“Mobil Trafik Eğitim Tırı” Karabük’te

“Mobil Trafik Eğitim Tırı” Karabük’te

Yayın: 26.11.2019 19:39
Paylaş:
A+ A-

Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kentleri ziyaret eden “Mobil Trafik Eğitim Tırı” Karabük’e geldi.
İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan “Mobil Trafik Eğitim Tırı ile Yürütülecek Eğitim Faaliyetlerine İlişkin Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesinde konuşlanan tırda, ilkokul öğrencilerine eğitim verildi.
Karabük Valisi Fuat Gürel ve İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’da Tır’da eğitim verilen öğrencileri ziyaret ederek, verilen eğitimleri izledi.
Öğrenciler, tırdaki mobil sınıfta trafik eğitimi aldıktan sonra polis eşliğinde özel hazırlanan yaya geçidi ve trafik lambalarının bulunduğu alanda akülü araç kullandı.
İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mobil Trafik Eğitim Tırı”nın Karabük’te iki gün kalacağını söyleyerek, “Eğitimi çocukların trafik bilinci kazanması ve trafikle ilgili bilgi sahibi olmaları düşüncesiyle planladık. İlk gün kentte bulunan Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Aydınlıkevler İlkokulunda yarın ise Kent meydanında eğitim verilecek. Burada merkezden gelen görevliler tarafından 200’e yakın öğrencimize trafik eğitimi verilecek. İkinci gün ise Kent Meydanı’nda hem ilkokul hem de anaokulu öğrencilerimizin trafik bilinci kazanması düşüncesiyle eğitim vereceğiz.” dedi.

Yorumlar

  1. Trafik Eğitimi

    Çocuklar eğitim veriliyor ama yaya geçidi, yaya geçidi tabelası, kaldırım olmayan yaya geçidine otomobil park eden yerlerde ne yapacaklar bu öğretiliyor mu’ Bu yerlere getirip tepkileri ne olacak ve yapmaları gereken nedir onları da öğretseler… Kendileri mi boyar artık ne yaparlar merak konusu…
    Sistem önemlidir. Sistem düzgün çalışırsa hata da olmaz düzende her zaman olur…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.