ederek,bir karar verecektir herhalde..
İnsanlar şimdi “AH MUTULLAH AMCA OLSAYDI..” diyorlar..

MASKE SIKINTISI YAŞANIYOR VE CUMHURBAŞKANI “PARA İLE MASKE SATILAMAZ..” DERKEN,HALEN PARA İLE SATAN MARKET/BAYİ/BAKKAL ..
Covid-19 veya koronavirüs denilen bu illet,peşinden öyle sıkıntılı ortamlar getirdi ki,iki ay öncesinde yaşanan bu sıkıntıların olabileceğini hiç ama hiç kimse düşünmezdi/tahmin etmezdi..
BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE,YÜZ MASKESİ SIKINTISI YAŞANIYOR.
Aynı sorunu KARABÜK İÇİNDE YOK SAYMAK MÜMKÜN DEĞİL..
Şimdi,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN açıklaması ile iş hepten çıkmaza girdi ve örneğin biz/bizim gibi insanlar para ile maske alma yoluna gidiyor,işi böyle idare ediyorduk.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu maskelerin para ile satılamayacağını açıkladı,şu an buna uyanlar var/uymayanlar var ve çok ilginç bir durum çıktı orta yere..
Dün bir Kardeşimiz “BEN MARKETTEN PARA İLE MASKE ALDIM..” dedi,orada ki görevliye sormuş O Kardeşimiz,görevli “BİZİM HABERİMİZ YOK BİZE BÖYLE BİR YAZI GELMEDİ..” demişler.
Hatta girişte müşterilerine maske vermek zorunluluğunu bir kenara bırakın,Market görevlisinin bile maskesi,eldiveni yoktu dedi O Kardeşimiz ve geniş bir kesim PTT kanalı ile gelecek maskeleri bekliyor..
BİR MASKE SIKINTISINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN..

KARANTİNA HASTANESİ İLAN EDİLEN,ŞİRİNEVLER HASTANESİ SAĞLIKÇILARI,GERÇEKTEN İNSANÜSTÜ BİR GAYRETLE ÇALIŞIYORLAR VE YEMEK
Dün sosyal medya paylaşımlarında TÜRK SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE Başkanı Sayın SADIK DOĞDU’NUN bir yazısı dikkatimizi çekti,Sayın DOĞDU,Karantina Hastanesi ilan edilen KBÜ Şirinevler Hastanesi çalışanlarından söz ediyordu.
Gerçekten,KARABÜK’ÜN DEVLET İLE BAĞI OLAN TEK HASTANESİ durumunda ki KBÜ Şirinevler Hastanesi çalışanları,mükemmel bir sınav verdiler,İNSANÜSTÜ BİR GAYRETLE hizmet üretiyorlar.
HASTANE YÖNETİMİ,covid-19 noktasında ki bütün önlemleri katıksız biçimde uyguluyor,hemen tamamı sahaya inmiş gecesini/gündüzüne katarak hizmet üretmeyi sürdürüyor.
Arada TEK/TÜK kaçan/kaytaran mutlaka vardır elbet.
Ancak,ellerinde ki hekim,hemşire,tıbbi teknisyen,artık aklınıza gelen ne varsa,canını dişine takmış öylesine hizmet veriyor,olayın bu noktasında bir tek YEMEK KONUSUNDA BİRAZ DAHA DİKKAT denilebilir..
Bir de,ŞÜKÜRLER OLSUN,HİÇ KİMSE DE POZİTİF çıkan bir durum yok.
Oysa ki komşu ZONGULDAK sağlıkçıları arasında hayli yoğunmuş..

