Okan Küçük Yorumluyor 28 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 28 Eylül 2022

Yayın: 28.09.2022 00:02
Paylaş:
A+ A-

 

İyi Parti’de İşler İyi Mi Değil Mi ?

Karabük’te özellikle son  dönemde siyasette en çok konuşulan parti İyi Parti oldu.  Kurulduğundan beri bir şekilde  tanıtım ve çalışmalarından daha çok parti içinde yaşandığı iddia edilen birçok konuda gündem oldu bugüne kadar.

Parti içindekiler tarafından gündeme getirildi aslında bir çok iddia. Kavgasından – tacizine varana kadar çeşitli iddialarla özellikle Karabük İl Başkanlığı gündemden düşmüyordu önceki dönemler de.Hatta o zaman Karabük’te ilk olarak ben bir haber yapmıştım 1 aya kalmaz mevcut başkan görevden alınacak, diye. Daha sonradan Karabük’te bir çok basın kuruluşu da  döneminbaşkanının görevden alınacağı haberlerini yapmıştı.

Yani bekleniyordu ama görevden alma olmaz istifa gelir, şeklinde bekleniyordu. Derken  dönemin il ve tüm ilçe başkanlarını görevden aldı genel merkezleri. İyiyi- kötüyü aynı kefeye koydu. Doğruyu –yanlışı ayırt etmedi. Kökünden sildi yani tüm teşkilatı. Şahsen çok yadırgatıcı bulmuştum Genel Merkezlerinin izlediği yolu…

Sonrasında bugünkü teşkilat – yapı kuruldu.  Eski küskünler  yeniden kazandırılacak mı, yeni küskünlerin durumu ne olacak gibi konular merak edilirken  İyi Parti’de  yine bazı sorunlar gündeme geldi.

Eski  yönetimden bazıları ya da küskünler diyeyim, seçilmiş  kişilerin arkasında atanmış kişilerin gelmesini doğru bulmadılar, tepeden inme  gelen yapıdan zarar geleceğini, bu şekildeki yapıyla seçimde başarılı olunamayacağını, başkanın tek hedefinin milletvekili adaylığı olduğunu,  savundular, iddia ettiler. Bu yönde birçok paylaşım yaptılar, hala yapıyorlar.

Derken mevcut il yönetiminden bir isim istifa etti, teşkilat başkanı istifanın eşiğinden  döndü. Dursun Altıparmak’ın partideki etkinliği sorun haline getirildi. Karabük’e genel merkezden maddi akışın  durdurulduğu  şu anki harcamaların  yönetimin özverisiyle kendi imkanlarıyla yapıldığı vs. vs. Bunların hepsi doğru fazlası var eksiği yok, anlaşıldığı kadarıyla…

Nedense bir şekilde tam bir birlik – bütünlük sağlanamadı. Nedense bazı İyi Partililer çok rahatsız. Nedense bir şekilde dikiş tutmadı Karabük’te İyi Parti. Tabi, İyi Parti bir açıklama yaptı. O kısmı da yarınki yorum haberde  değerlendireyim.

Adnan Çebi, TSO Başkanlık Adaylığını Açıkladı.

İş Adamı Adnan Çebi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için adaylığını basın toplantısı yaparak ilan etti. Yaptığı açıklamalar da Ak Parti grubuyla, Milletvekilleriyle, İl Başkanıyla ve Başkan Vergili ile görüştüğünü onlarında destek verdiğini ifade etti.

Bu destek çok önemli.

Her ne kadar STÖ’ler de , Odalar da, derneklerde siyaseti olmamalı denilse de , TSO gibi önemli bir oda da siyasetin tavrı önemli hatta belirleyici oluyor. Adnan Çebi’de gerekli görüşmeleri yaptığını, destekleri aldığını ifade etti. Öyle ise bu iş bitmiştir, bana göre… Öyle ise başka kimsenin aday olarak çok şansı kalmaz, değil mi ? Çünkü siyaset, oda yapısında ve gruplar da etkili olur, etkin olur bir şekilde.

Öyle ise sorun yoktur ama burası Karabük ya;  öyle midir, değil midir konusu son ana kadar ne olur, gurup seçimlerinde kimler çıkar, kimler kalır bekleyip ondan sonra göreceğiz anlaşılan  onu da !

