Okan Küçük Yorumluyor 20 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 20 Eylül 2022

Yayın: 20.09.2022 00:10 |Güncelleme: 22.09.2022 10:25
Paylaş:
A+ A-

KTSO’da Yeni Başkan Kim Olacak ?

Karabük Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  MehmetMescier, yapılacak yeni seçimde aday olmayacak malumunuz.  Başkanlık süresi içerinde birçok hizmete imza attı. Faal bir dönem geçirdi oda, en büyük hizmeti de on yıllardır konuşulan TSO’nun yeni bir bina da hizmet verilmesi konusuydu ki, TSO’ya  yeni ve modern  bir binaya  kavuşturarak bu meseleyi de çözdü Başkan Mescier.

Şimdi yeni Başkan Seçilecek.KTSO’da Oda Organ Seçimi 8 Ekim Cumartesi günü saat yapılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ve Üyeleri Seçimi de 15 Ekim  Cumartesigünü,İkinci tur Yönetim Kurulu Başkan seçimi ise 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Dünkü yorum haberim de bana ulaşan bir görüşü yazmıştım. Malum son yıllar da TSO Başkanlık seçimlerinde  siyasetin etkisi – belirleyiciliği önemli roller oynadı. Bu seçimlerde se siyaset odaya eski Ak Parti Başkanlarından TimurçinSaylar’ın getirilmesi noktasında bir adım atar – atabilir yönündeki görüşü dile getirdi. Bu yönde kulislerin olduğuna yönelik duyumlar olduğu vurgulanmıştı – ifade edilmişti.

Fakat Saylar, siyasi anlamda bu yöndekendisiyle  bir görüş ya da paylaşım yapılmadığını , kendisinin de bu yönde bir niyeti – düşüncesi olmadığını açık bir şekilde ifade etti bana dünkü görüşmemizde.  Evimden – işime , işimden  – evime bir hayatım var, başka da bir hareketliliğim yok,dedi.

Özetle  Karabük Ticaret Ve Sanayi Odası’nda Timurçin Saylar, kendi ifadesine göre yok, olmayacak.

 Adnan Çebi Aday Olacak mı ?

Karabük İş dünyasında , cemiyet hayatında tanınan – sevilen – bilinenisimlerden Adnan Çebi’nin TSO Başkanlığı için aday olmasını isteyen çevreler var.

Karabük’te  kendi alanında çok ciddi projelere imza attığı, Karabük’te kendi alanında ilk projeleri başarıyla gerçekleştirdiği, vizyoner kimliğiyle TSO’ya yeni bir bakış açısı, yeni bir vizyon getireceği ve bu dönem  başkan olmasının gerektiği yönünde geniş bir çevre de olumlu görüş var.

Hatta bu nokta da Milletvekillerinin , Karabük Belediye Başkanının  olumlu görüşlerinin olduğunu belirten çevreler var.

Özetle, geniş bir çevre Adnan Çebi, TSO’ya yeni bir vizyon çizebilecek, yeni ufuklar açabilecek yetenekte bir isim olduğunu ve yeni dönem de Başkan olmasının TSO’ya da Karabük’e de fayda sağlayacağını ifade ediyorlar.

TSO Meclis Başkanı Kim Olacak ?

Yenice’yi birkaç gündür farklı bir siyasi çekişme – tartışma gibi gerek olmayan durumlardan dolayı gündeme getirdik.  Aslında iş ve hizmet konularında gündeme gelmek en iyisi.

Sandalye Fabrikası sahibi Ali Karakaş ismini bu anlamda birkaç gündür duyuyorum.  Sandalye üretimi konusunda Türkiye’de ilk 5, Dünya’da ilk 10 firma arasına girmek üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyormuş Karakaş, bana gelen bilgilere göre.

Almanya, İran, Kıbrıs, Azerbaycan, Irak, Libya olmak üzere Avrupa Ülkelerinin tamamına ihracat yaptığından bahsediliyor. KBÜ’dekiTeknokent’te de İMALAT+İSTİHDAM+İHRACAT odaklı çalışmaları varmış.

Meclis Başkanlığı noktasında  yararlı – önemli bir isim olacağından söz eden çevreler var. Meclis Başkanı olmasa da mutlaka TSO Meclisinde bulunmasının yararlı olacağını ifade eden çevreler var.

