Okan Küçük Yorumluyor 23 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Ağustos 2022

Yayın: 23.08.2022 00:59
Paylaş:
A+ A-

Zamanda Yolculuk Rotaları Projesi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  (KTSO) hizmet ihracatı için yeni bir adım attı. KTSO, 2022 Yılı Turizme Yönelik Destek Programı’na başvurusunu yaptığı “Antik Dönemden Cumhuriyete: Zamanda Yolculuk Rotaları” projesi destek almaya hak kazandı.

Bacasız sanayi Turizm önemli bir ekonomik değer oluşturuyor bilindiği gibi. Bu projeyle Karabük’ün sahip olduğu muazzam doğal, kültürel ve tarihsel değerleriyle de yükselmesine önemli katkılar sağlanacak. Karabük TSO’nun projesiyle ilgili KTSO Başkanı Mehmet Mescier; dünyanın izlediği arkeolojik çalışmalarıyla Eskipazar’dan başlayacak rotanın gözbebeğimiz Safranbolu’ya ve can damarımız ağır sanayinin mirası olan endüstriyel mimari yapılarına uzanmasını ve ayrıca  diğer iki komşu ilimizle birleşmesini hedefliyor.

“Antik Dönemden Cumhuriyete: Zamanda Yolculuk Rotaları” projesi tamamlandığında projenin sürdürülebilirliği kapsamında “Zaman Yolcusu Pasaportu” adıyla içinde rotaları barındıran bir ‘gezgin pasaportu’ basılması ve belli destinasyonlarda damgalanması planlanıyor.

Tüm damgalara sahip olarak turunu tamamlayanlar ise bazı sürprizlerle karşılaşacakmış. Ayrıca teknolojiyi kullanmayı tercih eden turistler için dijital rotalandırma da yapılması planlanıyor.

Başkan Mescier,” Bu çalışmanın uzun vadeli sonucu olarak hizmet sektörü istihdamında ve girişimcilikte artış, ekonomik yeni bir girdi bekliyoruz ve Karabük’ü ülkeye ve dünyaya yeni bir pencereden daha da kuvvetli tanıtma şansı bulacağımıza inanıyorum.” diyor.

Nevzat Hoca Eğitime Çok Ciddi Bir İvme Kazandırdı

Karabük eğitimi hep ileri gidiyor, hep göğsümüzü kabartıyor. Karabük eğitim de hep başarılıydı ama Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş döneminde bu başarıların katlanarak artması, önceki dönemde olmayan başarılara imza atılması, Karabük eğitiminde huzurun – ahengin yakalanması da çok önemli gelişmeler…

Eğitim başarısında okullar arasında çeşitlilik var son dönemlerde. Bir çok okulumuzdan birçok başarılı sonuçlar çıkıyor, tek bir okuldan değil. Bu da çok önemli.   Türkiye , Avrupa ve Dünya’da dereceye giren  öğrenci sayıları da her geçen yıl artıyor. Bu sene 12’ye çıktı bu rakam da daha önce görülmemişti.

Diğer taraftan, sosyal- sportif faaliyetler ve milli hasletler, değerlerimiz anlamında öğrencilerin ruhsal gelişimini de göz önüne alarak olgun bireyler yetiştirilmesi noktasında kendi tabiriyle “bir derdi var” Nevzat Hoca’nın. Bu noktada da önemli çalışmalara imza atılıyor.

Karabük eğitimi hep ileri gidiyor, hep yükseliyor diye boşuna demiyoruz, yani. Nevzat Hoca döneminde  yeni bir uçuş rotası , yükselme yakaladı Karabük eğitimi…

Ak Parti Hem İktidar Hem Muhalefet Mi ?

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, İl Başkanı İsmail Altınöz, Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri Karabük Birlik Medya’yı ziyaret ettiler.

Ak Parti tüm teşkilatıyla gerçekten yoğun bir çalışma sürecindeler. Karabük ve ilçelerinde mahalle – köy kalmadı neredeyse gidip ziyaret ettikleri. Hem talepleri dinliyorlar- hem hal hatır soruyorlar… Sanki muhalefet partisi de iktidara gelmek için çalışıyorlar adeta.  Sahi muhalefet partilerinde bu şekilde bir yoğun çalışma var mı yok mu? Muhalefet partileri hiç çalışmıyor demiyorum.

Ak Parti’nin şu son  gündesarfettiği eforu, gittiği mahalle ve köyleri ( tüm ilçeler de gittikleri köy oranı % 95’e ulaşmış demek ki birkaç günde merkez ve ilçelerdeki tüm köyleri bitirmiş olacaklar, 15-20 gün de) yaptıkları yoğun çalışmayı muhalefet partilerinde görüyor musunuz Allah Aşkına ?

