“Kent Orman’nın Rezil Hali, Birilerinin Umurunda Olmalı..!!”

“Kent Orman’nın Rezil Hali, Birilerinin Umurunda Olmalı..!!”

Yayın: 17.01.2021 19:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün en güzel yeri KENT ORMANI ne yazık ki bakımsızlık, ilgisizlik ve vurdumduymaz Yönetici anlayışı ile berbat durumda.KENT ORMANI içerisinde bulunan tesisler berbat,yürüyüş yolları çamur ve Karabük yaşayanları “Buraların bir Sahibi yok mu,neden kimse ilgilenmiyor. Her taraf çöplük halinde ve artık yeter biriler çıkıp ilgi göstersin..” diyorlar..

Karabük yaşayanlarının spor yapacakları,yürüyüş yapabilecekleri,nefes alıp dinlenebilecekleri en gözde yerlerin başında gelen KENT ORMAN rezalet halde ve hiçbir Birim burası ile ilgilenmiyor,öyle oylunca da ortalığı pislik ve çöp yığınları kaplamış bulunuyor.Burada bulunan bazı tesislerde çıkan yangın sonrası hiçbir iyileştirmenin yapılmadığına işaret eden ilgili kaynaklar “KENT ORMAN’DA ne yazık ki tam bir başıboşluk yaşanıyor.Hiçbir önlemin alınmaması nedeni ile herkes çöpünü,molozunu buralara atıyor..” yolunda değerlendirmeler yapılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda,aynı zamanda Orman Mühendisi de olan,Dönemin Karabük Belediye Başkanı Hüseyin ERER’İN büyük gayretleri ile Karabük’e kazandırılan KENT ORMAN’A o dönem de bazı tesisler yapılmış ve hizmete alınmıştı.Daha sonra “Küçük bir Hayvanat Bahçesi yapımı için..” bazı girişimler de,süreç içerisinde gündemden kalktı ve Karabük Belediyesi de bu alanları Orman İdaresi’ne terk etti.

Şu ana KENT ORMAN’IN gerçek sorumlusu kimdir,sorusuna da bir cevap aranırken,Sorumlu olan İdarenin Yöneticilerine ateş püsküren Karabük ve Çevrede ki Şirinevler Mahallesi sakinleri “Bu kadar güzel bir yerin böyle bakımsız olması,kaderine terk edilmişliği Karabük’e ve insanlığa yakışan bir tutum değil.Neden kimse ilgilenmiyor ve bu doğal güzellik pislik içerisinde bırakılıyor,anlamak mümkün değil..” yolunda değerlendirmeler yapıyorlar.

PROF.DR İBRAHİM TÜMEN “BURAYI ORMAN FAKÜLTESİ ALABİLİR..”

Karabük’ün yetiştirdiği önemli Bilim İnsanı Prof.Dr.İBRAHİM TÜMEN Gazetemize yolladığı bir mesaj ile “Ben olsam burayı KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Orman Fakültesi’ne kazandırır ve Orman Fakültesi’ni bu alana taşırım.Dünya üzerinde çok örnekleri var.Hem Orman Fakültesi,çok güzel bir Orman Alanı içerisinde öğretim yapar,hem de süreç içerisinde Akademisyenlerin dinlenebileceği mekanlar yaparak buraları değerlendiririm.Hem Karabük insanı,hem de KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Orman Fakültesi kazanmış olur..” yolunda görüşler dile getirdi.

Prof.Dr.İbrahim TÜMEN’İN bu önerisine Almanya’dan destek veren ve uzun yıllardır Almanya’da yaşayan Karabüklü Dursun DÖNGEL’DE “Evet Almanya’da bunun örnekleri var.Örneğin BERLİN ÜNİVERSİTESİ Orman Fakültesi,böyle bir Orman Alanı içerisinde ve çok güzel,çok şirin bir durumda Prof.Dr.Sayın İbrahim TÜMEN’İN önerisi mükemmel,dilerim bu öneri hayata geçirilir..” yolunda görüşler dile getirdi.

 

 

 

 

Yorumlar

  1. ali tel

    Kent Orman ve Çamlık girişi bu bölgenin nefes alan tek yeri. Yaz kış hem sportif amaçlı hem piknik amaçlı kullanılan bir değer. Ancak kent ormanda çıkan yangından sonra buraya hiçbir önem verilmedi. Devlet önem vermeyince buralarda ipsiz sapsız insanlar dolmaya başladı. Ormanın içindeki çöpleri bizim gibi gönüllü insanlar yapıyor. Onu da gözle görülen yerleri. Daha iç kısımlar hep çöp dolu, şişe kırıkları. Bunlar hem doğal hayatında beslenmeye çalışan canlılara zarar verdiği gibi yazın cam parçaları mercek görevi yaptığı için yangına da sebep olmakta. Bari burada eğlenen insanlarımız yanlarında getirdikleri poşetlere çöplerini koyup en yakın çöpe atsınlar. Buraya devlette el atsın ve bakımını üstlensin artık. Kent orman girişi yandı, daha iç kesimlere halı saha yapılmıştı, buraları bu şekilde yapılaşmaya açarsak buralar kaybolur. Orman içi gezi yollarına muhtelif yerlere çeşmeler konulsun. Çamlık girişinde bulunan işletmeci yürüyüş yapmaya gelenlere karşı daha anlayışlı olsun, buraya sportif amaçlı ,gezi amaçlı gelenlerden ücret almaya çalışıp insanları rahatsız etmesinler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bolu’da yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da düzenlenen İmam Hatip Okulları Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye 1. Bölge Finali tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Bolu Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya, Zonguldak, Kastamonu, Bolu, Bartın, Karabük, Sinop, Kırıkkale, Çankırı, Ankara ve Çorum'dan öğrenciler katıldı.

Yarışmada ortaokul kategorisinde Ankara Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hamza Şahin, lise kategorisinde Ankara Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Atıf Koca birinci oldu.