Karabük’te Trafik Kazası: 1 Yaralı

Karabük’te Trafik Kazası: 1 Yaralı

Yayın: 18.07.2019 22:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te meydana gelen trafik kazasında otomobilin başka bir otomobile arkadan çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, E.Ç. (39) sevk ve idaresindeki 78 BG 484 plakalı otomobil ile Zonguldak Caddesinden Cuma pazarı kavşağına seyrederken yine aynı istikamete seyreden ve kavşakta ışıkta bekleyen sürücüsü M.Y. (40) nın kullandığı 78 SR 619 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada N.C.(38) isimli kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 ekipleri sevk edilirken, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.