AH,KARABÜK’ÜN BİR “DEVLET HASTANESİ OLSAYDI..” DİYEN BİR KARDEŞ “ SIRTIM KOPUYOR,ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE GİTMİYORUM..”
Dün çok sevdiğimiz bir Kardeşimizle görüşüyorduk,”ABİ SIRTIM KOPUYOR,BİRAZ KORKUMDAN,BİRAZ DA, HASTANENİN BU İLLETE YOĞUNLUK VERMESİNE SAYGIMDAN,KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE GİTMİYORUM/GİDEMİYORUM..” falan dedi.
Ağrı kesici ile idare etmeye çalışıyormuş.
Bunları söyledikten sonra “YILLARDIR YAZDIKLARINI ELİMDEN GELDİĞİNCE OKUMAYA ÇALIŞIRIM.SÜREKLİ DEVLET HASTANESİ YAZIYORDUN VE BİR DEVLET HASTANEMİZ OLSAYDI,ŞİMDİ BENİM GİBİ HASTA OLANLAR ORAYA GİDERLER,DERTLERİNE ÇARE ARARLARDI..” gibi değerlendirmeler yaptı.
AH,KARABÜK’ÜN BİR DEVLET HASTANESİ OLSAYDI diye temenni etti.
Yıllardır yazar dururuz ve bize “KARABÜK’ÜN HASTA YATAK KAPASİTESİ ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE..” diye bilgi notları gönderen Siyasetçilerimiz olmuştu,bakın şimdi TEK HASTANE cirri sıkıntılar yaratıyor mu,görün.
Bu hastaneye İLAVE BİNA PARASI İLE YİNE YAPILABİLİR/YAPILABİLİRDİ..

KARABÜK DIŞINDAN,MERKEZ VE İLÇELERE GELEN 4 BİNİ AZ AŞKIN İNSANDAN DOLAYI BİR SIKINTI YAŞANMIYOR,ANCAK,12 CEZAYİRLİ VAKA..
Karabük,covid- 19 mu,koronavirüs mü,her ne illetse artık,Ülke Geneline oranla pek fazla sıkıntı çekmeden işi götürüyor,bu illetin ilk zamanlarında KARABÜK DIŞINDAN Merkez ve İLÇELER çok sayıda hemşerimiz gelmişti.
4 BİNİ,AZ AŞKIN SAYIDA,HEMŞERİLERİMİZ GELMİŞTİ.
Bu insanlar,genellikle,KÖYLERİNE DAĞILDILAR..
Bu hemşerilerimizin gelişleri,bazı ciddi kaygılar da yaratmadı değil,acaba virüs taşıyorlar mı,eğer taşıyorlarsa KÖYLERDE BU İNSANLARIN TAKİBİ NASIL YAPILIR gibi kuşkularımız vardı.
Neyse ki korkulan olmadı.
KARABÜK DIŞINDAN GELENLERDE,HERHANGİ BİR SORUN YAŞANMADI.
Ancak,büyük reaksiyon yaratan,en ücra kıyı/köşede bile insanların “BUNLARDA NEREDEN ÇIKTI. KARABÜK’E KADAR YER Mİ BULAMADILAR..” gibi tepkiler gösterdiği 1725 CEZAYİRLİ biraz sorun yarattı..
ŞU AN 12 CEZAYİR KÖKENLİ İNSAN HASTANEDE YATIYOR..
CORONA-19 VİRÜS TESTLERİ POZİTİF ÇIKTIĞI İÇİN YATIYORLAR..
Ayrıca,bu insanları korumak/kollamak,o insanlara hizmet vermek için görevlendirilen insanlar da bir KARANTİNA SÜRECİ yaşıyorlar,bunların içerisinde,Karabük dışından gelmiş Polis Memurları da var ve testleri yapıldıkça gönderiliyorlar.
KARABÜK,BU İLLET SALGIN NOKTASINDA İYİ DURUMDA..
Olayın esas sevindirici tarafı burası işte..

CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN,BİR ARA GÜNDEME GETİRDİĞİ “KENEVİR EKİMİ OLAYI..” BOL OKSİJEN ÜRETMESİ VEEE..
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,uzunca bir süre önce “ÜLKEMİZDE KENEVİR ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILACAĞI VE TEŞVİK EDİLECEĞİ..” noktasında bir açıklaması olmuştu..
Hatta EFLANİ Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ,İlçe de bu üretimi yapabileceklerini ve bunun için gerekli bir dizi hazırlıklarının olacağını söylemişti.
SONRA KENEVİR ÜRETİMİ,nedense,GÜNDEMDEN DÜŞTÜ/DÜŞÜRÜLDÜ.
Geçtiğimiz günlerde Gazeteci/Yazar Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK bir yazı kaleme alarak,bir arkadaşının KENEVİR ÜRETİMİ ve bunun yaratacağı İKLİMSEL GÜZELLİKLERDEN notlar yolladığını yazdı.
Hatta,olayın bu KORONAVİRÜS SALGINI engellemesine kadar gidebileceğine dair görüşler dile getirdiği yazısında hayli ilginç ifadeler yer veriyordu Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK.
Kenevir bitkisi,örneğin OKSİJENİ ARTTIRAN bir özelliğe sahipmiş..
Nedense gündemden düştü/düşürüldü…

DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRÜ Sayın YASİN DEVRİM “ KARABÜK’TE DSİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR VE ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE ARTACAK..”
Dün DSİ Karabük Şube Müdürü ve üretken,çalışkan yapısı ile gerçekten takdir toplayan,Sayın YASİN DEVRİM ile bir telefon görüşmemiz oldu ve Sayın DEVRİM Karabük özelinde çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti.
Bir konu,gerçekten çok dikkatimizi çekti,Karabük YENİ MAHALLE Muhtarı Sayın RECEP AKAY,Mahalle sınırları içerisinde yapılmış olan AKSÖKÜ Dere Islah çalışmalarından söz eder ve halen başlatılmadığını söyler.
Bu konuda Karabük Belediyesi DSİ’YE henüz “YER TESLİMİ YAPMADIĞI İÇİN..” bu ihalenin yapım aşamasına gelmediğini söyledi Sayın YASİN DEVRİM ve yer teslimi yapıldığın an yapım aşamasına geliyormuş iş.
Bu arada ESKİPAZAR ÇAYI üzerinde ıslah çalışmaları sürüyor,dedi.
HANKÖY Regülatörü ve sulama kanallarının yapımına devam ettiklerini anlatan Sayın YASİN DEVRİM “BU İŞİN BİTTİĞİNDEN HANKÖY İLE CİLDİKISIK ARASINDA 326 HEKTAR ARAZI SULANACAK..” anlamında bilgiler verdi.
DSİ Karabük Şube Müdürü Sayın YASİN DEVRİM ayrıca Safranbolu HIZAR Kaynağı,içme suyu arıtma tesisi çalışmalarının sürdüğünden söz edere “BUNA BAĞLI OLARAKTA YENİ SU DEPOLARI YAPIMI ile MEVCUT DEPOLARIN YENİLENMESİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR..” dedi.
DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nde bir değişim yaşandı galiba.
Yeni BÖLGE MÜDÜRÜ Karabük’ün şansı olabilir..

