Okan Küçük Yorumluyor. 1 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 1 Aralık 2022

Yayın: 01.12.2022 00:02 |Güncelleme: 30.11.2022 23:05
Paylaş:
A+ A-

Deprem Gerçeğini Unutmamak Lazım.

Karabük ve Safranbolu’da   depreme dayanıklı olmayan okulların güçlendirilmesi veya güçlendirilmesi yapılamayacak durumda olanların yıkımı ve yeni okul yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Tabi eğitim gören öğrenciler, mahallelerindeki okuldan başka uzak mesafedeki okullarda bu süreçler devam ederken eğitimlerini kesintisiz alıyorlar. Ama mesafenin uzaklığı  gibi konular da sıkıntı yaşadıklarını ifade eden veliler var. Yine bazı veliler de  süreç içerisinde gidilen okullar da öğrencilerin sorunlar yaşadığını söylüyorlar.

Genel olarak bakıldığında bu mecburi bir durum. BENCE BIRAKIN  MEVCUT GÜÇLENDİRME- YIKIM- YAPIM KONULARINI,  DEPREME DAYANIKLI OLMAYAN  VE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLANMAYAN OKULLAR VARSA ORALARDA DA BİR AN ÖNCE BU ÇALIŞMALARA BAŞLAMAK LAZIM.

Bildiğim kadarıyla önceki okullarından uzakta eğitim gören olan öğrenciler için Milli Eğitim ücretsiz taşıma hizmeti veriyor, zaten. Verilmeyen yerler varsa o konuda adımlar atılabilir. Kalıcı rahat için , geçici sıkıntılara katlanmak lazım yani.

Deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini unutmamak lazım…

Karabük ve Hastaneler…

Hepimizin malumu KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılırken yer seçiminde  yanlış bir karar alındı. O HASTANEMİZİN OLDUĞU MEVCUT YER DE ZATEN BİR HASTANEMİZ VARDI VE ESKİ HASTANEMİZİN DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI DA YENİ HASTANE İÇİN YIKIMINDAN BİR- BİR BUÇUK YIL KADAR FALAN ÖNCE YAPTIRILMIŞTI.

Yine 5000 Evler’de alanında ihtisaslaşmış bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz vardı. Bir de Bayır Mahalle’de Karabük Devlet Hastanemiz vardı. 3 Hastanemiz vardı. Yeni hastanemizle 4 olacaktı ki, eski SSK Hastanesi yıkılarak oraya yapıldı, sonra 5000 Evler’deki hastane kapatıldı ve sonra Devlet Hastanesi kapatıldı. 3 Hastanemiz 4 olacakken 1 yeni hastanemiz oldu.

5000 Evler, Karabük’ün en büyük  mahallesi, ciddi tepkiler geldi ve yeniden bir hastane yapımına başlandı orada. Kısa süre içinde tamamlanacak.  Karabük’ün ihtiyacı olan Devlet Hastanesi konusunda ise bir gelişme yok. HERHALDE TÜRKİYE’DE DEVLET HASTANESİ OLMAYAN TEK İLİZ.

Yeni hastanemiz kurulduktan sonra büyümesi- gelişmesi adına  Çamlık İmam – Hatip Lisesi’nin devredilmesi üzerine yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında bir protokol imzalanmıştı. Endüstri Meslek Lisesi’nin üst tarafında bulunan araziye yeni İmam Hatip Lisesi yapılacaktı. Çamlık İHL’de yeni hastane bünyesine katılacaktı.

2016’da protokol imzalandı, 2022 bitiyor artık.

Yeni İHL İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ BİLE YAPILMADI HENÜZ. Ne zaman başlayacak yeni bir açıklama da yok. Orası kalınca yeni hastanenin büyümesi de kaldı.

Ayrıca yukarıya Karabükspor’un kullandığı  idman sahasına da 150 yataklı ek bina yapılacaktı. 6 yıl kadar öncesinden başlayan açıklamalar arşivlerde duruyor, orası da kaldı(Geçen hafta yorum haber de yazmıştım. Karabükspor Başkanının koydurttuğu tedbir kaldırıldı. Orada çalışmalar hızlanacak inşallah)

Özetle 4 hastaneye kavuşacakken , tek hastane kaldık. ( 5000 Evler hastanesi eklenecek.) Yeni hastaneyi büyüteceğiz diye 2016’dan beri yola çıkıldı ve şu ana kadar hiç yol alınamadı maalesef.

Pazarlar Neden Farklı Günler de Yapılmıyor ?

Geçen gün BİRLİK MEDYA’ya bir vatandaş geldi. Yazılarımı takip ettiğinin söyleyerek birkaç konu da görüşlerini iletti.

Bunlardan biri Salı Pazarları konusu…

En ucuz Pazarın Cuma Pazarı olduğunu söyleyerek, Cuma günü tek Pazar var. Onun için örneğin 100 tane pazarcı varsa tamamı  o Pazar da yer alıyor. Böylece hem ürün çeşitliliği ve bolluğu oluyor hem de kıran kırana diye tabir edilebilecek bir rekabet oluyor. Bu da vatandaşa olumlu yansıyor. Ayrıca büyük Pazar olduğu için Bartın’dan, Çaycuma’dan gelenler de sadece Cuma Pazarına geliyor.

Salı günü ise 4-5 mahalle de Pazar kuruluyor. Aynı gün de 4-5 Pazar kurulduğundan 100 pazarcı 4’e – 5’e bölünüyor. Ürün çeşitliliği düşüyor, rekabet önlenmiş- azalmış oluyor ve Salı Pazarından alış veriş yapanlar daha pahalı ürün satın almış oluyorlar.

Belediye Salı Günü 4-5 Pazar yapacağına bunu haftanın diğer günlerine bölerek yaparsa  tüm pazarcılar  o pazarlara Cuma Pazarında olduğu gibi katılır. Rekabet olacağından ürün fiyatları da daha uygun olarak vatandaş alır, dedi.

Yorum haberler de  bu konuyu da gündeme getirmemin kamu yararına olacağını, ifade etti. Kamunun genel yararı için ben de gündeme getirdim. Konunun yukarıdaki yönlerini Karabük Belediyesi’nin dikkatine sunuyorum.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.