Okan Küçük Yorumluyor 22 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 22 Ağustos 2022

Yayın: 22.08.2022 00:59 |Güncelleme: 23.08.2022 09:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitimde Hep İleri Gidiyor

 Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,geçen hafta Birlik Medya ziyaretinde bulundu ve Karabük eğitimindeki son durum hakkında da bilgilendirmeler yaptı. Önceki yorum haber debir kısmını yazmıştım.  Karabük eğitiminde son yıllarda önceki dönemlerde olmayan başarılara imza atılıyor.LGS’de 5 öğrencimiz 500 tam puan yaptı bu çok önemli ve önceki yıllarda görülmeyen bir başarı. Yine  YKS’de109 öğrencimiz 20 Bin bandına girdi, örneğin.

Eğitim başarısında okullar arasında çeşitlilik var son dönemlerde. Bir çok okulumuzdan birçok başarılı sonuçlar çıkıyor, tek bir okuldan değil. Bu da çok önemli.  Türkiye , Avrupa ve Dünya’da dereceye giren  öğrenci sayıları da her geçen yıl artıyor.Bu sene 12’ye çıktı bu rakam da daha önce görülmemişti.

Öğrencileri hayata hazırlamak için  akademik yönün haricinde sosyal- sportif faaliyetler ve milli hasletler, değerlerimiz anlamında öğrencilerin ruhsal gelişimini de göz önüne alarak olgun bireyler yetiştirilmesi noktasında “bir derdi var” Nevzat Hoca’nın. Bu kısım da es geçilmemeli.

Bu başarıların Bakanlık’ta farkında. Bakanlık d Karabük’teki bu ahengi – uyumu – başarıları izliyor, görüyor. Bu anlamda Karabük’ten giden her türlü talep noktasında  hassasiyet gösteriyormuş Bakanlık. Valimiz, vekillerimiz, yöremizin siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin de gerektiğinde  katkı ve destek sunuyorlar zaten diyor Nevzat Hoca. Bu anlamda herkese müteşekkir…

Bakanlık Karabük’e artı olarak 11 okul daha yapılması noktasında olur verdi. Bununla birlikte Karabük’te okul problemi uzun yıllar kalmayacak artık. Metin Arslan ve Umut Aytekin okulları da geçici kabul aşamasına gelmiş bu arada. Bakanlık ödenek problemi yaşatmıyor hiçbir konu da. Öğrencilerimizin daha güvenli okullar da eğitim görmeleri için bazı okullar da güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bu güçlendirme çalışmalarının daha önce bitirilmesi ve öğrencilerin güvenli okullarda eğitim görmelerinin hızlanması için önümüzdeki süreçte 2’li öğretim yapılacak bazı okullar da. O konuda da velilerden anlayış bekliyor Nevzat Hoca.

Bazı okulllar  yıkılacak, düzenlemelerle  masatenisinden – potasına yeni okullar yapılacak.  Okul inşaatları ve güçlendirme çalışmaları planlanan süre içerisinde tamamlanacak. Köy yaşam merkezleri yapılacak bu konuları da sonraki yazımız da paylaşalım inşallah.

Vekiller ve İl  Başkanından Birlik Medya Ziyareti.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, İl Başkanı İsmail Altınöz, Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri Karabük Birlik Medyayı ziyaret ettiler.

Karabük Birlik Medya’nın açılışı olduğu gün  Yenice’de yaşanan sel felaketi  nedeniyle İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  ilimizde olması nedeniyle açılışımıza katılamayan vekiller ve İl Başkanı Altınöz Karabük’te yapılan bu birlikteliğin hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundular.

Sohbetimizde,Milletvekillerinin  tüm teşkilatlar olarak, yoğun bir çalışma temposu içinde adeta Karabük’ü yeniden fethettiklerini, gidilmedik mahalle – köy bırakamadıklarını muhalefet partilerinde bu  yoğunlukta bir çalışma görmediğimi kendilerine ifade ettim. Yenice’de şuana kadar 32’de 32 köy ziyareti yapıldı. Ovacık’ta 3 köy kaldı. Eskipazar’da 10 köy kaldı ki birlik medya ziyaretinin ardından Eskipazar’a köy ziyaretine gittiler. Eflani – Yenice- Safranbolu yani tüm ilçelerde köy ziyaretlerinin yüzde 90’ı bitmiş durumda. Gerçekten müthiş bir çalışma temposu içindeler, gerçekten muhalefet partilerinde bu çalışma temposu bu yoğunluk  yok.