KARABÜK-SAFRANBOLU-KASTAMONU SAPAĞINDA BULUNAN SU ARITMA TESİSİ BÜYÜTÜLECEK VE DAHA BOL/DAHA YETERLİ SU VERİLECEK
Dsi Karabük Şube Müdürü Sayın YASİN DEVRİM ile yaptığımız görüşmenin,bize göre en önemli bölümünü,KARABÜK ve SAFRANBOLU içme suyu arıtma/depolama tesisine yapılacak BÜYÜTME OLAYI olarak görmek mümkün.
KARABÜK-SAFRANBOLU-KASTAMONU Sapağında ve SAKA EVLERİ’NİN hemen yanında SU ARITMA/DEPOLAMA TESİSİ var,mutlaka biliyorsunuz ve görmüşsünüzdür.
İŞTE O TESİSİN KAPASİTESİNİ ARTTIRMA DÜŞÜNCESİ VAR.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN büyümesi,o tesisten su alan kesimlerin büyümesi ile zaman/zaman dile getirilen yakınmalar,böylece sona erdirilecek..
TESİS BU YILBAŞINA KADAR BÜYÜTÜLECEK,İLAVE YAPILACAK.
O tesise su veren kaynağın yeterli olduğunu anlattı Sayın YASİN DEVRİM,buna ek olarak da,”ÇOK/ÇOK KURAKLIK OLUR,SU KAPASİTESİ YETERLİ OLMAZSA,B/C PLANLARIMIZ/HAZIRLIKLARIMIZ VAR..” bilgilerini verdi.
Biliyorsunuz,bu tesis KARABÜK ile SAFRANBOLU’NUN içme suyunu karşılıyor ve ayrıca SAFRANBOLU için HIZAR KAYNAĞI bağlamında çalışma var,YENİ DEPOLARIN YAPIMI gündemde..
DSİ Bu yatırımlarını hızlandırdı,ama,AH ŞU KORONAVİRÜS izin verse

9 kişi görüş bildirdi

  1. Gitti gider durmazoğlu

    Ahmet bey Kardemiri yazmışsın bu şartlar altında gitti gider
    Artık Mutulla amca yok,Kamil baba köşesine çekilmiş.
    Yönetimde bu işinpratiğini bilen kimse yok, Genel müdür dürüst adam amma böyle dev bir fabrikada çalışmamış bak Ahmet bey iş gittikçe sarpa sarıyor sen bu ince mesajlarına uyarılarına devam et belki faydası olur belki deyil mutlaka faydası oluyor.Bak bir arkadaş cevher konusunu yazmış hammadde konusunu yazmış bunlar önemli meseleler

  2. madem yapildi faydasi olsun

    belediyemiz her mahalleye muhtarlik binasi ve sosyal tesis yapti sagolsun. bunyesinde ev hanimlarimiza ve cocuklarimiza hatta icinde ogrenme istegi olan her bireye egitim verildi. nacizane olarak sayin vergili ve mahalle muhrarlarina bir oneride bulunmak isterim . bu tesislerde muhtarlar gozetiminde maske uretimi yapilamazmi. veya hastanemizin ihtiyaci olan diger basit seyler evde durarak tuketerek nereye kadar mucadele edecegiz. bir seyler yapmaliyiz diye dusunuyorum

  3. Pıroses

    Bu başımızdaki isbilmez yöneticiler yüzünden verdiğimiz ramazan kumanyalarını seneye arar hale gelcez diye korkuyom.

