Karabük Belediyesinin İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Karabük Belediyesinin İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 20.07.2016 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklıkları ile birlikte artan sinek ve böceklere karşı il genelinde ilaçlama çalışması başlattı.

Karabük Belediyesi, il merkezinde ve mahallelerde, sıcaklıklara bağlı olarak artış gösteren sinek ve böceklere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Halk sağlığı ve haşerelerle mücadele konusunda daha iyi hizmet verebilmek için, özelikle yaz ayları sivrisinek ve böceklere karşı haftanın 24 saati Karabük’te ilaçlama çalışması yapılıyor.

Yapılan mücadele ile ilgili yapılan açıklamada, vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, vatandaşların evsel atıklarını ağzı kapalı çöp torbalarına koyarak çöp konteynırlarına atmalarının mücadelenin en önemli aşamalarından birisi olduğunu, böylece çevrenin de temiz bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”