Gittikleri köyler de vatandaşlar tarafından yoğun ilgili ile karşılandıklarını da ifade etti ziyaretçilerimiz. İstek ve taleplerinde olduğunu o taleplerin gereğinin yapıldığını  ifade ettiler. Vatandaşların gösterdiği ilgi için de teşekkür ettiler.

Özçelik İş Sendikası  Birlik Beraberlik İçinde Tam Gaz Devam Ediyor

 Özçelik İş Sendikası Genel Seçimlerinin ardından yola devam eden Genel Başkan Yunus Değirmenci, hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını ve ilk başkanlar kurulu toplantısını  yaptı Bolu’da yaptığını yazmıştım. Hata Bolu’da çok güzel bir karşılama falan da yapıldı. Tüm Başkanlar, genel başkanın ve genel merkezin politikaları yönünde çalışacaklarını  genel başkana bir kez daha  beyan ettiler ora da.

Yani Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Genel Merkezi tüm şubeleriyle seçim öncesi gelişen bazı olumsuzları aştı. Birlik beraberlik içinde, sendikanın politikaları doğrultusunda çalışma noktasında tam bir uyum yakalandı. Bu uyumun bu birlik ve beraberliğin mimarı da Genel Başkan Yunus Değirmenci oldu. Genel Başkan açık biri, geçmişe değil geleceğe bakan, vizyoner biri. Sendikanın geleceğininde eskisinden daha parlak olacağı görülüyor. Değirmenci’nin tüm şube başkanlarıyla yakaladığı uyum ve birlikteliğin sonucunda şahane işler yapılacağı görülüyor . Gerisi laf- ı güzaf.

Özçelik İş Sendikası büyüme noktasında dev sıçramalar yapacak ve seçim öncesi tüm vaatlerini  birbir yerine getirecek bir iradeye sahip.  Önümüzdeki süreçte bunu hep beraber göreceğimize inanıyorum

Özet ile genel başkan ve  genelmerkezin tek derdi şubeleriyle sendikanın büyüyerek ileriye taşınması.Buda başkanlar kurulunda net vurgulanarak ortak tavır olarak belirlendi zaten. Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı birileri rahatsız olsa da birliği- beraberliği- uyumu yakaladı ve bundan sonra çok daha büyük işlere imza atacak. Gerisi boş, gerisi dediğim gibi laf-ı güzaf…

Not olarak belirtmeliyim ki; Özçelik İş Sendikası nezdinde Karabük kazandı. Hem genel başkan yardımcısı hem yönetimde bir kişi Karabüklü olarak var şu an. Karabük kazanmaya devam edecektir, mutlaka. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı KenanYılmaz’ın birlikte birçok  başarının altına uzun yıllar imza atacaklarına inanıyorum. Bu anlamda da Yunus Değirmenci’nin liderliği ve kucaklayıcı tavrı nedeniyle özel ve güzel bir uyumu yakaladı her iki Karabüklü hemşehrimiz. Allah yollarını daha da açık etsin, nice başarılara imza atsınlar inşallah.

Kent Meydanına Basın Evi

Karabük Kent Meydanı yapılacak düzenleme sonunda harika olacak. Oraya bir Cami, Millet Bahçesi, spor aktivite alanları, yürüyüş yolları ve ileri de Adliye Binası yıkılınca oraya Valilik Konağı yapılacak. Kardemir’de Müze yapacak oranın bir kısmına Defterdarlığın oradan  Kardemir Kavşağına giden ol kapatılacak orası yeşil alana katılacak. Ve tarihi Yenişehir Anıtı ile Kent meydanı kademeli olarak birleştirilecek . Bundan sonra tüm resmi etkinlikler de Yenişehir Anıtında yapılacak

Daha önce de yazmıştım. Karabük’ün yüzü çehresi çok değişecek. Kent Meydanı yeşillikler içinde bir alan olacak. Milletvekilleri Niyazi Güneş- Cumhur Ünal ve Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyetle yaptığımız ziyaret sohbetinde,  Karabük Basınına müjde niteliğinde çok önemli ve değerli bir fikirlerini  de ifade ettiler.

Kent Meydanındaki bir alana Karabük Basını için bir Basın Evi kurulması planlanıyor. Tabi bu nokta da Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile birlikte Bakanlığın proje çalışmasına bu basın evi konulursa Karabük Basını içinde çok önemli bir hizmete imza atılmış olur.

Hem 2 Milletvekili hem Ak Parti İl Başkanı hem Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu nokta da uyum içinde- birlik içinde Bakanlık projesine Basın Evi’ni koydurtması Karabük Basını için  atılmış gerçek – ciddi ve tarihi bir adım olur.

Sözle basını sevmek değil  bu icraatla basını sevdiğini gösterenlere basın da müteşekkir olur…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.