  4. KARABUK HESAP

    Sayın Golbek

    Yazılarınız ozellıkle Kardemir ıle yaptıgınız yorumlar,paha bıcılmez denilecek kadar karsılıgı yok sakın yanlıs anlamayın bır sanayıcı olmayıp gazetecı olarak bu goruslere sahıp olmanız bıle baska bır sey agır sanayı adı ustunde Kardemir agır sanayıdır yavas yukselır yavas duser suyun ıcındekı kaynamaya baslıyan kurbaga mısalı dır suyun ısındıgını kurbaga hıssetmez ve suyun ıcınden zıplamaz ve su ısındıkca ıcınde kalır ve malesef olur Kardemir ın son durumu budur Zengin olabılmekmı onemlıdır ? kalabılmekmi ? bunu sorgulamak lazım Rahmetli Muttullah amca ve Kamil bey burayı ıscılerımızınde oz verısı ıle buralara kadar tasıdılar sımdı Mutullah amcaya gani gani rabbim rahmet eylesın vefat etti dun gibi ama Kamil Bey sag fakat yonetım kurulunda olsa bıle su anda fabrıka ıle ılgılı yapılan yanlısları goruyor mutlaka ıcı kan aglıyordur tahmınım ama yapacak bır seyıde yok yonetım kurulunda Yolbulan aılesı bagımsızlarla bırlıkte bu fabrıkayı yonetıyorlar tecrube baska bır seydır parayla kazanılamaz ama fabrıkanın su ankı durumunu ve bundan sonrakı suruklendıgı durumu bız fabrıkanın ıcındekıler olarak yasıyor ve goruyoruz ve gun gectıkce gecmıs gunlerı aramaya basladık ve arıyoruz Karabuk spor ne hallerdeyse Kardemır ın de Karabuk spor durumuna dusmesınden korkuyoruz Karabuk spor dustukten sonra kım sahıplendı ? yada kım bu hallere dusurdugunu kabul ettı ? dusurenler ne durumda ? karabuk spor durumundan dolayı Karabuk neler kaybettı ? soran varmı ? yada suclusu bellimi ? Kardemırde hızlı bır sekılde Karabuk spor un yasadıgı kaderı yasama yolunda ılerlıyor ve emın olun bugun degıl belkı yarın belkı yarındanda yakın bu cok uzucu tek kelımeyle yazık edılıyor ben bu yorumumda sakın yanlıs anlasılmasın kısılerı ak veya kara olarak yapmıyorum oncelık Kardemir ve Karabuktur ama gercekler ortada oyle sanal medyaya yapılan gercek dısı acıklamalarla borsaya acık fabrıka yonetılmez demezlermı ılerde ocak subat mart ayının zararları neden olustu ? corona vırusumu vardı ılk ceyrekte ? haziran sonunda 2. ceyrekle beraber hep beraber gorecegız Kardemır ın dogrumu yapıyor yanlısmı yapıyor her sey ortaya cıkıcak !!!

  5. Sezarın Hakki

    Biz zamanında dedik arkadaşlar, bu işler poz vermekle olsaydı Kim Kardashian Arcelor Mittale CEO olurdu. Hazırı yediler deniz bitti. Katılıyorum, korkarım şirketin sonu Karabukspora benzeyecek. Failleri aynı kişler olacak ve el kol sallayarak ortalıkta gezecek.

  6. Bürütüs

    Haklısın sezar kardeş. Hayaller Paris Hilton, gerçekler Kibariye. Hayaller savunma sanayi, gerçekler müşteriden geri dönen binlerce ton ürün. Ayaklar yere bassın artık.

  7. Muhiddin Mesut

    Şirketin bugün ki durumunu en güzel ne anlatıyor biliyor musunuz?

    “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler”

    Hatırladık mı bu satırların yazarını, emanetine sahip çıkabildik mi?

  8. Karantina

    Merakımdan soruyorum 10.000’lerce kişiyle ne ara konuştun:))) Üstelik kimse dışarı çıkamazken…..

  9. Ray profil

    SAYİN AHMET ABI
    1.Ham madde yok.
    2.profosyenel kadrolar yok.
    3.Üretilenler ya hurdaya gidiyor ysda müşteriden geri geliyor.
    4.Bizi yönetenler sadece aylik maaşlarini yada huzur haklarini alıyorlar.
    5.Bizi yönetenler Allahtan 4 gündur şehir dışina cikamadigindan Karabukte kaliyorlar ama fabrikaya gelemiyorlar.
    6.Bazı ışletme müdürleri hala gece üretimlerine gelirken sarhoş geliyor.Bunu herkes bildigi halde söyleyemiyor.
    7.Herkes izne çıkariliyor ama nedenin corona olmadigini biliyor.
    8.Herkes 3 maymunu oynayarak susuyor.Ama bunun sonucunun 1999 yılından daha kötú olacagini biliyor.
    9.Her yer hurdalarla dolu.
    10.Basın hala susuyor.HERKESE BOL SAĞLİKLI GÜNLER

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.