Özellikle FİLYOS VADİ PROJELERİ konusunda , konuya hakim olduğunu söyleyen çevreler Karabük’ün Filyos’tan daha çok, daha nitelikli olarak yararlanabilmesi için,   ve bölgemizin gelişimine katkılar noktasında  Ali Karakaş isminin Meclis Başkanı olarak değerlendirilmesinin   veya bir şekilde mutlaka  TSO meclisinde olmasının  Karabük’e önemli katkılarının  olacağının altını çiziyorlar.

Son günler de Ali Karakaş ismi de kulisler de ciddi bir biçimde konuşuluyor yani.

Safranbolu TSO Seçimleri Ne Durumda Peki ?

Safranbolu TSO’da pek bir hareketlilik göremiyoruz. Aslında orada daha çok hareketlilik olmasını bekleyenler vardı.Safranbolu TSO’nun hareketsizliğinden dem vurup, daha aktif kişilerin seçim zamanı geldiğinde  ortaya çıkacaklarını ifade edenler vardı.

Şu ana kadar bu yönde bir gelişme yok. Safranbolu TSO’ya yapılan eleştirilerden biri de,  Eflani özelinden hareket ediyordu. Eflani  anlamında odanın kayıtsız kaldığı ifade ediliyordu.  Örneğin bir dönem ortaya atılan ve ardından unutulup giden Eflani Hayvancılık OSB’nin kurulması noktasında odanın çok pasif kaldığı söyleniyordu. Odanın besicilik – hayvancılık noktasında Eflani adına  bir hareket oluşturmadığı ifade ediliyordu. Hatta bir dönem Havaalanı konusunda Eflani’ye Havaalanı yapılsın – yapılmasın şeklindeki siyasi tartışmalı konularda bile  Odanın krizi fırsata çevirebilmek adına  görüş- öneri anlamında bile bir  açıklama yapmadığı konuşuluyordu. Seçim zamanı geldiğinde  daha aktif, icraatçı yeni isimlerin çıkacağı ifade ediliyordu.

Özetle, Safranbolu TSO’da gözlenen bir hareketlilik yok.

 Safranbolu TSO Meclis Başkanlığı
Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal yine Meclis Başkanı olacak mı veya TSO Başkanlığı için aday olacak mı konusunda görüşler var.  Kendi meslek grubunun çoğunluğunda kendisinin ve kendisine yakın olan firmaların varlığına bakıldığında  rahat bir konumda olduğu ifade ediliyor.

Aynı zamanda MÜSİAD Karabük Şube Başkanı olması ise eleştiri alıyor. Kendi işleri anlamında  zaten yoğun olan Ünal’ın hem TSO’da hem MÜSİAD’da  yeterince verimli olamayacağını ifade eden çevreler var. Birinden birine yönelmesi ve tüm enerjisini o yönde sarf etmesi gerektiğini ifade eden çevreler var.

Aslına bakıldığında Karabük genelinde uzun yıllardır bir şekilde oturdukları koltuklardan kalkmayanlar yönündeki eleştiri ile, bir kişinin birden çok alanda olması konusundaki eleştirilerden payını alıyor gibi Ünal.

Hem ora da , hem bura da, hem şura da değil, bir kişi bir işi – görevi yapsınıonuda layıkıyla yapması için farklı bir STÖ görevinde başkanlık veya yönetimsel baz da bulunmasın görüşünden hareketle eleştiriliyor anladığım kadarıyla.

  Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir: “Safranbolu’ya Hizmet Aşkıyla Geliyoruz”

Yayın: 29.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Adalet ve Kalkınma Partisi, Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Birlik Medya’nın dün canlı yayın konuğu olarak “Seçim Özel” programına katıldı. Büyüközdemir konuşmasında hizmet vaktinin geldiğini dile getirdi.

Konuşmasına şöyle devam etti: “Gönlümüzün muradı olan sevdamız Safranbolu’ya hizmet etmeyi ve bu hizmetlerin bize de Safranboluluların gönüllerini kazanabilmeyi nasip etsin. Her gün başka bir heyecan yaşıyorum. Safranbolu’ya hizmet aşkıyla geliyoruz. Bu hizmet aşkı, bu hizmeti yapabilmek için sabırsızlanıyoruz. Bunun da bir göstergesi olan Safranbolu mitinginde, AK Partililerin dışında hiçbir parti ayırt etmeksizin gelenler vardı. Öncesinde yürüyüşümüz vardı. Güzel bir katılım oldu. Hafta içi ve mesai saatlerinde ve o esnada başlayan yağmura rağmen çok kalabalıktı. Safranbolu’da bu birlik ve beraberlik inşallah seçim sonrası da devam eder. Bu beraberlik duygusuyla oraya gelen herkese bir söz verdim. Ben sizin ailenizden olmak istiyorum, kardeşiniz, evladınız, yeğeniniz olmak istiyorum diye seslendim. Beni ailenize kabul eder misiniz diye sordum. Allah, bu birlik ve beraberliği hiç bozmasın.”

