MEB ve BAKKA Arasında Proje Sözleşmesi İmzalandı

MEB ve BAKKA Arasında Proje Sözleşmesi İmzalandı

Yayın: 11.02.2020 19:34
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında “Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” Proje Sözleşmesi İmzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan İl Millî Eğitim Müdürlüğünün “Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” adlı projesi için İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih VARGELOĞLU ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Muhammed Ali OFLAZ arasında destek sözleşmesi imzalandı.

İstihdam edilebilirliğin önceliklendirildiği, İl Millî Eğitim Müdürüğü tarafından hazırlanan proje ile ilimizde 10 farklı okulumuza robotik kodlama, mekatronik, yenilenebilir enerji ve organik temizlik ürünleri atölyesi kurularak öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini erken yaşta almalarını sağlamak, endüstri 4.0 devrimine hazır hale getirmek, yaşayarak öğrenmeleri sayesinde uygun meslek seçimine imkân sağlayarak nitelikli istihdamı arttırmak hedeflenmektedir.

Proje kapsamında okullarda kurulacak atölyeler vasıtasıyla, öğrenci ve gençlere yönelik meslek edindirme kursları düzenlenerek işsiz gençlerimiz istihdama yönlendirilmesi ve mesleki ve teknik okullarımızın döner sermaye kuruluşları üzerinden üretim yapmaları planlanmaktadır.

“Müdürlüğümüz AR-GE ekibi tarafından hazırlanan İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün toplamda 1.245.544,80 TL bütçeli projesi için 1.100.000 TL hibe desteği alınacak olup, projemizin eğitim camiamıza, şehrimiz ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.