Karabük’te Ocak Ayında İhracat Azaldı, İthalat Arttı

Karabük’te Ocak Ayında İhracat Azaldı, İthalat Arttı

Yayın: 26.02.2021 18:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 2021 yılının Ocak ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de Genel Ticaret Sistemine göre ihracat 2021 yılı ocak ayında 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 15,1 milyar dolar, ithalat yüzde 5,9 azalarak 18,1 milyar dolar oldu oldu.
Karabük’te Genel Ticaret Sistemine göre, ihracat 2021 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 azalarak 35,3 milyon dolar, ithalat yüzde 199,4 artarak 101,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Zonguldak’ta Genel Ticaret Sistemine göre, ihracat 2021 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,5 azalarak 24,6 milyon dolar, ithalat yüzde 58,5 artarak 131,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Bartın’da Genel Ticaret Sistemine göre, 2021 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarak 2,9 milyon dolar, ithalat yüzde 29,9 azalarak 0,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.