Köy Yaşam Merkezlerinin İlki Açıldı

Köy Yaşam Merkezlerinin İlki Açıldı

Yayın: 07.10.2022 15:50
Paylaş:
A+ A-

Millî Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeniden tadilatı yapılan Ödemiş Köyü Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı.

Ödemiş Köyü Yaşam Merkezi açılışına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve köy sakinleri katıldı.

Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin Piyano ve Keman resitali ile başlayan açılış töreninde Aydınlıkevler İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı.

Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin Halk Oyunu gösterisinin ardından kürsüye gelen Vali Fuat Gürel, Ödemiş Köyü Yaşam Merkezi açılışında yaptığı konuşmasında, “Bende bir köy çocuğuyum, 23 Nisan köyümüzde çok neşeli ve cıvıl cıvıl geçerdi ama daha sonraları köyden kente göçler başladı sonraları sınıflar birleştirildi şu an taşımalı sistemle çocuklarımızı eğitim kurumlarına götürüyoruz. Geriye dönüp baktığımızda köylerimizdeki o canlılığın ve çocuklarımızın cıvıltısının azaldığını görüyoruz, ama bugün Ödemiş Köyünde bir çocuk neşesi var, bu neşe hepimizin yüreğini ısıttı inşallah bu “Köy Yaşam Merkezleri” ile köylerimize canlılık gelecek. Köylerimizde çocuğu olan velilerimiz var ise köylerimizde okullar açabiliriz, anasınıfları açabiliriz, bu Milli Eğitim Bakanlığımızın bizzat takip ettiği bir proje. İlimizde 5 köyümüzde bu Köy Yaşam Merkezlerini faal hale getiriyoruz, ülkemizin genelinde binlerce köyümüz burada gördüğünüz güzelliği yaşıyorlar. Kalabalık köylerimizde bu projeyi uyguluyoruz, bu proje ile köylerimizde bulunan vatandaşlarımızın meslek edinmesi, sosyalleşmesi adına buraları kullanacağız. Aslında Yaşam Merkezi ismi her türlü etkinliğin yapabileceği, her türlü eğitimin alınabileceği yerler. Diğer kurumlarımızda özellikle İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün buralarda bir kısım eğitimleri verebileceği, aynı zamanda köylerde köy konakları yok ise buralar kullanılabilir, bu anlamda köylümüzün tüm ihtiyaçlarını giderebileceği bir yaşam merkezi haline geldi. Başta Ödemiş Köyü sakinlerimiz olmak üzere tüm ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de diğer köylerimizde benzer alt yapılar hazırlayacağız. Ben tekrar köylerimizde bu neşenin oluşmasını sağlayan başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum, köylülerimizin gösterdiği emek ve çaba için Muhtarımıza ve köylülerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından eşi Özlem Aras Gürel, protokol üyeleri, köy sakinleri ve öğrencilerle birlikte Ödemiş Köyü Yaşam Merkezinin açılış kurdelesini kesen Vali Fuat Gürel, Yaşam Merkezini gezerek Muhtar Abdullah Peker’den bilgiler aldı.

Köy Yaşam Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunu ziyaret ederek usta öğreticilerden bilgiler alan Vali Gürel, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek Ödemiş Köyü Yaşam Merkezinin tadilatında ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.(Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Hayalimdeki Araba” resim yarışması başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Toyota'nın bu yıl 12'cisini düzenlediği “Hayalimdeki Araba” resim yarışması başladı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, “Hayalimdeki Araba” resim yarışması için başvurular alınıyor. Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, resimlerini 3 Haziran'a kadar gönderebilecek.

7 yaş ve altı, 8-11 yaş, 12-15 yaş ve Özel Eğitim Kategorisi olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, çocuklar hayal güçlerini özgürce yansıtarak kendi dünyalarını resmedecekler.

Çocuklar, “Hayalimdeki Araba” yarışması için resimlerini A4, A3 boyutlarında veya tabloid ebatlara sahip, istenilen türde kağıda istenilen resim malzemelerini kullanarak yapabiliyor.

Katılımcılar, resimlerini Toyota'nın “Hayalimdeki Araba” için hazırlanan web sitesinden indirecekleri başvuru formu ile birlikte Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ (Cumhuriyet Mahallesi D-100 Kuzey Yan yol No:5 Yakacık 34876 Kartal/İstanbul) adresine gönderecekler.

Başvuruların tamamlanmasının ardından konunun uzmanı jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme ile dereceye giren resimler, 14 Haziran tarihinde açıklanacak. Jüri üyeleri, resimleri orijinallik ve yaratıcılık bakış açısıyla objektif olarak değerlendirecek.

Değerlendirme sonucunda her kategoride dereceye giren ilk 3 resmin sahipleri, kategoriye göre elektrikli katlanır bisiklet, elektrikli scooter, elektrikli kaykay, dağ bisikleti, longboard veya paten kazanabilecekler.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara “hayalimdekiaraba.toyota.com.tr” internet adresinden ulaşılabiliyor.