İki Mahalleyi Birleştiren Köprü Hizmete Girdi…

İki Mahalleyi Birleştiren Köprü Hizmete Girdi…

Yayın: 29.04.2016 10:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi tarafından yapılarak, Kayabaşı ve Hürriyet Mahallesini birbirine bağlayan yaya köprüsü törenle hizmete açılırken,açılışa çok sayıda davetli ve her iki mahalle sakinleri katıldı.

Yaya köprüsü açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Emekliler Derneği Celal Bulut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen açılışta Karabük’e yeni bir kimlik katmak ve yaşanabilir bin kent olma yolunda çalışmak olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Şu andaki tek amacımızı kentimize yeni bir kimlik katmak ve kentimizde yeni yaşam alanlarını çoğaltmak ve daha refah mutluk bir şekilde yaşamayı sağlamak için elimizden geldiği kadar gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda Karabük’te neler yapılıyor derseniz sizlere vaat etmiş olduğumuz büyük hizmetlerin tamamının inşaatları devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar 5000 Evler ile Safranbolu’yu bağlayan köprünün açılışını hep birlikte yapacağız. Hiçbir aksaklığımız olmayacak. Aynı şekilde Araç Çayında su toplayamayacağız ama etrafını çok güzel güzelleştireceğiz. Yıl sonundan sonra spor vadisinin yapımına başlayacağız. 100. Yıl Mahallesindeki Yaşam Kompleksi bitmek üzere. Görev süremiz içerisinde burada ki gibi en az dört veya beş tane köprü yapacağız. Çok yakında Onel’in oradan Zonguldak Caddesine geçecek olan bir üst geçit projemiz vardı onu hayata geçireceğiz. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı söz verdi. Biz sözümüzün arkasındayız dedi. Devlet Demir Yolları ile ilgili çalışmalar çok yakında başlayacak. Buradan Mehmet Ali Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Programı kendisi takip ediyor. Devlet Demir Yolları arazileri Karabük’e çok güzel bir cadde kazandıracak. Karabük’ün iki tarafını da birleştirmiş olacağız. Bağ-Essan Sanayi Sitesinde bulunan arkadaşlarımıza yeni bir yer temin edeceğiz. İsterlerse bu yere gitmek için bu programı hayata geçirebilirler. Buradaki yerlerinin değerlenmesi içinde elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bizim işimiz bir tarafı yıkıp öbür tarafı mağdur etmek değil. Eğer bir yer yıkılıyorsa oradaki vatandaşlarımızın da menfaatini en iyi şekilde korumak. Soğuksu’da ki kentsel dönüşüm projesinden Karabük Belediyesi kendisine ait olan 33 tane daireden feragat etmiştir. Karabük Belediyesi yapmış olduğu hizmetler ile ilgili bir gün dahi parasal problem yaşamamıştır. Şu anda hayata geçecek olan tüm projeler Belediyemiz tarafından hazırlanmış, hiçbir kredi almadan uygulamalarımıza devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadarda Belediyemizin borçları artmadı, belki de en az yüzde 50 azalmış durumdadır. Şimdi herkes sorabilir parayı nasıl ve nerden buluyorsun diye, halkımızın duası bizim işlerimizi rast getiriyor, bir gün dahi sıkıntı yaşamıyoruz, hepinizden Allah razı olsun.

