Okan Küçük Yorumluyor 28 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 28 Nisan 2022

Yayın: 28.04.2022 03:31 |Güncelleme: 11.05.2022 16:44
Paylaş:
A+ A-

 Karabüklülerin Bağcıyla Bir Meselesi Yok

Şimdi son dönemde bazı eleştirel yorum haberler yazıyorum. Aslında eleştirel yorumlar yapanların söylediklerini aktarıyor,  bu anlamda Karabük’ün bir fotoğrafını çekiyorum. Farklı bir açıdan baktığınızda Karabüklülerin siyasilerden beklentilerini yine siyasilerin görebilmesi için bir fırsat sunuyorum.

Çünkü kabul etmeliyiz ki, Karabük’te yılardır  alışageldik  ve toplumsal hale dönüşmüş bir yapı var. O yapı; bazı vatandaşların diyeyim,  vekiline başkanına vs. yanlarında genelde hep övgü, ilgi , alaka göstermesi, ama gazetecileri gördüklerinde daha 5 dakika önce amiyane tabirle yağlayıp balladıkları siyasetçiler hakkında eleştirilerini dile getirmek şeklinde…

Tabi isimleri gizli kalmak kaydıyla yapılan bu eleştirileri ben yazıyorum. Yazdıkça daha çok eleştiri de bana ulaşıyor. Siyasetçiler- yöneticiler; kimsenin kimliğine, kişiliğine yönelik bir hakaret içermeyen bu eleştirileri hoş görüyle karşılamalı. İşin özü Karabüklüler bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek için o eleştirileri bana bizzat kendi ağızlarından söylüyorlar, ben de yazıyorum.

Kimsenin bağcıyla bir alıp veremediği veya meselesi yok, yani.

Bakanın Katıldığı İftar Çok Verimli Oldu.

Bir önceki  yorum haberde Hatay’a kurulan Orman Bölge Müdürlüğü’nün Karabük’e neden kurulmadığı yönünde bazı vatandaşların yorumlarını yazmıştım.

Dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in  katıldığı iftarda, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ile biraz sohbet ettim. Başkan, Karabüklülere Orman Bölge Müdürlüğü yönünde bir söz verilmediğini ifade etti. Ayrıca son dönem Karabük’e  kazandırılan  çok güzel ve önemli gelişmelerden az az konuştuk. Bu gelişmelerin bir kısmı  ete kemiğe bürünmediği için direk bir açıklama yapmadıklarını zamanı geldiğinde açıklayacaklarını ifade etti. Bayram sonrası artık bir  geniş sohbet edelim dedik, gelişmeleri de buradan yazarım inşallah.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’la da sohbet ettik. Karabüklülerin uzun zamandır beklediği Kardemir Kavşağı konusunda sürecin bittiğini bayram sonrası çalışmaların direkt başlayacağını ifade etti. Bu gelişme Karabük için gerçekten çok önemli.

Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Hocamızla da sohbet ettik. Son dönemde Karabük’e ayrılan ek ödenekler konusunda yaptıkları çalışmalar konusunda biraz bilgi verdi. Bayram sonrası inşallah geniş bir değerlendireceğiz.

Karabük Üniversitesi Rektörü  Refik Polat ile Karabük Üniversitesi’nin çalışmaları konusunda sohbet ettik. Bayram sonrası bir yemek yiyelim, geniş konuşalım dedik.

Karabük’ün başarılı Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Hocamızla biraz sohbet ettik. Milli Eğitim Bakanının ek olarak Karabük’e 250 Milyon TL ödenek verdiğini öğrendik.

Daha, TSO Başkanı Mehmet Mescier’le ve  Aygünsan Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkan Y. Fatih Aygün’le sanayi anlamında biraz lafladık, bayram sonrası  daha detaylı  görüşelim  dedik.

Gazetecinin haber kaynağı aslında önce yöneticilerdir. Bilgileri ilk ağızdan önce yöneticilerden alırsınız. Yöneticilerden bilgi akışı yapılması bu yönde bir trafiğin sağlanması çok önemlidir. Bu iftar buna da bir vesile oldu diyebilirim.Milli Eğitim Bakanı  Mahmut Özer’in katıldığı iftar programı yukarı da ismini yazdığım, yazmadığım siyasiler, başkanlar ve dostlarımızla sohbet imkanı bulduk. Sonuç olarak güzel ve verimli bir iftar oldu.

Akbaş’ın sunumu Karabük’e 250 Milyon TL Ek Ödenek Getirdi

Karabük’te Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geldiği günden beri başarılı çalışmalarıyla adından sıkça bahsettiren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın kapsamlı sunumu Karabük’e 250 Milyon TL kazandırdı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün Karabük’e gelerek  Eğitim -Öğretim İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantı da Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın , Karabük eğitiminin ihtiyaçlarına yönelik yaptığı  kapsamlı sunum  Bakan Özer’den tam not alırken, Akbaş’ın sunumu ilimize 250 Milyon TL daha ek ödenek verilmesine vesile oldu.

Böylece Karabük’e ayrılan 300 Milyon TL ödenek  kapsamlı sunum sonrası ek 250 Milyon TL daha eklenerek toplam da 550 Milyon TL’ye çıkartılmış oldu.Gerçekten çok güzel bir gelişme.Bakan Özer,  Akbaş’ın sunumuyla ilgili yaptığı değerlendirme de; “Bu süreçleri çok başarılı bir şekilde yöneten bir il milli eğitim müdürümüz var.” derken,“ Gerçekten bugün sunumu da çok güzeldi. Hem gelişmeleri çok güzel bir biçimde sundu hem de  problemleri ve ihtiyaçları bize ayrıntılı ve rakamlara hakim bir şekilde bize aktardı. Sayın Müdürümüze çalışma arkadaşlarına buradaki süreci çok başarılı bir şekilde yürüttükleri için çok teşekkür ediyorum. İlçe müdürlerimize , okul müdürlerimize , Öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Yeni yatırımların Karabük’e hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Karabük eğitiminin başarılı grafiğini her geçen gün daha üst noktalar çıkaran Millİ Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’a, Karabük eğitimine yönelik talep ve ihtiyaç noktasındaki kapsamlı sunumları sonrası Karabük’e kazandırdığı ek 250 Milyon TL ödenek için teşekkür ederiz. Karabük eğitimine hayırlı/uğurlu olmasını dileriz.

Not: Karabük’e 250 Milyon ek ödeneğin yanı sıra 6 yeni anaokulu yapılacağını ve ayrıca 13 Milyon TL’de okulların bakım-onarımı için bütçe verildiği müjdelerini veren. Sayın Bakana da  teşekkür ederiz.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vezirköprü’de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde polis, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezinde polis ekiplerince broşür dağıtılarak siber güvenlik, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla KADES hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Ekipler, pazar yerleri, taksi durakları, kuaförler, kahvehaneler, kafeler, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşerek bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik'in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler, vatandaşları dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı uyardı.

Çelik, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi, hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bankadan aradığını söyleyerek, 'Kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz' diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin.” dedi.