Çebi’ninHaddecilere Yönelik Sözleri…

 Karabük TSO’yabaşkan adaylığını açıklayan  İş Adamı Adnan Çebi’nin yaptığı açıklamaların içinde haddeci ve sanayicilere yönelik bazı sözleriolumlu – olumsuz yankı buldu, ses getirdi.

Çebi’nin ‘…Bunca sene haddeciler hep gücü elinde tutmak için Başkanlıklarını kendilerinden seçmişler ama bundan sonra inşallah değiştireceğiz…’

“TSO binasının yapımında biz haddecilerden öyle bir destek görmedik. Madem onlar burada devamlı bir Başkanlık istiyorlar TSO binasında kendilerini göstermeleri lazımdı.”

 “Bunların TSO binası yapılırken ne gibi bir faydaları oldu, ne gibi bize yardımları oldu.”

“Konuşmaya gelince herkes konuşuyor ama icraata gelince icraat yok. Mehmet Mescier ve Salih Yılmaz olmasaydı, bizim Meclis üyelerimiz olmasaydı şu anda o eser burada olmazdı. Bunca sene başkanlık yapan ağabeylerimiz niye binaya hiç bir şey yapmamışlar. Bunları da bir sormak lazım” şeklindeki açıklamaları gerçekten ses getirdi.

Doğru bulan oldu – yanlış bulan oldu. Gelen değerlendirmeleri yarın yazacağım da, durduk yere neden sanayicilere yönelik bu sözler söylendi, diyenler var.  Durduk yere olmadığı açık  savaşsa savaş , yarışsa yarış aslında hodri meydan çekildi, diyenler var. Dediğim gibi o açıklamalara gelen yorumları yarın değerlendireceğim.

Eskipazar OSB’de İşler Yolunda

Karabük Valisi Fuat Gürel’in ,Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz’la birlikte yaptığı Birlik Medya ziyaretinde  Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi de konuşuldu.

Eskipazar OSB’nin ilk olarak gündeme geldiği dönemlerde aslında buradan bir şey olmaz diye bazı  düşüncelerin olduğunu ifade etti Vali Gürel. Aslında öyle idi, yani bu konu ilk gündeme geldiğinde hayali proje olarak gören çevreler  vardı. Vali Gürel, inançla devam ettik, üzerine gittik ve 2 sene de 60 Milyon TL kamulaştırma bedelini aldık, dedi.

O 3 Bin 300 dönümlük alan da binlerce hisseli yapının varlığına dikkat çekerek alım bedelini arttırdıklarını, cazip hale getirdiklerini ve sonuç olarak 400 dönüm kadar yer harici tüm kamulaştırmanın bittiğini, ifade etti.  Kalan kısmında mahkeme sürecinde olup kısa süre de bitirileceğini söyledi.

Bugün Eskipazar OSB’ye müthiş bir talebin olduğunu, sıra da bekleyenler olduğunu, gelecek firmaların  önemli kısmının dışarıdan firmalar olduğunu vurguladı. Dışarıdan büyük firmalar geliyormuş yani. Çok güzel gelişmeler bunlar, her şey güzel değil çok daha güzel, müthiş bir şekilde ilerliyor anladığımız kadarıyla. Başlangıç tarihi itibarıyla çok hızlı ilerliyor. Gelinen süreçte yıl sonuna  alt yapı ihalesine çıkılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti Vali Gürel.

Gerçekten her şey önce inanmakla sonra da inandığının ardından sonuna kadar gitmekle oluyor. Eskipazar OSB tam olarak faaliyete geçtiğinde yeni iş ve istihdam kapısı olacak. Memleketimize katma değer üretecek. Stratejik olarak da çok önemli tren yoluna yakın, enerji hattı yanından geçiyor, ikmal – indirme – bindirme avantajı var. Samsun Otobanı yanından geçiyor, önemli bir güzergahta yani. FilyosLimanı‘yla birlikte entegre olduğunda çok daha büyük işlerin yapılacağı adeta bir merkez olacak orası. Şimdiden  yer bitti bile belli ki orası alan olarak da ileri de daha da büyütülecek. O bölge de ek arsa alımları gündeme gelebilecek. Karabük’e de , bölgeye de, ülkemize de önemli katkı sunacak.