İktidara gelme hedefi olanların yapması gerekeni iktidardakiler yapıyor bir anlamda. Muhalefet köylerden çıkmaması gerekirken, iktidar köylerden çıkmıyor, sizce bir tuhaflık yok mu bu durumda ?

Valla artık muhalefet şunu görmeli anlamalı ki, seçim sathına girildiğinde 3-4 ay gezmek – tozmak, seçim çalışması yapmakla olmuyor bu işler demek ki. Vatandaşın yanına seçim olmadan gitmez, derdini halini sormaz isen seçim zamanı gittiğinde vatandaş nezdinde bir kıymeti harbiyesi olmuyor anlaşıldığı kadarıyla.

Ne diyelim Ak Parti hem iktidar hem de muhalefet demek ki. İktidarın yapacağı işleri de muhalefetin yapması gereken işleri de yapıyorlar çünkü…

KTSO Yeni Bina ve Seçimler

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) yeni binası bir süredir hizmet vermeye başladı. KTSO’da   son yılı aşkındır yeni bina ihtiyacı hep konuşuluyordu. On ılı aşkındır mevcut binalarının yetersiz olduğu, güvenilirlik anlamında da sorunlu bir bina olduğu  konuşuluyordu. İşte on yılı aşkındır konuşulan yeni bina konusu mevcut başkan Mehmet Mescier döneminde çözüme kavuştu.

KTSO  en az 50 yıl bina sorunu konuşmaz artık. Yeni bina hem konumu hem iç dizaynı olarak da çok iyi durumda. Başkan Mescier, kendi iş yoğunluğundan dolayı belki de  çok istemeyerek  KTSO Başkanı oldu ama , bir çok hizmete de imza attı ve kurumun on yılı aşkındır konuşulan ihtiyacını da çözdü, yeni binaya KTSO’yu kavuşturdu. Bu çok önemli hizmete Mehmet Mescier imza attı yani.

Sanırım , bu sene sonlarında Kasım Ayı gibi KTSO’da Başkanlık seçimleri olacak. Mevcut Başkan Mescier’in aday olmayacağı konuşuluyor. Peki, Karabük TSO’da kim – kimler aday olmalı. Karabük TSO’yu kim-kimler daha yukarılara taşır acaba ? Sanayinin içinden gelen biri-birileri mi aday olmalı yoksa sanayi harici ticaretin içinden gelen biri- birileri mi aday olmalı, ne dersiniz ?

Köy Yaşam Merkezi ve Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi”

Karabükeğitiminde ;Köy Yaşam Merkezleri, Yaz Kursları, Okul/Kurumların İnşaat, Bakım, Onarım ve Güçlendirme çalışmaları da tam gaz devam ediyor bir taraftan.  Ödemiş Köyünde bulanan ve kullanımda olmayan okul binasının Köy Yaşam Merkezi’ne dönüşümünü başladı.Kısa süre içinde bitirilecek ve vatandaşlar ora da her türlü imkândan ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. Öğrenciler, velilerve köy halkı açılan kurslardan faydalanacak sosyal etkinlikler gerçekleştirerek kaliteli zaman geçirecekler.

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi’kapsamında 8 okuldan 4’üne Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı kurulumu tamamlandı. Diğer 4 okulun Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı ise tamamlanmak üzere.

Bunların dışında Karabük’e artı olarak 11 okul daha yapılması noktasında çalışmalar sürüyor.Bu yeni 11 okul daha yapılıp bittiğinde Karabük’te  okul problemi  Metin Arslan ve Umut Aytekin okulları da geçici kabul aşamasına gelmiş bu arada.

Öğrencilerin daha güvenli okullar da eğitim görmeleri için bazı okullar da güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bazı okulllar  yıkılacak, düzenlemelerle  masa tenisinden – potasına – kamera sistemine çok daha güvenli yeni okullar yapılacak.Bu güçlendirme çalışmalarının daha önce bitirilmesi ve öğrencilerin güvenli okullarda eğitim görmelerinin hızlanması için önümüzdeki süreçte 2’li öğretim yapılacak bazı okullar da. O konuda dün de ifade ettiğim gibi  velilerden anlayış bekliyor Nevzat Hoca.

Sonuç olarak Karabük Milli Eğitiminde çok ciddi ve başarılı işlere imza atıyor Nevzat Hoca. Karabük eğitiminin başında bir Karabüklü olmasının avantajını her yönüyle görüyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını dileriz…

Birlik Medya Ziyareti ve Kent Meydanı Basın Evi

Milletvekilleri – Ak Parti İl Başkanı ve beraberindeki heyetin Birlik Medya ziyaretindeki sohbetimizde  Karabük Kent Meydanı  – Millet Bahçesi düzenlemesi anlamında yapılacak Cami ve diğer konular da  konuşurken yeni düzenleme de Kent Meydanı içindeki bir alana Basın Evi kurulması fikirlerini paylaştılar.