ÇOK DAHA BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR

Çok daha büyük projelerimiz var, bütün kaynaklarımız hazır. En önemlisi Devlet Demir Yolları arazileri Belediye ye devredilerek, kente yeni bir cadde, yeni bir sokak ve yeni bir yaşam alanlarının sağlanması. Karabük’te bu programı gerçekleştirebilirsek, ikinci bir boyut daha değiştirecek. Hemen aynı şekilde Kent Meydanının yanında ki Valilik binası ile ilgili programımızı yaptık, çok yakında Valilik Yeşil Mahalle’deki bizden önce Belediye Başkanı arkadaşımızın yaptırmış olduğu Belediye binasına taşınacak. Valilik binasının olduğu yere de kente yakışır şekilde Karabük’ün merkez camisini yapacağız. Bununla ilgili bütün anlaşmalarımız sağlandı, protokollerimiz yapıldı ve devir ile ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Ben şuna inanıyorum, üç yıllık dönemde Karabük farklı bir boyuta ulaşacak. Her türlü yaşam alanları farklı bir boyuta ulaşacak. Buda şundan ileri geliyor, biz geçmiş olduğumuz 7 yıl içerisinde elimizden geldiği kadar çaba sarf ettik. Bir 500 bin ölçekli şehirden daha fazla Karabük Belediyesi hizmetlerini yapmaya devam etti. Daha fazlasını yapabilir miydik, böyle bir şansımız var mıydı vardı. Şu anda bu şansımızın daha fazlası bile var. İktidar partisi yöneticileri bugünkü yaklaşımda olsa idi Karabük bir boyut daha değişirdi. İktidar partisinin yerel yöneticilerine yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ben önümüzdeki 3 yıl içerisinde hiçbir siyasi parti ile polemiğe girmeden Karabük’e hizmet esaslı çalışmalarımı devam ettireceğim.

Cumhuriyet Halk Partisi mensubu arkadaşlarımız, Atatürk Anıtı ile ilgili hassasiyet göstermekte haklılar, doğru söylüyorlar, biz o konuda geciktik. Kendileri Kent Meydanında Atatürk Anıtı yaptırmaya talip oldular yakında yan yana gelip, bir protokol yapıp anıtı da onların yapması ile Karabük’te tüm siyasileri müşterek hizmette buluşmasını sağlayacağız. Ben inanıyorum ki şu andaki iktidar partisinin idarecileri üç yıl içerisinde Karabük’e çok büyük hizmetler verecek . Çünkü hangi taleple gidersek gidelim, çok ciddi bir şekilde ele almaktalar, konuyu incelemekteler, gerekli talimatları vermekteler, buda bizi çok memnun etmektedir. Birileri şunu söyleyebilir Rafet Vergili Ak Parti’ye mi yanaşıyor, hayır Rafet Vergili Karabük’e daha fazla yanaşmış oluyor. Benim siyasi kimliğimin bugünden sonra değişmesi mümkün değil ama Karabük’e hizmet esas olduktan sonra ne gerekiyorsa yapmak benim asli görevlerimdendir. Şu anda Karabük çok güzel bir ivme yakalamış durumda. Bu üç yıllık süre içerisinde dediğim gibi de, Karabük’te en ufak polemik, siyasi kavga olmaz, yalnız Karabük’e hizmet esaslı olur” açıklamasına yer verdi.

Yorumlar

  1. Fehmi Bayraktar

    Yeni açılan Metin Türker Parkı’ndaki boyalı alanda dengede durmak mümkün değil, basket oynarken çoğu kişi sakatlandı ayağı kırılanlar bile oldu. Saha güzel fakat boyalı alan bizim için çok sıkıntı, yakın zamanda düzeltilmeli yoksa daha da sakatlık çıkacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknosa’nın Atatürk projesi “Yılın En İyisi” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında yapay zeka teknolojisiyle Atatürk'ün sesini gerçeğe en yakın haliyle elde eden Teknosa, bu projesiyle MIXX Awards Türkiye'den “Yılın En İyisi” ödülü kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknosa, yılın en iyi dijital çalışmalarını değerlendiren MIXX Awards'tan (Marketing and Interactive Excellence) dört ödülle döndü.

Teknosa, “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesiyle kazandığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Atatürk'ün kendi sesinden daha önce hiç duyulmayan sözlerini yapay zeka teknolojisiyle elde eden Teknosa, “Yılın En İyisi” ödülünün yanı sıra “Cumhuriyetin 100. Yılı” ve “Deneysel ve Yenilikçi” kategorilerinde “Altın Mixx” ödülünün, “Dijital Ses Reklamcılığı” kategorisinde ise “Bronz Mixx” ödülünün sahibi oldu.

Teknosa adına ödülleri pazarlama ekipleri aldı.