Karabük’e Orman Bölge Müdürlüğü kurulsun!

Karabük’e Orman Bölge Müdürlüğü kurulsun!

Yayın: 04.10.2022 15:55
Paylaş:
A+ A-

Eflani ve Ovacık ilçelerine Orman İşletme Müdürlüklerinin kurulmasıyla Karabük’ün Orman Bölge Müdürlüğü ihtiyacını yeniden gündeme getiren Karabük Belediyesi eski Başkanı, Orman İşletmesi eski Müdürü, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, “Tüm Karabük kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

Orman Yüksek mühendisi Erer konu hakkındaki açıklamasında şunları ifade etti; “Karabük’ümüze iki yeni orman işletme müdürlüğü kurulmuştur. Kurulmasını sağlayan gerek siyasi ve gerekse bakanlık yetkililerine teşekkürü bir borç bilirim.

Tarihe not düşmek adına orman teşkilatının ilimizdeki yapılanmasının gelişme sürecini paylaşmak isterim.

1996 yılında Çerkeş Orman İşletme Müdürü olarak tayin olduğumda gördüm ki Ovacık ilçesi orman olarak Çerkeş orman işletme müdürlüğüne bağlı idi orada yaptığım çalışma ile Ovacık ilçemizin bir kısmının Karabük orman işletmesine Zonguldak bölge müdürlü yetkilileri son derece isteksiz olmalarına rağmen bağlanmasını sağladım.

1998 yılında Karabük Orman İşletme Müdürü olarak tayin olduğum ardından ilk iş olarak Ovacık ilçesinin Çerkeş’te kalan kısmının da Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlanmasını zamanın siyasilerinin desteği ile sağladım ve o zaman gördüm ki Karabük’ümüzün toprakları üzerinde dört orman bölge müdürlüğünün sınırları vardı. Adeta Karabük ormanları Zonguldak, Kastamonu, Bolu ve Ankara bölge müdürlüklerine pay edilmiş durumdaydı. Karabük basının desteği ile bu bölgelerin Karabük orman işletme müdürlüğüne bağlanması için kamuoyunda çalışmalara başladık ve parça parça bu bölgelerin Karabük’e bağlanmasını temin ettik ancak şuan bile Yalakkuz bölgesi hala bolu bölge müdürlüne bağlı durumdadır. Bir an önce burası da Karabük’e bağlanmalıdır ardından Karabük’e Orman Bölge Müdürlüğü kurulması için kamuoyu çalışmalarına başladık. Belediye Başkanı iken de Karabük orman işletme müdürlüğü adı altında orman bölge müdürlüğü binasının yapılmasını sağladık artık sıra orman bölge müdürlüğünün kurulmasıdır. Tüm Karabük kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum.

Bu yazdıklarıma şahit bazı basın mensuplarımız Ahmet Gölbek, Necati Karaoğlu, Mehmet Çetinkaya, Atilla Karaarslan, İlhan Alpboğa, Osman Çetinkaya, Zafer Acar, Mehmet Aşar, Ali Aşar, Nurettin acar, Metin Kaya, Şükrü Gökkaya, Ergün Başkaya, Sadık Arslan, Hakan Tuçer.

Bu vesile ile Karabük’ümüz için son derece önemli olan bu çalışmanın yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi sayın Mehmet Ali Şahin’e Tarım ve Orman Bakanı sayın Vahit Kirişçi’ye Milletvekillerimiz sayın Cumhur Ünal ve sayın Niyazi Güneş’e, AK Parti il başkanı sayın İsmail Altınöz’e, Orman Genel Müdürü sayın İsmail Üzmez’e, Zonguldak Orman Bölge Müdürü sayın Faruk Bayraktaroğlu’na Karabük Orman İşletme Müdürü sayın Aydın Kırımlı’ya, Safranbolu Orman İşletme Müdürü sayın Sema Altunay’a, Eskipazar orman işletme müdürü sayın Gürol Basri Altunay’a ve Karabük orman işletme müdür yardımcısı sayın Altun Yağcı ya teşekkürü borç bilirim.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.