Bu fikirleri bizi fazlasıyla memnun etti. Kent Meydanının yeni düzenlemesi bittiğinde yeşillikler içinde gıpte edilecek bir mekana dönüşecek. O yeşilliğin içinde bir Basın Evi kurulması fikri de- zikri de çok güzel biz basın mensupları için.

Bu konuda Vekiller- Başkan ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin el birliğiyle Basın Evi’ni yapılacak projeye ekletmeleri Karabük Basını için çok harika olacaktır. Bu konuda Başkan Vergili’de sıcak bakacaktır, Bakanlık’ta sıcak bakacaktır…

Karabük Basınına verilen söz de değerlerin değil  Kent Meydanı’na yapılacak bir Basın Evi’yle öz de  yapılacak  adımı Karabük Basını unutmayacaktır, hep minnetle anacaktır…

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky, dolandırıcıların Telegram kullanıcılarından Toncoin çalmaya çalıştığını tespit etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların kripto para birimi hızlandırıcıları ve arkadaşlık referanslarını içeren ölçeklenebilir bir plan eşliğinde dünya genelindeki Telegram kullanıcılarından Toncoin (TON) çalmaya çalıştığını tespit etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanındaki kurbanlar, kripto dolandırıcıları tarafından hedef alınıyor.

Saldırının arkasındaki kişiler, bu kez durumdan şüphelenmeyen Telegram kullanıcılarını cezbeden bir plan eşliğinde hareket ediyor.

Hedeflenen kişilere, kontak listelerindeki birinden “özel bir kazanç programına” katılmalarını tavsiye eden bir bağlantı gönderiliyor. Dolandırıcılar, seçtikleri kurbanlardan kripto para depolamak için tasarlandığı iddia edilen ve resmi olmayan bir Telegram botuna katılmalarını, bunu da yasal cüzdanlarına bağlamalarını isteyerek işe başlıyor.

Daha sonra, kurbana ayrı bir bot kullanarak sözde hızlandırıcılar satın alması söyleniyor. Dolandırıcılar, kullanıcıları kazanmaya başlamak için bu işlemi tamamlamaları gerektiği konusunda ikna ediyor. Satın alma işleminden sonra ise kullanıcı kripto parasını geri dönülemez bir şekilde kaybediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Kıdemli Web İçerik Analisti Olga Svistunova, hızlandırıcıların, dolandırıcılar tarafından kullanıcıların token kazanmalarını sağlayan araçlar olarak tanıtıldığını bu yöntemin çevrim içi oyunlardaki destekleyicilere benzediğini ve kullanıcının bir tane satın alarak ek avantajlar elde edeceğini düşündüğünü belirtti.

– “Mağdura davet ettiği her arkadaş için ödeme yapılacağı telkin ediliyor”

Yönlendirme programının, planın önemli bir bileşenini oluşturduğunu belirten Sustinova, “Ne kadar çok kişi buna katılırsa, dolandırıcıların kazancı o kadar yüksek oluyor. Failler, kurbanın para kazanmaya başlayabilmesi için en az beş kişinin yönlendirme bağlantısı üzerinden özel gruba katılması gerektiğini söylüyorlar. Hatta kurbanların davet ettikleri her bir kişiyi arayarak tüm detayları sözlü olarak açıklamalarını öneriyorlar. Mağdura davet ettiği her arkadaş için ödeme yapılacağını ve yönlendirmelerle satın alınan her hızlandırıcı için ayrıca komisyon ödeneceği telkin ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Telegram Open Network (TON) blok zinciri, ilk olarak Durov kardeşler tarafından geliştirildi. Proje artık bağımsız bir topluluk tarafından destekleniyor. Toncoin'in en büyük avantajını Telegram oluşturuyor. Bu mesajlaşma platformu aylık 900 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda, ayrıca dünyada en çok indirilen ve kullanılan 6'ıncı uygulama olarak sıralanıyor. Bu nedenle bu blok zinciri ile ilişkili dolandırıcılık girişimleri özellikle tehlikeli kabul ediliyor.

Kaspersky uzmanları, kullanıcılara arkadaşlarından veya yakın tanıdıklarından gelse bile kolay yoldan ve hızla zenginlik vaat eden tekliflere karşı dikkatli olmalarını, bilinmeyen veya şüpheli cüzdanlara kripto para aktarılmamasını, Kaspersky Premium gibi kapsamlı bir koruma kullanılmasını ve en son dolandırıcılık yöntemleri hakkında güncel kalmak için Kaspersky gönderilerinin okunmasını tavsiye ediyor.