Okan Küçük Yorumluyor 9 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 9 Haziran 2022

Yayın: 08.06.2022 21:14 |Güncelleme: 09.06.2022 10:32
Paylaş:
A+ A-

Festival Aksaklıklarla Başladı

23. Altın Safran Belgesel Film Festivali açılış programıyla dün başladı. 4 gün sürecek olan ve birçok etkinliğe imza atılacak festival programında daha önceki yorum haber de belirttiğim gibi bütçe anlamında 2 Milyon TL’lik bir tutar da harcanacak. Emek var, maddiyat var , bu festival Safranbolu’nun tanıtımı ve imajına da çok önemli bir katkı sağlayacak.
Ya da öyle olması amaçlanıyor. Ama açılış etkinliği kapsamında bazı sıkıntılar yaşandı. En başından basının programı takip edilmesi için gönderilen araç zamanında gelmedi. Açılışa yetişilecek mi, yetişilmeyecek mi endişesi yaşandı. Neyse ki yetişti.
Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler de, Misak-ı Milli Meydanındaki açılış programında çelenk sunumu yapılacağı sırada çelengi taşımak için görevlendirilmiş birilerinin olmadığının anlaşılması tepki çekti. Başkan Köse çelengi kendi taşımayacağı için orada hemen belediye başkan yardımcısı ve Belediye kültür müdürü devreye girdi de çelenk sunumu yapılabildi, denildi.

Belediye Sosyal Tesisi Açılışında Aksaklıklar Sürdü.

Yukarı da Aslanlar Belediye Sosyal Tesisi açılışında bazı aksaklıklar yine devam ettiği yönünde değerlendirme yapan bazı çevreler, örneğin etkinliğe katılan misafirlerden Araç Belediye Başkanı ve diğer belediye başkanlarına nezaketen de olsa bir söz verilebilirdi, tek bir kelam ettirilmemesi nezaket kurallarına da aykırı , dediler.
Yine sosyal tesis bahçesinde bulunan alanda yani yerel mutfak anlatım ve yemeklerin sunumu programı öncesinde hazırlanan masalarda, basın toplantısı sırasında oturan bazı katılımcıların masada oturduklarının belki 15-20 dakika sonrasında bu masaya şu başkan gelecek, şu masaya şu kişi gelecek gibi açıklamalar yapılarak kaldırılmasının saygısızlık ve nezaketsizlik örneği olduğu dile getirildi.
Madem bu masaya şu başkan, şu masaya bu kişi gelip oturacaksa önceden rezervasyonlu olduğu masalarda belirtilebilir böylece, başkan ve saire olmayan katılımcılar o masalara oturmazlar, böylece kaldırılma gibi bir yanlış durum başından yaşanmamış olurdu, ayrıca bazı kalantor olarak tabir edilen kişi ve kişilerin keyiflerince oturdukları masalara kimse buraya şu gelecek kalkın demiyor da neden vatandaşların olduğu masalara denk geliyor bu gelecek başkanlar vs., denildi.

Ezan da Konuşmaların Devam Etmesi de Eleştirildi.

Bir de zaten açık alanda yapılan basın toplantısı sırasında Öğle ezanının okunmasına rağmen konuşmaların açık alanda ezan sırasında kesilmemesi, 2 dakika beklenilmemesi de kimi kesimlerce tepkiye neden oldu. Hatta az sayıda da olsa bazı kişiler milli- manevi değer olan ezana saygısızlık olarak addetikleri bu olay yüzünden o sıra da oradan ayrıldılar.
Ben şahsen şunu söyleyebilirim örneğin Araç Belediye Başkanı misafir olarak gelmiş ama kimsenin ilgilenmediğini Sultan Ahmet’te turist gibi ortada gezdiğini gördüm. Hatta basın toplantısında yer bile ayrılmamış olduğundan basın toplantısını takip etmek için en önde oturduğum koltuğu başkanım size burayı ayırdılar, lütfen buyurun diyerek ona verdim. Basın toplantısı sonrası yemek sunumuna katılmadan oradan ayrıldım
Özetle ve sonuçta günlerce belki aylarca uğraşılıp didinilmiş, en iyisi olsun diye emekler verilmiş bir festivalde açılıştan itibaren devamındaki etkinlikte yazdığım bazı değerlendirmeleri yapanlar haklı mı, değil mi ? Bilemiyorum.
Önce organizasyon sonra etkinlik yapılır, bura da önce etkinlik yapılmış organizasyon saldım çayıra… mantığıyla yürüyor diye eleştiriler yapılması iyi olmadı.
Her şeyi Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yapamaz. Her konuyu takip edemez ama belediye basını dahil olmak üzere belediye ekibi aksaklıkların önün geçemedi demek daha doğru olabilir.
Özetle Başkan Köse ne kadar uğraşsa, emek verse de ekibin aksaklıkları önleyememesi ve yada neden olması sonuçta Başkana yansıyor. Ben şahsen Başkan Köse’nin gayretli çalışmalarının farkındayım ama ekibe de iyice bir göz atmalı, bir elden geçirmeli, demek ki.

Karabük LGS’de Yeni Bir Başarıya İmza Atıyor.

Önceki gün yazdığım yorum haber de kısmen bahsetmiştim. Karabük eğitimde başarılı bir il. Kaldı ki Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş döneminde bu başarı grafiği artıyor, yükseliyor.
Geçtiğimiz haftasonu yapılan LGS Sınavında da Karabük  geçen senelerde olmayan bir başarıya imza atmak üzere. Tabi resmi sonuçlar ay sonunda açıklanacak ama kitapçık üzerinden yapılan çalışmalara göre LGS Sınavında Karabük’ten 5 tane Türkiye Birincisi çıkacak gibi görünüyor. Bu çok önemli ve daha önceki yıllarda olmayan bir yeni başarı.
Devlet Okullarımızdan Şehit Murat Akdemir Okulu, Mevlana İmam Hatip Ortaokulu ve Emek Ortaokulundan birer birinci ve özel okullarımızdan Bahçeşehir Koleji’nden ise 2 birinci ile birlikte toplam 5 Türkiye Birincisi Karabük’ten çıkacak inşallah.
Bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüzü de ayrıca bir vatandaş olarak tebrik ediyorum.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.