KARDEMİR 2.5 Milyon Ton Sıvı Çelik Üretimini Aştı

KARDEMİR 2.5 Milyon Ton Sıvı Çelik Üretimini Aştı

Yayın: 25.12.2020 22:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), sıvı çelik üretiminde 2,5 milyon ton hedefini aşarak rekor üretim gerçekleştirdiğini duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamada, tüm dünya ve ülke için endişeli bir yılın geride bırakıldığı, fabrikanın tüm zorluklara rağmen üretime olan bağlılığını sürdürmenin meyvesini topladığı belirtildi.
Önce insan sağlığı diyerek, korona virüs ile mücadelenin sürdürülüp, bir yandan da üretim faaliyetlerinin daha ileri noktalara taşındığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Pandeminin iş dünyamızdaki, gerek iş gücü gerek çalışan psikolojisi üzerindeki yıkıcı etkisi bir yana, çalışma alanlarımızdaki zor şartlara rağmen, KARDEMİR A.Ş. ailesi olarak belirlediğimiz hedefleri aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çelik Üretim Müdürlüğümüzden elde edilen veriler ışığında, 23 Aralık 2020 tarihi itibari ile yıllık 2,5 milyon ton sıvı çelik üretim hedefimizi aşmış ve üretim rekorumuzu kırmış bulunmaktayız. Sıvı çelik üretimimizdeki bu başarı, ilerleyen günlerde bir zincir şeklinde diğer üretim ünitelerimize de yansıyacak ve ardı ardına üretim rekorlarımızı elde edeceğiz. KARDEMİR A.Ş. ailesi olarak, hedeflerimizi aşma konusunda bundan sonra da inanç ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

2 kişi görüş bildirdi

  1. Kimyacı

    Geçmiş yıllara göre kıyasla, yeni döküm makinası ve pota fırını, kapasitesi artmış konverterlerle üretimi bu kadarcık artirabildik demek. Ak saçlı, kurtul şu takozlarindan sahadaki gençlere yol ver seni başarıdan başarıya koştursunlar. Sende sempozyum sempozyum gez likidüs solidüs anlat dur. Gözün arkada kalmaz. Şu anki 2.kat kadrona güvenip alt kata bile inme bence.

  2. karbuksevdalısı

    Yeni yönetim şimdiden etkısını göstercek umarım fabrıka kar edecek gecmiş yıllardaki kan kaybını telefı edecek.tekrar şahlanısa gececek karabuk kazanacak.esnaf kamyoncu lokantacı kazanacak demır komısyoncusu petrolcusu kazanacak..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.