Okan Küçük Yorumluyor 26 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 26 Ocak 2023

Yayın: 26.01.2023 07:50
Paylaş:
A+ A-

Milletvekili Adaylarına Dikkat !

Her seçim döneminde olduğu gibi milletvekili olmak için aday adayı olanlar çıkacaklar ve diğerleri…

Diğerlerini her seçim döneminde her parti de  görüyorsunuz. BUNLAR, SEÇİM DÖNEMLERİNDE BİRDEN KARABÜK SEVDASINA YAKALANAN TİPLER.

Bunlar; kartvizit peşinde koşan,  şahsi çıkar ve menfaat önceleyen, şahsi gelecek kariyer planlaması yapan, derdi kenti değil kendi ceplerini – kasalarını doldurmak,  daha çok kazanmak olanlar…

BUNLAR, MİLLETVEKİLLİĞİNİ HİZMET YERİ DEĞİL, GEÇİM YERİ, KİŞİSEL KALKINMA YERİ OLARAK GÖRENLER…

Karabük’le ilgili dertleri olmayıp, Karabük’te zerre izi, eseri olmayıp, zerre esamesi okunmayanlar. Vatandaşta sıfır karşılığı olanlar… Temsil yeteneğinden yoksun,  hiçbir başarı da izi imzası olmayan, Karabük’ün önüne tıkaç olacak kişiler…

Karabük’e yön verebilecek en ufak bir vizyon belirtisi taşımayan,  kendini bir şekilde ihya etmek isteyenler…

Bunlardan her seçim döneminde görüyoruz. BU SEÇİM DÖNEMİNDE İZLEYELİM;  SEÇİM DÖNEMİNDE HANGİ PARTİDEN KAÇ TANE KARABÜK SEVDALISIYIM TÜRKÜLERİNİ SÖYLEYEN  BU TİPLERDEN ÇIKACAK, hep beraber görelim…

Ak Parti’de Bu Üç İsim 3-0 Yapar Mı ?

Şimdiden başladı. Partililer kendilerine göre aday listesi yapıyorlar. Ama en çok merak edilen Ak Partinin adaylarının kimlerden oluşacağı…

Bazı Ak Partililer de kendilerince aday listesi yapıyor. KİMİLERİ LİSTE BAŞINA YANİ BİRİNCİ SIRAYA CUMHUR ÜNAL’I KOYUYOR, KİMİLERİ NİYAZİ GÜNEŞ’İ , MEHMET CEYLAN’I, İSMAİL ALTINÖZ’Ü, ALİ KESKİNKILIÇ’I, SAİME ÖKSÜZOĞLU’NU, ÖZKAN ÇETİNKAYA’YI vs vs liste uzayıp gidiyor.

Böylece uzayıp giden listeler dolaşıyor.

Ama… Burası çokomelli…Bu listelerin dışında tek liste olarak yapılan bir liste daha var. YUKARILARDAN HAZIRLANDI SÜRECİ BEKLİYOR DİYE UZUUN SÜREDİR KONUŞULAN o listedeki üçlü de,Karabük’ün siyasi büyüğü MEHMET ALİ ŞAHİN, BİRİNCİ SIRA DA…

O liste de Karabük’te  Ak Parti’nin karşısına çıkarak 3 dönem Karabük Belediye Başkanlığını kazanarak adeta rekor kıran ve  şimdi 3. Dönem Belediye Başkanlığı yapan  şu an Cumhur İttifakı ortağı RAFET VERGİLİ, İKİNCİ SIRA DA.

O liste de, Ak Partinin uzun yıllardır içinde bulunmuş ve Ak Parti çizgisinden ayrılmamış  5 yıldır İl  Başkanlığını yapan İSMAİL ALTINÖZ ÜÇÜNCÜ SIRA DA.

Ak Parti’nin 3-0 a gidecek olan ALTIN LİSTESİ olarak değerlendiriyor bazı çevreler bu listeyi ve zaten hazır zamanını bekliyor, diyor. Karabük’te Cumhur İttifakı tek liste çıkmazsa 3-0 hayal, sadece bu listeyle 3-0 yakalanabilir diye görüş belirten çevreler var.

Sizce bu üç isim ile Cumhur İttifakı Karabük’te 3-0 yapar mı ?

Not: Böyle olursa Karabük Belediyesi Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’den Ak Parti’ye mi geçecek ? Yoksa geçmeyecek mi ? Sanki böyle olursa MHP’de kalacak başkanlık yine diyenler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yeğeni olan , TSO Başkanı ve Karabük Belediye Meclis Üyesi Fatih Çapraz ismine dikkat çekiyorlar.

Millet İttifakı Tek Liste Yapar Mı ?

Cumhur İttifakının tek liste ya da ayrı liste yapması belirleyici olacak gibi görünüyor. Eğer yukarıdaki gibi tek liste yapılırsa Millet İttifakı da Karabük’te tek liste yapacaktır.

Cumhur İttifakı birleşip tek liste girdiğinde Millet İttifakı ayrı listeler ile seçime gitmez. Orada da tek liste yapılır, diyen çevreler var.

Tek liste güçlü, kabul edilebilir isimlerle Millet İttifakı 2 Milletvekili çıkartır, diyen çevreler var. Özetle belirleyici olan Cumhur İttifakının tek mi – ayrı mı liste yapacağı. Millet ittifakı da ona göre pozisyonunu alır, deniliyor.

 Herkes Kendi Partisinden Çıksın Görüşü

Seçime Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak girilecek zaten. Ama o Cumhurbaşkanı Adayı üzerinden olacak. Onun haricinde  Türkiye’de de, Karabük’te de her kim milletvekili adayı olacaksa  kendi partisinden aday olsun, görüşleri de var.

Kim aday olacaksa kendi partisi- kendi kimliğiyle halkın karşısına çıksın. Kimse yan tarafın- öbür tarafın oylarına göz dikmesin. Kendi imzasıyla- kendi adıyla- kendi partisiyle çıksın, kimin halkta ne kadar karşılığı varmış- yokmuş ortaya da çıksın, diye görüş belirtenler de var.

Kimse kimsenin önüne – arkasına saklanmasın, sığınmasın. Hem yeni partiler var , böylece onlarında halk nezdinde karşılıkları, ederleri neymiş o da ortaya çıksın. Seçimler de tek liste kolaycılıktır, kendine güvenmeme, partisine güvenmemedir, diye görüş belirtenler de var.

Yani çeşitli görüşler, farklı pencerelerden değerlendirmeler yapıyor. Hangi görüşün dediği doğrudur değildir buna ortaya çıkacak listelerden sonra, vatandaşın vereceği oylar ile seçim sonucu kesin sonuçla karar verecek.

Vatandaş tarafından sandıkta oylar kullanılıp, kimin görüşü haklıymış- haksızmış kesin olarak ortaya çıkan kadar, bana gelen her görüşe eşit mesafe de durarak yorum haberlerim de yer vermeye devam edeceğim.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.