Pazarda HES Kodu Denetimi Yapıldı

Pazarda HES Kodu Denetimi Yapıldı

Yayın: 19.11.2020 23:05
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında ilçe genelindeki pazarcı esnafına yönelik HES kodu denetimlerini sürdürüyor.
Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından perşembe pazarında, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden alınması zorunlu olan HES Kodu ile ilgili denetim yapıldı.
Yapılan denetimlerle pazarcı esnafının durumu kontrol ediliyor. Ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde riskli durumda olan pazar esnafının tezgah açmasına müsaade edilmiyor. Ayrıca ekipler; maske, mesafe ve temizlik ile ilgili denetimlerini de titizlikle sürdürüyor.
HES Kodu uygulamasının hem pazarcı esnaflar hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar için önemli olduğuna dikkat çeken Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Karabük genelinde vaka sayılarının artması sebebiyle biz de belediye olarak tüm birimlerimizle titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğunluğun fazla olduğu ve bulaş hızının yüksek olabileceği pazarlarda, ekiplerimiz denetimleri artırdı, Korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan bu uygulama, pazarcı esnafımız vatandaşlarla yoğun bir temas içerisinde oldukları için risk taşıyıp taşımadıkları tespit ediliyor’’ dedi.

5 kişi görüş bildirdi

  1. maskelibeşler

    hepsi hikaye ne hes kodu mes kodu .her vatandaşın tc numarası var ordan sorgulayın ama amaç farklıysa bilemem.hes kodu elektronık kelepçe derken aşı derken cip takılma köleliğe adım adım gidiyoruz galiba.türkiyede 7 miyona yakın multeci var acaba bunlardan kaçı coronadan öldü hiç düşündünüzmü.şimdide butun mevsımsel gripler corona diye bakandan açıklma geldi haydi günaydın geçmiş olsun .

  2. karbuksevdalısı

    birbuçuk milyar nufuslu çin de iki kentte çıktı corona sonrada tüm dünyaya yayıldı ama nedense çininin başka vilayetlerine yayılmadı,madem mevsımsel grıp olan herkes coronaysa çinde neden bitti bu corona ilginç değilmi.madem mevsımsel girip corona ozamana neden test yapılıyorki .normal vatandaş bile anlar grip olup olmadığını neden bu kadar panik oluşturuluyorki.Mevsimsel grip olupta hastaneye gitmeden iyileşen bir sürü insan var.kafalar çok karışik bu corona olayında ..

  3. BOTANİKÇİ

    aşı olayı kafama takılıyor buda corona aşısıda domuz gribi aşısı gibi çıkarsa vay halimize ,hatırlarsanız domuz gribi aşısında dönemin bakanı tüm çocuklar ve bayanları aşilansın tavrındaydı hatta tv lerde kendi bile aşi olurken yayın yapılmıştı ama Cumhur başkanı Recep Tayıp Erdoğan sayesınde bu oyun buzulmuştu istemeyen aşi olmaz demişti.BU CORONA AŞİSINDA NE OLAÇAK DURUM. Doğu Turkistanda türklere tahamul edemeyen ÇİN soykırım uygulayan toplama kamplarında tğrkleri aşıyla olduren çin NEDEN bize aşi göndersin yardımcı olsun.Medet umduğumuz ÇİN iyi bakın yanıyın.

  4. insanoğlu ölmesin.

    Dünyayı yöneten şer güçler.hayatın her alanında bunların etkisi altında öyle bir düzen kurmuşlar hetşey bunlara bağlı bunların izni olmadan havad akuş bile uçamıyor.Birleşmiş milletler de yönetim bunlarda her istediği kararı alıyorlar.tdünta ticaret sağlık eğitim spor kultur herşey bunlar yön veriyor.dünya sağlık orgutu diye bir kurum var kurucuları arsında Rockefeller Vakfı temsilcileri Dünya Sağlık Örgütü anayasasını oluşturmuşlardır.bu insanlara nekadar güvene biliriz.afrikadabinlerce insan aşiyla öldürülmedimi.adem oğulları uyanın insanlığın geleceği tahlike elimizden hiç bir şey gelmiyor yüce yaratıcıya yalvaralım dua edelim yardımını bizden esirhgemesin, şer güçlerin oyununu ters çevirsin başlarına geçirsin .ALLAHIM vatanımızı halkımızı tüm dünyayı masum insanları bu zalimlerin hain planlarından koru.AMİN.

  5. halkcı

    Domuz giribindede dönemın bakanı milleti aşılamak için çok üstün gayret göstermişti ama malesef son anada uyandı kamu oyu halk uyandı.çımhur başkanı uyandıda kirli aşi oyunu bozuzuldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.