Safranbolu’ya Hizmet Aşkı

Safranbolu’ya hizmet etmiş, eser bırakmış büyüklerimizin yanımızda olması beni onurlandırıyor. Seçim atmosferinde kimseyi ayrıştırma yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının faydasını seçimi kazandıktan sonra göreceğiz. Projelerimiz içerisinde yer alan, katlı otopark, yaya geçitleri ve kavşak düzenlemeleri, tek yönlü yollar, bekleyen Barış mahallesi imar projesi, alt yapılar, yeni yapılaşma alanları, Emek mahallesi girişi revize edilebilir, uzmanların incelemelerine göre biçimlenmesi ve istişarelerle hayata geçireceğiz. Barış köprüsü, Göztepe mevkiinden mezarlık yoluna uzanacak köprüyol projesi, Kastamonu ve Bartın yollarına oradan alternatif bir yol projesidir. Bakanımızın bir müjdesi olarak projemizde bu çalışmayı da sunduk. Yeraltı otopark projesi gibi tarihi çarşıyı rahatlatmak amacını taşıyoruz. Belediye eliyle lunapark yapılabileceğini bizim projelerimiz arasında olduğunu bilen diğer adaylarda projelerinde yer verdiğini gördük. Yeni belediye binasını da halkımıza kazandıracağız. Belediye Başkanlığı makam kapısı olmayacak. Makamdan Safranbolu’yu yönetmeye gelmedim. Sahada olacağım. Randevunuz var mıydı? diye sormayacağız orda çaylarını içecekler. Belki de insanların makama gelmelerine gerek kalmayacak zaten ben sahada olacağım için çoğu zaman ayaklarına kadar gelmiş olacağım. Beni her zaman görebilecekler. Sadece seçim sürecinde değil, beni her zaman göreceklerine yeniden söz vermiş olayım. Bu memlekete hizmet etmiş, tüm başkanlara ve tüm milletvekillerimize Allah razı olsun diyelim. Rabbim bize de nasip etsin.

Hep Birlikte Safranbolu’ya Hizmet Projeleri

Bu projelerin hayata geçirilmesi için uluslararası fonlardan, özel yatırımcılardan, bakanlıklardan destek alacağız. Tuvaletten kazanılacak paraya ihtiyacımız olmayacak. Çünkü bu projeler bu parayla yapılamaz. Safranboluluların yararına olan hizmetleri devam ettireceğiz. Ancak bazı konularda daha doğrusu ve daha iyisini yapacağız. Sarıçiçek’i hem turizme hem de Safranboluların hizmetine açacağız. Hem Safranbolu büyüsün, ekonomisi güçlensin ve iş imkânı doğsun. Spor alanları olacak, konaklama imkanı da sağlanacak. Bungolov evlerle bunu sağlayacağız. Safranbolu’da birkaç gün konaklama sağlanabilsin. Safranbolu’nun sakinliğinden gençlerimizin sıkıldığını görüyoruz. Yaşam ve eğlence merkezi sayısını arttırmak bizim için önem taşıyor. Dünya turizm pastasından Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun hak ettiği payı yeterince alamadığını düşünüyorum. UNESCO’ya alınması da Mustafa Eren zamanıdır. Ondan sonra gelen başkanlarda çalışmalar yapmıştır. Ancak bizimle birlikte gerçek sahip olduğu değeri, hizmeti sunacağız. Bizim hayalimiz Safranbolu’nun sorunlarını çözmeye yönelik ortak hizmetlerdir. Bunlar şimdiye kadar hayata geçirilememiş projeler veya hiç bugüne kadar dile getirilmemiş projeler de olabilir, bizim amacımız Safranbolu’ya hizmet getirmek ise bu projeler artık ihtiyaç haline gelmişse, bizler bu projeyi o yapmamış, bu daha önce projelendirmiş gibi söylemlere bakmaksızın sadece yapmak için çabalayacağız.” ifadelerinde bulundu. (Esra Oğuzkağan Özkan)