Her şey güzel değil daha güzel, mükemmel olacak, yani.

Valimize ziyaretlerinde verdiği bu bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz. Karabük’e bir çivi çakandan, çakılmasına  destek verenlerden Allah razı olsun inşallah…

 

 

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky, dolandırıcıların Telegram kullanıcılarından Toncoin çalmaya çalıştığını tespit etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların kripto para birimi hızlandırıcıları ve arkadaşlık referanslarını içeren ölçeklenebilir bir plan eşliğinde dünya genelindeki Telegram kullanıcılarından Toncoin (TON) çalmaya çalıştığını tespit etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanındaki kurbanlar, kripto dolandırıcıları tarafından hedef alınıyor.

Saldırının arkasındaki kişiler, bu kez durumdan şüphelenmeyen Telegram kullanıcılarını cezbeden bir plan eşliğinde hareket ediyor.

Hedeflenen kişilere, kontak listelerindeki birinden “özel bir kazanç programına” katılmalarını tavsiye eden bir bağlantı gönderiliyor. Dolandırıcılar, seçtikleri kurbanlardan kripto para depolamak için tasarlandığı iddia edilen ve resmi olmayan bir Telegram botuna katılmalarını, bunu da yasal cüzdanlarına bağlamalarını isteyerek işe başlıyor.

Daha sonra, kurbana ayrı bir bot kullanarak sözde hızlandırıcılar satın alması söyleniyor. Dolandırıcılar, kullanıcıları kazanmaya başlamak için bu işlemi tamamlamaları gerektiği konusunda ikna ediyor. Satın alma işleminden sonra ise kullanıcı kripto parasını geri dönülemez bir şekilde kaybediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Kıdemli Web İçerik Analisti Olga Svistunova, hızlandırıcıların, dolandırıcılar tarafından kullanıcıların token kazanmalarını sağlayan araçlar olarak tanıtıldığını bu yöntemin çevrim içi oyunlardaki destekleyicilere benzediğini ve kullanıcının bir tane satın alarak ek avantajlar elde edeceğini düşündüğünü belirtti.

– “Mağdura davet ettiği her arkadaş için ödeme yapılacağı telkin ediliyor”

Yönlendirme programının, planın önemli bir bileşenini oluşturduğunu belirten Sustinova, “Ne kadar çok kişi buna katılırsa, dolandırıcıların kazancı o kadar yüksek oluyor. Failler, kurbanın para kazanmaya başlayabilmesi için en az beş kişinin yönlendirme bağlantısı üzerinden özel gruba katılması gerektiğini söylüyorlar. Hatta kurbanların davet ettikleri her bir kişiyi arayarak tüm detayları sözlü olarak açıklamalarını öneriyorlar. Mağdura davet ettiği her arkadaş için ödeme yapılacağını ve yönlendirmelerle satın alınan her hızlandırıcı için ayrıca komisyon ödeneceği telkin ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Telegram Open Network (TON) blok zinciri, ilk olarak Durov kardeşler tarafından geliştirildi. Proje artık bağımsız bir topluluk tarafından destekleniyor. Toncoin'in en büyük avantajını Telegram oluşturuyor. Bu mesajlaşma platformu aylık 900 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda, ayrıca dünyada en çok indirilen ve kullanılan 6'ıncı uygulama olarak sıralanıyor. Bu nedenle bu blok zinciri ile ilişkili dolandırıcılık girişimleri özellikle tehlikeli kabul ediliyor.

Kaspersky uzmanları, kullanıcılara arkadaşlarından veya yakın tanıdıklarından gelse bile kolay yoldan ve hızla zenginlik vaat eden tekliflere karşı dikkatli olmalarını, bilinmeyen veya şüpheli cüzdanlara kripto para aktarılmamasını, Kaspersky Premium gibi kapsamlı bir koruma kullanılmasını ve en son dolandırıcılık yöntemleri hakkında güncel kalmak için Kaspersky gönderilerinin okunmasını tavsiye ediyor.