Karabük’ten kısa kısa

Karabük’ten kısa kısa

Yayın: 01.09.2022 10:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel, düzenlediği halk toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi.

Görüşmelere katılan vatandaşlarla tek tek görüşerek kendisine iletilen sorun, şikayet ve taleplerin çözümü için kurum ve kuruluş müdürlerine talimatlar veren Gürel, “Devlet olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Her türlü sorunlarınızda kapımız sizlere her zaman açık.” diye konuştu.

– Karabük Belediyesi e-devlet üzerinden hizmete başladı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karabük Belediyesi e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünün e-belediye sistemiyle vatandaşlara online hizmete başladı.

Karabüklüler, herhangi bir komisyon ödemeden birçok işlemi e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Uygulamaya giren e-belediye sistemiyle vatandaşlar e-devlet üzerinden borçlarını sorgulayabilecek ve ödemelerini yapabilecek.

Uygulama kapsamında, su faturası, ilan, reklam, çevre temizlik vergisi, belediyeye ait taksitlendirilmiş borçlar, kira gibi birçok alanda sorgulama ve ödeme yapılabiliyor.

Sistem dahilinde ayrıca kamu bankalarına da internet üzerinden ödeme yapabilecek, özel bankalara da su faturaları ödenebilecek.

Hayata geçirilen sistem ile tapu işlemlerinde de vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Tapu Müdürlüğünde yapılacak rayiç bedel borç sorgulaması sonucunda da ilgili belge sistem üzerinden işlem sahiplerine verilecek.

– Karabük‘teki kavşak çalışmaları incelendi

Vali Fuat Gürel, Karabük milletvekilleri Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ile KARDEMİR Kavşak projesi ile Balıklar Kayası Emniyet Kavşağı projesi alanlarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Gürel, çalışmaların bir an önce tamamlanması için gayret ettiklerini belirtti.

Vergili de vatandaşların çalışma sırasında sıkıntılar çektiğini ancak tamamlanınca ilde trafik derdinin kalmayacağını kaydetti.

– Başkan Köse evlere misafir oluyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ev ziyaretleri gerçekleştirerek, vatandaşların talep ve şikayetlerini sordu.

Emek Mahallesi’nde yapılan ziyaretlerde, Türk Bayrağı ve Belediyenin kendi üretimi olan kurabiyelerden hediye edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren derman ekibi de ziyaretlere eşlik etti.

Başkan Köse, derman ekibinin 2021 Mart ayından bu yana, Kirkille, Yazıköy TOKİ, Musalla, Akçasu, Bağlarbaşı ve Cemal Caymaz bölgelerinde kapı kapı gezdiğini ve not alınan istekleri ilgili birimlere ilettiğini aktardı.

Talepleri imkanları çerçevesinde yerine getirdiklerini belirten Köse, derman ekibinin ziyaretlere Emek, Barış ve Aşağı Tokatlı Bağları mahallelerinde devam edeceğini belirtti.

– Milli Eğitim Müdürlüğünde değerlendirme toplantısı

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

​​​​​​​Köy Yaşam merkezleri, yaz kursları, okul/kurumların inşaat, bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları, bakanlığın “temel eğitimde 10 bin okul” ve “çevre dostu 1000 okul” projeleri ve yerel proje konularının değerlendirildiği toplantıda Akbaş, sürecin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Akbaş, yöneticilere sürecin aynı özveri ve büyük bir hassasiyetle takibinin yapılması noktasında talimatlar verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vakıf Katılım’dan girişimcilik ekosistemine 600 milyon liranın üzerinde kaynak

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Vakıf Katılım, kurulduğu günden bu yana 50 adet girişime destek olurken, girişim sermayesi yatırım fonlarına da 600 milyon liranın üzerinde kaynak transferi sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kamu kurumları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan tescilli ilk “Yerinde AR-GE Merkezi” unvanını alan Vakıf Katılım, sürdürülebilir bir ekonomi için girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Dört farklı Portföy Yönetim Şirketi altında, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Katılım Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kalkınma Katılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Katılım Karma Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olmak üzere 6 farklı girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden yatırımlarını gerçekleştiren Vakıf Katılım, kurulduğu günden bu yana girişim sermayesi yatırım fonlarına 600 milyon liranın üzerinde kaynak sağladı, toplamda 50 adet girişime destek oldu.

– “Amacımız gerçekleştirilen yatırımlarla uzun vadeli ekonomik değer oluşturmak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, günümüzde girişimcilerin, farklı istihdam alanları sağlayarak, yeni sektörler ve pazarlar açarak ekonomik büyümeye büyük katkı sağladıklarını belirtti.

Akben, ülkenin küresel rekabet gücünün artması için mutlak suretle girişimcilerin önünü açmanın, tüm kurum ve kuruluşlarıyla gerekli desteği vermenin önemine inandıklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Bu doğrultuda Vakıf Katılım olarak girişim sermayesi yatırım fonlarına kaynak ayırarak üzerimize düşen sorumluluğu titizlikle yerine getiriyoruz. Bugüne kadar bilişim, elektromobilite, ulaştırma, imalat, eğitim, sağlık, siber güvenlik gibi çeşitli alanlarda faaliyetlerine devam eden 50 adet girişime yatırım gerçekleştirdik. Bizim buradaki başlıca amacımız, gerçekleştirilen yatırımlarla uzun vadeli ekonomik değer oluşturmak. Yatırımlarımız, küresel boyutta ölçeklenebilirliğe sahip bir ürüne, istihdam oluşturma kabiliyetine, ihracat potansiyeline ve çevreye duyarlı bir yönetim politikasına sahip işletmeleri hedeflemektedir.”

2024'ün içinde yenilenebilir enerji ve tarım sektörlerini stratejik yatırım alanı olarak önceliklendirdiklerini vurgulayan Akben, “Önümüzdeki dönem yenilenebilir enerji tarafında; enerji verimliliğine odaklanan, fosil yakıt teknolojisini kapsayan temiz enerji çözümleri sunan, enerji altyapısı ve temiz enerji teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapılmasını planlıyoruz. Tarım tarafında ise, sürdürülebilir gıda üretimini ve üretkenliğini artıran, gıda ekosistemlerinin sürdürülmesine yardımcı olan ve toprak kalitesini devamlı olarak artıran tarım uygulamalarına yatırım yapılması gündemimizde.” ifadelerini kullandı.