KBÜ’de Sağlık Tatbikatı

KBÜ’de Sağlık Tatbikatı

Yayın: 08.04.2016 10:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakanlığı Acil Müdahale ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilerin uygulama yapmasına yönelik sağlık tatbikatı gerçekleştirildi.

KBÜ Demir Çelik Kampüsü’nde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenciler zamanla yarışma, sedye ve yük taşıma, düşürmeden taşıyabilme, hastayı tutabilme, zapt edebilme gibi çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi. Dört aşamalı ve her aşaması kendi içinde 8-10 etapta gerçekleşen uygulamalarda 10 gruptan oluşan öğrenciler aynı zamanda birbiriyle kıyasıya yarıştı. Eğitim ve tatbikatlar gün boyu devam etti.

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici, öğrencilerin aldığı iki yıllık eğitimin pratiğe dönüştürülerek ilerideki profesyonel iş yaşamlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bilici, “Pratik olarak öğrencilerimin hastaya nasıl müdahale ettiğini tatbikatlarla görmek istiyoruz. Her yıl sürecek eğitimin bu yıl birincisini düzenliyoruz. Bu uygulamalarda acil kanama, elektrik çarpması, kalp durması hadisesi, kalp ve akciğer ritmi nasıl olacağı, öğrencilerin ne şekilde müdahale etmek gerektiğini, aynı hızda aynı serilikte hastaya gidiyormuşçasına birebir tatbikatlarla gerçekleştiriyoruz. Öğrencileri tamamen pratik olarak ilk ve acil müdahaleye hazırlamak, zamanında müdahale etme imkânı ve fırsatı vermek, müdahale aşamaları esnasında hata yaptırmamak uygulamalarımızın ana amaçlarından” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”