Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Ultrasonografi Uygulaması Başlıyor

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Ultrasonografi Uygulaması Başlıyor

Yayın: 25.04.2022 15:12
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Taylan Çebi, bölge genelinde ilk kez radyolojik tetkik işlemi olan Ultrasonografi uygulamasının bayram sonrası hizmete başlayacağı müjdesini verdi.
Başhekim Doç.Dr. Çebi, ultrasonografi cihazın Bakanlığa bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve hastanelerinde bulunmadığını ifade ederek, “ Yani aslında bir nevi bakanlığa bağlı hastaneler arasında Türkiye’de bir ilki Karabük’te hizmete sunuyoruz. Bu hizmetimizle beraber daha nitelikli teşhis ve ileri düzey tedavilerimizde kalite farkımız doğacaktır. Ultrasonografi (USG); yumuşak doku kitlelerini incelemede yararlı bir tanı metodudur. Ultrasonografide görüntüler insan kulağının işitemeyeceği yüksek frekansa sahip ses dalgalarıyla oluşturulur. Ultrasonografinin, eş zamanlı görüntülemeye imkan vermesi, taşınabilir olması, radyasyon içermemesi, non-invaziv olması ve metal artefaktlarından etkilenmemesi gibi birçok avantajları vardır. Ultrasonografi diş hekimliğinde birçok alanda kullanılabilir; tükürük bezi hastalıklarının teşhisi ve değerlendirilmesi, servikal lenfadenopati, çeşitli yumuşak doku kitleleri, çiğneme ve boyun kaslarının değerlendirilmesi, maksillofasiyal kırıklar , periapikal lezyonlar, temporomanbular eklem (çene eklemi) hastalıkları , dil kanserlerinin tespiti, dental dokuların çürük, çatlak ve fraktürlerinin değerlendirilmesi, özellikle ağız içi yaklaşımla oral mukozanın ve çeşitli yumuşak doku lezyonlarının incelenmesi, diş kaynaklı oluşan apselerin ve selülitlerin değerlendirilmesi, ameliyatlar sonrası meydana gelen postoperatif ödem ve hematomun, kist ve tümör gibi kemik içi patolojilerin değerlendirilmesi gibi birçok alanda kullanımı mevcuttur.
Bu hizmetimizin de tüm Karabük’lü hemşehrilerimize, bölge halkımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Hizmet kalitemizi arttırarak daha nice ilklere imza atarak vatanımıza ve milletimize hizmet etme misyonumuzu devam ettireceğiz. Bu cihazın hastanemizde işler hale gelmesinde emeği ve desteği olan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi idaresine teşekkür ediyorum” dedi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.