Karabükspor’un Eski Futbolcuları Öğrencilerin Konuğu Oldu

Karabükspor’un Eski Futbolcuları Öğrencilerin Konuğu Oldu

Yayın: 27.12.2020 19:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Yenice ilçesinde Ülkü Ortaokulu Öğretmeni Büşra Baybaş öğrencileri için online yeni bir etkinlik düzenleyerek öğrencilerini futbolcularla buluşturdu.
Giresunspor’da forma giyen milli futbolcu İshak Doğan ve Sarıyer’da top koşturan Bertul Kocabaş online olarak öğrencilerin konuğu oldu. Söyleşide öğrenciler, futbolculara futbola nasıl başladıkları, spor kariyerleri, futbolcu olmak için neler yapılması gerektiği ve futbol oynamanın zorlukları gibi pek çok soru yöneltti.
Futbolculara dört büyüklerden hangi takımı tuttuklarını da soran öğrenciler, oyunculardan Galatasaray’a sempati duydukları cevabını aldılar.
Daha önce Ankaragücü, Karabükspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Samsunspor forması giyen İshak Doğan ile Karabükspor ve Eskişehirspor’da oynayan Bertul Kocabaş, yaklaşık bir saat süren söyleşide öğrencilere, tamamen eğitime kendilerini vermelerini, futbola hobi gözüyle bakmaları konusunda öneride bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank’a EyeBrand ödülü

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, kapsayıcı bankacılık ilkesiyle geliştirdiği hizmetleri ile BlindLook tarafından ikinci kez EyeBrand ödülüne layık görüldü.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, BlindLook tarafından ürün ve hizmetlerini görme engelliler için erişilebilir hale getiren markalara sunulan EyeBrand ödülünü ikinci kez aldı.

Kapsayıcı ve daha erişilebilir bir dünya için adım atan markaların ödüllendirildiği “EyeBrand Ceremony”, bu yıl “Beyond Darkness” temasıyla düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, çeşitlilik ve kapsayıcılığı kurumsal kültürlerinin temel taşlarından biri olarak benimsediklerini ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Günümüzde iletişim ve bilginin yüzde 80'inin görsel odaklı olduğunu aktaran Yüce, “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre tüm dünyada yaklaşık 285 milyon görme engelli birey var ve BlindLook ekibi, bu bireylerin sadece görmediği için hayatın yüzde 20'siyle yetinmesini kabul etmeyen, buna meydan okuyan bir ekip.” ifadelerini kullandı.

– “Akbank olarak kendileriyle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

BlindLook ekibinin üstlendikleri misyonu çok değerli bulduklarını vurgulayan Yüce, şunları kaydetti:

“Akbank olarak kendileriyle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kapsayıcılık ilkemizle, engelli bireylerin istihdamı için katma değerli iş fırsatları yaratmaktan çalışma ortamlarımızı, ürün ve hizmetlerimizi erişilebilir hale getirmeye kadar geniş bir çerçevede çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Teknolojik yetkinliğimiz ve dijital gücümüzle hizmetlerimizi herkes için erişilebilir ve faydalı kılmaya odaklanıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı kurumsal bir görevimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle, ikinci kez EyeBrand seçilmek bizim için çok değerli ve anlamlı. Akbank olarak, sürdürülebilirlik stratejilerimizin merkezinde yer alan 'İnsan ve Toplum' odaklı çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Akbank, BlindLook'un özgürlük teknolojisi olarak adlandırdığı “Sesli Simülasyon Teknolojisi” ile görme engelli bireylerin Akbank Mobil ve İnterneti rahatlıkla kullanmasına olanak tanıyor.

Ekran okuyucu programlarla uyumlu çalışan bu teknoloji, görme engelli kullanıcılara Akbank'ın mobil ve internet uygulamalarını kullanırken izlemesi gereken adımları sesli bir biçimde aktarıyor ve onları yönlendiriyor. Bu yönlendirmeler sayesinde Akbank'ın online platformlarına özgürce erişebilen kullanıcılar, bankacılık işlemlerini kolay, hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirebiliyor.